De werking van Bloesem Remedies bij Nieuwetijdsmensen

 • Geschreven door Gast Auteur 5 Reacties5 reacties Reacties
  Gepubliceerd: oktober 2nd, 2012

  Erg gevoelig

  Als nieuwetijdsvolwassene weet ik dat dit groepje mensen erg gevoelig kan zijn. Nieuwetijdskinderen en volwassenen leven in hun eigen wereldje waardoor ze vaak moeite hebben met hun omgeving en de manier van doen. Vele nieuwetijdskinderen / volwassene hebben nog steeds moeite met dit begrip en weten gewoon niet hoe er mee om te gaan, vaak weten ze zelfs ook nog niet eens dat ze een nieuwetijdskind / volwassene zijn.Door het hooggevoelig zijn, voelen deze mensen meer als andere mensen, daardoor worden ze sneller vermoeid en kunnen ze hun gevoel vaak niet uiten en kunnen dat gevoel geen plek geven… Want is dit nu mijn gevoel of het  gevoel van iemand anders?Ze willen graag ergens aan beginnen, maar kunnen niet opgang komen, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen.

  Deze Nieuwetijdsmensen worden vaak niet begrepen, worden veroordeeld en voelen zich daardoor niet prettig  en hebben vaak geen eigenwaarde. Natuurlijk is dit voor ieder mens verschillend, maar dat je anders bent dan andere mensen is meestal wel een feit. Wat doe je als je kind zijn eigenwaarde heeft verloren? Wat doe je als volwassene, als je je iedere dag zo uitgeput voelt? Of als je simpelweg geen rust kunt vinden? Je niet lekker in je vel zit, en je niet kunst beginnen met je doel omdat je niet weet waar je moet zoeken. In deze situaties zijn Bloesem Remedies een uitkomst.

  Wat zijn Bloesem Remedies?

  En hoe kunnen ze je helpen?

  Een Bloesem Remedie is de levenskracht / energie van een bloem, plant of zelfs een edelsteen. Het is puur energetisch, er zitten dus geen materiële bestanden in bloesem remedies. Het is de kracht de energie wat de plant /bloem overbrengt naar de persoon of het dier. Puur natuur dus.

  Een Bloesem Remedie maken heet prepareren. Dit is een heel bijzondere werkwijze omdat je in contact komt met de bloem zelf. De juiste tijd en plek vind en als de bloem ermee eens is een remedie maakt. Dit alles wordt gedaan met veel liefde en respect voor de natuur. Een Bloesem Remedie wordt dus ook niet gefabriceerd in een fabriek. Maar wordt buiten in de natuur gemaakt. Met de juiste afstemming wordt je in een meditatieve toestand één met de bloem of de plant. Op het juiste moment worden de bloemen in een schaal met bronwater gelegd of gebogen ( Bij de laatste optie blijven de bloemen aan de natuur behouden) Waarna de zon of de maan een aantal uren op de schaal blijft schijnen. Dit water bevat nu de levenskracht van de bloem, plant of edelsteen. Zo heeft iedere plant of bloem zijn eigen werking.

  Vele mensen zijn bekent met de Bach Bloesem therapie. Bach was De man van de Bloesem Remedies en maakte als eerste een bijzonder set. De werking van Bloesem Remedies zijn voor vele mensen niet altijd meteen heel duidelijk. Omdat een Bloesem Remedie niet werkt als een pijnstiller, maar juist andersom. De meeste mensen nemen een pilletje omdat ze hoofdpijn hebben, zich niet prettig voelen, door dit pilletje in te nemen verdwijnt de pijn… Maar de oorzaak die blijft bestaan. Een Bloesem Remedie werkt andersom. Een goede Remedie gaat opzoek naar de oorzaak van het probleem. Want je moet de oorzaak weten waardoor je klachten hebt of krijgt. Bloesems zijn dan ook veilig, ze voegen niets toe of aan. Maar geven juist inzicht omdat je gaat luisteren naar je innerlijke natuur. Er wordt verbinding gemaakt met je hogere en universele zelf.

  Een Bloesem Remedie is geen vervanger voor  medicatie, laat dat duidelijk zijn. Maar geeft emotionele en zelfs spirituele ondersteuning. Deze bijzondere werking is daarom zeer geschikt voor nieuwetijdskinderen en volwassene. Dat omdat deze mensen juist door hun gevoeligheid de energie sneller opnemen, en vaak goed aankunnen voelen of de Remedie bij hun past. Ze staan van zichzelf al kort bij de natuur, wat is dan fijner als je door de natuur een handje geholpen kunt worden. Vele nieuwtijdsmensen kunnen na een goede uitleg ook zelf hun remedies uitzoeken, als je vaak al een flesje in je hand houdt, (de linkerhand natuurlijk) dit omdat de  energie aan je linker zijde binnenkomt en aan de rechterkant je lichaam verlaat. Voel je al verlichting. Je voelt dus altijd met je linkerhand. Door een flesje in je hand te nemen en doordat je gaat voelen of het bij je past, weet je of je de juiste keuze maakt. Misschien klinkt het wat ongemakkelijk, of misschien vind je het wazig.

  Helderheid en zelfontwikkeling

  Deze kracht, de kracht van Bloesem Remedies heeft voor mij heel veel helderheid gegeven. Het heeft mij onder andere van mijn klachten afgeholpen. Als nieuwetijdsvolwassene heeft het zeker tien jaar geduurd voordat ik de stap heb gezet naar deze natuurlijke manier van ontdekking. Na het aanschaffen van een beginners set en enkele losse flesjes die voor mij goed aanvoelde, ben ik gaan voelen en gaan ontdekken, en maak ik nu mijn eigen Remedie… Voel ik wanneer ik een nieuwe moet maken, en weet ik of ik meer moet druppelen of moet minderen. Het is de manier van open staan. Voor Bloesem Remedies moet je gaan, moet je de stap zetten… Misschien is die stap al gezet, misschien wacht je nog eventjes, wellicht komt hij nooit! Bloesem Remedies zijn voor mij een uitkomst geweest zeker als nieuwetijdsvolwassene. Maar ook doordat je je innerlijke zelf leert kennen… Ik vind het een geweldige reis. Die niet altijd met het spirituele te maken heeft. Omdat nieuwetijdskinderen en volwassene vaak wat moeite hebben met zichzelf, kunnen ze veel kracht halen uit de wonderbaarlijke wereld die Bloesem Remedie heet. En kunnen weer hun innerlijke zelf terug vinden. Deze Remedies zijn voor ieder mens wel of geen nieuwetijdsmens. baby’s, kinderen en volwassenen, dieren en  zelfs planten te gebruiken.

  Tegenwoordig zijn er tal van verschillende bloesem remedies op de markt. En is er ruim keuze. Ik zelf heb de eerste kennismaking gemaakt met de Bloesems van Bloesem Remedies Nederland. Een krachtig beginners set. Maar je hebt ook nog de specials, en de nieuwetijd remedie, die zijn ook zeker de moeite waard. Verder komen er remedies uit Alaska, Australië Californië, de Himalaya, en heb je verschillende andere merken zoals de Healing Herbs, Deva, Findhorn, Desert Alchemy en vele andere. Al deze sets hebben weer een eigen setje van verschillende stockfelsjes. Met vele verschillende werkingen. Misschien lijkt het op een spelt in een hooiberg, maar dat valt reuze mee. Natuurlijk hoef je al deze sets niet te kopen, je voelt voor jezelf heel goed aan welke set bij je past. En mocht je dit alles een beetje onwennig vinden, ga dan eens naar een winkel waar ze op de hoogte zijn van Bloesem Remedies. Daar leggen ze je graag uit hoe en wat en kunnen ze ook een juiste Remedie voor je vinden. Natuurlijk moet de essentie wel bij jou liggen… Want alleen vragende mensen zijn te helpen.

  Deze bijzondere vorm van zelfontwikkeling heeft mij geraakt. Heeft mij laten zien dat ik één ben met de natuur. Als nieuwetijdsvolwassene vang ik veel op, voel ik veel en kan soms wat uit mijn doen zijn. Door o.a. deze Bloesem Remedies voel ik mij op mijn gemak. Kan ik de dingen doen die ik wil doen, en kan ik bewust voelen en ervaren. Het geeft mij kracht en inzicht. En het allermooiste is dat je weer van je zelf gaat houden.

  Want tenslotte ben jezelf het belangrijkste.

   Melanie van den IJssel

  www.koopmijnboek.nl/SchrijvendeBuurvrouw

  facebook De werking van Bloesem Remedies bij Nieuwetijdsmensenlinkedin De werking van Bloesem Remedies bij Nieuwetijdsmensengoogle plus De werking van Bloesem Remedies bij Nieuwetijdsmensenemail De werking van Bloesem Remedies bij Nieuwetijdsmensenprintfriendly De werking van Bloesem Remedies bij NieuwetijdsmensenDelen
  Zoekwoorden (link):, , , , , , ,
 • Meer van Nieuwetijdskind.com

 1. #1 Jannie
  november 29th, 2013om07:00

  Ik was blij dat dit stukje las over bachbloesems , was zeer goed voor ons nieuwetijdskind zoals melanie verteld , de kracht van bloemen , er zo veel soorten voor elk mens die bepaalde kruiden nodig heeft wat , het is jammer dat er vaak niet aan gedacht wordt , ik was blij met rescue remedie die voor onze dochter goed hielp bij acute schrik na een val en andere dingen , ik had het altijd ,mijn andere dochter heeft het ook voor onze kleindochter , bedankt melanie voor het goede stukje , het is jammer dat er geen reacties zijn voor de rest . Dank je melanie

  [Reageer hierop]

  Ook een reactie achterlaten?Plaats reactie
 2. #2 Gordon
  februari 21st, 2014om13:43

  Hey Andreas. Wees welkom . Fijn dat je oog je wees op je indigo “afkomst” .Ik ken die ervaring.

  Ik begrijp je behoefte aan contact maar heb je telefoonnummer verwijderd.
  Als je het heel zeker weet , want het internet vergeet slecht, mag je die er wel weer bijzetten , maar ik raad het af.

  Er is vast een hoop te lezen hier voor je. Ik wens je een warm hart toe tijdens. Warme groet, Gordon (oprichter/ beheerder)

  [Reageer hierop]

  Andreas Kouimtzidis's reactie :

  @Gordon, Hoi Gordon, bedankt voor je snelle reaktie,en dat je mijn telnr.hebt weggelaten. Ik dacht dat ik mij ergens prive/redaktie ofzo had ingeschreven. Vraag je bij deze of je alsjeblieft mijn gehele bericht kunt verwijderen? Excuus voor het ongemak, en hoop gauw op contact.
  Groet,andreas

  [Reageer hierop]

  Gordon's reactie :

  Geregeld

  [Reageer hierop]

  Gordon's reactie :

  Contact gaat juist via een reactie , Andreas. Groeten, Gordon

  [Reageer hierop]

  Ook een reactie achterlaten?Plaats reactie
Laat hier een reactie achter:

Alle positieve en opbouwende reacties zijn welkom. Wees respectvol en deel ervaringen die relevant zijn