Nieuwetijdskinderen staan spiritueel open en zijn puur in hun energie. Dit maakt ze echter ook kwetsbaarder. Zowel voor aardse energieën als voor hemelse energieën. Bij jonge nieuwetijdskinderen kan dit leiden tot slaapproblemen, concentratieproblemen en lichamelijke klachten. Het energielichaam is warm en liefdevol en een fijne plek om bij in de buurt te zijn. Voor zowel levende als overleden zielen. Wat je daar aan kunt doen als ouder, lees je hier.

De energie van je kind

Omdat het energielichaam zo krachtig en puur is het een waar walhalla voor de energie van andere zielen. Levende en overleden zielen kunnen zich voeden aan de positieve en liefdevolle energie van je kind. En zonder dat je het in de gaten hebt loopt je kind zelf energetisch leeg. Het raakt de energie kwijt en krijgt daar voor in de plaats leegte of de energie van de ander. Wanneer dit in balans is kan het op zich geen kwaad. We hebben allemaal mensen waar je graag bij wilt zijn en bij andere weer liever niet. Dit is iets dat je van nature goed zelf kunt aanvoelen en waar je als volwassene jezelf (onbewust) voor hebt leren afschermen.

Wanneer de balans er niet is

Voor jonge nieuwetijdskinderen is dit vaak wat moeilijker. De balans is moeilijker te vinden, omdat ze zoveel van zich zelf geven dat ze vergeten ook te mogen nemen. Ook weten ze vaak niet hoe ze zich kunnen afschermen voor de energieën van anderen.

Op zich is er dan nog niks aan de hand, maar wel op het moment dat je kind er last van gaat ervaren. Dan wordt het een probleem. Slaapproblemen kunnen hierdoor veroorzaakt worden. Want niet, weinig of te kort slapen is voor geen enkel kind goed. Daar komt bij dat de ervaring van het voelen of zien van hemelse energieën ook voor angst kan zorgen.

De gevolgen hiervan

Het voelen van energieën kan zich uiten in een onrustig lichaam, waardoor slapen en concentreren moeizaam gaan. Het lichaam wordt moe van de leegloop van energie, maar door de onduidelijke onrust valt je kind moeilijker in slaap. Concentratie gaat moeizaam als je moe en onrustig bent. Al met al heel verwarrend voor je kind. Lichamelijke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn kunnen ook een gevolg zijn van het leeglopen van energie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het zien van energieën kan eng zijn omdat je kind zich heel goed realiseert dat hij of zij iets ziet wat een ander niet ziet. En de angst van iets zien of voelen wat je niet kent heeft een flinke impact op je kind. In deze situaties is het goed om te weten dat jouw kind niet de enige is. Veel kinderen ervaren dit en vele weten hier niet mee om te gaan. Wat heel logisch is, want het is niet zo dat onze maatschappij al weet hoe hiermee om te gaan, laat staan dat jij of je kind weet hier mee om te gaan.

Wat jij als ouder kunt doen

Als kind weet je niet hoe hier mee om te gaan en het is dan ook heel mooi dat jij dit ziet van je kind. Jij bent de aangewezen persoon om het kind hierin te begeleiden. Het weg stoppen van deze ervaringen is op de lange termijn geen oplossing. Uiteindelijk komt het toch weer boven drijven en dan zal er als nog mee om gegaan mogen worden.

Als kind mag je accepteren dat wat je voelt en ervaart er mag zijn. Ik raad niet aan het aan te moedigen of verder te willen ontwikkelen bij je kind. Dit is in mijn ogen beter om dat pas te doen wanneer je kind volwassen is en er geestelijk sterker voor is. Op dit moment kun je je kind het beste leren hoe hiermee om te gaan. Leren accepteren wat er is en zorg er voor dat je kind altijd bij je terecht kan. Probeer open te staan voor dat wat jij niet kent of juist voor dat waarvan jij hebt geleerd het weg te stoppen toen jij een kind was. Help je kind zich zelf beter te begrijpen en doe samen oefeningen die helpen goed te aarden en af te schermenWat als jouw kind meer ziet en voelt dan een ander

Jong en oud

Bij volwassen nieuwetijdskinderen komen deze problemen ook voor, maar is het vaak minder duidelijk dat het door deze vorm van energie komt. We zijn geneigd om andere omstandigheden de schuld te geven en durven niet altijd naar de werkelijke oorzaak te kijken. Toch is dit wel nodig , want daar is veel winst te behalen.

En ook daarom is het zo belangrijk dat we onze kinderen wel leren hiermee om te gaan, zodat zij er nu en als volwassenen geen last van hebben. Maar juist het kunnen zien als wat bij hen hoort en wat er volledig mag zijn.

Als ouder van jouw nieuwetijdskind wil ik je meegeven dat je 100% je eigen intuïtie mag vertrouwen. Lees boeken over dit onderwerp en zoek hulp als je er zelf niet uit komt. Jij kan dit!

Anderen lazen ook:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Ben ontroerd! Kinderen voelen de druk van hun missie. Voordat zij zichzelf kunnen zijn, voelen zij hoe of de matrix aan hen trekt. Ik merk ook bij kinderen, dat zij soms hun gevoeligheid uitspelen omdat zij op die manier willen laten zien dat zij betrokken zijn en het ‘goed doen’. Wat goed van jou, dat je schreef dat je ze niet meer moet stimuleren, maar helpen gronden. Later kunnen zij dat proces zelf aan gaan om dit uit te bouwen of juist te integreren. Zelf merkte ik dat kinderen van de Pleiaden bijvoorbeeld veel meer worstelen met op zichzelf staan, waar de kinderen van Sirius meer gaan voor soevereiniteit. Zij weten dat hun HSP hen uiteindelijk niet datgene brengt voor hun incarnatie. Dat hun ego en wijsheid mogen integreren in heelheid, waardoor de gevoeligheid van het ego (wat HSP vaak is) afneemt. Juist hun astrale lichaam heeft het moeilijk.

  Als het ego teveel perspectieven opneemt dan reflecteren de spiegeltjes van het astrale lichaam teveel werelden, dimensies, mensen, die soms niet voorkomen in hun werkelijkheid. Daardoor is de grens dun, tussen wat er zich onder hun neus echt afspeelt en wat van elders komt. Zodra hun ego later meer integreert in hun Spirit, Ziel, Hart, is hun mededogen nog altijd groot, maar voelen zij zich hierdoor niet meer afgeleid. Er zijn verschillende kleuter en jongeren yoga scholen die kinderen helpen om te ademen. Voor velen bleek dit een grote uitkomst. Ademhalen. Ik Ben, ieders unieke code van Zijn, geactiveerd door ieders unieke stem en adem. Het is nu eenmaal erg moeilijk voor ouders met hun drukke banen om hun kids te begeleiden, dat is in veel gevallen gewoon zo. En misschien is dat soms ook goed. Zodat kinderen niet gaan gronden en doen zoals hun ouders die het zelf niet eens doen, goed achten.

 2. Hallo Karin,
  Hoe weet je of je kind energien ziet of voelt?
  Ik heb een dochter van 1.5jaar oud en zij is altijd een moeilijke slaper geweest. Met name in de avond is het lastig. Het in slaap vallen is niet perse het probleem, maar het vele wakker worden(meestal huilend). Zij wijst dan naar onverklaarbare dingen en lijkt bang te zijn.
  Ik hoop dat je op dit bericht kunt reageren en mij/ons tips kan geven.

  Mvg, Willem jan