10 dingen die je onmiddellijk weg kunt gooien voor een betere gezondheid.

Het is geen geheim dat mensen een levensstijl hebben die niet echt rekening houdt met iemands gezondheid, vooral als we het hebben over de grote hoeveelheid producten waar we ons dagelijks mee omringen, waarvan bij velen de serieuze verdenking bestaat dat zij gezondheidsproblemen met zich mee kunnen (gaan) brengen. Wat nog zorgelijker is is het feit dat deze producten nog steeds als veilig beschouwd worden door de overheidsinstanties, al het bewijs ten spijt dat duidelijk aangeeft dat er een serieuze reden voor bezorgdheid bestaat.

door Arjun Walia

De lijst van de betreffende zorgelijke items kan inderdaad een lange zijn en nogmaals, als we spreken over ziekte is er een algemene en groeiende unanimiteit in de wetenschappelijke gemeenschap dat veel van deze producten verantwoordelijk zijn voor de exponentiële toename van verschillende ziekten, waaronder kanker.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hier is een lijst van 10 dingen die je zou kunnen weggooien voor een betere gezondheid:

1. Kunstmatige zoetstoffen.

Kunstmatige zoetstoffen zijn overal en twee van de meest voorkomende zijn Aspartaam en Sucralose http://www.zoetstoffen.nl/zoetstof/sucralose-e955 , red.). Deze producten worden gelinkt aan een aantal ziekten zoals diabetes, hartaanvallen, beroertes en Alzheimer. Ze bevorderen tevens obesitas en ziekten door je darmflora te verstoren. (bron)(bron)(bron)

Eén van de grootste studies van dit soort heeft kort geleden de link tussen softdrinks en hart- en vaatziekten, zoals een hartaanval en beroerte, aangetoond bij gezonde, postmenopauzale vrouwen. Dit onderzoek vond plaats op de Universiteit van Iowa en de bevindingen werden gepresenteerd in de “American College of Cardiology’s 63rd Annual Scientific Session” in Washington D.C..zoetstof

60.000 vrouwen hebben aan dit onderzoek meegewerkt en één van de uitkomsten was dat vrouwen die 2 of meer dieetdrankjes per dag gebruikten 30% meer kans maakten op het krijgen van een hart- of vaatziekte en 50% waarschijnlijker zouden sterven van een daar aan gerelateerde ziekte (bron)

Een studie van de Arizona State University, die werd gepubliceerd in de “Journal of Applied Nutrition” bepaalde dat Aspartaam hersenschade veroorzaakt door het achterlaten van sporen van Methanol in het bloed  (bron). Een andere studie, gepubliceerd in de “U.S. National Library of Medicine” bepaalde dat langdurige inname van Aspartaam leidt tot een disbalans in de status van antioxidanten/pro-oxidanten in de hersenen (bron). Een studie, gepubliceerd door Washington’s University Medical School, schetst een mogelijk verband tussen Aspartaam en hersentumoren (bron)

2. Electronische apparaten.

Electronische apparaten en de straling die zij afgeven zijn overal. Het is niet ongebruikelijk voor de mens om zich ergens mee in te laten (zoals roken) en zich dan tientallen jaren later bewust te worden van de consequenties. Electronische apparaten zoals mobiele telefoons en Wifi signalen zijn daar een ander groot voorbeeld van.

Zo zou de wereld er uitzien als de straling van mobiele telefoons zichtbaar zou zijn.

Dr. Martin Blank, Ph.D., van het departement van fysiologie en cellulaire biofysica aan de Colombia Universiteit, heeft zich gevoegd bij een groep wetenschappers van over de hele wereld die een internationaal appèl doen op de Verenigde Naties, met betrekking tot de gevaren die geassocieerd worden met de verschillende electronische apparaten, zoals mobiele telefoons en Wifi.

Hieronder een video van hem waarin hij de verschillende gevaren die met deze apparaten worden geassocieerd toelicht.

Meerdere studies hebben onthuld dat de straling van mobiele telefoons kanker kan veroorzaken. Wist je dat de International Agency for Research on Cancer (IARC) in 2011 radiofrequentievelden (inclusief die van mobiele telefoons) heeft geclassificeerd als een mogelijke kankerverwekker? (bron) De gevaren van het gebruik van mobiele telefoons heeft in 2011 een veel aan geloofwaardigheid gewonnen toen de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) toegaf dat de straling van mobiele telefoons kanker zou kunnen veroorzaken. De verklaring was gebaseerd op een gezamenlijke beslissing van een team van 31 wetenschappers, afkomstig uit 14 verschillende landen, na bewijs te hebben bekeken dat suggereerde dat dit het geval was. Je kunt er hier meer over lezen.

3. Pesticiden.

We hebben recent een artikel gepubliceerd, getiteld “A Pregnant Woman Eating Organic Vs. Eating Conventinal: It’s Time To Think About Your Baby.” In dit artikel leggen we het verschil uit tussen organisch voedsel en conventioneel voedsel en geven we een aantal bronnen van studies die duidelijk onze zorgen aantonen omtrent de pesticiden die gebruikt worden en over ons eten worden gespoten en in de zich daaromheen bevindende milieu.Pesticiden

Deze chemicaliën worden gelinkt aan geboorteafwijkingen, kanker, Alzheimer, Parkinson, autisme en meer. De resultaten van meerdere studies waarbij gebruik gemaakt wordt van de Bradford Hill Criteria indiceren dat we onszelf rondom dat dilemma in slaap gesust hebben.

Nogmaals, je kunt alle gezondheidsbezwaren die geassocieerd worden met het gebruik van pesticiden die over ons eten worden gespoten in het hierboven gelinkte artikel terugvinden en daar zijn de zorgen rondom het milieu nog niet eens in meegenomen.

Dit is precies waarom meerdere landen in de wereld het gebruik van deze pesticiden hebben verboden. Sterker nog, 19 landen in Europa hebben recent genetisch gemanipuleerde groenten verboden die in hun land verbouwd werden, tezamen met de pesticiden die daarbij gebruikt werden.

4. Producten voor persoonlijke verzorging.

Helaas zijn vele producten, bedoeld voor persoonlijke verzorging, een slecht idee en het op onze huid smeren van deze producten slaat absoluut nergens op. Bijvoorbeeld, als we naar kanker kijken, wordt deze veroorzaakt door fysieke kankerverwekkers, chemische kankerverwekkers en biologische kankerverwekkers, met welke we onszelf dagelijks omringen en welke allen zich bevinden in verschillende persoonlijke verzorgingsproducten, zoals de vele deodorants.

We hebben recent een artikel geschreven over how to prevent breast cancer through an armpit detox. Het artikel beschrijft tot in detail over de zorgen met betrekking tot aluminium en hoe producten die we op onze huid doen er niet lang over doen om in onze huid door te dringen en hun weg vinden in de bloedbaan.

Als we kijken naar cosmetica, dan zijn er duizenden van duizenden chemicaliën die “goed” bevonden zijn door de producerende bedrijven en als veilig worden beschouwd. Dat is alles wat daarvoor nodig is omdat er géén goedgekeurde regelgeving over deze chemicaliën én de schade die ze mogelijk veroorzaken bestaat.cosmetica

Nogmaals, chemicaliën worden zeer effectief geabsorbeerd door je huid. De Faculty of Pharmacy van de Universiteit van Manitoba, Canada, heeft een onderzoek gedaan om te bepalen hoeveel van de stoffen die zich in zonnebrand bevinden de huid binnendringen nadat deze is opgebracht. De resultaten lieten een significant binnendringen van deze stoffen in de huid in alle zonnebrandmiddelen zien. We hebben het over het binnendringen van meerdere chemicaliën in meerdere weefsels van het lichaam (bron).

Als het om vrouwen gaat, zij hebben de gewoonte dagelijks meerdere verschillende producten te gebruiken, die kunnen bijdragen aan een overdosis giftige chemicaliën. Make up is een grote bron van zware metalen. In het rapport Heavy Metal Hazard: The Health Risks of Hidden Heavy Metals In Face Make up heeft Environmental Defense 49 verschillende make up items getest, waaronder foundations, camouflage, poeders, rouges, mascara’s, oogschaduw, lipsticks en lipgloss. Hun test onthulde een serieuze besmetting van zware metalen in zowat alle geteste producten.

• 96% bevatte lood
• 90% bevatte beryllium
• 61% bevatte tallium
• 51% bevatte cadmium
• 20% bevatte arsenicum

The Environmental Working Group heeft een grote database om je te helpen persoonlijke verzorgingsproducten te vinden die vrij zijn van potentieel schadelijke chemicaliën. Nog beter, vereenvoudig je routine en maak je eigen producten. Een keur aan lotions, drankjes en haarverzorgingsproducten kunnen worden vervangen door een pot kokosolie, waar je bijvoorbeeld een hoogwaardige kwaliteit essentiële olie aan kunt toevoegen voor de geur.

5. Commerciële reinigingsproducten.

Het in huis hebben van commerciële reinigingsproducten is geen slim idee. Gecombineerd met alles wat we hierboven al vermeld hebben en wat hieronder nog volgt, is het niet moeilijk om te zien hoe een combinatie van al deze producten wordt geassocieerd met de dramatische stijging in ziekten die we de laatste tientallen jaren hebben gezien.

We hebben dit onderwerp al eerder behandeld, en uitgelegd waarom deze producten gevaarlijk zijn en welke alternatieven je in plaats daarvan zou kunnen gebruiken. “Why We All Need To Stop Cleaning With Bleach” is hiervan een goed voorbeeld, dus lees dit artikel als je geïnteresseerd bent in hoe dit tot stand gekomen is.

Alternatieven bevatten zuiveringszout, witte azijn, citroensap, waterstofperoxide, vloeibare zeep, biologische essentiële oliën en maken gebruik van mengkommen, spuitflessen, microfiberdoekjes en meer.Schoonmaakmiddelen

Waarom is het dat deze producten zouden kunnen worden geproduceerd om minder schadelijk te zijn en in sommige gevallen ook goedkoper, maar dat dit niet gebeurt? Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom zoveel mensen geloven dat deze bedrijven er geen moeite mee hebben bij te dragen aan de achteruitgang van de gezondheid van de mens. Een beangstigende gedachte? Ja, maar er zijn dingen die je kunt doen en preventieve maatregelen/veranderingen in je levensstijl die je kunt maken.

We praten altijd over het inzamelen van geld en het vinden van een remedie tegen kanker, zonder dat er ook maar één woord wordt gezegd over het voorkómen van kanker……

6. Luchtverfrissers.

Luchtverfrissers
VOL SCHADELIJKE CHEMICALIËN WAARVAN BEKEND IS DAT ZIJ HORMONALE AFWIJKINGEN, GEBOORTEAFWIJKINGEN EN REPRODUCTIEPROBLEMEN VEROORZAKEN

Als het gaat over gezondheid, zijn luchtverfrissers waarschijnlijk enkele van de slechtste producten die je in huis kunt hebben. Deze bevatten gewoonlijk 2, 5-dichloorfenol (2, 5-DCP), een metaboliet van 1,4 dichloorbenzeen. Dit spul is aanwezig in het bloed van bijna àlle Amerikanen en het is gelinkt aan longschade én is bekend als de veroorzaker van vergiftiging van het orgaansysteem. (bron)

“Luchtverfrissers zijn een gewoonte geworden in vele Amerikaanse huizen en kantoren, met als marketingargument dat zij een schoon, gezond en lekker ruikend klimaat binnenshuis zouden creëren. Maar vele van deze producten bevatten phtalates (uitspraak: thal-ates, nederlands: ftalaten) – schadelijke chemicaliën waarvan bekend is dat zij hormonale afwijkingen, geboorteafwijkingen en reproductieproblemen veroorzaken. NRDC’s onafhankelijke testen van 14 algemeen gebruikte luchtverversers, waarvan bij geen enkele ftalaten als ingrediënt geregistreerd stond, onthulden dat deze chemicaliën in 86% (12 van de 14) geteste producten voorkwam, inclusief die waarvoor geadverteerd werd als “volledig natuurlijk” of “geurloos” – National Resources Defense Council (bron).

7. Plastic dozen en flessen.

Nog niet lang geleden ontdekten Duitse onderzoekers de zogenaamde endocrine disrupting chemicals (EDC’s), die een negatieve invloed kunnen hebben op onze ontwikkeling en voortplanting, en die worden opgenomen in 18 verschillende populaire waterflesjes. Van de 24.520 gevonden verdachte chemicaliën die vertegenwoordigd zijn in waterflesjes is de enige die consistente resultaten en zichtbare anti-androgene en anti-estrogene activiteit lieten zien di(2-ethylhexyl) fumarate (DEHF). Endocriene verstoorders zijn chemicaliën die kunnen gaan inwerken op het hormoonstelsel, ze kunnen kankergezwellen veroorzaken, geboorteafwijkingen, cardiovasculaire aandoeningen, metabolische stoornissen en zoals al eerder vermeld, andere ontwikkelingsstoornissen veroorzaken . (bron)

Er zijn andere zorgen, met name over bisfenol A (BPA), bisfenol-S (BPS) en ftalaten.

Je kunt er dus het beste voor kiezen plastic dozen en flessen te vermijden en ze te vervangen door glazen dozen en flessen. Het zou verstandig zijn ook voor glazen zuigflessen te kiezen.

8. Vermijd vlees(waren).

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft kortgeleden bewerkt vlees gelinkt aan kanker en beveelt aan de inname van bewerkt vlees te beperken om de kansen op het krijgen van kanker te reduceren. (bron)

“Het eten van bewerkt vlees zoals worstjes en spek kan in mensen kanker veroorzaken zegt het WHO bureau voor kanker. De officiële benoeming maandag van de in Frankrijk gevestigde International Agency for Research on Cancer (IARC), onderdeel van de WHO, plaatsen bewerkt vlees in de Groep 1 lijst als ‘kankerverwekkend voor de mens. “Het agentschap zei dat deze classificatie gebaseerd werd op basis van de indeling van voldoende bewijs voor colorectale kanker.” (bron)kankertumoren vlees

Dit kwam na jaren waarin meerdere onderzoekers deze link gelegd hadden. Of je het nou gelooft of niet, of je het nu wel of niet als alarmerend ziet, het feit blijft dat het reduceren van je vleesinname, met name dat van bewerkt vlees, een grote stap is richting een gezonder leven.

Sommige experts suggereren in feite dat het helemaal vegetarisch worden een betere optie is voor degenen die op zoek zijn naar het optimaliseren van hun gezondheid.

“Studies bevestigen de gezondheidsvoordelen van het vegetarisch zijn. Tegenwoordig wordt plantaardig eten niet alleen herkend als voeding met voldoende voedingswaarde, maar ook als een manier om de risico’s op vele chronische ziekten te beperken” – Harvard Medical School (bron)

Het is belangrijk om op te merken dat een alarmerend hoog percentage van de Amerikanen bijna helemaal géén groenten eten. Volgens het Wall Street Journal in 2011 eten ongeveer 80% van de Amerikanen die vlees eten geen enkele of slechts zelden groente. (bron)

De American Diet Assosciation bracht nog wat gewicht in de schaal door een position paper (= een document waarin een land of organisatie zijn standpunt weergeeft, bijv. als voorbereiding op een conferentie, red.), concluderend dat “een op juiste wijze gepland vegetarisch dieet, met inbegrip van een totaal vegetarisch of veganistisch dieet, gezond en voedzaam kan zijn en daarnaast ook voordelen kan hebben voor de gezondheid als het gaat om preventie en behandeling van bepaalde ziekten.“ (Journal of the American Dietetic Association, July 2009) (bron)

Als je toch vlees wilt gaan eten, is het het beste er zeker van te zijn dat het van een organische, vrije uitloop en door gras gevoedde bron afkomstig is.

9. Zitten op je stoel.

Er is een groeiend aantal onderzoeken dat onthult dat het zitten in je stoel (iets dat velen van ons doen op het werk, op school etc) soms dramatische gevolgen voor je gezondheid zou kunnen hebben. Langdurig zitten wordt gekoppeld aan een mogelijke veroorzaker van chronische ziekte en vroege dood, zélfs als je regelmatig beweegt en in een goede conditie bent.veel zitten op je stoel is slecht voor je gezondheid

Een studie die werd gepubliceerd in de Britisch Medical Journal toonde aan dat langdurgi zitten het risico op longkanker kan verhogen met 50% . (bron) Het toonde ook aan dat het het risico op overlijden bij meerdere gezondheidsproblemen doet toenemen. (bron)

10. Stress en negativiteit.

De wetenschap begint het idee op te pakken dat hoe je je voelt direct van invloed kan zijn op je genetische expressie. Het is niet alleen de omgeving waar je genen op reageren, het zijn ook je bewuste gedachten, emoties en onbewuste overtuigingen. Emoties kunnen je genetische expressie reguleren en een geweldig boek om hier meer over te leren dat wordt aangeraden is The Biology of Belief & Spontaneaous Evolution, geschreven door de cellulaire bioloog Bruce Lipton.

Onderzoekers van het HeartMath Institute laten dezelfde bevindingen zien. Ze tonen aan hoe emotionele informatie precies gecodeerd wordt en gemoduleerd in het electromagnetisch veld van het hart. Het toont aan dat door het verschuiven van onze emoties we de informatie die in deze magnetische velden wordt gecodeerd kunnen veranderen. Hun onderzoek werpt ook licht op het feit dat verschillende emotionele toestanden verantwoordelijk zijn voor het creëren van verschillende staten van zijn in onze hersengebieden. Je kunt er hier meer over lezen in een artikel dat we kortgeleden hebben gepubliceerd.

Bovendien tonen bevindingen binnen de kwantumfysica aan hoe factoren die worden geassocieerd met bewustzijn ook inderdaad een bepaald soort van invloed kunnen hebben op onze fysieke materiële wereld. Je kunt daar hier meer over lezen.

Er is ook nog de zaak van neuroplasticiteit, dat is het idee dat de hersenen veranderlijk, aanpasbaar en plooibaar zijn. Het toont aan hoe de hersenen hun structuur kunnen veranderen door hoe we de wereld om ons heen waarnemen.stress-relax

“Menselijke gedachten en leren, zetten werkelijk bepaalde genen in onze zenuwcellen aan die ons toestaan nieuwe onderlinge verbindingen te maken – Dr. Norman Doidge, MD, schrijver van “The Brain That Changes Itself” (bron)

Er is ook nog het idee van genezing op afstand:
“In de afgelopen 30 jaar is er belangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de potentiële effectiviteit en waarde van het genezen op afstand. De praktijk van genezen op afstand trekt steeds meer aandacht als zijnde een belangrijk onderdeel van integrale medische modellen die een waaier van genezingsmethoden voor het benaderen van gezondheid en genezing met elkaar vermengen. Veel vooraanstaande gezondheidswerkers (een gezondheidswerker is een arts, verantwoordelijk algemeen ziekenverpleger (verpleegkundige), beoefenaar der tandheelkunde (tandarts), verloskundige of apotheker in de zin van Richtlijn 2005/36/EG of een andere beroepsbeoefenaar die werkzaamheden in de gezondheidszorg verricht die behoren tot een gereglementeerd beroep, als gedefinieerd in artikel 3, lid 1, onder a), van Richtlijn 2005/36/EG, red.) en spiritueel leiders geloven dat het doen van genezing op afstand de capaciteit om de genezing te bevorderen aanzienlijk uit kan doen breiden.” (bron) Marilyn Schlitz, PhD, voorzitter van het Institute for Noetic Sciences (IONS)
Je kunt enkele van die onderzoeken hier vinden.

Emoties en hoe je je voelt vormen een groot deel van je algehele gezondheid(stoestand)

Bewaar voor later op Pinterest:

10 dingen die je onmiddellijk weg kunt gooien voor een betere gezondheid.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Wat een negatief en angstaanjagend artikel! Dat moeten we toch vermijden volgens punt 10! In mijn ogen een gemiste kans om positieve alternatieven te vermelden hoe we het dan WEL zouden moeten doen.

 2. idd wat is er nu wel goed? dit is niet goed dat is niet goed maar zus wel of toch niet?

  ik vind dit artikel een beetje over the top met sommige dingen. Ik verwen mijn huid juist met smeerseltjes en scrub enz. Stress vermijden? waarom soms is het nodig om te groeien en onvermijdelijk.
  en van zitten krijg je longkanker?? alsjeblieft zeg! van alles krijg je tegenwoordig kanker houdt toch op!
  leef je leven en doe waar jij je lekker bij voelt!

  • Het zijn ook alleen maar tips om zolang mogelijk te leven 🙂 .
   Kritisch & bewust kijken wat je eet , koopt ,doet wil niet zeggen dat je geen leven hebt .
   Maar idd plezier in het leven is een groot goed .

 3. Wat is er nog wel goed? In een huis wonen is ook niet goed… Hoe ver wil je dus gaan? Je kunt het leven zwaar leven of licht.. Ja en misschien dan iets minder lang, misschien ook niet.. 😀

  • Chantal, je kunt het leven zwaar leven of licht? Nogal zwart wit. Verklaar dan eens waarom allerlei ziektes in deze tijden de pan uitrijzen. Noem maar op: kanker, hart en vaatziekten, beroertes, suikerziekte, chronische vermoeidheid, depressie, burn-out. Vooral als je jong en (nog) kerngezond bent, denk je bla bla bla, het zal wel. Vaak rond middelbare leeftijd krijgen we de rekening gepresenteerd. Hoe ver wil je dus gaan? Wat dacht je van onze kinderen?

 4. Een kleine toevoeging op wat ik hieronder schreef:
  Ik bedoelde eigenlijk dat ik mijn telefoon niet uit zet, omdat ik bereikbaar wil zijn.
  Computers staan bij ons wel uit als niemand er gebruik van maakt.

  • Roos mee eens hoor.

   Ik ben op een leeftijd waar enorm veel mensen ziek zijn geworden door verkeerde levensstijl .
   Ik ken ze persoonlijk. en maar vreten en zuipen en kant en klare bakken eten halen.
   Geen verse groenten want dat lust dat persoon niet.
   Hij is erg slecht aan toe . zij idem dito.
   Ik ken er nog wel een stel opnoemen.
   Ze kosten de maatschappij enorm veel geld.
   Het ligt in ieder geval niet aan mij . ik doe er alles aan om gezond te leven.
   Ik mankeer wel iets. maar dat is aangeboren.
   Jammer dat de mensen niet wat bewuster leven. je kan evengoed genieten.

 5. Ik drink nog af en toe cola, maar gezoet met stevia.
  Ik hoop dan maar dat dit minder erg is.
  Af en toe wil zeggen, 1 keer per week 1 fles van een liter samen met mijn man.
  Dat moet nog wel kunnen denk ik.

  Wat computers en straling betreft heb ik voor mijzelf geen oplossing.
  Ik kan hem ook niet uitzetten, want dan ben ik niet bereikbaar.
  En zonder computer kom je tegenwoordig niet ver meer.

  Ik ben het niet helemaal eens met vleeswaren vermijden.
  Als je het helemaal niet eet kunnen er voor sommige mensen ook nadelen
  aan zitten. Je hoeft het niet dagelijks te eten.

  Er zijn tegenwoordig veel automatische luchtverfrissers voor in de badkamer en andere ruimtes die om de zoveel tijd automatisch wat in de lucht sprayen.
  Ik denk dat dat slechter is dan af en toe een toileyspray gebruiken als je naar het toilet
  bent geweest ofzo.
  Niet de hele dag staan sprayen en wel goed blijven luchten met ramen en ventilatie.

 6. Marco 24

  Ik heb geen plastice bidon , nee Marco een andere.
  Ben het met je eens hoor , aspartaam is zo slecht .
  Ik heb zeker 10 jaar terug al uit Amerika een bericht gehad over dat enge aspartaam.
  Maar het blijft gewoon te koop.de mensen stoppen gewoon hun kop in het zand.
  We worden Wellens en wetens vergiftigd.
  Dat voedingsbureau is gewoon achterlijk .
  Laat iedereen er zelf maar achter komen.
  De tijd zal het leren.ik neem mijn maatregelen.

  Hgroet Jannie.

 7. Wauw wat een verhaal. wat ik lees komt mij niet onbekend voor.
  Aspartaam is één gifbom. Al jaren terug kreeg ik al mailtjes met het hele verhaal. ook ik gebuikten het.
  Ik hoorden toen van stevia zoet . Een natuurlijk zoet van een plantje, maar dat moest eerst nog door de keuring heen. terwijl het in Amerika allang al werd gebruikt.
  Ik probeer mensen te overtuigen dat ze geen aspartaam moeten gebruiken , maar de meeste zeggen doodleuk, mag je nou dat weer niet.
  Een water flesje gebruik ik niet meer . Ik heb een goede hervulbare bidon gekocht.
  Dat je mobieltje niet goed is vanwegen de straling en l pad ja daar hebben we het laatst nog over
  Gehad in een ander artikel.
  Vleeswaren eet ik zelden . En meestal vers gesneden. Want alles schijnt bewerkt te zijn.
  Make up enz dat kan ik mij voorstellen dat daar allemaal troep in zit.
  Ik gebruik alleen Zwitsal producten eigenlijk voor de baby huid . Maar ik gedij er goed op.
  Ik mag toch aannemen dat daar geen rotzooi in zit .
  Bleekwater en chemische schoonmaakmiddelen dat lijkt mij logisch dat dat fout is . maar niet
  iedereen heeft geld voor ecover.ik weet dat er veel voordelige middelen zijn die beter zijn voor
  de algemene gezondheid van iedereen.maar groene zeep is niet altijd prettig , zo vet.
  Die w c spray en die chemische stokjes ga ik kapot van. ik krijg het benauwd. er zijn zat natuurlijke
  Dingen die ook fris ruiken. ik heb het weggegooid. gelukkig maar. Ik schrok van het verhaal..
  Als je alles op een rijtje zet is het toch een grote kl……Re zooit wat betreft voedsel , en alles
  Wat er mee te maken heeft. je wordt er toch bang van.
  We worden echt vergiftigd als we niet zelf goed uitkijken wat we doen en wat we gebruiken.
  Toch krijg ik veel commentaar als ik ergens over begin. ze denken ach daar heb je die betweter weer.
  Je kan tegenwoordig niks meer . flauwe kul.
  Toch zijn er veel meer gevallen van rare ziektes overal . zou het toeval zijn of worden we werkelijk
  vergiftigd..?
  Ik probeer aan mijn lichaam te denken en of ik op de een of andere manier toch helemaal het
  roer om kan gooien. Ik was al op de goede weg hoor.
  Toch een beetje meer terug naar de natuur , zonder geitenwollen sokken. sorry voor diegene die ze
  draagt. ik bedoel het niet degenerend.
  Ik bedoel gewoon leven maar meer nadenken wat je kan mijden en wat je kan eten en hoe je
  Een gezonder leven kan lijden zonder al die chemicaliën . je krijg toch nog genoeg binnen via de buitenlucht helaas . we gaan het serieus proberen.

  Bedankt voor dit artikel .❤️

  • Bidon is toch ook van plastic ? 🙂

   Maar ik ook : dezelfde ervaring , als ik ( op t MS forum) op de gevaren van aspartaam wijs / zelfde met synthetische vitamines .
   Biologisch stukje vlees van de vleesboerderij zie ik dan geen kwaad in , bespoten groente en fruit
   dan juist weer wel / maar ook dat bespoten wordt vaak weggewuifd (juist door een voedingscentrum , dito met aspartaam)
   Wifi is niet meer weg te denken / thuis kan je nog "bedraad" aansluiten ; maar er zal steeds meer draadloos spul komen .
   En er is ook wel groeiend verzet tegen GMO / maar Nederland zal niet GMO vrij zijn .

   Zie artikel op Vlees .nl ( en ben toch al meer artikelen tegengekomen in Land & tuinbouw lectuur)
   Door de enorme toename in de afgelopen jaren bij de teelt van soja en maïs in de rest van de wereld, is het ook in Europa vrijwel onmogelijk om nog volledig GMO-vrij diervoeder te gebruiken.
   Ook in andere voedingsmiddelen is het steeds moeilijker om 100% GMO-vrije producten te gebruiken. Aangezien de teelt van GMO-gewassen in de meeste gevallen duidelijk een lagere kostprijs geeft, moet voor GMO-vrije producten meer worden betaald. Ook het strikt gescheiden houden van beide stromen wordt steeds moeilijker en is kostprijs verhogend.
   http://www.vlees.nl/dossiers/diervoer/gmos/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in