10 Edelstenen en kristallen ter ondersteuning van zwangerschap en geboorte.

Wat het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap doormaakt is een immens intense ervaring. Maar het ‘wonder van de geboorte’ voelt niet altijd zo wanneer we spreken over striae, misselijkheid en overgeven en het ontstaan van aambeien. De belofte van nieuw leven als hoogtepunt van deze reis is schitterend genoeg om ons te motiveren ons voort te planten, maar in de hele wereldgeschiedenis zal geen enkele vrouw ooit zeggen: “Weet je wat het allerleukste is om vandaag te gaan doen? We gaan even gezellig mijn edele delen ragen met een toiletborstel.”

door Kaitlyn Guaya

Wanneer het menselijk lichaam zoiets geweldigs ervaart, heeft het behoefde aan zorg en ondersteuning. Hoewel het in het westen nog niet zo bekend is, dus populair evenmin, worden edelstenen en kristallen al eeuwenlang toegepast door sjamanen, genezers en vroedvrouwen om zwangere vrouwen door deze magische periode heen te helpen. De vraag is welke edelsteen het beste bij jou past. Om inzicht te krijgen raadpleegden we De wijsheid van stenen : wat zijn edelstenen en wat leren ze je.

Amethist

Edelstenen en kristallen ter ondersteuning van zwangerschap en geboorteAmethist werkt het beste bij vrouwen die boven alles positiviteit en bescherming willen. Dit prachtige paarse kristal wordt in de geschiedenis beschreven als een ‘baken van licht.’ Het reinigt en beschermt de draagster tegen negatieve energie. Als lucht-element zendt amethist kalme en vloeiende trillingen uit en wordt al sinds lange tijd gebruikt om fysieke en emotionele pijn te verlichten. Dit is een prachtig kristal om te dragen als geboorteketting of als knuffelsteen. Voor extra ondersteuning tijdens de bevalling kan men voor het scheppen van een rustige positieve beschermende sfeer amethistgeoden in de kraamkamer neerzetten, rondom de plaats waar de geboorte zal plaatsvinden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zwarte onyx

Zwarte onyx werkt het beste bij vrouwen die verlangen naar kracht en aarding. Zwarte onyx zendt vitaliteit en innerlijke kracht uit en maakt het mogelijk het hoofd koel te houden tijdens heftige omstandigheden. Het beheerst angst en bevordert op hoog niveau focus en discipline, waardoor een diep gevoel van voldoening wordt verkregen wanneer een klus geklaard is. Deze steen verdicht overmatige energie, wat goed werkt bij nerveuze mensen, en stimuleert zelfbeheersing. Daarboven helpt zwarte onyx bij het focussen op positiviteit. Deze steen kan tijdens de bevalling als krachtbron gedragen of vastgehouden worden.

Carneool

10 Edelstenen en kristallen ter ondersteuning van zwangerschap en geboorte.
By No machine-readable author provided. Svdmolen assumed (based on copyright claims) via Wikimedia Commons

Carneool werkt het beste bij vrouwen die een grote behoefte hebben aan moed en bescherming tegen angst. Carneool is een sterk Vuurelement dat bij de draagster grote wilskracht en motivatie opwekt. Het is een zeer energetische steen die kracht geeft in tijden van fysieke en emotionele spanning. Carneool beschermt zwangere vrouwen tegen negatieve emoties en versterkt de eigenwaarde tijdens moeilijke momenten. Carneool staat in verbinding met de zonnevlecht en kan het beste als halsketting gedragen worden voor direct contact met de derde chakra.

Chrysocolla

Chrysocolla werkt het beste bij vrouwen die kracht en vrede wensen. Deze groen-blauwe steen van het element Water staat in verbinding met de hartchakra en is buitengewoon geschikt voor empatische, sensitieve zielen die gevoelig zijn voor zorgen die voortkomen uit angst. Chrysocolla verbindt zich met innerlijke vrouwelijke kracht en brengt rust en sereniteit tijdens woelige onzekere perioden. Het ontspant de geest en naar men zegt helpt deze steen de bevalling te verlichten. Wanneer deze steen wordt gedragen of vastgehouden geeft hij rust en kracht en herinnert de ontvanger aan de oeroude krachten die in deze steen besloten liggen.

Larimar

Larimar werkt het beste bij vrouwen die verlangen naar zachtheid en motivatie. Deze zeldzame steen bestaat uit zowel het element Vuur als Water – dichotomische elementen met als kenmerk dat ze elkaar opheffen. Vanwege deze sterke dualiteit is Larimar een unieke en krachtige steen voor zwangere vrouwen. Het bevordert een sterke mengeling van waterige rust en vurige kracht.

Larimar brengt vrede en vertrouwen, waardoor een vrouw vertrouwen krijgt in haar eigen kracht en ze makkelijker ontspant. Het verzacht en kalmeert heftige gevoelens en geeft steun bij communicatie. Larimar werkt uitstekend tijdens, maar ook na de zwangerschap. Het wordt gebruikt bij postnatale depressie, stress, hoge bloeddruk en andere Vuurelement verschijnselen, zoals griep, koorts en keelpijn. Larimar kan het beste gedragen worden rond de keel, zodat de energie zich kan verbinden met de keelchakra.

Malachiet

Malachiet is het meest geschikt voor vrouwen die sterke bescherming willen tegen negatieve energieën en heling van het hart. De eigenschap van deze groen-witte steen van het element Vuur is zeer krachtige reiniging van pijnlijke emoties en trauma uit het verleden. Ook ideaal bij pijnbestrijding en spirituele bewustwording, zodat heldere keuzes gemaakt kunnen worden. Door de sterke yang-energie versterkt Malachiet tevens leiderschap. Het bevordert snelle genezing en vermindert ontstekingen en pijn. Holistisch wordt Malachiet ook toegepast om maagaandoeningen te verlichten. Als sieraad gedragen in combinatie met Tijgeroog wordt fysieke energie en bescherming bevorderd.

Olivijn

10 Edelstenen en kristallen ter ondersteuning van zwangerschap en geboorte.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Olivijn#/media/File:Peridot2.jpg

Olivijn is het beste voor vrouwen die een gevoel van welbevinden en voorspoed wensen. Roberts Simmons beschrijft deze steen als “kleine groene positieve energieklompjes.” Olivijn straalt warmte uit zoals de zon je ziel verwarmt en creëert een sfeer van rust en liefde waarin alle hartenwensen gemanifesteerd kunnen worden. Olivijn brengt eer aan Universele Liefde en Overvloed en schept ruimte voor succes, voorspoed en steun zònder schuldgevoel te accepteren. Daarom is deze steen bij uitstek geschikt voor vrouwen die het moeilijk vinden om in tijden van nood hulp te vragen en te aanvaarden.

Kwartskristal

Kwartskristal werkt het beste bij vrouwen die specifieke intenties willen versterken en bij heling. Kwarts is het bekendste kristal, het resoneert met alle chakra’s en beschikt over de unieke eigenschap dat het programmeerbaar is voor persoonlijke behoeften. Kwarts werkt op alle energetische niveaus en is zeer geschikt voor toepassing bij genezing en gebed. Deze steen werkt als een achteruitkijkspiegel: alles wat erin verschijnt wordt groter. Daardoor kunnen emoties worden versterkt, maar ook de energie van andere kristallen, waardoor helderheid of duidelijkheid in een situatie kan worden verkregen.

Rozenkwarts

Rozenkwarts helpt heel goed bij vrouwen die in de eerste plaats onvoorwaardelijke liefde en emotionele balans wensen. Deze steen verbindt zich zeer sterk met de hartchakra, zodat stress, pijn, oude wonden, wantrouwen en verlies kan worden vrijgegeven. Het is een vrouwelijke, rustgevende steen, die in het bijzonder de liefde bevordert, zowel voor jezelf als voor anderen. Omdat deze steen een kalmerende werking heeft en het hart verlicht, werkt het uitstekend bij mensen die het verlies van een kind of partner hebben ervaren.

Rozenkwarts is bescheiden, doch zeer krachtig, hetgeen zich uit in volledige expressie van liefde. Rozenkwarts kan tijdens de zwangerschap het beste op het lichaam worden gedragen, maar ook tijdens het werk. In huis geplaatst vult Rozenkwarts de ruimte met vriendelijkheid en liefde. Volgens Robert Simmons is het plaatsen van een Rozenkwarts in elke hoek van een meditatie- of slaapkamer geen overbodige luxe. Focus je intentie op liefde en acceptatie, sier jezelf met Rozenkwarts en plaats het in de kraamkamer.

Serafiniet

Serafiniet is het meest geschikt voor vrouwen die verlangen naar genezing. Deze donkergroene steen met glinsterende wit- en zilverpatronen roept herinneringen op aan een wandeling door een rustig bos. De naam Serafiniet is afkomstig uit de hoge orde van de engelen – Serafim – vanwege het vermogen het lichaam te voorzien van engelachtig licht en hoge frequentie energie.

Het mooie van deze steen is dat niet alleen het lichaam van de draagster wordt voorzien van licht en energie, maar dat de hele aura van de draagster een zachte, maar zeer krachtige trilling gaat uitzenden, die tevens iedereen in haar omgeving beïnvloedt. Dus ook arts, verloskundige, partner… een bundeling van vreugde! Serafiniet roept een kalme, stille heelheid op en is bij uitstek een geschikte steen voor genezing, juist in deze periode, aangezien het de celregeneratie vergemakkelijkt. De steen kan zowel gedragen als vastgehouden worden.

Wanneer je alles op een rijtje hebt gezet en een steen hebt uitgezocht voor een specifiek doel, bedenk dan dat uiteindelijk je hart beslist welke het wordt. Bekijk foto’s van verschillende stenen en luister goed naar je vrouwelijke intuïtie. Wijsheid bevindt zich in het hart, daar kun je blind op vertrouwen. Een bijkomend voordeel bij het gebruik van edelstenen als ondersteuning tijdens gedenkwaardige momenten, is dat je niet eens hoeft te geloven dat ze geneeskrachtig of magisch zijn of dat je denkt dat ze alleen maar voor de sier bestemd zijn. Kies simpelweg voor de steen die met jou resoneert, laat de intentie die je ermee hebt erop los. De steen kan, elke keer dat je hem oppakt, behulpzaam zijn bij het scheppen van je toekomst.

Bron:

De wijsheid van stenen geschreven door Robert Simmons en Naisha Ahsian

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in