mensen die hun waarheid leven

Leven in je waarheid is een prachtig iets. Als je je leven leeft vanuit een authentieke plek (wat voor jou op dit moment authentiek is), dan creëer je actief het leven waar je naar verlangt. Je hebt dan de grootste kans om meer vreugde dan pijn te ervaren, en meer uitbreiding dan samentrekking.

Een authentiek leven = een leven met een doel

Authentiek leven betekent ook dat je een leven met een doel leeft. Dat is waarom authentiek leven volgens mij zo belangrijk is. Je kwam hier om een rol te vervullen en hoe dichter je staat bij wat voor jou de waarheid is, hoe dichter je komt bij het vervullen van dat doel.

Handel je vanuit je doel, dan zul je de grootst mogelijke tevredenheid in je leven voelen. En dat is het hele punt! Hoe doelgerichter je bent, hoe beter je je zult voelen.

Hieronder vind je tien gewoonten van mensen die leven vanuit hun doel om je te inspireren en te helpen dichter bij je waarheid te komen en een leven te leven zoals je het liever zou leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De meningen van anderen brengt ze niet in de war

Er zullen altijd mensen zijn die denken dat wat je doet niet goed is. We hebben allemaal geconditioneerde ideeën over hoe we ons ‘zouden moeten’ gedragen, wat voor dingen we wel en niet zouden moeten doen, wat voor banen we zouden moeten hebben, enzovoort. Mensen die hun waarheid leven, kunnen luisteren naar de mensen om zich heen zonder hun weg te verliezen door de kritiek of de vragen. Ze staan in contact met hun eigen middelpunt, dat is wat ze leidt en aanstuurt.

Ze zien andere perspectieven vanuit compassie

eerlijk luisteren naar anderenMensen die in hun waarheid leven kunnen open en eerlijk luisteren naar anderen. Ze horen alles wat de ander te zeggen heeft. Ze hebben vaak meer interesse in het beter begrijpen van hun gesprekspartner, die ze beschouwen als een uniek individu, en zijn niet zo bezig hun eigen meningen en gedachtes te rechtvaardigen op basis van wat hun gesprekspartner ze vertelt.

Ze hebben de goedkeuring van anderen niet nodig voor hun zelfvertrouwen

Ze hebben geen probleem met een meningsverschil. Want, nogmaals, ze leven hun leven vanuit hun interne kompas, wat wil zeggen dat niet iedereen die ze spreken het eens hoeft te zijn met wat ze doen of met wat zij voelen dat de waarheid is. Ze begrijpen dat de waarheid zeer individueel en subjectief kan zijn, en daar hebben ze vrede mee.

Ze maken hun eigen keuzes

Mensen die authentiek leven vragen heus wel om hulp als ze dat nodig hebben, en ze denken na over de meningen van mensen die ze respecteren, maar uiteindelijk maken ze zelf hun eigen keuzes. Ze nemen wat ze horen en gaan dan bij zichzelf te rade en kiezen vanuit hun binnenste.

Ze nemen verantwoordelijkheid voor zichzelf

Als je je hoogste waarheid leeft, dan verstop je je niet meer door anderen de schuld geven. Mensen die deze weg bewandelen beseffen zich dat ze ALTIJD een keuze hebben, en dat iets ze overkomt door de keuzes die ze zelf gemaakt hebben. Ze begrijpen ook dat ze een keuze hebben over hoe ze reageren op wat anderen met hun leven doen. Ze spelen nooit de slachtofferrol, omdat ze begrijpen dat ze autonoom zijn in wat er toe doet. Niemand heeft de taak om iets voor ze te doen. Ze sturen hun eigen schepen en verzinnen geen excuusjes voor wat er gebeurt.

Leeuw

Ze doen geen concessies op wat ze nodig hebben

Authentieke personen begrijpen dat ze zich niet hoeven te schamen voor het vervullen van hun behoeftes. Deze mensen begrijpen dat we in de wereld leven met anderen, en dat we het leven daarom moeten benaderen met compassie en gemak voor iedereen. Ze begrijpen hoe ze een milieu om zich heen kunnen creëren waarmee ze kunnen voorzien in hun behoeftes op een manier die voor iedereen het meest harmonieus is. Er is altijd een manier om dingen nog vrediger op te lossen, en dat is hoe een authentiek persoon haar behoeften vervult. Ze maken van zichzelf ook geen martelaar, die zichzelf opoffert voor anderen, omdat ze begrijpen dat dat op de lange termijn helemaal niemand goed doet.

Ze begrijpen dat ‘egoïstisch’ zijn helemaal niet ‘egoïstisch’ is

Mensen die hun waarheid bewandelen, begrijpen volledig dat je niets kunt geven als je niets hebt. Deze mensen nemen iedere dag de tijd om hun voorraad aan te vullen door dingen te doen die verzorgend en verkwikkend werken. Ze voelen zich nooit schuldig dat ze voor zichzelf zorgen, omdat ze begrijpen dat ze net zo waardevol zijn en net zoveel liefde en aandacht verdienen als alle anderen, en dat ze veel effectiever kunnen geven als ze hebben wat ze nodig hebben.

Ze nemen elke dag de tijd om naar binnen te kijken

Dit is één van de dingen die duidelijk verschillen tussen mensen die in hun waarheid leven en mensen die dat niet doen. Als je in je waarheid leeft, dan pauzeer je elke dag even om te kijken hoe het met jezelf gaat. Je kunt je waarheid niet bewandelen als je niet weet wat je waarheid is! Door iedere dag een tijdje in stilte na te denken, zijn deze mensen in staat iedere dag in de waarheid te leven.

Ze voeden en verzorgen hun lichaam

mensen die hun waarheid levenZe begrijpen dat hun lichaam meer is dan een voertuig hier op Aarde, dat het een fijngevoelige machine is dat ze door zo’n beetje alle situaties heen kan leiden. Deze mensen weten dat hun lichaam een middel is dat ze in kunnen zetten in hun tocht om hun meest authentieke leven te leven. Ze zijn zich er bewust van hoeveel het ze oplevert als ze echt voor hun lichaam zorgen. Hun fysieke aspect verzorgen is een daad van eigenliefde dat over vloeit naar de rest van hun leven.

Ze oordelen niet over anderen

Ten slotte zijn mensen die in hun waarheid leven barmhartig en medelevend naar hun medemens – los van of de persoon waar ze contact mee hebben in zijn of haar eigen waarheid leeft. Deze mensen begrijpen dat iedereen op een unieke reis is en dat het oordelen en afkeuren van mensen niemand ten goede komt. Aangezien authentieke mensen zo zelfverzekerd zijn, hebben ze van nature al minder de neiging om anderen te beoordelen op wat ze doen. Je voelt verwelkoming en acceptatie als je rond een authentiek persoon bent.

Wat denk jij? Herken je jezelf in wat van de punten op deze lijst? Ken je iemand waarvan jij denkt dat ze hun meest authentieke leven leven?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Er bestaat wel degelijlk egoisme. Dit is het ego kind deel aspect wat zich verbindt met The Mind of het denken. Het is een karmische wond waarin men nog gelooft. Het weerloze kind. Kind staat dan eigenlijk voor een nog niet volwassen (maan, gevoel) programmering. Of beter gezegd: het is nog niet opgenomen door het Ik Ben omdat het het spel nog niet kon opgeven. En ook de Ik Ben net als andere invloeden komen niet aan de vrije wil van de mens. Dat betekent omgekeerd dat we dus ook denken dat we negatief beinvloedt kunnen worden dat onze vrije wil door anderen aangetast kan worden. En zo geschiedde dan in de manifetatie van de werkelijkheid. Dat is een geloofsysteem. En dan komt juist het weerloze naar boven, waardoor het moeilijk is om nee te zeggen tegen bijvoorbeeld contacten. Het is de wond van afgescheidenheid en de angt om alleen te zijn en alleen te sterven.
    Ook wel rupsje nooitgenoeg genoemd omdat het niet kan stoppen. Of The Miser uit de tarotkaarten van Osho Zen. Het artikel waarover jij schrijft is heel mooi geschreven hoor! Helaas gaat het altijd om geven of ontvangen. Er is ook nog een andere weg. Om uit massa bewustzijn te komen gaat het er misschien wel om om jezelf ‘voldoende’ te vullen maar niet te overvloedig, zodat je ook niet hoeft te geven. Het je telkens richten om te geven leidt op gegeven moment toch weer tot een teleurstelling maar vooral anderen de kans laten om zichzelf te vullen en er niet in te voorzien. Dat klinkt misschien egoistisch hoor, maar ik merkte zelf, dat als ik voldoende heb (wat niet afgemeten kan worden is een gevoel) dat ik juist mijzelf blijf vullen. Het is misschien een schaarste in stand houden die voor mij werkt. Om uit het massa bewustzijn te komen kan het belangrijk zijn om net dat graadje niet teveel van jezelf te ontvangen zodat je je bewust blijft, dat je je op jezelf mag blijven richten. En ook de leegte (iets anders dan schaarste) in een ander te herkennen. Misschien blijft men door die kleine graad van schaarste juist in het massa bewustzijn hangen, dat kan natuurlijk. En woorden zijn voor zoveel betekenissen vatbaar dat het de stroom juist niet beantwoordt.

    Waarschijnlijk is het een belangrijke (eerste of zo) stap naar bewustwording dat je mag blijven’oefenen’ in jezelf vullen. Pas als je dat echt kunt omdat je zo naar jezelf verlangt dat de roep onmiddelijk bewantwoord wordt, dat je dan verder kunt gaan in ‘overvloed’. Maar ik heb het woord overvloed nooit zo goed begrepen. Want vaak weet je niet waar je daarmee heen moet en appelleert het weer aan moeten geven. Voldoende voelt voor mij daarom heel erg okay. Vol en dan doende zijn ook door soms niet te doen. Zucht. hahahahaa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in