De 10 krachtigste volledig natuurlijke antibiotica die we kennen

10 natuurlijke substanties met sterke antibacteriële eigenschappen.

Mark Mattson, Hoofd aan het Laboratory of Neuroscience van het Amerikaanse National Institute on Aging, heeft uitgelegd dat farmaceutische bedrijven niets kunnen verdienen aan gezonde mensen en daarom geen fondsen voor onderzoek hebben. Het is dus niet heel verrassend dat deze bedrijven pillen maken met negatieve bijwerkingen, want dan kunnen ze ons ziek houden.Momenteel bevindt de medische industrie zich in een enorme verschuiving. Steeds meer mensen komen erachter dat moderne geneesmiddelen en de farmaceutische industrie meer zijn gaan geven om winst dan om de mensen die ze zouden verzorgen.

Arnold Seymour Relman, Harvard professor in de geneeskunde en voormalig hoofdredacteur van het wetenschappelijke New England Medical Journal, meldde het volgende:

“Het medische beroep wordt opgekocht door de farmaceutische industrie, niet alleen wat betreft het gebruik van medicatie, maar ook wat betreft het onderwijzen en het onderzoek. De academische instituten van Amerika zijn de betaalde officieren van de farmaceutische industrie. Ik vind het beschamend.”

Farmaceutische bedrijven spelen dus een aanzienlijke rol in hoe dokters worden opgeleid, daarom kan het belangrijk zijn om sceptisch te blijven en je eigen onderzoek naar gezondheid te doen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

We weten dat steeds meer bacteriën niet meer goed reageren op antibiotica. Dit komt doordat er in de wereld veel te vaak antibiotica gebruikt worden als het eigenlijk niet nodig is. Doordat steeds meer bacteriën ongevoelig (resistent) worden voor antibiotica, wordt het in de toekomst steeds moeilijker om ‘simpele’ infecties te bestrijden https://www.rivm.nl/antibioticaresistentie

Ongeveer 30% van de voorgeschreven orale antibiotica is volstrekt onnodig. Dit is geen zeldzame trend voor dokters, omdat er veel worden gecompenseerd of beloond door medicatie te gebruiken om hun patiënten te behandelen. Daarnaast overdrijven farmaceutische bedrijven vaak wat de voordelen van hun medicijn zijn, terwijl ze de risico’s onderbelichten, dus veel mensen denken geen twee keer na voordat ze innemen wat ze voorgeschreven krijgen.

Wist je dat één van de meest gebruikte antibiotica in de VS, Levaquin, kan leiden tot verlamming, tergende pijn in de gewrichten, scheuren in je pezen, moeite met ademen, uitputting, neurologische schade, duizeligheid, depressie, angstgevoelens, psychoses, peesontstekingen en zelfs permanente zenuwschade? Deze bijwerkingen worden echter amper genoemd als dokters de medicatie met de patiënt bespreken en staan alleen stilletjes in de kleine lettertjes.

Hoeveel zouden we nog ontdekken als de medische industrie evenveel middelen besteedt aan natuurlijke geneesmiddelen als het doet aan ‘chemische’ geneesmiddelen?

Er zijn dus niet alleen aanzienlijke risico’s verbonden aan het innemen van farmaceutische geneesmiddelen zoals antibiotica, maar ze hebben ook een ‘pleistereffect’: ze pakken alleen het directe probleem aan in plaats van de onderliggende oorzaak. Als je immuunsysteem niet hard genoeg kan vechten om je lichaam te beschermen, kun je niet gewoon een chemische pil innemen en verwachten dat je volledig herstelt; je moet je lichaam weer opbouwen. Gelukkig zijn er meerdere natuurlijke ‘antibiotica’ die je immuunsysteem kunnen versterken en je tegelijkertijd  je infectie verhelpen.

Dit zijn de 10 beste natuurlijke ‘antibiotica’

Essentiële oregano-olie

Oregano is zoveel meer dan een standaard kruid uit de Italiaanse keuken. Oregano-olie helpt bij de spijsvertering en bij afvallen, en de olie in oregano, Carvacrol, is een natuurlijke anti-bacteriologische stof die bacteriën te lijf gaat die infecties veroorzaken en zelfs candida-groei tegengaat. Dit zou wel eens het eerste supplement moeten zijn waar je naar reikt als je verkouden wordt of een griep krijgt. Maar je moet voorzichtig zijn bij het innemen, omdat het ontzettend sterk is en je maag kan verstoren of branden (hoewel het brandende gevoel natuurlijk is). Zorg dus eerst dat je het voldoende verdunt in water of draagolie en neem alleen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in! Je bestelt het hier bij Bol.com

Azijn van appelcider

Azijn van appelcider heeft anti-bacteriologische, schimmelwerende en desinfecterende eigenschappen die je lichaam op natuurlijke wijze alkalisch maken. Dat kan in sommige gevallen helpen kanker te voorkomen of te bestrijden. Dit speciale type azijn werkt ook tegen maagzuur, bij je gewicht, en voor een lager cholesterolgehalte. Je kunt het ook gebruiken om plaatselijk te steriliseren of desinfecteren. En het is een heerlijke toevoeging voor salades en andere recepten!

Rauwe honing

De 10 krachtigste volledig natuurlijke antibiotica die we kennenHoning is een andere uitstekende natuurlijke bron van ‘antibiotica’, omdat het enzym dat in honing zit waterstofperoxide afgeeft. Dat maakt het perfect voor het behandelen van wonden en het voorkomen van een infectie. Sterker nog, de oude Romeinen gebruikten het zelfs op het slagveld om infecties te voorkomen en behandelen. Let hierbij wel op dat het van belang is dat je rauwe, niet-gepasteuriseerde en het liefst organische honing gebruikt, omdat gewone commerciële honing zeer bewerkt is en daarmee veel gezondheidsvoordelen is kwijtgeraakt. Honing kan ook helpen bij klachten met de spijsvertering, verkoudheid en een zere keel.

Knoflook

Je hebt misschien al eens gehoord dat knoflook uitstekend werkt tegen een verkoudheid en dat is helemaal waar! De krachtige smaak geeft perfect zijn helende eigenschappen. De allicine in de knoflook werkt tegen gisting, parasieten, bacteriën, candida en nog veel meer. Allicine is een van de actieve principes in homogenaten van versgeperste knoflook, dat een hele rits aan anti-bacteriologische werkingen heeft. Onthoud dat dit met name krachtig is in rauwe knoflook!

Colloïdaal zilver

Deze natuurlijke antibiotica is al eeuwenlang in gebruik en het is een van mijn persoonlijke favorieten, omdat het me heeft geholpen bij veel ernstige keelontstekingen. Colloïdaal zilver is een mix van zilverdeeltjes die drijven in vloeistof. Hoewel het bedoeld is als tijdelijke behandeling, omdat zilver als zwaar metaal giftig kan zijn, kan het ook worden gebruikt om de enzymen te doden die eencellige bacteriën nodig hebben om zich te vermenigvuldigen.Je bestelt het hier bij Bol.com

Gemberextract

Gember is een natuurlijke antibiotica en werkt anti-bacteriologisch. Het heeft ook andere medicinale doeleinden en werkt tegen verkoudheid, misselijkheid, astma, koliek, hartkloppingen, zwellingen en buikpijn.

Uienextract

De antibacteriële werking van ui is wetenschappelijk bewezen. Het staat erom bekend dat het vrij letterlijk ziektes en giffen uit je lichaam kan zuigen. Een paar opengesneden uien in een huis helpen je om een heleboel bacteriën uit je leefruimte te halen!

Mierikswortel

Mierikswortel
Mierikswortel

Mierikswortel bevat isothiocyanaten (ICT), waarvan is bewezen dat het een antibacteriële werking heeft. Het gevolg is dat je het kunt gebruiken als natuurlijke ‘antibiotica’. De olie die de smaak van mierikswortel zo sterk maakt (net als bij mosterd en wasabi) heet allylisothiocynaat, of mosterdolie, en heeft bewezen anti-bacteriologische werking tegen een aantal ziekteverwekkers.

Habaneropepers

Habaneropepers
Habaneropepers

Habaneropepers staan niet alleen bekend als een van de pittigste pepers, maar ook om hun antibacteriële eigenschappen. Je kunt zelfs Habanero chilisaus gebruiken tegen bacteriën!

Kurkuma

Curcumine, de bioactieve substantie in kurkuma, heeft zowel antibacteriële als antimicrobiële eigenschappen. Kurkuma is de laatste tijd erg populair geworden, met name dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen. Van kurkuma is ook wetenschappelijk bewezen dat het een effectieve werking heeft tegen kanker, auto-immuunziekten, ontstekingsaandoeningen en nog veel meer.

De volgende keer dat je dokter je antibiotica voorschrijft, kun je dus misschien eerst navraag doen over wat van deze natuurlijke geneesmiddelen!

Anderen lazen ook

5 Goedkope en effectieve hulpmiddelen bij het reinigen en ontgiften van het lichaam

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Heel goed artikel, jammer dat je Bol.com noemt als ‘leverancier’ Bol.com is inmiddels ook een multinational, Ik zou de biowinkels die overals zijn aanbevelen als plaats om het te kopen of te bestellen. Ik koop bv mijn boeken nog altijd bij de echte boekwinkel en die echte boekwinkel biedt meer service dan bol.com waar je slechts een nummer bent. In de boekwinkel ben je een mens, wordt je behandeld met zorg, kun je vragen stellen,doe ze extra moeite voor je. Bij bol.com kun je dat echt vergeten.
    En dat is ook mijn ervaring met biologische winkels..vaak werken er betrokken mensen die je op allerlei manieren met adviezen willen helpen. Ook omdat ik het erg vind dat de stadscentra met mooie en leuke winkels overal ter wereld langzaam uitsterven, vind ik dat we de ‘gewone’ winkels moeten steunen en niet de bol.coms van de wereld.

    • Daarnaast zijn de etherische oliën die via dat soort sites worden verkocht niet altijd zuiver. Er zitten vaak (synthetische) vulstoffen bij. Zorg dat je een olie koopt die 100% puur is, waarbij je weet waar de olie vandaan komt en dat er geen pesticiden e.d. zijn gebruikt.

  2. Allemaal heel waardevol, maar water en etherische oliën zoals oregano olie mengen niet, waardoor je je slokdarm en maag alsnog kan verbranden of je jezelf kan vergiftigen door een te hoge dosis. Mengen met een draagolie kan wel, maar eigenlijk zou je niet zonder begeleiding van bv een natuurarts etherische oliën moeten innemen denk ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in