Home Spiritualiteit 10 signalen dat je energie weg is

10 signalen dat je energie weg is

energie weg

Ik had dit artikel ook kunnen noemen: ’10 manieren om te weten dat je leven zonder brandstof is ‘, want zo voelt het als je aan het eind van je energie-weg komt, als een wagen die geen brandstof meer heeft en nergens meer heen kan. Dat betekent gewoon dat het pad waar je nu op bent geen energie meer heeft voor je en dat er niets meer kan gecreëerd worden in die energetische ruimte omdat je nu op een ander energie-level bent.

Op mijn facebookpagina postte ik enkele dagen geleden dat we allen deze week hielpen met het openen en activeren van een nieuw energieportaal, één dat al eonen lang aanwezig is, maar slapend. Met dit nieuwe energieportaal hebben we toegang tot zoveel nieuwe en andere frequenties die je bewuster zullen maken van de beperkingen van je huidige pad en beseffen we dat we zoveel meer ter beschikking hebben. Je bent aan het eind van je energie-weg en het is tijd om na te denken om over te schakelen van loodvrije brandstof naar raketbrandstof.

Het lijkt wat op leven in een comfortabel, gewoon huis, en dan een enorm landhuis bezoeken. Wanneer je dan terug thuiskomt, lijkt je huis erg klein en niet al te hip. Wanneer we geconfronteerd worden met nieuwe frequenties die ons leven op veel verschillende manieren kunnen uitbreiden, kan ons leven er plots heel klein en beperkt uitzien, dan zien we waar we verandering kunnen aanbrengen, en vragen we ons af waarom we die kansen voordien niet zagen? Het heeft geen zin ons hier te gaan veroordelen, omdat die kansen op ons huidig energie-pad niet beschikbaar waren, maar met de nieuwe frequenties wel.

Maar hoe weten we dat wat we zien mogelijk is en hoe kunnen we er verbinding mee maken en het manifesteren? Zijn we slim, krachtig, begaafd en capabel genoeg om nieuwe mogelijkheden voor onszelf te creëren? Dat zijn we, als we verbinding maken met de nieuwe energieën, maar eerst moeten we ons afkoppelen van het energiepad dat ons niet meer dient, omdat het niet de frequentie of vibratie heeft om dit nieuw potentieel helpen te manifesteren. Elke energetische frequentie heeft een beperking op zijn potentieel en wanneer je dat level bereikt, is er niets meer. De energie kan je niet meer dienen want je creëert nu nieuwe aspecten voor je leven. Dit houdt ook in relaties, situaties en mensen in je leven.

Hier zijn tien manieren waarop je kan weten dat je energie-pad zijn grens bereikt heeft, dat de energie in je leven je niet langer dient, en dat je aan het einde van een weg bent, klaar om een andere te nemen:

 1. Je houdt niet meer van je leven, het voelt beperkt en klein aan en je weet dat er iets meer vervullend is voor je, zelfs al weet je nog niet wat dat is.
 2. Je houdt niet meer van je job, je carrière, je financiële situatie, je relatie, of je woonplaats. Het kan aanvoelen als energieverlies ook.
 3. Dingen die je vroeger gelukkig maakten zijn nu dingen die je beroven van je vreugde. Je bent misschien niet meer in staat om je te herinneren hoe het voelde om gelukkig te zijn.
 4. Je voelt je afgekoppeld van de mensen rond je, en vindt ze misschien niet meer leuk (het heeft geen belang wie ze zijn; dit gaat over alle relaties en mensen, ook familie). Ze mijden je misschien een beetje (of veel), of wanneer je bij hen bent, voelt de conversatie geforceerd aan, en het is moeilijk communiceren met ze.
 5. Je voelt je vast zitten, niet in staat om een andere richting in te gaan, en je verlangt ofwel sterk naar verandering en bent bereid om elke richting te nemen om dat te realiseren, ofwel ben je zo in de war dat je niet weet wat te doen nu.
 6. Je voelt je niet gemotiveerd en bent je creativiteit en ambitie kwijt. Zelfs gewone, vertrouwde dingen voelen aan alsof je in dikke modder stapt.
 7. Je voelt je ijl, verward en je denken is versluierd. Je hebt het moeilijk om je te concentreren en te focussen op de kleinste dingen, en het vraagt veel tijd om iets gedaan te krijgen.
 8. Je spendeert veel tijd met dagdromen over overal te zijn behalve waar je bent in je leven nu.
 9. Er is een sterke neiging om weg te gaan, weg te lopen, te vertrekken naar het onbekende en je huidige leven achter te laten om uit te zoeken wat je gelukkig zal maken.
 10. Je voelt de drang om je woonruimte op te ruimen, dingen weg te gooien die je niet langer wil, en wanneer je door je bezittingen gaat ben je verrast hoeveel je wil weggooien.

En wat nu? Hoe raak je voorbij het gebrek aan motivatie en je algemeen ongelukkig voelen dat je momenteel overspoelt? Het kan voelen als je ergste nachtmerrie, maar het is eigenlijk je krachtigste moment, want je angst voor verandering kan klein zijn in vergelijking met hoe groot je wil en bereidheid tot verandering. En dan kan het gebeuren. Hoe krachtig en beloftevol het potentieel van de energie ook is, het hele potentieel van de energie blijft puur potentieel, tot we beseffen dat het pad waar we op zijn geen energie meer voor ons heeft en we bereid zijn een nieuw pad te overwegen.

De volgende stap is te overwegen wat we kunnen doen. Waar waren we aan gehecht en kunnen we nu loslaten? Van welke uitkomst kunnen we de fundering beginnen te creëren? Je dromen voorzien de antwoorden op de vraag: ‘Wat wil ik?’, dus besteed aandacht aan de geheime verlangens die je koestert, de dingen die volgen op ‘Ik zou willen dat…’. We kunnen gaan van ongelukkig zijn en depressie naar geïnspireerde actie ondernemen, door te weten dat, wanneer we depressief en ongelukkig zijn, we het einde van een energie-pad bereikt hebben.

Door het volgen van het pad van onze dromen en hoop zal zich een nieuw pad beginnen te ontvouwen. En door geïnspireerde actie te ondernemen, breiden we het potentieel van de nieuwe energie uit naar de nieuwe realiteit voor ons leven.

9 REACTIES

 1. Goh, ik tip alle 10 aan…
  Maar, hoe draai ik het om?
  Ik ben uitgeput, geen leuke mama/ partner meer.
  Pffff…

 2. ik heb mijn weg nog niet gevonden, soms als ik gelukkig was en verliefd, maar dat was meer een verlengde van de ander, zelf ervaar ik een leegte, er wordt wel gezegd dat leegte goed is en een goed uitgangspunt voor orde in de wervelstorm, maar ik voel me afgekoppeld, ik kan het niet alleen, ik camoufleer mijn verdriet aan de buitenkant, lapjes erop helpen me echter niet. Rest mij nog verwondering hoe ik dit nog vol hou.

 3. @Steven,

  Top! Respect voor deze (vind ik persoonlijk) waardevolle toevoeging. Denk dat veel mensen die vaak de neiging hebben om dingen op een negatieve manier te bekijken hier echt wat aan hebben. Wanneer je eigenlijk (bijna) alles op een negatieve manier bekijkt (waar je je misschien niet eens bewust van bent)kan het erg lastig zijn om situaties of gebeurtenissen in je leven ineens vanuit een positief benaderpunt te gaan bekijken. Want hoe doe je dat ook alweer? Zelfs als er niks positiefs lijkt te zijn aan de gehele situatie.

  Dit soort voorbeelden helpen ze dan ook verder ben ik van mening. Echter hoeft dit niet te betekenen dat dit ‘de’ manier is, maar daarom is het ook een voorbeeld.. je bepaalt zelf natuurlijk of je je erin kan vinden of er wat van meeneemt en aan hebt.

  In ieder geval om een kort verhaal lang te maken ;-P

  Goed bezig! haha

 4. Een dergelijke boodschap zou ik anders brengen.
  “Wat doe je als je zonder brandstof zit”? Nu is het dat iemand die in de put ziet, nog sterker bevestigd wordt dat hij of zij in de put zit. Leuk als je bij die portaal komt, maar anders lijkt de situatie hopeloos.

  Je kunt het leven anders benaderen.
  Vanuit de dankbaarheid voor wat je hebt, wat je kunt, wie je mag zijn, vind je jezelf en je mogelijkheden vanuit een positieve kijk en een hoog trillingsgetal. Je kunt slachtoffer zijn van je overgevoeligheid, zoals in deze blog, of dankbaar zijn voor je fijngevoeligheid en de kwaliteiten die daarmee gepaard gaan. Je kunt klagen over te weinig energie, of dankbaar zijn voor het feit dat je behalve ademen ook nog thee kunt zetten, om met iets kleins te beginnen.

  Ik heb ook genoeg om te klagen als ik dat wil.
  Mijn moeder is te vroeg doodgegaan, mijn vader eigenlijk ook want die griepprik heeft hem de das om gedaan, ik ben na 21 jaar trouwe dienst bruut aan de kant gezet, woon in een huis met funderingsproblemen dus als ik wil verhuizen is het onverkoopbaar, en zo kan ik wel even doorgaan. Komt daar nog hoog(over?) gevoeligheid bij, dan grijpt het mij meer aan dan de gemiddelde, heb ik geen energie meer en weet ik niet hoe ik er ooit uit kom. Ga ik dan eten halen bij de Griek, dan krijg ik een glas ouzo maar dat is in mijn beleving minder vol dan dat van de anderen…

  Of ik zie het zo:
  Ik heb goed afscheid kunnen nemen van mijn moeder. Zij heeft veel ontdekt in het leven en wilde graag loslaten terwijl ze steeds bevestiging nodig had. Dat heeft ze gekregen. Mijn vader hoefde niets meer en was klaar om te gaan. Het was goed zo. Door mijn ontslag ben ik eindelijk vrij. Eerder had ik al gefantaseerd hoe het was om een tijdje voor mezelf te hebben met een vergoeding. Dat heb ik nu en ik ga nu als een raket. Ja, met loodvrije brandstof. Voor het huis komt een oplossing doordat de gemeente een onderzoek instelt en waarschijnlijk grotendeels financiert, en mogelijk ook een deel van de oplossing omdat het de hele wijk betreft en de situatie komt door een bewuste actie van de gemeente om de grondwaterstand te verlagen.
  Door mijn fijngevoeligheid ben ik dankbaar voor het feit dat ik besef wat dankbaarheid is en wat dat betekent in het leven. Het wordt alleen maar meer, mooier, beter. Ik blaak van energie. Dan kom ik bij de Griek. Ik geniet zo van de ouzo dat hij lacht en mijn glas nog eens vol schenkt…

 5. het is belangrijk om het verschil tussen ontevredenheid, en vanuit dat gevoel streven naar anders, meer, mooier, beter, groter, dieper, echter… en onze innerlijke (R)evolutie, die leidt naar diepere en hogere liefde te weten. te Weten. toch?

 6. @Marjolein en de gehele mensheid, het leven wil dat je blijft bij wat er is.

  M.a.w. in het moment Nu blijft.

  En niet een bezig zijn met een volgend pad.

  Een volgend pad ontstaat vanzelf als ECHT het oude pad geheel doorzien en doorleeft is.

  Ach wat projecteer ik mijn eigen ellende weer, excuses.

  Ik ga weer gauw het NU in.

 7. Mooi stuk, echt waar. Herkenbaar en duidelijk ( voor de therapeut althans, wat ik ook ben). Nu de client ( wat ik ook ben). Na een traumatische afscheid en loslaten en verder gaan is er van de therapeut weinig meer over en heeft de client alleen nog maar verdriet en weet de client niet wat het leven nog van haar wil.
  Dit is echt het einde van haar ernergie punt.
  Ooo: Ik verlang zo naar het volgende pad!

Mobiele versie afsluiten