zelfhelend

Veel van ons herkennen het wel: je gaat naar de dokter en deze geeft je een diagnose of kan het niet vinden. Als je een bacterie hebt opgelopen, is het makkelijk: je krijgt antibiotica en meestal voel je je niet lang na de kuur weer beter. Maar een diagnose als prikkelbare darm, chronische hoofdpijn zonder reden of iets anders wat chronisch en sluimerend is, kan je dagelijks leven erg beïnvloeden. Je kunt hiervoor het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreken. Hieronder geef ik 10 manieren hoe je dat doet.

1) Besef dat alles energie is en dat energie van buiten naar binnen werkt.

Alles in jou is energie. Je organen, je bloed en je fysieke lichaam en daar omheen liggen al je lagen van je energetische lichaam. Alles wat in de buitenste laag van je energetische lichaam naar binnen komt zakt vroeg of laat door naar je fysieke lichaam tenzij je het opschoont of verwerkt. Zit het eenmaal in het fysieke lichaam, dan kan het zich manifesteren als fysiek ongemak.

2) Stap uit je slachtofferrol

Ja, ik weet als geen ander hoe het is om ziek te zijn, dus ik mag het zeggen: ziek zijn is vreselijk, maar je wordt echt nog veel zieker door jezelf de hele dag zielig te vinden. Daarnaast zeg je hiermee: “Ik heb geen macht over deze situatie”. Je hebt wel macht over de situatie, maar je hebt ergens besloten deze zelf weg te geven en liever slachtoffer te zijn. De lage energie die dit met zich meebrengt, zorgt dat jouw zelfhelend vermogen alleen maar afneemt.

3) Vermijd symptoombestrijding

Prima, als je veel pijn hebt neem je een pijnstiller. Maar wees je wel bewust dat de pijnstiller het probleem slechts tijdelijk vermindert. Door dit als oplossing te zien, ontneem je jezelf de kans om op onderzoek uit te gaan en je houdt het probleem in stand. Ook zeg je eigenlijk tegen je lichaam: “Ik negeer jou en je signalen en ik neem iets om over jouw grens heen te gaan.” Ga je tegelijkertijd op onderzoek uit en gebruik je pijnstilling om je in de tussentijd beter te voelen, dan is dat prima zolang je er maar bewust van bent dat het symptoombestrijding is.

4) Neem verantwoordelijkheid voor jouw ziekte, kwaal en jouw lichaam

Met het afscheid nemen van de slachtofferrol komt een volgende stap. Durf jezelf te vragen: waarom heb ik deze ziekte of kwaal? Is er iets wat ik op moet lossen/onder ogen zien waarom mij dit overkomt? Vaak zit er een psychische oorzaak, emotionele oorzaak,  trauma of soms een oorzaak uit een vorig leven. De oorzaak achterhalen is de kern, daar haal je het meeste winst uit want dan kun je aanpassingen gaan doen en veranderingen aanbrengen die nodig zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

5) Maak contact met je lichaam

Pijn en ziekte zijn een teken dat je lichaam je iets vertelt. Neem eens een moment rust, keer naar binnen en stel de vraag aan je lichaam: “Wat probeer je me te vertellen?” Misschien dient het antwoord zich gewoon aan. En vraag ook eens aan je lichaam: “Welke voeding heb je nodig om de healing te ondersteunen?”

6) Verwerk oud trauma dat ligt opgeslagen in je lichaam

Het lichaam is jouw opslagplaats. Energie gaat van buiten naar binnen en de meest vaste vorm is je lichaam. Je lichaam slaat alle energie op. Het slaat dus ook nare gebeurtenissen op en trauma, wat zich weer kan uiten in pijn en ziektes. Verwerk wat je moet verwerken.

zelfhelend

7) Blijf je trillingsfrequentie verhogen

Ieder mens heeft een persoonlijke trillingsfrequentie. Trauma, ziekte en pijn hebben een lagere trillingsfrequentie. Door jouw trilling te verhogen, verhoog je ook de trilling in jouw cellen. Door de hogere en snellere trillingen wordt het makkelijker de oude en lage trillingen los te trillen en weer in beweging te zetten.

8) Vraag hulp aan je energetische team 

Ik geloof dat iedereen een energetisch team heeft. Dit kan bestaan uit beschermengelen, gidsen, overleden dierbaren, lichtwezens, energieën van jouw planeet of ster. Soms zitten er healers in jouw team of je kunt je team vragen wat je kan doen om te healen. Vraag het eens voor het slapen gaan en vraag ze je het in een droom of gedachten in jouw slaap duidelijk te maken. Je kan je team ook toestemming geven om healing toe te passen in je slaap. Vraag wel specifiek wat je geheeld wilt hebben. Bijvoorbeeld als je pijn hebt aan je teen: “Zouden jullie voor mijn kleine teen healing in gang willen zetten en alles wat samenhangt met de pijn aan mijn teen?”

9) Wees realistisch

Healing gaat in 99,99% van de gevallen niet in één keer. Het gaat met vallen en opstaan. Want veranderingen aanbrengen kost nu eenmaal tijd. Ook als je de oorzaak heb gevonden, zul je zelf aan de slag moeten om vervolgens de bijbehorende veranderingen door te voeren. Besef dat het vaak dagen, maanden of vaak ook jaren heeft geduurd voordat je lichaam zich uitdrukt in pijn en ziekte. Wees geduldig en lief tegen jezelf en je lichaam en geef het geen tijdslimiet. Geef het de tijd die nodig heeft.

10) Blijf geloven in het zelfhelend vermogen van je lichaam

Als jij er niet in gelooft, gaat het echt niet gebeuren. Je zegt dan eigenlijk tegen je lichaam: “Ik geloof niet dat jij kunt healen”. Dit zorgt ook weer voor een lagere trilling. Blijf dus in jezelf geloven en blijf positief zodat je je eigen proces ondersteunt.

Wil je je beschermengelen ontmoeten?

Speciaal daarvoor heb ik een online meditatie met harpmuziek ontwikkeld. In deze begeleide meditatie van 37 minuten reis je af naar de “Engelenarena”  om daar je beschermengelen en hun boodschap te ontvangen. De muziek is gechanneld door Aartsengel Sandalphon en de meditatie door de engelen . Je kunt ze dan vragen om een boodschap die jouw zelfhelend vermogen ten goede komt. Wil jij hier ook gebruik van maken, schrijf je dan hier in: https://bit.ly/engel22-9

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE