tekens dat je intuïtief bent zonder dat je het doorhebt

Misschien denk je bij helderzienden en intuïtieven aan zweverige mediums, die diep in kristallen ballen kijken. Maar wat als je zelf heel intuïtief bent, zonder dat je het doorhebt?

Verreweg de meeste mensen zijn hartstikke intuïtief. Maar van veel dingen die we weten, denken we niet eens aan hoe we ze weten. Al helemaal als we heel rationeel zijn opgevoed, door wetenschappelijk onderwijs of met een strenge religie. Ik ben arts, net als mijn vader, en ik heb drie dominees in de familie – geen verrassing dus, dat ik intuïtief was zonder het zelf te beseffen. Herken je jezelf in de tekens hieronder? Dan ben je misschien intuïtiever dan je dacht!

  1. Je voelt iedereens emoties aan

Je bent heel sensitief voor wat anderen voelen en weet misschien niet hoe je jezelf kunt beschermen tegen die energie van andere mensen. Daarom trek je je meestal terug, terwijl je juist dol bent op mensen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
  1. Je hebt levendige dromen

Meestal onthoud je je dromen – en wauw, wat zijn dat soms achtbanen! Het zou zelfs kunnen dat je dromen wel eens uitkomen, alsof je de toekomst voorspelt. Dat kan je nogal bang maken, zeker als je over iets heel vervelends hebt gedroomd en juist dat is gebeurd. Daardoor heb je misschien uit angst je vermogen om te dromen geblokkeerd. Als het je lukt om je angst om te zetten in vertrouwen, dan komt je gave vanzelf weer terug.intuïtief

  1. Je bent ontzettend scherpzinnig

Een voorbeeld: je ontmoet iemand die door iedereen aardig wordt gevonden. Maar je gevoel slaat rood alarm en luidt de noodklok, “blijf weg!”. Je ziet dwars door charisma, charme, schoonheid en talent heen en ziet de ziel die daaronder zit.

Als die ziel de juiste vibraties heeft, dan kun je je plotseling tot die persoon aangetrokken voelen, zonder duidelijke reden. Zijn het juist valse vibraties, dan trek je je sneller weg van zo iemand. Ook al snap je daar met je hoofd helemaal niets van. En later krijg je bewijs dat je lezing precies klopte. Anderen zijn geschokt, maar jij schudt met je hoofd en probeert je woorden in te slikken, “Ik zei het toch”.

  1. Er komen uit het niets gedachten in je hoofd

Nieuwetijdskind-com-derde-oogEr zijn vier soorten intuïtie: helderzien, helderhoren, heldervoelen en helderweten. Als helderziende krijg je meestal visioenen van kleuren of afbeeldingen die anderen niet zien. Een helderhorende hoort geluiden of stemmen, of zelfs muziek, die voor anderen onhoorbaar zijn. Een heldervoelende voelt dingen in haar eigen lichaam. Maar als helderwetende heb je kennis van dingen die je onmogelijk had kunnen weten. Dat maakt dit type intuïtie het lastigst om te herkennen, want het lijken gewoon gedachtes. Maar als je goed oplet, voelen deze gedachtes anders aan – alsof je ze niet zelf hebt bedacht. Het zijn een soort smaken, die je langzaamaan kunt leren herkennen.

  1. Je ontvangt overal berichten

Heb je wel eens het idee dat een object op je altaar tegen je praat? Of misschien ontvang je iets van een boom, een wolk of een sieraad? Als je ziel is afgestemd zonder dat je het weet, dan zal alles en iedereen je proberen te bereiken.

  1. Helderzienden zitten je achterna

Ben jij zo iemand die regelmatig helderzienden tegenkomt, die dan ontzettend in je geïnteresseerd zijn? Dat komt doordat ze kunnen zien dat je ‘derde oog van je intuïtie’ wijd open staat, zonder dat je het doorhebt. Het lijkt wel alsof helderzienden elkaar kunnen herkennen en dat hun vibraties elkaar aantrekken.

  1. Je hebt een chronische ziekte waar dokters niets mee kunnen

In inheemse culturen noemen ze dit ‘sjamaanziektes’: een sjamaan – de intuïtiefste van de stam –wordt ziek omdat ze haar roeping niet accepteert. In onze cultuur erkennen we sjamanen niet, waardoor een sjamaan-in-spe vaak bang is voor haar kracht. Ze ontkent haar gaven of heeft het gevoel dat ze aan de schandpaal wordt gehangen als ze eerlijk is over haar intuïtieve krachten.

  1. Je bent verslavingsgevoelig

Ben je intuïtief zonder het te weten, dan heb je misschien de neiging om die kant van jezelf te verstommen. Met te veel alcohol of cafeïne, door te veel te eten, te roken, drugs te nemen of door ander verslavend gedrag – zolang het je maar ‘bevrijdt’ van je intuïtie.

  1. Je voelt een speciale band met de natuur

intuïtiefTelkens wanneer je in de natuur bent, weg van alle technologie en van andere mensen, dan krijgen je intuïtieve downloads de ruimte die ze nodig hebben. Als je beste ideeën en plannen meestal ontstaan tijdens lange wandelingen door het bos, dan zegt dat waarschijnlijk iets over je intuïtie.

  1. Synchroniciteit achtervolgt je

Als je je niet bewust bent van je intuïtie, dan kan het zich ook extern manifesteren. Als ‘tekens van het Universum’ die een diepe indruk achterlaten. Alsof je intuïtie eerst probeerde om van binnenuit je aandacht te trekken, maar merkte dat je niet oplette – en dus grijpt het je met de buitenwereld en schudt het je heen en weer tot je eindelijk luistert.

Het fijne aan intuïtie is dat het je nooit in de steek laat. Als een partner die je in alles bijstaat, doet je intuïtie alles wat nodig is om je aandacht te krijgen en je op het pad te zetten van liefde, kracht, gezondheid en een bestemming in de puurste zin van het woord. En als je besluit om je intuïtie te versterken, dan wordt het alleen maar krachtiger.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in