vreugde

1. Zet je eigen behoeftes op de eerste plaats

Je eigen behoeften op de eerste plaats zetten is niet hetzelfde is als egoïsme. Probeer je eigen behoeften op de eerste plaats te zetten, op deze manier kan je er zo volledig mogelijk voor de ander zijn. Zo heb je niet de ander nodig om in je eigen behoeften te voorzien. Voorzie jezelf en zo help je ook de ander. Als je jezelf opoffert voor een ander kun je er niet volledig zijn voor de ander.

2. Omhels vergankelijkheid

Mensen die vrede hebben met hun leven weten dat alles zijn plaats en tijd heeft. Relaties, een baan en ervaringen zijn allemaal onderdeel van een groter plan. Gelukkige mensen herkennen dat hun leven een actie van balans is tussen vasthouden en loslaten. Ze voelen zich comfortabel bij het loslaten van zaken die ze niet langer dienen. ’When the student is ready, the teacher will appear’ is een uitspraak van Buddha die naadloos aansluit bij mensen die vergankelijkheid omhelzen.

3. Droom, durf en doe

Bedenk wat je altijd al graag willen doen, schrijf het op en ga ervoor. Gelukkige mensen maken hun dromen waar en gaan op hun doel af vol vertrouwen. Ze krijgen vaak voor elkaar wat ze willen omdat ze geloven in hun droom. Ze leven op het ritme van hun eigen drum en volgen vol energie hun hart. Je kunt ze niet tegenhouden om hun doel te bereiken. Ze weten dat het leven kort en kostbaar is. Het niet volgen van hun hart zou als het einde van hun leven voelen.

4. Maak je geen zorgen over geld

Wees gul! Hoe meer je geeft, hoe meer je terug zult krijgen. Verwacht niets terug! Deze manier van geven (en denken) creëert meer geluk. Gelukkige mensen hebben een gezonde relatie met geld en hebben geleerd om geld aan hun zelfwaarde te koppelen. Hoe meer je jezelf waardeert, hoe meer geld jouw kant op stroomt. In plaats van je zorgen te maken over geld, vertrouw erop dat ook dat op het juiste moment komt. Gelukkige mensen realiseren zich dat hun geluk niet afhankelijk is van hoeveel geld ze hebben en dat ze met weinig ook gelukkig kunnen zijn.

5. Wees niet afhankelijk van andermans mening

Laat je gelukt niet afhangen van hoe een ander over je denkt of wat ze over je zeggen. Het enige wat belangrijk is dat je jezelf waardeert en leuk vindt. Dit zelfvertrouwen trekt vaak veel mensen aan. Gelukkige mensen hebben vaak goede vrienden maar zijn er niet van afhankelijk hoe die vrienden over hen denken.

6. Afwijzing is een bescherming

Neem de afwijzing niet persoonlijk! Het leven geeft je wat je nodig hebt en waar je op dat moment klaar voor bent om te ontvangen. Die ene persoon die je niet terugbelde of de baan die je niet kreeg of de afwijzing die je kreeg voor die opleiding zijn tekenen dat deze op dat moment niet bij je passen. Vertrouw erop dat er iets beters op jou staat te wachten.

7. Zie iedereen als gelijkwaardig.

Gelukkige mensen zien geen verschil tussen andere mensen en zichzelf in wat voor situatie ook. De schoonmaker, de directeur, de asielzoeker. Iedereen heeft recht op een gelukkig bestaan en verdient respect. Niemand is meer of minder dan de ander.Veroordeel niet, keur de ander niet af op iemands gebreken. Accepteer een ander voor hoe die is. Gelukkige mensen omhelzen de diversiteit en vieren de contrasten van de verschillende mensen.

8. Wees dankbaar voor wat je hebt

Gelukkige mensen zijn dankbaar voor wat ze hebben. Realiseer je dat er altijd iets is om dankbaar voor te zijn. Het begint met hele kleine dingen! Je kopje koffie, de stoel waar je op zit, overal kun je dankbaar voor zijn! Spreek ook de dankbaarheid uit naar mensen in je omgeving of bijvoorbeeld tijdens de meditatie. Dankbaarheid is een krachtig gevoel en heeft meer uitwerking dan je denkt.

9. Wees vrolijk (smile more)

Probeer vaker te glimlachen, als je straalt naar de buiten wereld, dan krijg je dat ook weer terug. Als je denkt aan een situatie die je doet glimlachen, dan krijg je al een ‘gelukkig’ gevoel van binnen. Uit onderzoek is gebleken dat door de fysieke handeling van het glimlachen je al een stuk gelukkiger voelt. Humor helpt ook om lastige situaties te relativeren.

10. Omhels je fouten

Het maken van fouten is menselijk. Bij het accepteren van je fouten vergeef je jezelf dat je een fout hebt gemaakt. Op deze manier leer je van je fouten en kun je ze verbeteren. Dit brengt zeker een stuk geluk in je leven!

Annita & Alina Kramer

https://www.facebook.com/pages/De-wet-van-de-aantrekkingskracht/505897846220364
www.annitakramer.nl

1 REACTIE

 1. Schitterende tips. Ik denk dat ik ze aardig onder
  De knie heb.
  Wees vrolijk smile meer. Helemaal waar
  Als je een zonnig gezicht heb.
  Ook al gebeuren er soms mindere dingen
  Werkt dat aanstekelijk.
  je krijgt positieve opmerkingen
  Men zegt je eerder gedag.
  Er zijn gerust soms mindere dagen
  Die accepteer ik dan ook..menselijk toch.
  Je zegt vaak gedag zonder dat men terug groet.
  Eerst deed dat wat met mij. Maar nu haal ik mijn
  Schouder op. Pech. Ze zijn anders dan ik.
  Al met al mooie tips.
  Maar niet iedereen begrijpt ze of kan er wat mee.
  Men leeft alleen voor zichzelf en de rest van de wereld
  Doet ze niks.
  Gaan laten en je er niet druk over maken zeg ik tegen mijzelf.
  Een ieder heeft zijn eigen lessen te leren op aarden.
  Je heb de keuze pak ik ze op of laat ik ze leggen.
  Mijn keuze is duidelijk..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in