Leestijd: 5 minuten

Deze maan, die nog eens versterkt wordt door de gedeeltelijke zonsverduistering, zal natuurlijk verder bouwen op de zeer krachtige lichtcodes die binnengekomen zijn tijdens de leeuwenpoort van 8-8-2018. Maan = gevoel, nieuwe maan = innerlijke gevoelswereld en zonsverduistering is ook de naar binnen gerichte kracht. Dit verwijst naar een zo diep mogelijk contact maken met je vrouwelijke energie. Met andere woorden het durven openstaan en ontvankelijk zijn voor jouw unieke beleving, ervaringen en manifestatie van je schitterend potentieel.

De opening van de leeuwenpoort op 8-8-2018 opende de mogelijkheid van de tijdsspiralen. Hierdoor zullen we collectief uit de beperkende verhaallijnen van gebrek, pijn en lijden kunnen stappen. Dit is het proces van het verwerven van de heerschappij over je eigen bestialiteit en duisternis. De kunst van het weer leven vanuit innerlijk weten in plaats vanuit gekwetstheid. Elke mens verandert in een beest van zodra je uit je potentieel stapt en het verhaal binnenstapt van pijn, lijden en gebrek. Dan regeert angst en is het ongelooflijk hoe snel je iemand naar het leven wil staan voor een idee.

Toch wel een rare dwarse uitdrukking naar mijn gevoel, het iemand naar het leven staan. Hiermee wordt bedoelt dat je iemand niet kan uitstaan en het liefst wil doden. Het voelt zo hoekig en ongemakkelijk het naar iets staan. Maar dan valt mijn kwartje en vind ik de wijsheid in onze spreektaal weer uitzonderlijk. Het verwijs natuurlijk naar het huidig, ooo zo beperkte lineaire denken, je bedachte verhaal. Hiermee betrek jij automatisch elke persoon binnen je verhaallijn. Je zet de ander letterlijk naar jouw verhaal en zo wordt hij als de spreekwoordelijke duivel en oorzaak. De mens heeft lang genoeg naar een verhaal geleefd, en het is nu tijd om IN de levenstroom te staan.

Het lineaire denken is overleven, als A voorvalt dan is B de uitkomst. Leven is invoelen en is A+B = C Met invoelen en creativiteit schep je nieuw leven, verleg je je grenzen. Er is u voldoende licht =informatie op aarde om weer te leven vanuit levensvreugde. De leeuw maakt graag plezier, is het stralende zonnetje. Hoe zit het met jou? Stralend zonnetje of zuinige mopperpot?

Het 10de huis

Wat opvalt bij deze maanradix is de sterke bezetting van het 10de huis met zon/maan/pallas en de retrograde mercurius en dit maakt een versterkend aspect naar de retrograde neptunus in vissen.

Een neptunus in vissen staat daar opperbest dws dat inspiratie en idealisme versterkt worden. Het feit dat hij retrograde is legt de klemtoon je eigen ontwikkeling van bewustzijn en hoger denken, los van de maatschappelijk context.

Pallas is het vermogen om dingen tot een goed eind te brengen. Dit door patronen te herkennen, de realiteit en waarheid onder ogen te zien en dan de nodige wijsheid en moed aan de dag te leggen om geweldloos en op creatieve wijze de uitdagingen tot een goed eind te brengen.. Deze versterkt nu zowel je denken als je voelen door optimaal gebruik te maken van je intuïtie om je eigen ideaal vorm te geven.

In leeuw kan dat wel voor een knaller zorgen hoor want leeuw zegt: showtime! Tijd om de show te stelen door je patronen te doorprikken, je creativiteit te gebruiken om zo snel mogelijk in harmonie en balans te komen. Met mercurius zal je ideeën genoeg hebben. Durf out of the box te denken, ga ervoor, smijt je erin, het is showtime. Je kan nu heel veel oplossen met de juiste focus namelijk harmonie. Het spreekt vanzelf dat je harmonie en oplossingen noch kan afdwingen, noch kan opleggen, noch ervoor op de vuist kan gaan. Alles draait rond de vrouwelijke energie, het invoelen, aftasten, het grotere geheel zien en het voor beide partijen tot een win-win komen dankzij slimheid en creativiteit. Dat is de manier waarop we deze wereld nu mooier kunnen maken.

Het 10de huis is het huis van beroep en carrière, dat tot wat jij je geroepen voelt. Maar hier zit ook je overlevingsmasker, het je aangepast handelen naar de buitenwereld toe. De energie van de leeuw zal je uitdagen op de show te stelen, om je eigen ding te doen. Weet dat je uniek en authentiek bent, waarom zou je dan in godsnaam iets anders willen kopiëren?

Het 10de huis is ook dat waarvoor jij je verantwoordelijk voelt, met andere woorden jouw respons op je eigen ziele potentieel. Het is ook je ruggengraat en structuur. Hier een simpele vraag die je kan helpen scherp stellen waarvoor jij verantwoordelijkheid wil nemen. Hoe wil jij dat anderen je na je dood onthouden en omschrijven. Nu heb je een duidelijk richtlijn voor je denken en handelen en je zal merken dat je heel dicht bij je eigen potentieel zal leven.

Uranus de god van de vrijheid

Uranus retrograde in stier 8ste huis maakt een aspect met venus 12de huis in weegschaal. Uranus vraagt je te kijken naar wat voor jou waardevol is, zonder ook maar rekening te houden met de buitenwereld. Hoezeer je het ook besterft om uit te komen voor wat jij wil, het enige wat schoonheid en geluk in leven remt is jij die niet durft te kiezen voor wat jij echt waardevol vind. Waarvoor offer jij je venus (liefde/schoonheid/evenwicht)? Wat weegt op jouw weegschaal zwaarder dan venus?

Het is tijd om je venus te bevrijden uit haar isolement door je eigen waarheid als rechter te plaatsen.

Uranus brengt je het besef bij van wat vrijheid is. De planeet is ook blauw van kleur dus verwijst het naar de keelchakra, het jezelf een stem geven. Hoe doe je dat? Door lekker dwars te liggen, dingen anders te doen. Kijk naar de planeet zelf, zijn talrijke manen draaien in omgekeerde richting van oost naar west, hij draait tegengesteld om zijn as, zijn as loopt evenwijdig aan de dierenriem i.p.v er haaks op te staan, zijn magnetisch veld is niet gecentreerd. Je kan het zo gek niet bedenken of bij Uranus is het juist het tegenovergestelde. Uranus is de planeet van ‘individuatie’ ons vermogen om een deeltje te zijn binnen de golf. Om dwars te gaan liggen, dingen anders te doen en uniek te zijn. Maar omdat we nog altijd de golf zijn ook is de motivatie liefde en schoonheid.

Ben jij bereid om terug deel uit te maken van de golf in plaats van te leven vanuit weerstand en zelfvernietiging? Dwars liggen of uniek zijn is nog altijd een onderdeel van het in de stroom leven. Het is een manier om de stroom te verkennen. Echter weerstand, afwijzing en vernietiging zijn een leven naar een verhaal, buiten de stroom.

Zon eclips vierkant jupiter

Jupiter staat voor bewust-zijn, vermeerdering, overvloed, wijsheid en geluk. Met de zon in leeuw kan je er wel willen invliegen en het allemaal mooier zien dan het is. Het vierkant wil je “dwingen” om innerlijk zon ipv je ego tot volle expansie te brengen. Kijk eens in je leven waar je in overdrive gaat, het teveel je best willen doen, het te blij of optimistisch zijn. Doorprik deze bel eens en richt je zonnekracht op dat wat je echt geluk en overvloed schenkt. Kijk ook eens naar wat je verzamelt of wil vasthouden, dat is altijd een teken van gebrek aan vertrouwen. Geluk is een keus, heeft niks te maken met dingen vasthouden of verzamelen. Nee het heeft juist alles te maken met de vrijheid om te kunnen stromen, je grenzen te verleggen, grootse dingen te durven voeden. Maak van het leven echt feest. De feestvarkens die drinken en drugs gebruiken missen heel veel. Stel je open voor de zin van alles. Ik ben lang boos geweest omdat ik een zinloze wereld zag, gelukkig bleef ik zoeken en ontdekte ik een magische wereld waarin alles perfect zinvol is. Het leven is echt volmaakt voor wie uit het verhaal wil stappen en zich openstellen voor de echte realiteit.

8 REACTIES

 1. Hmm, wel een zonsverduistering en nieuwe maan maar geen super (volle) maan op 11 augustus.
  Hoe wilt u deze titel verklaren van dit onderwerp? De mensen die gereageerd hebben nemen dit klakkeloos over. Jammer…
  Lichtgroet, Odette

 2. Dankjewel Isabelle voor deze mooie uitleg. Elke keer vallen er weer kwartjes en voor een tweeling zoals ik na heftig proces ook idd een uitdaging om die balans te houden. Denken en voelen 😉
  Maar weet mijn doel dus ik ga ervoor! Probeer ook te genieten van de kleine dingen.

 3. Prachtig geschreven! Wat je schrijft voel ik zo sterk. Vooral het te goed willen doen en op werk op overleving richten. En toch als ik me openstel dan ontstaan vaak de mooiste dingen. Een onverwachte knuffel van een kind, de woonkamer muur voor een deel mintgroen verven en de rust en harmonie voelen. Een nieuw begin willen maken. Willen opruimen, waarderen wat je hebt…….Dankjewel! Groetjes Daniëlle

  • hallo danielle, ja openstellen laat de magie in je leven binnen. Zijn, niks moet en alles mag….;tijd om los te laten en zeer belangrjik is idd het dankbaar zijn voor wat je raakt en gelukkig maakt

 4. Levensvreugde daar draait het om. Weer mooi verwoord Isabelle, dank je wel. Ik heb altijd veel aan mijn sterrenbeeld Vissen toeberekend maar door jou vertellingen ben ik me ook van andere zaken bewust. Dank je voor dit bewust-zijn.

  • hallo francesca, idd mensen willen gelukkig zijn en geluk is levensvreugde. Ik ben zelf vis van sterrenbeeld. Elk teken heeft zo zijn uitdagingen en vis is een moeilijk teken maar toch prijs ik me gelukkig want met vis, als laatste teken, kunnen wij intunen op alle facetten van de gehele dierenriem. Maar het vraagt een zeer krachtige eigen draagstructuur om dat te kunnen realiseren vandaar dat er zoveel in de kant van het wegvluchten en verslavingen verzeilen. Want in vis breng je alle stukjes samen.

   • Dank je Isabelle, de tijd van vluchten heb ik achter me gelaten gelukkig. Zijn wij als vis daarom ook zo inlevend (empatisch) met de ander omdat we alle stukjes samenbrengen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in