DELEN

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 2 augustus 2012

Te beluisteren op www.morya.org

Meester Morya,

Meester Morya is een Meester van Wijsheid.

Er kunnen vormen van ingewikkeldheid zijn in jouw leven. Daarom moet je je proberen bewust te worden van wat knaagt aan je hart: wat vindt jij persoonlijk belangrijk, maar wat houdt er je tegen om dat belang uit te werken in jouw leven?

Het kan zijn dat je te voorzichtig bent met mensen, dat je ze laat doen, dat ze over je heen walsen, dat je geen antwoord vindt, dat je iedere keer achteraf denkt van: ‘ik heb me weer laten doen, ik had het niet mogen laten gebeuren, ik ben te goed geweest’, en dat je er echt gaat van wakker liggen en dat hele manoeuvre is niet nodig.

Het is belangrijk – en daar zal Ik altijd de nadruk opleggen – dat je probeert jezelf te zijn, te leven vanuit de diepte van je hart. Je niet te laten om de tuin leiden door wat anderen doen, zeggen, van jou willen, en niet proberen in de gunst te komen, noch van je vader, noch van je moeder, noch van je broer, noch van je zus, gewoon je leven te ordenen zoals jij vindt dat het belangrijk is. Want je kan inderdaad te veel doen voor mensen. En zijn ze dan dankbaar? Helemaal niet, en dat hoeft ook niet. Maar jij moet je vrijvechten.

Je moet proberen een vrij mens te zijn, die het heerlijk vindt om te kunnen opstaan, zijn ding te doen, rustig te worden en heel geconcentreerd in het werk te staan dat moet gebeuren. Het kan heel erg belangrijk zijn in jouw persoonlijk leven dat je dit stapje probeert te maken, dit gevoel: ‘ik tel mee in het leven van mensen, want ook waarderen ze mij niet, ook al bekritiseren ze mij, ik weet dat ik goed bezig ben.’

Het is die goedheid die je in je eigen leven terugvindt, die jou niet meer bang maakt. Als je weet: ‘ik ben goed bezig, ik ben een goed mens, ik doe mijn best’, dan kan je de angst vergeten om op een goed blaadje te staan bij de ander, om altijd maar weer te controleren: ‘ja, heb ik het goed gedaan, is het genoeg geweest, is het voldoende geweest, heb ik niet te veel gedaan?’ Het kan zijn dat dat wikken en wegen echt een noodzaak lijkt te zijn voor jou. Maar als je het gewoon maakt aan jezelf dat je daar niet meer moet mee bezig zijn, dan heb je echt een ander leven. Je ademt vrij, je kan gaan waar je wil, je kan doen wat je wil. Dat wil zeggen: je maakt jezelf vrij. Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

4 REACTIES

  1. Wijze raadgeving aangezien we merken dat er steeds meer mensen zijn die in een dip leven of het gevoel hebben niet genoeg energie te hebben door de dag en nogeens snacht wakker in bed liggen. Door luisterend oor te zijn kun je al veel goeds doen .
    Help ever hurt Never de woorden van SAI BABA …

  2. Helder en duidelijk bericht, maakt me blij. Een bevestiging van hoe ik al leef. Een feest van her- en erkenning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in