15 Schadelijke stoffen die nadelig zijn voor de gezondheid van kinderen.

We leven in een consumptiecultuur die ons aanmoedigt om tal van producten die we niet nodig hebben te kopen, waarvan vele  met gevaarlijke chemische stoffen . We worden voortdurend blootgesteld aan giftige stoffen, omdat ze verborgen  zitten in ons voedsel, lichaams producten, “medicijnen”, huishoudelijke artikelen, en zelfs de lucht die we inademen

Veel van deze producten hebben misleidende etiketten met de tekst “van nature geïnspireerd”, “veilig voor kinderen,” en “bereid met biologische en natuurlijke ingrediënten.” Veel van deze zaken worden  aanbevolen door artsen, andere gezaghebbende figuren en overheidsorganisaties, zodat mensen ten onrechte aannemen dat ze veilig zijn in het gebruik. Het Agentschap voor  Schadelijke stoffen en Ziekte Registratie( The Agency for Toxic Substances & Disease Registry, in Amerika) stelt dat kinderen vaak meer vatbaar zijn voor gevaren van het milieu en raadt zwangere vrouwen en kinderen  voorzorgsmaatregelen te nemen om blootstelling van deze  giftige stoffen en chemicaliën te voorkomen. Talrijke chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen, met name met betrekking tot kinderen, ze worden nog steeds erkend en toegevoegd worden in  vele consumentenproducten .

De volgende onderdelen zijn schadelijk voor de gezondheid  en wordt aangeraden deze zoveel mogelijk te vermijden. Niet alleen vormen deze producten een bedreiging voor uw gezondheid, maar ook die van kinderen.

Noot van de redactie: dit artikel is bedoeld om te informeren en bewust te maken, en zeker niet om angst aan te jagen al kan ik me voorstellen dat het angst kan oproepen gezien de overweldigende hoeveelheid informatie. Gebruik bij deze informatie niet alleen je ratio maar ook je intuitie. Marketing zoals grotere bedrijven dit inzetten is een krachtig middel gebleken om niet alleen consumenten te misleiden (in de jaren 50 en 60 werden bijvoorbeeld artsen betaald om te vertellen dat roken goed is voor je ) en op het verkeerde been te zetten maar vooral tot kopen te verleiden en daarmee aan gigantische winsten voor de aandeelhouders bij te dragen in plaats van aan een betere wereld voor iedereen.

Hartegroet, Gordon, oprichter Nieuwetijdskind Magazine.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Amalgaamvullingen in tanden en kiezen

Meestal aangeduid als “zilveren vullingen” in de tandindustrie. Deze vullingen bestaan ​​voornamelijk uit kwik, zilver, koper en tin. Het kwik loopt door celmembranen, in het bloed hersenbarrière en rechtstreeks in het centrale zenuwstelsel, die ernstige psychologische, neurologische en immunologische problemen kunnen veroorzaken. Metaal vullingen vormen een ernstige bedreiging voor de kinderen in het bijzonder, omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Veel Europese landen hebben het gebruik van deze vullingen verboden en Canada heeft  een waarschuwing gegeven tegen deze vullingen voor zwangere vrouwen en kinderen. Echter, de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de American Dental Association (ADA) hebben deze kwestie nog niet voldoende aangepakt. Alternatieven voor amalgaanvullingen vind je hier.

Voorgeschreven medicijnen

Met dank aan de grote pharmaceutische bedrijven welke artsen  hebben overtuigd in het maken en vrijgeven van valse reclame. ADHD en over diagnostisering, is uitgegroeid tot een belangrijke kwestie in de VS. Hoewel veel medicijn advertenties stellen dat ADHD medicatie  “veiliger dan aspirine,” is, hebben deze geneesmiddelen  ernstige bijwerkingen en staan ze in de zelfde klasse als morfine en oxycodon als gevolg van hoge risico van misbruik en verslaving. In plaats van simpelweg een recept uit te schrijven , hebben een groot aantal landen, zoals Frankrijk alternatieve behandelmethoden, zoals gedragstherapie, gezinstherapie, en natuurlijke remedies in gevoerd .

“Het is gewoon niet meer mogelijk om een ​​groot deel van het klinisch onderzoek dat is gepubliceerd, te vertrouwen op het oordeel van vertrouwde artsen of gezaghebbende medische richtlijnen. “

Dr Marcia Angell,  kijkt met tegenzin naar deze conclusies, na twee decennia als hoofdredacteur en arts gewerkt te hebben voor de New England Journal of Medicine.

Mononatriumglutamaat (MSG)

Een  algemeen voedingsadditief dat bekend  is als smaak versterkeris MSG,welke ook bekend  is als  excitotoxine. Het is bekend  dat, MSG  cellen kan beschadigingen en tot de dood kan leiden en is koppeld aan hersenbeschadiging, leerstoornissen, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, de ziekte van Lou Gehrig’s en meer . De FDA erkent de gevaren van consumptie van MSG en heeft het publiek gewaarschuwd voor de  neurologische schade en ziekte van Alzheimer.

Bewerkt Voeding & Vlees

Fast food wordt vaak bewerkt, gebakken, gehomogeniseerd, gehydrogeneerde, en aangevuld met chemicaliën en toevoegingen. Conventionele melk wordt vaak verwerkt en bevat  resten van pus, bloed, antibiotica, pesticiden en andere chemische stoffen. Melk is meestal ook gehomogeniseerd in Noord-Amerika, en vormt een gevaar voor  de conditie van het hart. Vleeswaren worden rechtstreeks  in verband gebracht met kanker, de WHO heeft deze stoffen  geclassificeerd als ‘kankerverwekkend voor de mens. “Een gemakkelijke manier om geen  verwerkte voedingsmiddelen te kopen is om alleen biologische producten aan te schaffen , lees etiketten en / of start met een vegetarisch of veganistisch dieet,  zodat  hart-en vaatziekten, kanker, en vele andere gezondheids gerelateerde onderwerpen voorkomen kunnen worden.

Schadelijke stoffen in  lichaams verzorgende produkten

Het kan moeilijk zijn  om de meeste stoffen die in lichamelijke verzorgende produkten zitten  te herkennen. Bijvoorbeeld, hairspray en nagellak bevatten gewoonlijk ftalaat, wat gekoppeld is aan verkort concentratievermogen en verstoorde sociale interacties bij kinderen. Tandpasta bevat vaak fluoride (neurotoxine) en shampoos en andere lichaamsproducten voor kinderen bevatten Natriumlaurethsulfaat (agressieve chemische en allergie trigger), 1,4-dioxaan (bekend als kankerverwekkend voor dieren), formaldehyde, en misschien het ergste van allemaal, Geuren / Parfum, die een potentieel mengsel van 3.000+ agressieve chemicaliën bevatten die niet wettelijk verplicht zijn om te vermelden.

De regelgeving  van  producten voor persoonlijke verzorging is nihil. Bedrijven kunnen in principe alles wat ze willen, toevoegen aan hun product zonder dit te testen op hun veiligheid.

Schadelijke stoffen in wasmiddel

15 Schadelijke stoffen die nadelig zijn voor de gezondheid van kinderen.
een gezond alternatief met respect voor mens en planeet

Wasmiddelen bevatten vaak fosfor, enzymen, ammoniak, naftaleen, fenol, en natrium nitilotriacetate, die uitslag, jeuk, droogheid en sinus problemen veroorzaken. Deze chemicaliën worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid van je kleren en beddegoed. Daarnaast bevatten veel conventionele wasmiddelen  kunstmatige geuren en zijn “geparfumeerd,” dat is een codenaam voor een zoete cocktail van gevaarlijke chemische stoffen. Ecover en ook albert heijn verkopen eco wasmiddelen zonder schadelijke stoffen. (Check wel eerst de labels bij Albert Heijn)

Schadelijke schoonmaak producten & luchtverfrissers

De meeste gezinnen hebben een hele plank vol met giftige schoonmaakmiddelen, omdat bedrijven de consument overtuigen  dat het nodig is om verschillende producten te gebruiken om specifieke oppervlakken te reinigen. Hoewel op de meeste van deze producten een waarschuwingsteken staat  blijven  mensen dit kopen door de reklamemarketing. Niet alleen het inademen van deze dampen tijdens het reinigen is gevaarlijk, maar ook voor de gezinsleden en bezoekers . Volgens de David Suzuki Stichting, wordt een deel van deze  chemische stoffen gevonden in huishoudelijke schoonmaakmiddelen , deze omvatten 2-BE (veroorzaakt problemen met de voortplanting), ammoniak ( wordt in verband gebracht  met nier en leef schade), koolteer kleurstoffen (veroorzaakt kanker en schaadt het zenuwstelsel), en de beruchte “Fragrance ” luchtverfrissers  bevatten deze geur  en kunnen  eenvoudig worden vervangen door een aantal essentiële oliën en water. Voor een volledig natuurlijke allesreiniger, kijk bij Ecover, of ga naar een winkel als Ekoplaza

Bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen zijn nu overal te vinden: in onze huizen, het milieu,  het eten en drinken dat we consumeren. Monsanto’s Roundup wordt het meest gebruikt en het belangrijkste en  actieve ingrediënt is het glyfosaat, dat  een bekend kankerverwekkend middel is volgens velen, en kan mens eigen cellen kapot maken. De beste manier om zo weinig mogelijk met bestrijdingsmiddelen in aanraking te komen  is om alles biologisch te kopen: van het voedsel dat je eet, de kleding die je draagt. Glyfosaat is vooral bedreigend voor de gezondheid van kinderen, want het is bekend dat het autisme en epileptische aanvallen kan veroorzaken.

Frisdranken

Frisdrank bevat een grote hoeveelheid fosforzuur, dat  gekoppeld wordt aan het ontstaan van hypocalcemie (te kort aan calcium in

kombucha
kombucha is ook goed zelf te maken

het bloed,kan spierkrampen veroorzaken). Frisdrank consumptie kan kanker, obesitas, diabetes, en een vroeg begin van de puberteit veroorzaken bij jonge meisjes, volgens een studie van de universiteit van Harvard. Frisdranken bevatten vaak verschillende soorten kunstmatige zoetstoffen, suikers, aspartaam ​​en andere schadelijke stoffen. Als u op zoek bent naar een natuurlijke alternatief voor uzelf of uw kind, probeer Zevia of kombucha.

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen zoals Splenda kan gevonden worden in vele  etenswaren en zijn gekoppeld aan kanker, hartaanvallen, diabetes, hoge bloeddruk en beroertes. Kunstmatige zoetstoffen stimuleren de eetlust, verhoogt verlangen naar koolhydraten, en  veroorzaak stofwisseling problemen. Onderzoekers van Yale University ontdekten dat er een verband bestaat tussen kinderen die  kunstmatige zoetstoffen consumeren en obesitas. Alternatieven voor geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen zijn o.a kokos suiker en dadels. 

Plastic opbergdozen en flessen

In een Duitse studie, ontdekte  onderzoekers  dat hormoonverstorende chemicaliën (EDC’s) aanwezig zijn in plastic flessen water, producten  waren afkomstig uit 18 verschillende populaire merken.

EDC’s kunnen makkelijk in onze hormoonhuishouding komen, waardoor kankergezwellen, aangeboren afwijkingen, hart en vaat aandoeningen, stofwisseling stoornissen en andere ontwikkelingsstoornissen ontstaan. Andere frequent ingrediënten in plastic flessen en voedselcontainers omvatten bisfenol-A (BPA) en bisfenol-S (BPS), die beide hersenontwikkeling kunnen belemmeren en ftalaten. Gebruik in plaats van plastic glazen potten of aardewerk potten.

Zacht snoepjes (Gummy)  Vitaminen

Gummy vitamines worden verkocht als een gemakkelijke manier voor ouders om te zorgen dat hun kinderen de nodige vitaminen binnenkrijgen. De meeste ouders hebben geen idee van de schadelijke stoffen in de verborgen “vitaminen”, die alles behalve voeding  zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld, de Flintstones vitamine, een van de best verkopende multivitaminen in de Verenigde Staten, bevat tal van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s), suiker, aspartaam en aluminium. Biologische winkels in Nederland verkopen gezondere alternatieven.

Baby poeder

Veel baby poeders zijn ‘talk-based’, wat betekent dat zij een grote hoeveelheden talkpoeder bevatten. Volgens de American Cancer Society, bevat talk in zijn natuurlijke vorm asbest, dit kan kanker veroorzaken. Een van de meest populaire babypoeders  is  Johnson & Johnson-talkpoeder.  Het bedrijf is al vele malen aangeklaagd en heeft miljoenen dollars betaald aan patienten met de klacht dat hun ziekte is ontstaan door gebruik van hun babypoeder. Een recente zaak tegen Johnson & Johnson betrof een Californische vrouw , haar rechtszaak tegen het bedrijf werd bekroond met meer dan $ 70.000.000. De aanklacht was dat de baby poeder haar eierstok kanker had veroorzaakt. Johnson & Johnson, net als veel andere bedrijven, maken niet bekend welke stoffen er in hun produkt zit en wat de gevolgen kunnen zijn. Er zijn alternatieven beschikbaar, ook biologisch.

Drinkwater

Fluoride kan gewoonlijk worden gevonden in drinkwater, wereldwijd, ondanks het feit dat het een bekend neurotoxine is. Harvard University heeft een verband gevonden  tussen gefluorideerd water  ADHD en psychische stoornissen. De fluoride toegevoegd aan ons water is geen  natuurlijke element, het is hydrofluorosilicic zuur, dit is een schadelijke  afval stof en gemaakt van de productie van aluminium, kunstmest, staal en nucleaire industrie.  Arseen, en andere gebruikelijke chemische  middelen zijn gevonden in drinkwater, en wordt  gekoppeld aan verminderde cognitieve functie bij kinderen. Blijf bij natuurlijke bronwater of schaf een waterfilter aan!

Speelgoed

Kinderspeelgoed bevatten vaak schadelijke  stoffen  met inbegrip van giftige vlamvertragers en formaldehyde, en is gekoppeld aan kanker. Er zijn veel bekende bedrijven die giftige vlamvertragers gebruiken in hun producten . Formaldehyde is gevonden in een deel van het speelgoed bij Build-A-Bear. Als u op zoek bent naar een beter speelgoed voor uw kinderen, kijk op internet en zoek naar alternatieve mogelijkheden.

Tot slot

Zelfs als je geen kind(eren) hebt, heeft deze lijst nog steeds betrekking op iedereen. Zowel de aarde en ons lichaam vertegenwoordigen onze huizen, we mogen ze met zorg behandelen door gebruik van chemicaliën en giftige stoffen te vermijden. We moeten ernaar streven om de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties, ongeacht of we ouders zijn . Door het vermijden van giftige en schadelijke stoffen en andere agressieve chemicaliën, kunnen we bijdrage aan een positieve veranderingen op deze planeet.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Een bijzonder interessant artikel!

  Naast het artikel heb ik ook enkele sites bekeken waarnaar wordt verwezen.
  De verwijzingen naar andere sites zijn wat mij betreft tekenend voor de verwarring die er bij de 'gewone burger' is. Wat is nu wel schadelijk en wat niet. Welke voeding is nou wel gezond en welke niet? Het is vaak zo tegenstrijdig en maar net van welke kant je het bekijkt.

  In het stuk over schadelijke stoffen in lichaamsverzorgende producten wordt erop gewezen dat fluoride in tandpasta schadelijk is.
  In het stuk over amalgaanvullingen wordt verwezen naar de site van het gezondheidsplein. Hier gaat men in op de alternatieven voor amalgaan. Eenmaal op deze site vind je de volgende verwijziging naar een artikel waarin juist wordt beschreven hoe belangrijk fluoride is!?
  Fluoride…of juist niet…
  Wat is nou waar? Wie moet ik geloven?
  Wegen de schadelijke nadelen op tegen de beschermende voordelen?

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben er een voorstander van dat we ons realiseren wat voor rommel we in huis halen en zelfs eten! Toegegeven…ik ben geen super intellectueel, maar echt dom toch ook niet. Maar ik snap er soms geen hout meer van en vind het erg lastig te bepalen wie te geloven…

  • Ik heb de verwijzing naar alternatieven voor amalgaan bewust in het Nederlands gezocht maar niet gezien dat er een link stond naar fluoride. Ikzelf gebruik het bewust niet maar zoals in al onze artikelen geven we het advies om goed naar jezelf te luisteren. Bij klachten zeker een arts in te schakelen etc. Er zijn biologische tandartsen die ook over fluoride schrijven en het zeker niet aanraden. Maar nogmaals, goed naar je intuïtie luisteren.

 2. Wat ik niet kan eten, smeer ik niet op mijn lichaam. Alle plastic opbergdozen zijn al lang vervangen door glazen exemplaren. Bewerkte voeding komt er niet meer in bij mij. Plastic drinkflessen zijn al jaren glazen flessen ( al vraag ik me af bij de reiniging ervan of er niks achterblijft in de fles..). Enkel biologisch en lokaal. Van vegetarisch naar veganistisch gegaan zodat mijn ecologische voetafdruk al een pak minder is.
  Medicijnen zijn hier niet te vinden in huis; terug naar de basis van kruiden en planten ( homeopathie ), make up is van plantaardige basis en maak ik soms gewoon zelf,… Tandpasta met fluoride heb ik niet, ik maak zelf mijn tandpasta. Een wc blokje is de grootste vuiligheid en belasting voor het water. Waarom moet er een chemisch luchtje in je pot hangen? Met een dagelijkse reiniging van je toilet is deze net zo schoon. Bestrijdingsmiddelen vind je hier niet in huis; ik ga op zoek naar milieu- en diervriendelijke alternatieve. En waarom zou je "ongedierte of onkruid" verdelgen ? Er is daar door de natuur geregeld dat zij een functie hebben.
  Weet wie en wat je eet. Waarom zou je je lichaam belasten met gifstoffen en ter goede trouw de producent geloven ?
  Aan te raden boeken
  Slik jij dat ?
  Tegengif – elke vanelderen ( al promoot zij graag dierlijke alternatieven waar ik niet achter sta )
  Wat zit er in je eten ?
  E nummers

  Ga op onderzoek uit en ban alles wat je zelf in de hand hebt en vervang zoveel mogelijk door niet giftige alternatieven. Het is een kleine zoektocht maar eens je de weg in deze jungle hebt gevonden, is het makkelijk. Zoek terug contact met je natuur. Je gezondheid zal je dankbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in