Instagram model Essana

Essena O’Neil is een 19-jarige Australisch Instagram model die recent een boekje open heeft gedaan ten aanzien van de waarheid over haar leven en de foto’s die haar beroemd hebben gemaakt op Sociale Media.

Ze begon met het schrijven van een blog, opende een You Tube account en postte op diverse Sociale Media toen ze op highschool zat. Het duurde niet lang of dit beheerste haar hele leven. Ze werd een op grote schaal bekende online sensatie die meer dan een half miljoen volgers op Instagram en meer dan 250.000 abonnee’s op You Tube vergaarde.

“Ik werd verliefd op het idee dat ik van waarde zou kunnen zijn voor andere mensen” schreef ze. “Laten we het de sneeuwbalverslaving noemen van het worden “geliked” door anderen.”essena Instagram model

Het duurde niet lang voor ze kansen kreeg om gesponsord te worden en was daardoor in staat geheel zelfstandig in haar levensonderhoud te voorzien. Ze kreeg ook het aanbod om als model te gaan werken in LA.

Veel jonge meisjes keken vreselijk op tegen O’Neil en ze werd een obsessie voor ze. Ze hadden echter géén idee dat ze achter dat mooie gezichtje totaal ongelukkig was.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“Ja, de 16 jaar oude Essena had het meisje kunnen zijn dat “what the fuck, meisje, je hebt je droomleven” heeft schreef ze. “Dus waarom voelde ik me dan zo verloren, alleen en ellendig?”

Zeer kort geleden besloot O’Neil dat ze er helemaal genoeg van had en realiseerde ze zich dat ze een authentiek leven wilde leiden. Vervolgens besloot ze een drastische wending te geven aan haar leven en kondigde aan haar volgers aan de ging stoppen met Sociale Media en begon meteen met het aanpassen van alle bijschriften bij haar foto’s om zo de waarheid achter de foto’s te vertellen.essena6-Instagram model

“Ik was verslaafd aan wat anderen over me dachten, enkel en alleen omdat het zo voor de hand lag en binnen bereik was” schreef ze. Ik was zwaar verslaafd. Ik geloofde dat het aantal volgers was gelinkt aan hoeveel mensen me leuk vonden. Ik zag het niet aankomen, maar Sociale Media werd mijn enige identiteit. Ik wist niet eens wat ik zonder dat zou zijn.”

Niet alleen haar Tumblr account heeft ze verwijderd, maar ze denkt er ook over na ook te stoppen met posten op You Tube. Daarnaast heeft ze meer dan 2.000 foto’s van haar Instagram account verwijderd; ze zegt dat ze geen ander echt doel hadden dan zichzelf te promoten.

Ze ging zelfs zo ver dat ze toegaf dat de foto’s van haar “prachtige lijf” de resultaten waren van ongezonde gewoonten.Instagram model

“Voor een meisje van 15 zijn calorie-inname drastisch beperken en overdreven te sporten geen goede doelen. Iedereen die verslaafd is aan de roem van Sociale Media zoals ik ooit was, verkeert niet in een staat van bewust”zijn””, schreef ze bij bovenstaande foto.essena5-900x1024

“….. je buik inhouden, een strategische pose aannemen, je opgepompte borsten “ schreef O’Neil. “Ik wil dat jongere meiden weten dat dit geen eerlijke weergave van leven is, niet cool of inspirerend. Het is gekunstelde perfectie, enkel en alleen bedoeld om aandacht te krijgen.”

“Zonder dat ik het me realiseerde, was ik het grootste gedeelte van mijn tienertijd verslaafd aan Sociale Media, de sociale goedkeuring door mensen, sociale status en mijn fysieke verschijning,” schreef ze. “Sociale Media en zéker de manier waarop ik er gebruik van maakte, is niet echt.”

Ze opende ook een boekje over hoe ze geld verdiende aan sommige van haar posts en was volledig eerlijk over hoe het allemaal geen echte “openhartige” foto’s waren, ze waren allemaal geposeerd en sommigen zelfs gefotoshopt.Instagram model 9

Instagram model Essena O’Neil is de verandering.

Wat deze jonge vrouw doet is absoluut ongelofelijk. De moed hebben om open en eerlijk te zijn over alles wat ze heeft gedaan is al een geweldige prestatie op zich. Ze is nu in staat een perfect rolmodel voor al haar jongere fans te zijn en zij zullen de waarheid weten en wat de prijs van “succes” is. Sommige van haar meer recente posts zijn gericht op blootleggen van de leugens achter dat wat je ziet op Sociale Media.essss1-898x1024

O’Neil heeft ook een nieuwe website gelanceerd om haar hele verhaal te vertellen én ze daagt haar fans ook uit om een week lang Sociale Media op te geven. Ze hoopt zo anderen te bemoedigen om in het hier en nu, op authentieke wijze, het leven te leven.

Dit artikel delen op Social Media 🙂 … Graag (buttons hieronder)

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Heel goed dat ze dit doet.
  Vrijwel alles op social Media is nep en opgeleukt.
  De meeste mensen laten alleen maar leuke dingen zien en vaak is het zelfs gemaakt.
  Dan trekken ze een mooi outfit aan voor de foto en doen alsof ze uit gaan, maar daarna gaat het outfit gewoon weer uit en gaan ze gewoon op de bank hangen.

 2. Wijze beslissing. Leef je leven ten volle zonder sociale media. Is veel beter. Hou vol. Hartegroet, Lutje

 3. Erg moedig van essena om zich zo bloot te geven.
  Ze is duidelijk op zoek naar haar eigen ik.
  Aandacht is misschien fijn als je zo jong bent.
  Je denkt dat de wereld aan je voeten ligt.
  Maar je verliest uiteindelijk toch je eigen indentiteit.dat blijkt uit haar bericht.
  Jongen meiden trekken zich op aan die foto 's in de mode bladen en denken dat graatje mager mooi is. ze smullen van dit soort blogs en dromen van net zo een leven.
  Anorexia komt zo ongelofelijk veel voor. dat komt vooral om dat je niet aan het beeld voldoet wat
  perfectie heet van vandaag de dag. maat xs of zelfs xx s lijkt normaler als ooit.
  Ik heb zelf een jaar lang zo weinig gegeten. dat mijn botjes er ook door heen staken.
  Dat kwam mede doordat ik commentaar kreeg over mijn te dikke benen.
  Ik was al ouder maar liet mij ook beïnvloeden door wat een ander van mij vond.
  Kan je nagaan als je 15 jaar bent en totaal geen zelfvertrouwen heb.
  Ik kan het helemaal begrijpen. je raakt er van in de war. mensen doen je iets aan zonder het te beseffen. ik at zo weinig dat ik er nu dus chronische spierpijn heb overgehouden.
  Alles ging mij zeer doen, omdat ik geen magnesium en b12 meer binnen kreeg. en eiwitten.
  Dat nooit meer . hoe dom kan je zijn als volwassenen.
  Dat de foto 's gefotoshopt waren daar denk je dan niet aan op die leeftijd. je wilt ook perfect zijn.
  Ik ben blij voor essena dat ze alle leugens overboord heeft gegooit , en met een schone lei wil
  beginnen.
  Ik hoop voor haar dat ze vind , wat ze werkelijk zoekt.
  Je leven een andere draai geven is geen makkie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in