Het vinden van een zielemaatje is voor veel mensen prioriteit nummer 1. Persoonlijk denk ik dat er voldoende kansen zijn om die daadwerkelijk te vinden. Je zielemaatje hoeft namelijk niet per definitie slechts één persoon te zijn. Er is een reïncarnatietheorie waarin ik me altijd erg heb kunnen vinden en dat is de overtuiging dat wanneer een mens sterft, de ziel in talloze stukjes uiteenvalt. Die stukjes worden willekeurig samengevoegd met de stukjes van andere zielen om zo nieuwe zielen en nieuwe mensen te scheppen. Dus als je iemand ontmoet waarmee het heel sterk klikt of iemand waarbij je zeer sterk het gevoel hebt je zielemaatje te hebben getroffen, dan vindt je in werkelijkheid stukjes van je ziel in de ander en de ander vindt stukjes van zijn/haar ziel in de jouwe.

Handig hè? Het maakt niet uit hóe het gebeurt, maar dit zijn 20 aanwijzingen dat je jouw zielemaatje hebt gevonden:

 1. Jouw zielemaatje is naar jou toe eindeloos loyaal.
 2. Jouw zielemaatje is altijd je voorstander.
 3. Jouw zielemaatje beschikt over een gelijkgericht kompas.
 4. Jouw zielemaatje wakkert intense passie in jou aan.
 5. Je kunt met je zielemaatje comfortabel communiceren.
 6. Jouw zielemaatje maakt dat je je speciaal voelt.
 7. Jouw zielemaatje overstijgt met jou spirituele grenzen.
 8. Jouw zielemaatje waardeert jouw genegenheid.
 9. Jouw zielemaatje denkt dat jij gewoon onweerstaanbaar bent.
 10. Jouw zielemaatje maakt dat je je veilig voelt.
 11. Je hebt het gevoel alsof je jouw zielemaatje volledig kan vertrouwen.
 12. Je ervaart niet alleen eindeloze liefde van uw zielemaatje, je voelt het ook.
 13. Je bent met jouw zielemaatje meer spiritueel verbonden dan met wie dan ook.
 14. Je kunt met jouw zielemaatje tijd in stilte doorbrengen en tóch weten wat de ander denkt.
 15. Zelfs in moeilijke tijden vindt je kracht in jouw zielemaatje.
 16. Jouw zielemaatje deelt met je alle geheimen, hoop en dromen.
 17. Jouw zielemaatje heeft dezelfde ideeën over kinderen opvoeden als jij.
 18. Bij grote en kleine beslissingen betrekt jouw zielenmaatje jou er altijd bij.
 19. Jouw zielemaatje stimuleert jou tot verbetering van jezelf en omgekeerd.
 20. Jij en jouw zielemaatje gedijen gezamenlijk in menselijke termen van ‘gelukkig en succesvol’ zijn

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

12 REACTIES

 1. Tien jaar geleden heb ik mijn zielemaatje (of tweelingziel) ontmoet. Hij is letterlijk mijn andere helft en ik de zijne. We zeggen exact hetzelfde op hetzelfde moment, we zitten in dezelfde houding zonder het van elkaar te weten, we worden wakker in dezelfde houding, als we niet bij elkaar slapen worden we op dezelfde tijd wakker, als we tegen elkaar aanliggen liggen we binnen 2 seconden te zweten als een gek alsof onze lichamen proberen samen te smelten tot 1, ik voel zijn pijn hij voelt de mijne enz enz. Zelfs in ons leven voordat we elkaar leerden kennen lopen bepaalde gebeurtenissen synchroon ondanks dat hij 7 jaar ouder is (b.v. allebei 2 x gescheiden in hetzelfde jaar). Het voelde en voelt nog steeds als thuiskomen, alsof we elkaar altijd hebben gekend. Het leven is heel fijn als je in je relatie 100% jezelf kunt zijn, het enige wat lastig is als we allebei in een negatieve bui zijn ook dan reageren we allebei hetzelfde en dat is niet altijd makkelijk, gelukkig hebben we maar zelden een negatieve bui.
  Nu lees ik vaker over soulmates, tweelingzielen , zielscontact enz. maar nog nooit ben ik iets/iemand tegen gekomen die hetzelfde heeft/hebben wat wij samen hebben. Meestal lees ik over hoe moeilijk het is, confrontaties ed maar die ervaring heb ik dus totaal niet.
  Ook als ik een test doe is de uitslag soulmates maar zelf heb ik het idee dat het veel dieper gaat dan dat.
  Is er iemand die dit herkent?

  • Martha ik herken het allemaal wat je schrijft, wij zijn ook 7 jaar leeftijdsverschil, we zijn niet in hetzelfde jaar gescheiden, maar wel om dezelfde reden gescheiden.
   Ook wij voelen elkaar aan als ons andere helft en ja op hetzelfde moment hetzelfde willen zeggen of denken, het elkaar vertrouwen en elkaars liefde voelen, je zelf kunnen zijn bij elkaar, als ik al die stukjes lees over soulmates, zielemaatjes of hoe ze het ook willen benoemen, er zijn zoveel mooie zaken, die niet genoemd worden dan denk ik, ik ben gelukkig, dus laat maar, je gunt het iedereen.
   We zijn gewoon als tweelingen met elkaar verbonden, en daardoor ook denk ik hebben we zoveel samen te delen.

 2. Al enkele dagen integreert me het artikel van Nieuwetijdskind.com: “20 aanwijzingen dat jij je zielemaatje hebt gevonden”. Hierin wordt gesteld dat de ziel in talloze stukjes uit een valt, als een mens sterft.

  Dit is echter niet het geval. Een ziel is de kleinste eenheid van de ‘levende’ energie, het IK (de micro-Eenheid). Om te evolueren kan een ziel niet uit elkaar vallen, want dan zal de verworven kennis van de ziel versplinteren en uiteindelijk iedere keer in delen verloren gaan voor het Ik. De ziel zal ieder keer teruggeworpen worden en zal zijn identiteit verliezen. Dit bemoeilijkt het doorevolueren, de groei van de ziel. Zo komt de ziel niet verder en kan moeilijk in een hogere trilling komen.

  Aan genezijde is het heel belangrijk dat iedere ziel ook zijn eigen keuze heeft. Dit is van cruciaal belang en één van de Goddelijke Verworvenheden, net zoals de ‘eigen wil’.
  Ieder ziel heeft de keuze zich los te maken van zijn zielengroep en aan te sluiten bij een andere zielengroep. Dit komt voornamelijk voor bij de zielen van de lagere trillingsvelden. Zij mogen zich aansluiten bij een andere zielengroep om te leren, hun plaats te zoeken waar ze zich het meest thuis voelen om uiteindelijk te specialiseren in verworvenheden en kennis. Een zielengroep is een cluster (klas) van zielen met dezelfde intentie.

  Je kan het aards vergelijken met een kind op de basisschool. Ieder kind zit in de klas met zijn klasgenootjes (aan genezijde zijn zielenmaatjes). En als de tijd er is om naar een ander klas te gaan, kan een kind meer kennis vergaren (leren). Hier treft het soms weer nieuwe klasgenootjes aan. Het is mogelijk dat een kind naar een andere basisschool gaat. Ook hier zijn weer nieuwe klasgenootjes. Na de basisschool gaat het kind verder leren om uiteindelijk te leren (specialiseren) voor een zelf gekozen beroep (roeping).

  Dit is de groei (evolutie) van de ziel. Hierbij is de ziel leraar en leerling tegelijk.
  Onze zielentaak is te dienen voor de aardsen en het geheel van het Al, de Eenheid. Door van zielengroep te veranderen, wordt ook het dienend vermogen groter en de intentie van het Zijn voor de ziel duidelijker.
  Het Is.

  In Liefde en Licht.

  Metatron

  • Hallo Lex

   Hoe weet jij nou dat dit 100 0/0 waar is ?
   Ik weet het niet .
   Het zou wel heel bijzonder zijn als dit klopt.
   Heb er mijn bedenkingen over echt .
   Het zou natuurlijk prachtig zijn , maar toch .
   Ik heb wel respect trouwens voor jou ideeën hoor.

   H . Groet Jannie.

 3. Die 20 aanwijzingen zijn uitstekend .
  Het is alleen zo dat het bij mij niet gelijk zo
  Zo in elkaar zat .dat heeft jaren glijd en geduld gekost
  Voor ik kon zeggen ja , wij denken en voelen op het zelfde
  Niveau.gevoels vlak bedoel ik er mee.
  Door de jaren heen vindt je er elke keer een stukje bij .
  Tot je een geheel wordt .

 4. Zo kan het lijken, maar de werkelijkheid kan ook 'anders' zijn .. er worden ook nog onopgeloste stukken in elkaar getriggerd die in balans gebracht willen worden, nu in de liefde! Dat kan best heel ongemakkelijk voelen voor beiden en veel hartenpijn geven. Weet dat het ook goed is wanneer dit zich voordoet en vlucht er niet voor .. wees dankbaar, je loopt op je eigen zielenpad om ervaringen op te doen in Liefde! <3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in