DELEN

Dana MrKich

Als 2013 het jaar was van het waden doorheen de modder, is 2014 het jaar waarin we oprijzen als een Lotusbloem in volle bloei. Ons hele energieveld ontwaakt en komt tot leven. Licht schijnt op elk aspect van ons. Elke cm van ons onbewuste tapijt wordt opgetild zodat we kunnen zien wat er onder ligt. De sluier die ons bovenbewuste bedekt heeft, wordt opgetrokken, zodat we kunnen zien wat er echt in en rondom ons aanwezig is.

Je kan zien waarom we jaar na jaar geleid en opgeroepen zijn om onze rommel op te ruimen. Op een bepaald level wisten we dat er een tijd op ons wachtte waarin het renovatie-team ging komen, met hun grote trucks, zakken voor afval en zwaar materiaal. Als je nu al tot aan je nek in het stof zit, kan je je voorstellen wat er zou gebeuren moest je al dat schoonmaakwerk al die jaren niet gedaan hebben?

We wisten dat ze interieurstylisten mee zouden nemen, die, eens ons huis relatief schoon was, onze woning een goede upgrade zouden geven, en ons plekjes in ons huis zouden tonen waarvan we niet wisten dat ze er waren. ‘Wist je dat, moesten we deze muur hier afbreken, je een heel nieuwe ruimere leefruimte zou hebben?’. ‘Moest je hier enkele schappen plaatsen, dan kan je je beschikbare ruimte verdubbelen.”Laten we hier wat roze toevoegen en daar wat groen, voel je het verschil?’kleur-krijt

De interieurstylisten zijn frequenties van licht, die het energieveld van onze Aarde en van ons persoonlijk en collectief energieveld binnenkomen, en alles activeren dat ze aanraken, om te ontwaken, om ons te herinneren, om uit te breiden, om ons op te tillen om te matchen met die frequentie die nu onze ‘nieuwe thuis’ is. We kunnen bang zijn van het idee dat er niets meer verborgen is dat nog aan het licht kan gebracht worden, maar daar waar onze vroegere persoonlijke innerlijke onthullingen moeilijke confrontaties met zich mee brachten, ontdekken we nu verbazingwekkende, briljante, creatieve, wijze, intelligente, intuïtieve, meedogende aspecten van onszelf, waarmee we nooit eerder volledig verbonden zijn geweest. Lotus-bloemInderdaad, sommige dingen die we nu voelen en ontdekken lijken ons niet echt speciaal, zeker op collectief level, maar we zijn zeker niet meer in ontkenning en illusie.Bewustzijn creëert de kans tot bekrachtiging en bewuste actie. Bewustzijn roept ons op om een grotere verantwoordelijkheid te accepteren voor dat wat we verkiezen te creëren en om mee te doen op persoonlijk, gemeenschaps- of globaal vlak. We zullen dit jaar krachtige, opwindende aspecten van onszelf, die we voordien nooit lieten tot uiting komen of zichtbaar worden, ontdekken, en we zullen opgeroepen worden om die te belichamen. We kunnen net zo bang zijn voor ons potentieel van ons Licht en onze Kracht als we vroeger waren om onze pijn en kwetsuren onder ogen te zien.

Wees niet bang van je Licht, je Kracht of je tevoorschijn komen. Wanneer de interieurstilist je stimuleert om iets te doen dat nogal buiten je comfortzone ligt (zoals de ervaring die ik onlangs had met de Emergence of my Red Self), en je in je angst gaat, maar iets in jou op en neer springt, en zegt ‘oh leuk, dit voelt goed’..doe het dan. Je zal vaak voelen alsof je een totale identiteits-reconstructie ondergaat, en dat is in een bepaald opzicht ook zo, ook al open je je in waarheid nog meer naar wie je echt bent – en altijd geweest bent. Velen onder ons hebben ons Hoger Zelf of Groter Zelf of onze Ziel als iets gezien dat buiten onszelf lag, of gescheiden was van ons. Maar dat is niet zo. Dat ben jij ook.

awakening_meditation
De JIJ die via je ogen nu naar buiten kijkt, is je Ziel, je Groter Zelf, het zijn slechts wijzelf die zoveel van onszelf bedekt en verborgen hadden, en beïnvloed door allerlei soorten filters en lenzen vonden we het moeilijk om verbinding te maken met ons eigen zelf als wezen, ons eigenste zelf!

Nu gaan we meer en meer van wie we echt zijn belichamen, en gaan we onze identiteit ontlenen aan onze grotere, hele waarheid, in plaats van zoals vroeger onze identiteit te krijgen van dat wat ons bedekte en beïnvloedde. Die invloeden waren natuurlijk belangrijk, maar nu leren we ze te integreren, en ze hun juiste plaats te geven, in plaats van ze als onze voornaamste identiteit te zien. Opwindende tijden…zoals altijd!

Dana Mrkich

www.danamrkich.com

vert. Fran Tielemans

 

4 REACTIES

 1. Mooi artikel zeg, en ook nét, echt exact nu waar ik mee bezig ben, hoe toevallig 🙂 . Je frequenteert iets, en hoplatee, het is er. :O Dit artikel het bewijs. 🙂 . Ga ik aan wennen. Is mijn voornemen, heb ik zojuist bedacht; Ik ga frequenteren, bewuster, en dan hoplatee, ontvang ik. 🙂 . Spannend. En dat ook leuk gaan vinden, inplaats van wat Dana exact schrijft, bang zijn voor je eigen ‘tovenaarskunsten’ . Ik wil niet meer bang zijn voor mijn eigen Magie.

  Dana schrijft: ” We kunnen net zo bang zijn voor ons potentieel van ons Licht en onze Kracht als we vroeger waren om onze pijn en kwetsuren onder ogen te zien. ”

  Ja!! Is momenteel nu denk ik één van mijn grootste angsten(!), al dan niet de grootste. Het opzoeken van pijn, het doorvoelen ervan, dat wordt op een gegeven moment een beetje a normal day at the office. Raak je zo gewend mee, vertrouwd, wordt ergens eigen.
  Om vervolgens over je eigen Kracht, je eigen Aanwezigheid te gaan ontdekken, opmerken, ervaren.. pfff.. is nóg krachtiger eigenlijk. En hoe dáár dan weer mee om te gaan..
  Aanwezig dúrven zijn bij, met, in jezelf. Je eigen Kracht gaan opmerken, het toe laten, het er te laten zijn, is eng, merk ik. Toch te gek om te horen dat dit allemaal gewoon ook bij dit jaar ‘hoort’. En vandaar dat ik het nu dan ook lees, denk ik dan maar. 🙂 . Het hoort nu bij mij, vandaar deze tekst, vandaar dit jaar. Grappig. Lief ook, vind ik het ergens. Geeft een geruststelling, zeg.

  Dana schrijft: ” Wees niet bang van je Licht, je Kracht of je tevoorschijn komen. Wanneer de interieurstilist je stimuleert om iets te doen dat nogal buiten je comfortzone ligt, en je in je angst gaat, maar iets in jou op en neer springt, en zegt ‘oh leuk, dit voelt goed’..doe het dan. ”

  Nou, inderdaad. Dat springetje, dat huppeltje…. om je vervolgens weer terug te trekken in de comfort van oud. 🙁 . Even ‘gewoon’ durven… en dus Doen! Ja, gaat helemaal mijn koers worden/zijn dit jaar.

  Ook schrijft Dana: ” Nu gaan we meer en meer van wie we echt zijn belichamen, en gaan we onze identiteit ontlenen aan onze grotere, hele waarheid, in plaats van zoals vroeger onze identiteit te krijgen van dat wat ons bedekte en beïnvloedde. ”

  Vind ik zo mooi geschreven. Daar zit ik middenin, dat heen en weer, tussen oud en nieuw. Het loslaten van identificaties geeft in het begin ook ergens een soort van ‘leegte’ of iets dergelijks. Ergens ben je niet meer van het oude, maar het nieuwe is ook nog niet helemaal gevonden/bekrachtigd, laat staan geleefd. Dus dan zit je ergens tussen je eigen eb en vloed, of zoiets dergelijks. Het oude daar geloof je eigenlijk ook niet echt meer in, maar het nieuwe, is nog ergens, daar om de hoek. Zit je ff d’r zo tussenin. Ook dat is wennen. En ook daar raak je ergens ook aan gewend. ‘t Vergt veel kracht, om In die kracht te gaan, om die kracht vervolgens te gaan Leven. ‘t Is precies waar Dana over schrijft, bang voor je eigen Licht, je eigen Kracht, het Wezen dat je zelf al Bent. Bang voor je eigen Bewustzijn, je eigen Aanwezigheid, je eigen Creatie, je eigen Zelf. En daarmee oefenen en oefenen… what else is er dan ook om te doen?? 🙂 🙂

  Ontzettend bedankt voor dit mooie, herkenbare en opluchtende artikel. Net zoals Henriëtte ook schrijft, kunnen we er weer even lekker tegenaan.

  🙂

  Liefs, Susanne

  • @Susanne,
   Ik onderschrijf geheel de woorden van Susanne. Vorige week een belangrijke stap gezet en totaal uit mijn comfortzone gegaan en gebleven. Het voelt goed, ik voel me er gelukkig bij en ben er dankbaar voor! Ook ik voel dat 2014 het jaar is waarin ik ga opbloeien en transformeren. Dit artikel kwam/las ik op het juiste tijdstip om mij te bevestigen zo verder te gaan. THX
   Liefs, Nathalie

 2. Hé wat leuk om te lezen! Had vandaag vriendinnen op bezoek, we hadden het over onze “verschuivingen”in ons en wat we allemaal voelden en de veranderingen die we zien… ik zei nog: We worden opnieuw ge-reset! hihi 🙂 en nu lees ik het hier… leuk! bedankt weer voor het schrijven, vertalen en plaatsen hier…heel belangrijk om dit soort stukken even hier neer te zetten…. dan weten we weer dat het klopt en normaal is wat er allemaal gebeurd… wat toch een mooi vooruitzicht..
  Alles nieuw…en toch terug naar het oude…zoals we altijd al zijn geweest…maar NU bewust en zonder franjes/sluiers enz open en helder…. Heerlijk! zelfs met de ongemakken…

  We krijgen weer iets moois ervoor terug <3 xxx 😉

  Heel veel liefs, Henriëtte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in