DELEN
Dualiteit

Door Petra Maartense
In 2015 begint de vijfde dimensie, hoor ik mensen beweren. Grappig. Alsof het zo zou kunnen zijn dat floep, om twaalf uur, de wereld ineens betoverd is. Anderen reageren met: ‘Zover is het nog lang niet…’ En ik zeg: Dat hangt van jezelf af. Dat is niet iets wat in de buitenwereld opeens gebeurt, dat is iets dat zich in onszelf ontvouwt. Een proces dat allang begonnen is. Voor de duidelijkheid: De vijfde dimensie is de dimensie van Eenheid, de derde dimensie de dualiteit en de vierde is de overgangsdimensie, die van de transformatie. We staan met één been in de derde dimensie en met de andere in de vijfde en dat is niet altijd eenvoudig.

Wat je nu veel ziet gebeuren is dat men vervolgens die derde dimensie gaat afkeuren, de dualiteit verfoeit en de ‘oude’ wereld dus ervaart als niet meer passend bij onze nieuwe ideeën. Het is prima om te kijken wat ons niet langer past en hoe het beter zou kunnen, maar wat we doen als we ‘het oude’ afkeuren, is opnieuw dualiteit creëren!

dualiteitDe oude wereld is ook nog in òns. We kunnen bepaalde zaken waarnemen als ‘oud’ en niet langer wenselijk, zoals bijvoorbeeld de hiërarchie, de bureaucratie, regeltjes, machtsverhoudingen, spelletjes, egoïstische motieven, zoals financiële belangen boven de milieubelangen en het welzijn van mens, dier en natuur stellen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Prima als we dat niet meer willen, maar wees eerlijk: Weet jij hoe en waar je kleding is gemaakt in welke omstandigheden? Weet jij altijd wel zeker dat wat je eet geen dierenleed heeft veroorzaakt of het milieu niet heeft vervuild?

Hebben we niet allemaal zelf – onbewust – de macht uit handen gegeven? Ageren tegen ‘het systeem’ is te makkelijk, want we zijn er zelf bij. Het bestaat zo, op die manier, omdat wij dat laten bestaan. Het is te makkelijk om je daar een machteloos slachtoffer van te voelen. Iedereen kan z’n eigen verantwoordelijkheid nemen. We hebben zelf verantwoordelijkheid. Wij maken de keuzes in ons leven. In elke handeling, maar ook in elk woord en in onze gedachten creëren we, dus zijn we verantwoordelijk voor wat we creëren en kunnen we ook iets anders creëren. We kunnen kiezen. Als je weet wat je niet wilt, wat de dualiteit ons goed laat zien, weet je ook wat je wel wilt en kun je daar de aandacht op richten. Hou dat voor ogen, kijk niet naar de obstakels, maar naar het doel. Hou je doel voor ogen. Als je dat 68 seconden doet, begint het hele universum mee te bewegen daar naartoe.

Focus!

Dit is wat we nodig hebben in het nieuwe jaar: het besef dat we oneindig veel meer zijn dan we denken te zijn. Slechts een klein deel van ons bewustzijn is aanwezig in ons als fysieke persoon. We kunnen daarop focussen en de beperkingen daarvan ervaren of we kunnen afstemmen op wie we werkelijk zijn, zonder begin en zonder einde. Onze fysieke wereld is een weerslag van wat in de bron geboren is en steeds opnieuw geboren kan worden. In de bron is alles aanwezig, een heel kleurenpalet waarmee je het nieuwe jaar kunt gaan invullen.

dualiteitSimpel gezegd kun je op twee manieren leven: Je daarvan bewust zijn of niet. Dagelijks raken we met z’n allen verstrikt in wat we denken dat ‘waar’ is en beseffen we niet dat we zelf deel uitmaken van die waarheid, dat we zelf tot stand kunnen brengen wat we willen, door onze bewuste focus te houden op dat wat we willen. Kwestie van oefenen en focussen op wie we werkelijk zijn.

De fysieke tijd- en ruimte realiteit schotelt ons een spectaculair schouwspel vol contrasten voor. We kunnen kiezen. Als je weet wat je niet wilt, is de wens geboren voor wat je wel wilt (Abraham). Vanuit de bron, die oneindig is, kan dat zich gaan manifesteren. Behalve als je denkt dat die fysieke tijd-ruimte realiteit de waarheid is waar je het mee te doen hebt en niet beseft dat het slechts is bedoeld om jou te kunnen laten kiezen! Wie graag vast wil houden aan ‘het is nu eenmaal zo’, moet dat vooral zelf weten. Ga er vooral niet over discussiëren. Want… dan raak je weer verstrikt in die realiteit.

Stem af op de bron, dagelijks. En van daaruit kan je elke dag opnieuw scheppen. Je kunt bij wijze van spreken alles bestellen. Als je weet wat je niet wilt, weet je ook wat je wel wilt. Dus waarom zou je je aandacht dan nog blijven focussen op wat je niet wilt? Om dat in stand te houden? Stop it!

We hebben er niks aan om ondertussen de blokkades die we onderweg ervaren te voeden door daar onze aandacht op te blijven focussen. Kijk er dwars doorheen, hou het doel voor ogen. Dat is wat ik bedoel: Haal de dualiteit eruit. Creëer niet zelf die dualiteit. Zie het niet als ‘tegenstand’, want je eigen verzet creëert juist meer tegenstand. Als het niet in jou is, als je de dualiteit in je eigen gedachten weet te doorbreken en geen vijanden meer ervaart, kan je makkelijker doorstomen. De blokkades lossen vanzelf op. Aan geduld heb je meer dan aan strijd.geduld

De dualiteit is geworteld in angst. Als er geen angst was, was er ook geen dualiteit. Dat kun je dus voor jezelf in de gaten houden. Waarom reageer je zo fel op een bepaalde vertegenwoordiger van een bepaalde instantie bijvoorbeeld? Misschien omdat je bang bent dat men macht over je heeft en dat men je beperkt, tegenwerkt en benadeelt? Kan dat? Als jij weet wat je wilt en je doel voor ogen houdt en je eigen innerlijke kracht gebruikt? Weet dat je de magische middelen tot je beschikking hebt om zaken voor elkaar te krijgen, als jij daarin gelooft kan niks of niemand je tegenhouden. Waarom zou je dat dan zoveel macht geven? Omdat je niet vertrouwt op jezelf, op je eigen mogelijkheden, op je eigen Goddelijke natuur? Dat hoef je jezelf niet kwalijk te nemen, want dat zijn we nou net aan het (her)ontdekken. Het is in onze eigen gedachten dat de dualiteit bestaat. Het is ons eigen ego waar we voor op moeten passen. Want dat ego bestaat alleen bij de gratie van afgescheidenheid (dus dualiteit) en reageert altijd vanuit angst. Z’n bestaan wordt bedreigd door de vijfde dimensie.

Dualiteit

Weet dit: Jouw ego wordt getriggerd door andere ego’s en andersom. Zolang je vanuit het ego blijft opereren zal je tegenstand ondervinden. Als jij dat kunt inzien, haal je de angel eruit en zal jouw ego door jouw werkelijke Zelf bestuurd worden. En als je ego dan geen macht meer heeft over je – maar jouw werkelijke Zelf het overneemt – zonder macht trouwens, want dat is niet nodig, het is een en al kracht, maar liefdevolle en liefde-voortstuwende kracht – verdwijnt de dualiteit, verdwijnen de obstakels. Je pad wordt ‘smooth’… makkelijk begaanbaar. Wie dit weet, kan dit en hoeft zich niet meer te laten triggeren. Je krijgt er alle mogelijke ‘hulp’ bij, want ja, die vijfde dimensie wil zich zeker realiseren hier op aarde en dat kan alleen maar door ons heen! Je hebt geen idee hoeveel je er aan bijdraagt – ook voor anderen – als jij de dualiteit eruit weet te halen. Uit je eigen beleving. Zie het, dat is genoeg.

‘Nobody is against you,’ zei White Bull ooit tegen me, woorden die hier nu goed op z’n plek vallen. Het is slechts in onze beleving dat er tegenstanders zouden zijn en ja, dan zijn ze er ook. Dus: Haal de dualiteit eruit, uit je eigen beleving!

Laten we van 2015 een feestelijk jaar maken door zelf die vijfde dimensie te laten doorbreken. In ons, door ons heen, voor de wereld!

Ik wens je een feestelijk jaar, met een gouden randje!

Petra

Petra Maartense, www.happyview.info

13 REACTIES

 1. “Het is in onze eigen gedachten dat de dualiteit bestaat. Het is ons eigen ego waar we voor op moeten passen. Want dat ego bestaat alleen bij de gratie van afgescheidenheid (dus dualiteit) en reageert altijd vanuit angst. Z’n bestaan wordt bedreigd door de vijfde dimensie.”

  “Weet dit: Jouw ego wordt getriggerd door andere ego’s en andersom. Zolang je vanuit het ego blijft opereren zal je tegenstand ondervinden. Als jij dat kunt inzien, haal je de angel eruit en zal jouw ego door jouw werkelijke Zelf bestuurd worden. En als je ego dan geen macht meer heeft over je – maar jouw werkelijke Zelf het overneemt – zonder macht trouwens, want dat is niet nodig, het is een en al kracht, maar liefdevolle en liefde-voortstuwende kracht – verdwijnt de dualiteit, verdwijnen de obstakels.”

  https://www.youtube.com/watch?v=82xfy185BFE

 2. @petra, goed artikel, ook wetenschappers zoals Hoogleraar transitie Jan Rotmans zegt we leven in een verandering van tijdperken, geef mij 5 dwars of frisdenkers en we veranderen de samenleving

 3. Heel mooi en voor mij waar artikel Petra,

  Dit gedicht wat ik maakte in 2012, eigenlijk tot mij kwam, past er wel bij:

  laten we het verleden eindelijk laten rusten
  we balanceren op de grens
  van een oud naar een Nieuw tijdperk
  Het oude paradigma wil afscheid nemen
  met alle respect; het heeft z’n tijd gehad.

  We zijn geneigd het krampachtig vaste houden
  bang als we zijn voor het onzekere
  voor dat wat onzichtbaar is.
  Ons bewustzijn is zoveel groter dan we denken
  het staat in contact met alles dat er is.

  We hoeven alleen onszelf te zijn
  in evenwicht met ons zielscontact
  accepteren en loslaten van dat wat er is
  vertrouwen hebben in onszelf.

  Het systeem van deze wereld werkt niet meer
  maar daarom hoeven we niet angstig te zijn
  Het Nieuwe Tijdperk is op komst
  het staat te dringen op de drempel
  maar wacht netjes op z’n beurt.

  Daarom moeten we afscheid nemen
  afscheid nemen van het oude
  NU, in het Heden vaarwel zeggen
  met alle liefde, dankbaarheid en respect.

  Om NU, in het Heden het Nieuwe te verwelkomen
  alles gebeurt immers in het Heden
  het verleden hoeft niet afgerond

  Door het liefdevol los te laten
  kunnen we zeggen:
  NU begin 2015: “NU is het verleden

  VOLTOOID VERLEDEN TIJD !!!

  Namaste Aly.

  • Dankjewel Aly, mooi gedicht. Ook dit gedicht van jou helpt me bij weer een stukje loslaten. Ik doe al 3 lange jaren mijn uiterste best om los te laten wat ik los moet laten. Soms denk ik dat ik nog niets opgeschoten ben in die 3 jaren. Maar vol vertrouwen ga ik door in het vertrouwen dat het er ineens zal zijn. Dat ik toch -ineens- los zal zijn. Waarschijnlijk door los te laten dát ik los moet laten.. 🙂

 4. En wederom…. Ik had hier enkele jaren geleden al veel over gelezen (ik heb m`n periodes dat ik me in deze zaken verdiep)
  Maar dit artikel had ik nu weer even nodig, ik was het weer even kwijt zeg maar. De laatste dagen lijkt alles wat ik nodig heb weer op m`n pad te komen, 2015 begint zo al lekker 🙂
  En dit had ik eind 2014 nog niet gedacht. Het voelt weer goed en kennelijk zit ik weer op m`n goede weg, in m`n flow of zo. Ik laat het allemaal op me af komen en neem in me op wat ik nodig heb, het geeft een goed, tevreden en rustig gevoel 🙂

  Iedereen een heerlijke dag gewenst!♥

 5. Ja Marcel, maar je kunt dualiteit waarnemen. Als een driehoek – waarin je de uitersten overziet, maar ook de verbinding, het geheel. De waarnemerspositie haalt je uit de dualiteit, je staat er als het ware boven. Je ziet de eenheid.

 6. Ja, Petra.
  Perfect artikel.

  Om tot eenheid te komen, is het zo vreselijk belangrijk om te beseffen hoe het dualistische (schijn)denken werkt en wat de gevolgen zijn.

  Wat mij betreft mag er meer belangstelling voor komen.

 7. Dualiteit kan je niet weghalen, we komen uit de bron waar eenheid eerst en we zijn ook allen een.
  Maar het leven hier speelt zich af in dualiteit, zo is nu eenmaal het leven hier op aarde.
  zonder duisternis geen licht, zonder nacht geen dag.

  • @Marcel, zolang de mens het leven ervaart vanuit zijn/haar ego/mind/angst dan pas ervaart die mens dualiteit hier op aarde.

   In werkelijkheid/eenheid bestaat er echt niet zoiets als dualiteit.

   Dat kun je als mens hier op deze heerlijke aardkloot ervaren.

   Je zult wel enkel moeten gaan onderzoeken wat datgene is wat je dualiteit doet ervaren.

   Dualiteit is niets anders dan een bedacht iets.

   Het is een product van het DENKEN/EGO.

   Maar ja, dat denken/ego is verdomd hardnekkig (overlevingsmodus)en zet alle zeilen bij om zichzelf maar recht te praten/doen ervaren.

   Logisch gezien zijn/haar standpunt.

   Dualiteit ervaren is net zoiets als bang zijn voor muizen.

   Het voelt heel echt maar als eenmaal werkelijk ervaren wordt dat muizen niet bedreigend zijn dan verdwijnt de angst.

   Dus als het ego/verdedigingsgrens bij de mens verdwijnt, zo ook verdwijnt de beleving van dualiteit.

   Maar vertel dat het denken/mind/angst/ego maar eens.

  • Marcel,
   Je kunt het ook als volgt zien:
   Licht en donker, dag en nacht ontstaan door de schijnbare beweging van de zon om de aarde. De aarde is schijnbaar middelpunt. Wat je vanuit aards standpunt waarneemt is dus schijn.

   In werkelijkheid draait de aarde om de zon. M.a.w. de zon (het licht of bewustzijn) is middelpunt, datgene waar het werkelijk omdraait.

 8. mooi artikel! Ik heb vroeger qua lichaam nooit de spagaat gekund, vond ik altijd zo knap van die meisjes en soms jongens! nu kan en ken ik de spagaat… maar niet lichamelijk. een switch tussen de 3 dimensies en misschien wel vier als je de vierde dimensie in 2en deelt.. die spagaat die ik vroeger lichamelijk niet kon maken. lukt me op dit moment in mijn leven ook niet… het is een flipperkast tussen bewust zijn, voelen, zijn en…iets anders. een bal in de flipperkast van de frequenties ben ik nu.. niet meer en niet minder. ik vind elke frequentie wel prima nl. en dan word ik opeens weer gelanceerd om uiteindelijk toch weer terug te keren naar wat ik ken, de comfort zone… wat me vroeger lukte en op de een of andere manier nu niet meer, is het heft in eigen handen nemen, doen, gaan…, je verhaal maakt dit in me los. X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in