DELEN

door Fran Tielemans

We zijn al eind september nu, en al drie kwart van dit opmerkelijke jaar is voorbij. Vandaag, de dag van de equinox, is het een uiterst geschikt moment om even tot rust te komen temidden van alle hectiek, en, heel eerlijk met onszelf, balans op te maken.

Hoe zijn we aan dit jaar begonnen? Wat waren onze intenties, verwachtingen en/of wensen voor dit jaar? Is er een thema dat zich herhaald heeft dit jaar? Wat of wie is er uit ons leven verdwenen, wat of wie is ons leven aan het binnenkomen? Hebben we de sterk transformerende energie van 2012 maximaal gebruikt om onszelf meer harmonie, vreugde en innerlijke vrede te schenken of voelen we dat er nog een belangrijk stuk om aandacht en afwerking vraagt?

We hebben nu nog 3 maanden te gaan, vooraleer we de drempel overgaan naar 2013, en de kans is groot dat ons Hoger Zelf ons ook in deze komende maanden een maximale stimulans tot zuivering en harmonisering zal sturen. Als er nog dingen zijn in ons leven die echt niet meer afgelijnd zijn op ons zieledoel voor de volgende fase, en we stellen er ons niet voor open om deze onder ogen te zien en los te laten, dan kan er de komende maanden (vooral tot begin juni 2013) heftig aan onze boom geschud worden, zodat al wat versleten, op en voorbij is, eruit valt. Hoewel dat eerst onaangenaam en verwarrend kan zijn, zal het nadien als echt verfrissend en vernieuwend aangevoeld worden.

Hoe meer we onze weerstand (alle angsten, wantrouwen, wrok en gekwetstheid) kunnen doorbreken (onszelf en anderen vergeving schenken, onszelf nieuwe openingen schenken), onze egostukken kunnen overstijgen en openstaan voor onze innerlijke leiding, hoe makkelijker we zullen meegaan met onze eigen individuele en de universele collectieve stroom, en des te meer we zullen inzien en integreren. Hierdoor kunnen we zoveel meer ontspannen en toch genieten van dit boeiend proces. We kunnen – wanneer we ertoe bereid zijn tenminste en wanneer we kijken met ons hart – nu al de deuren zien die langzaam dicht gaan, maar daarnaast kunnen we ook de zich openende deuren steeds duidelijker waarnemen.

De afgelopen zomer is er een hoeveelheid energie binnengekomen die zelfs fysiek maar nipt draaglijk was, die velen onder ons tot en met gestretcht hebben – soms tot voorbij hetgeen we dachten aan te kunnen (en toch zijn we er weer heelhuids en ‘lichter’ dan tevoren doorgekomen…) – en de integratie hiervan heeft als gevolg dat we op dit moment hier en daar in ons leven, in ons denken, handelen en beslissen, aanpassingen aan het maken zijn, waardoor we steeds meer afgelijnd (lees: makkelijker, vreugdevoller) onze weg gaan. Dit proces kan soms heel lastig zijn, vooral wanneer we blijven hangen in oude restanten van overtuigingen, methoden of starre ideeën.

We kunnen en moeten er rekening mee houden dat we begin 2013 (vooral vanaf maart) op een heel andere plaats zouden kunnen staan dan we op dit moment zouden verwachten, dat onze visie over dingen sterk kan veranderd zijn, dat onze weg plots een heel andere wending kan krijgen (in ieder geval altijd en in elk geval dan: een wending die zeer zeker veel beter is voor ons). Plotse en totale ommekeer is mogelijk voor ieder van ons, voor wat zowat alles betreft.

Oktober 2012 is een 222/6-maand, een maand waarin iedereen het maximum aan nieuwe inspiratie en innerlijke leiding kan krijgen, waarin zeer velen voor hen belangrijke informatie zullen en kunnen krijgen die te maken heeft met het specifieke individuele zieledoel. Stilaan komen er ook hier en daar nieuwe mensen op ons pad, die tijdens deze nieuwe fase in ons blikveld zullen aanwezig blijven. Er is dus zeker en vast al een opbouwfase bezig, die in 2013 meer en meer zichtbaar zal worden.

Er wordt ook zeer duidelijk gesteld dat het tot eind 2012 alle hens aan dek is voor hen die bewust of onbewust toegewijd zijn aan de ascensiebeweging hier op aarde. We zijn allen dit jaar op de proef gesteld geweest, getest geweest – velen zijn door grote twijfels en onzekerheden gegaan, en enkele taaie uitdagingen hebben ons de kans gegeven om over een bewustzijnsdrempel heen te gaan – zodat we echt een heel eind verder gekatapulteerd werden, en het collectief sterk opgetild.

Als wijzelf écht de ascensiebeweging toegenegen zijn, als wij écht hier het verschil willen helpen maken, dan is dé vraag die we ons kunnen stellen de rest van dit jaar: ‘Waar, op welke thema’s kan ik nog groeien? Wat maakt mezelf helderder, blijer? Waar zie ik nog niet voldoende helderheid in? Wat wil ik écht doen zodat ik me vreugdevoller, nog meer geaard, vitaler en liefdevoller kan voelen? Hoe kan ik dat echt gaan creëren? Welke mensen kunnen me helpen om die vragen te helpen beantwoorden, of welke mensen kunnen me verder helpen brengen de komende tijd? Waar wordt mijn aandacht steeds naartoe getrokken, maar voel ik nog altijd weerstand toe, en hoe los ik die weerstand op of hoe laat ik dat geheel volledig los?

Zoals Shekina Rose het in haar laatste tekst schrijft, is dit de periode waarin zeer oude zielscontracten afgewerkt worden, zodat we de kans hebben om oude nog niet in harmonie gebrachte verbindingen in balans te brengen, hetgeen eind 2012 voor een soort gevoel zal zorgen van verlichting, van ‘ergens klaar mee zijn’, en hiervan is de eerste fase trouwens afgewerkt in mei dit jaar.

Energiewerk in deze periode is noodzakelijk om alle energetisch afval – in eerste instantie dat van onszelf, wegens alle emotionele of mentale ontgifting – te verwijderen, maar zeker en vast ook door alle energetische rommel die vrij komt bij de massa mensen die door moeilijke stukken gaan en hun aura niét zuiveren, en dat is nog altijd de overgrote hoeveelheid mensen die op de wereld rondloopt.

Een tweede reden waarom het in deze turbulente tijden nuttig en noodzakelijk is energiewerk te doen, is om verschuiving te bewerkstelligen. Wanneer we vastzitten in een thema, in een relatie, in om het even wat voor energetische knoop, kan het doen van initiaties of het laten stromen van energiëen die men al ter beschikking heeft in het eigen energiesysteem maken dat er beweging komt in het energiesysteem, zodat er als vanzelf verschuiving komt.

Soms hebben we emotioneel en mentaal immers alles al uit een bepaald thema gehaald, maar dient er spiritueel een verschuiving te gebeuren, zodat de evolutie kan verder gezet worden. Typisch voor een dergelijke fase is zich ongelukkig, ontevreden, onvoldaan voelen, maar toch de stap niet willen/kunnen zetten naar verandering, of niet weten hoe dit te realiseren.

Ons eigen subtiel lichaam uitbreiden, is groeien in licht, is ook de lichtkring rond de aarde steeds breder en sterker laten worden, zodat we – telkens we meer licht in ons opnemen en verwerken – het collectief ondersteunen in zijn verlichtingsproces, en moeder Aarde in haar genezingsproces.

November zal een maand zijn waarin veel innerlijke stilte, integratie, meditatie en innerlijk werk nodig is. December 2012 heeft dan weer het potentieel om veel in beweging te brengen, om veel ontmoetingen tot stand te brengen van zielematen, om veel zaken in de ontkiemingsfase te brengen, die volgend jaar volop mogen gaan groeien.

Het is tegelijkertijd een uitdaging, maar ook een groot voorrecht om als ziel hier nu op aarde te mogen zijn, om het allemaal te zien gebeuren én bewuste deelnemer te kunnen zijn, en het is zeker goed te beseffen dat we veeeel en veeel liefdevoller en wijzer en krachtiger zijn dan we zelf willen en kunnen zien…

Een boeiende, warme en wijze herfst gewenst

Moge je steeds meer en dieper ‘aarden’, thuiskomen op deze geliefde aarde, in jezelf…

Fran

2 REACTIES

  1. Dank voor dit helder artikel, waarvan ik voel dat het uit een gevende bron komt. Ik werd erdoor geraakt waar ik diende geraakt te worden en ondersteund waar ik ondersteuning nodig had…

  2. Elke keer weer zo herkenbaar… Dankzij de artikelen van jullie ben ik altijd goed op de hoogte en dat helpt mij enorm bij de veranderingen! Door te begrijpen waardoor er van alles gebeurt kan ik het iets makkelijker dragen en verwerken. Tevens geef ik ook zo veel mogelijk aan andere door…. Mijn dank is enorm groot! Dank je wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in