23 november 2018 volle maan
Leestijd: 6 minuten

Met volle maan, kunnen emoties sneller oplopen en al zeker met deze volle maan in Tweelingen. Tweelingen speelt graag met de dualiteit, is ook graag met meerdere dingen tegelijk bezig. Het zal lijken alsof je extra deuren wil openen. Doe dit, maar op een eerder gemakkelijke en speelse wijze. Je kan ook gewoon extra nieuwsgierig zijn naar nieuwe mogelijkheden of eindelijk openstaan voor nieuwe dingen. Geef jezelf hiertoe de toestemming.

Met maan in Tweelingen

Tweelingen is een beweeglijke, speelse energie. Met maan in Tweelingen kan je van alles voelen en ervaren door elkaar, met veel dingen tegelijk bezig zijn. Maar je vergeet even snel weer waar je mee bezig bent, want het stroomt er net zo gemakkelijk uit als het erin stroomde. Als je dat ervaart laat dan zeker de controle los, het draait om het leren ervaren wat je leuk vindt en wat niet.

Ook kan je als een spraakwaterval zijn, omdat je graag wil uiten en delen wat in je leeft. En dat is best wel zinvol, want door dingen hardop te zeggen, maak je ze op de één of andere manier hard. Het is de snelste manier om te ontdekken wat voor jou goed klinkt, omdat je je er op die manier al mee verbindt en zo kan proeven of het klopt voor je. De tweeling energie, kan je vergelijken met het moment dat een peuter alles tegelijk wil doen, lopen, zich rechttrekken aan alles, alles in de mond nemen en proeven. Het moment waarop je ouders je, met de haren ten berge rijzend, leren dat de wereld ontdekken fout en gevaarlijk is. Met Mercurius en Jupiter in het 10de huis, mag jij nu spelen met wat je ziel hier graag zou willen hard maken op aarde. Met andere woorden: door nu te spreken of te schrijven, tekenen (elke vorm van communicatie werkt nu) over wat je raakt in je ziel, ontdek jij wat je ziel vleugels geeft. Experimenteer er gerust mee.

Verstikte krachten

In deze maanhoroscoop is er een zeer krachtige energie die totaal ingesloten en verstikt zit. De as Leeuw en Waterman. Je kan je hierdoor verstikt voelen (12de huis) in je Waterman energie, in dat waarin je zo graagorigineel en authentiek zou willen zijn. Het lijkt alsof je er geen contact mee kan krijgen, alsof je nog niet snapt dat je ziel authentiek kan zijn en toch onderdeel van het grotere geheel. De valkuil is hier dat je te voorzichtig wil zijn, omdat je te conservatief bent vanuit je angst voor het oordeel van de buitenwereld. Zolang je dit feit niet onder ogen wil zien, blijft al je zielekracht verstikt omdat jij jezelf niet de toestemming geeft om uniek te zijn. Dit zal zeer voelbaar zijn in het 7de huis, met andere woorden, in je relatie. Je zou zo graag een relatie hebben vanuit originaliteit en evenwaardigheid, zo graag een stralende schakel willen zijn in de relatie. Het kan voelen alsof je relaties leeg en kil zijn en als je alleenstaand bent, kan het extra kil aanvoelen. Weggemoffelde frustraties steken weer de kop op als je je genegeerd voelt in je relatie of als je er geen waardering krijgt. Ben jij steeds de sterke schouder waarop uitgehuild wordt, dan kan je dit nu goed beu zijn, want je hunkert naar eens een schouderklopje en rust.

De oplossing om deze verstikking het hoofd te bieden vinden we bij de zon en Uranus. Zon in Boogschutter, blijf bij je eigen waarheid en durf radicaal het stuur om te gooien en op eigen benen te staan.

Belangrijk fysiek

Zorg zeker voor een eigen plekje, waar je je af en toe eens kan terugtrekken. Ontdek ook wat voor jou belangrijk is in een eigen plekje. Waarom je daar wel je batterijen kan opladen, met andere woorden: het contact met je ziel herstellen. Je kan wat met je ziel onder de arm lopen, omdat je niet goed meer weet welke fysieke en emotionele voeding ideaal voor je zijn. Voel je deze 2 weken maagpijn of pijn op je plexus of in je borstkast, adem dan een paar maal diep in en uit en vraag je hogere zelf om duidelijk de leiding te nemen en je te helpen je te voeden met plezier.

Mars, je daadkracht, vierkant maan, je gevoel

Je kan de volgende twee weken echt wel het gevoel hebben dat je leven vierkant draait. Een idee van wat-is-het-allemaal-waard of een waarom-zou-ik-nog-de-moeite doen? Een soort van iets tussen wrevel en verbittering kan optreden. Mars staat in de vredelievende Vis die het haat om de vuist te heffen of om de strijd aan te gaan. Maar een Vis die stopt met zich weg te cijferen is een fenomenale kracht van liefde. Sta stevig met 2 voetjes in de realiteit en waak je voor de grote valkuil van medelijden en verwachtingen. Want enkel die twee mechanismen zorgen ervoor dat jij je assertiviteit of daadkracht wil opsluiten. De realiteit is altijd de best mogelijke uitkomst voor jou, bestuurd vanuit zielsniveau. Werk mee met je realiteit, accepteer die en gebruik ze.

En mars vierkant jupiter

Deze laat het lijken alsof jij vecht tegen de bierkaai. Je voelt een sterke energie, enthousiasme en moed die een uitweg zoekt. Dit kan resulteren in een zekere vorm van rusteloosheid. Pas hier op voor te direct handelen, weeg eerste eens af wat je echt wil. Wat was je intentie met de nieuwe maan van 7 november, want deze zaadjes willen nu doorbreken of volop in het licht komen. Want Mars vierkant Jupiter bulkt van de energie en de ambitie om een nieuw project van de grond te brengen. Je kan veel beter deze krachtige energie gericht en bewust inzetten zodat je er achteraf de vruchten van kan plukken. Er zit heel veel potentieel in deze, omdat ze bulkt van de creativiteit en vitaliteit. Ideale periode om op of uit te komen voor iets wat belangrijk is voor jou en een berekend risico kan hier zeker goed uitdraaien. Echter, laat uitdaging en provocaties zeker links liggen.

Innerlijke strijd

Mercurius, die staat voor alle vormen van communicatie, staat hier zeer zwak. Het is alsof je niet bij je eigen waarheid kan komen, alsof je steeds maar weer rondjes draait. Dat komt omdat je meer wil voor de wereld maar je weet niet hoe of wat te doen. Er is een bepaalde ambitie maar je kan deze nog niet richten. Het is alsof je in een tweestrijd verkeert, een ik-of-de-wereld, en je weet nog niet hoe je beide polen kan samenbrengen. Het gelukspunt in Leeuw in het 7e huis, licht een tipje van de sluier. Ergens besef je wel dat je geluk voor een stuk ligt in de uitwisseling met anderen en het bijdragen van je steentje aan de gemeenschap, door je talenten te delen. Maar zolang je het doet voor maatschappelijke waardering, leg je de lat te hoog en verval je in protserig gedrag of overdreven moraliteit. De valkuil is dat je trots wil zijn op wat je doet, waardoor je het jezelf veel te moeilijk maakt.

Mercurius vierkant Mars in Vissen

Je wordt uitgenodigd om de angst voor je krachtige zelf los te laten. Om de druk van buitenaf te negeren en vorm te geven aan jezelf vanuit juist je grote gevoeligheid. Hoe gevoeliger je bent, hoe unieker en authentieker jij iets kan neerzetten. Zeg nu zelf, iemand met olifantenvel, is een lomp en plomp wezen dat weinig schoonheid en verfijning kan aanbrengen. Lieve mensen, hooggevoeligheid zorgt er juist voor dat authenticiteit en uniekheid, een tastbaar feit wordt. In grote lijnen bestaat de mensheid uit 12 drijfveren (de 12 tekens) die op 12 verschillende manieren (de 12 huizen) uitgewerkt worden. Dat wil zeggen dat er maar 144 grote lijnen of verschillen zijn. Echter binnen elke lijn is er de grote gemeenschappelijke noemer (dit noem ik een zielecluster, waarbinnen we steeds weer incarneren), van waaruit we oneindig kunnen uitwisselen onderling. Binnen de zielecluster zijn we allemaal een uniek straaltje ervan en hoe gevoeliger je bent, hoe beter jij je daarop kan afstemmen en hoe beter jij in staat bent om dat heel specifieke unieke stukje van de bron zichtbaar te maken. Dankzij de zieleclusters, kunnen we elkaar onderling begrijpen en aanvoelen omdat we gelijksoortige ervaringen hebben. Zo kunnen we elkaar vooruit helpen. In Vissen komt het hele cluster samen, want je wordt je daar bewust van het grotere geheel dat je dient.

Pluto in Steenbok 12de huis

Onbewust, collectief; is elke mens nu bezig contact te maken met de eigen integriteit, waar je loyaliteit ligt en wat voor jou waardevol en belangrijk is. Thema’s als verlatings- en bindingsangsten worden hier zeker aangeraakt. Zolang je binden ziet als iets verliezen kan je nooit tot volle wasdom komen.

Maan staat tegenover Jupiter

Gaan je emoties met je op de loop? Als je moeite hebt met zelfbeheersing of je niet graag in de aandacht staat, kan je het hier tijdens deze 2 weken jezelf bijzonder moeilijk maken. Ook kan je extra gevoelig zijn voor verslavingen of terugkerende negatieve gewoontes (bezitterigheid, jaloezie, …)

Tot de volgende stap met de nieuwe maan op 7 december.

6 REACTIES

 1. Het klopt zooo wat hier boven staat beschreven..maar het voelt allemaal zo klote,sorry!Hoe ik ook mijn best doe de ene na de andere teleurstelling te verwerken en niet in een gigantische dip te raken..Geen plezier meer hebben,alles valt tegen,net of ik al maanden tegen de bierkaai aan het vechten ben!En zo negatief als ik mij voel nu bah!En dan ga ik mezelf nog meer haten omdat ik het gevoel heb dat ik geen kontrole over mijn gevoelens heb..En al het negatieve van buitenaf komt zo enorm bij mij binnen,ik word er hardstikke gek van!!!

 2. Ik denk dat het meer kwaad dan goed doet om constant met de stand v/d sterren en de planeten bezig te zijn. Het lijkt wel een verslaving. Zou je nog zonder kunnen?

  Leef gewoon op een bewuste manier, in alles wat je doet (en laat). Stuur hier en daar op een efficiënte manier wat bij met bvb. celzouten. Al die (occulte) kennis is voor niks nodig. Weet gewoon dat die kennis er is, wees je ervan bewust, maar laat het ook eens los. Die constante aandacht voor de sterren en de planeten, dat kan niet gezond zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat het beter is om wat meer aandacht te hebben voor de maker van al die hemellichamen, dan voor de hemellichamen zelf. Dat gaat nog dieper, dat gaat naar de kern. Maar ook af en toe weer loslaten, die kern. Overstijgen…

  Dag !

 3. Isabelle, weer zo duidelijk in woorden , wat iedereen aangaat.
  Dank je wel , voor je inzicht
  Ik stuur het door naar vrienden
  Francesca

  • Hallo francesca, fijn dat het inzicht je rust kan brengen. Dank om het met je vrienden te delen daar worden we met velen blij van, in de eerste plaats mezelf, nieuwetijdskinderen, jij en je vrienden. Warme groet Isa

  • Hallo tara, ja de wow factor daarom komt onze ziel op aarde. Laat je zoveel mogelijk raken en verwonderen zodat de magie van het leven zich kan manifesteren.
   Warme groet isa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in