rood fruit- manieren om je te aarden

De energie die onze planeet bereikt van onze Zon en de Grote Centrale Zon wordt steeds sterker. Dat maakt het ook steeds belangrijker voor ons om te aarden. Zeker voor iedereen die lijdt aan symptoom na symptoom aan verlichtingsverschijnselen, is het van groot belang dat je je blijft aarden. Zo help je je fysieke lichaam en verbetert je levenskwaliteit. Daarom hier 25 simpele manieren om te aarden:

 1. Loop met blote voeten op de grond

Dit is verreweg de simpelste EN de meest effectieve methode. Als je blote voeten (of handen, of ieder ander deel van je huid) in fysiek contact staat met de Aarde, dan sta je rechtstreeks elektrisch en qua trillingen verbonden met de planeet. Dan ervaar je de Schumann Resonantie die ze continu uitzendt. Als je vanuit huis werkt of veel achter je laptop zit, zet dan bij mooi weer je laptop buiten neer. Doe je werk terwijl je blote voeten de aarde aanraken. Of je de effecten voelt of niet, op de lange termijn zal het een enorm verschil maken.

 1. Drink genoeg

Water komt van de Aarde! Voeg wat roze Himalaya-zout toe aan je water. Dan weet je zeker dat je goed gehydrateerd blijft en dat je lichaam essentiële mineralen binnenkrijgt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

manieren om je te aarden (2)

 1. Eet aardend voedsel

Vlees en knolgroenten zijn aardend. Net als rood fruit. Maar doe jezelf dan wel het plezier om het organisch te kopen. Weidevlees en wilde vis is veel beter, als je het kunt betalen. Mager vlees, zoals bizon, eend, lam en wild is meestal alleen te koop als weidevlees. Bij rundvlees moet je daar nog goed op letten. Wilde vis is goed, vooral wilde zalm! Knolgroente: zoete aardappel, yucca, daikon, wortels, knolrapen, bieten. Rood fruit: watermeloen, aardbeien. Ik raad je van harte aan om elke dag wat rood fruit te eten!

 1. Zonlicht

Veel Europeanen hebben een vitamine D-tekort. Vooral als je noordelijker woont. Ik raad je aan om 3-5x per week ten minste 20 minuten in het zonnetje te zitten. Dan heb je altijd genoeg vitamine D. En je blijft geaard en kunt jezelf goed opladen. Zonlicht is namelijk een natuurlijke energiebron voor je chakra’s. Ook werkt het als detox voor je fysieke en je energetische lichaam. Laat zoveel mogelijk van je huid genieten van de zon – dus ja, als je lekker geen buren hebt, ga dan heerlijk uit de kleren! Is het erg heet waar je woont, let dan op dat je zomers voor 10.00 of pas na 17.00 in de zon gaat zitten. In de winter is het midden van de dag altijd de beste keuze, omdat je dan UV-A én UV-B stralen opvangt! Valt de hitte wel mee, dan is het midden van de dag het hele jaar de beste keuze!

manieren om je te aarden (3)

 1. Knuffel een boom

Bomen zijn dol op knuffels, net als mensen! De bomen zijn onze vrienden en willen contact met ons! Bomen knuffelen werkt ontzettend aardend. Gooi je armen om een boom en knuffel hem voor 30 seconden. Doe dat met blote voeten en je voelt je daarna meteen opgefrist!

Anderen lazen ook: Aarding – dit is het, en zo doe je het

 1. Haal adem

Oké, deze is misschien nog simpeler dan nummer 1. Heb je een hectisch schema, doe jezelf dan een plezier en neem letterlijk wat adempauzes. Leg een paar keer per dag al je werk neer en focus 30 seconden lang alleen op je adem. Leg je hand op je onderbuik en adem langzaam in, langzaam uit. Alle meditaties waarbij je op de adem let, hebben een aardend effect.

manieren om je te aarden

 1. Maak een aardende draad

Beeld je een draad in, gemaakt van licht en met een diameter van 15 centimeter. Ben je een man, begin dan bij je wortelchakra. Als vrouw begin je bij je sacrale chakra. Volg de draad heeeelemaal naar beneden en verbind je daar met het middelpunt van de Aarde (je kunt het midden van de Aarde inbeelden als een grote zon of een keiharde kristallen kern). Focus je op deze aardende draad voor ongeveer een minuut. Zeg daarna hardop dat die draad daar zal blijven tot je er de volgende keer op mediteert. Probeer je aardende draad elke dag weer te volgen, als je opstaat en voor het slapengaan. Je kunt de aardende draad letterlijk inkleuren zoals je wilt. Experimenteer met welke kleuren je het fijnste gevoel geven. Je zult merken dat je op sommige dagen de ene kleur fijn vindt en andere dagen weer een ander. Luister naar je gevoel!

 1. Focus op je voeten

Focus op je voeten tijdens het lopen of als je zit. Dat opent de hoofdchakra in je voeten en het werkt aardend. Je kunt oefenen om je voeten ‘te worden’ door je bewustzijn naar je voeten te verplaatsen. Ik vind het heerlijk om dit te doen als ik in de natuur rondloop.

 1. De natuur

Tijd doorbrengen in de natuur is een van de snelste en meest effectieve manieren om je te aarden. Laat Moeder Natuur alle negatieve energie opnemen, die in je energieveld terecht is gekomen. Laat de negatieve ionen van de Aarde je fysieke lichaam reinigen. Door 3-5x per week een uur in de natuur door te brengen, zal je een enorm verschil merken in je gezondheid en welzijn!

manieren om je te aarden (3)

 1. Zoutbad

20 minuten weken in warm water met 2 kopjes (of meer) Epsomzout, puur zeezout, roze Himalaya-zout of steenzout is een fantastische manier om je te aarden. En nog een pluspunt: een bad met zout water reinigt je energieveld van alle negatieve energie.

 1. Douchen

Stromend water bevat negatieve ionen. Die werken aardend en ze reinigen je energetisch. Elke ochtend of avond even douchen is niet alleen hygiënisch, maar ook aardend!

 1. Speel met dieren en kinderen

Spelen met je huisdieren of je kinderen is ook ontzettend aardend. Ze staan zoveel dichter bij de Aarde dan wij als volwassenen!

 1. Yoga, tai chi en qi gong

Deze eeuwenoude tradities stemmen je af op je adem en het nu. Ze zijn ontzettend aardend.qi gong

 1. Praat met anderen

Een gesprek voeren met anderen – in persoon – is aardend, omdat het je het huidige moment intrekt. Samen lachen en liefhebben is aardend en helend.

 1. Beweeg en doe aan sport

Beweging is aardend, omdat het je laat focussen op je lichaam en het nu. Een teamsport is niet alleen hartstikke leuk, de lol van het samenspelen en aanwezig zijn met anderen is ook nog ontzettend aardend.

 1. Aardende kristallen

Het omdoen of bij je dragen van aardende kristallen werkt perfect om je te aarden. Alle zwarte kristallen, zoals hematiet, obsidiaan, kyaniet en git zijn niet alleen aardend, maar beschermen ook je aura. Wel altijd zelf voelen of een steen bij je past nu, of niet…

 1. Aardende schoenen

Online kun je handgemaakte aardende sandalen en schoenen vinden. Leer geleidt namelijk de natuurlijke energie van de Aarde, terwijl rubber dat totaal niet doet.

 1. Aardende matten

Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar je kunt ook aardende matten kopen. Of zelf maken: op YouTube staan meerdere video’s en het is hartstikke simpel!

 1. Muziek maken

Muziek maken werkt aardend. Omdat het je het huidige moment intrekt, het moment van de muziek die je (samen) maakt. Muziek maken met anderen werkt nog veel beter!manieren om je te aarden

 1. Wees creatief

Wat werkt voor jou om je creativiteit heerlijk te laten gaan? Schrijven? Tekenen? Schilderen? Zingen? Maak tijd voor jouw creatieve passie: het stemt je af op het nu en je plezier is ontzettend aardend!

 1. Aardende tonen

Zoek op YouTube naar de Schumann Resonantie. Er zijn een aantal video’s beschikbaar met de Schumann resonantie in zogeheten binaurale beats of tonen. Mijn favoriet is een video van Sapien Med.

 1. Zingen

Zingen met plezier aardt je niet alleen in het nu, het verheldert ook je keelchakra.

manieren om je te aarden - zingen

 1. Oefen in aanwezigheid

Als je aanwezig bent, ben je geaard. Je kunt elke activiteit aardend maken door te focussen op de activiteit zelf. En om dan af te remmen. Dit kun je bijvoorbeeld doen iedere keer als je iets eet. Rem af en focus op hoe je op je eten kauwt. Dat is niet alleen aardend, het is ook hartstikke goed voor je spijsvertering. Zo krijgt je lichaam veel meer vitamines en andere voedingsstoffen binnen!

 1. Laat je energie naar beneden stromen

Visualiseer dat je energie stroomt van boven je hoofd, via je kroon, langs je ruggengraat, en diep de Aarde in. Via je voeten of via je aardende draad. Dit kun je doen terwijl je zit, ligt of zelfs rondloopt. Ik denk zelf dat elke minuut die je aan deze oefening kunt besteden, al enorm kan helpen. Dus laat je energie van boven je kroon, via je kroon en je aardende draad, de Aarde in stromen. Waar het om draait is dat je je energie naar beneden richt. De voordelen hiervan zijn echt fantastisch! Je reinigt je organen, verbetert je energieniveau en laat los op plekken waar je je etherisch vasthoudt.

 1. Zoek de hulp van een aardend persoon

Als je de mazzel hebt dat iemand in je omgeving energetisch is geaard, die gefocust en in balans is, laat hem of haar dan een hand op je onderrug leggen. Na een paar minuten voel je je al meer geaard!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Aarden. Één van de concepten die ik super vaag vind en vond. Vond omdat ik het beter begrijp. Wat ik ervan begrijp is dat eigenlijk betekent dat je met volle overtuiging op aarde wil zijn. Dat je je vrij en veilig voelt om hier jezelf te zijn en te ontwikkelen.

  Hiervan uitgaande zullen bijna alle technieken die aangeboden worden om te aarden helemaal niet werken of een beetje. Als je technieken doet maar diep van binnen nog veel weerstand heb om hier te leven dan zal het niet werken. Een visualisatie waarbij je koortje of wortels in de aarde laat zakken bijvoorbeeld. Als bepaalde trauma’s niet verwerkt worden, of in mijn geval een baan blijft doen die niet bij je past en ongelukkig maakt dan kun duizenden oefenen doen, olie tjes nemen, theetjes drinken en bepaald voedsel eten. De kern wordt niet aangepakt. Dit is hoe ik er nu tegenover sta.

 2. Goedemorgen,
  Hartelijk dank voor dit mooi, inzichtelijk en verhelderend artikel.
  Nu heb ik nog meer keus en ga er gelijk mee aan de slag.
  Liefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in