25 sept Volle maan
Leestijd: 5 minuten

Deze volle maan = het potentieel, dat nu zichtbaar resultaat zal uitwerken, staat op 2° ram. Met deze prille ram energie is er een zeer “ongekleurde”, krachtige levensenergie voorhanden. Die van het pasgeboren kind.

Ik wou eerst schrijven : ‘pasgeboren, nog onbeschreven kind’ maar werd innerlijk teruggefloten. Er is bij elk wezen dat incarneert op aarde; een groot, duidelijk en krachtig potentieel aanwezig. Al heel vaak ben ik verrast geweest van de wijze volwassen blikken van borelingen en peuters. Wat logisch is omdat tijdens de conceptie er al een duidelijke extra lading meegegeven door vader en moeder. En tijdens de zwangerschap, marineren wij moeders, onze kinderen gedurende 9 maand in onze gevoelens/emoties.

Leef je vanuit je essentie en goed gevoel, dan baar je krachtige kinderen. Leef je vanuit je emoties, baar je gekwetste kinderen.

Bovenstaande 2 regels gaan evenzeer op tijdens de opvoeding. Als vader en moeder krachtig zichzelf zijn, dragen zij dit vanzelf over op de kids. Kinderen kopiëren namelijk in eerste instantie hun omgeving.

Neem wat tijd om onderstaande vragen voor jezelf te beantwoorden.

 • Kijk eens bij jezelf of jij het avontuur (risico’s) aandurft of dat je extreem voorzichtig bent en jezelf uit de adembenemende “wind” probeert te zetten.
 • Heb jij het idee je leven in de waagschaal te leggen of geniet jij van veelzijdigheid (gewaagdheid) van het leven?
 • Klaar om een brug te slaan tussen je oude ik en essentiële ik?
 • Wil je leven en genieten of weten wat/wie jij bent?

Healing en mogelijkheden, dankzij de cyclische opbouw van het leven

Het leven is godzijdank cyclisch waardoor je constant mogelijkheden en openingen krijgt om dingen uit te werken en te healen.

Telkens je een beginnende ramfase binnentreedt (zoals nu met deze volle maan), is dat een energie van het sterk op jezelf ‘teruggegooid” worden. Want de eerste graden ram staan symbool voor de eerste fysieke ademteug, het op aarde beland zijn, het eerste contact met je persoonlijke en fysieke zelf. Dus in die zin is er een soort van nog onbevlekt zijn door deze incarnatie, een onbekend zijn met je huidige incarnatie en persoonlijkheid.

Met deze volle maan in ram helpt de kosmos je om echt contact met jezelf te maken. Om je bewust te worden dat JOUW leven enkel om jou draait. Je komt op aarde (ram = eerste 7 levensjaren) en staat voor het eerst op je eigen persoonlijke benen. Niemand anders kan in je huid kruipen en op jouw benen staan. Jij bent letterlijk de spil, met jou valt of staat alles in jouw leven.

Wil je maximaal profiteren van deze volle maan, maak contact met jezelf, wie ben jij en waarom denk je dat? Maak stevig contact met je lichaam want je leert jezelf (jouw potentieel) kennen VIA je lichaam. Voelt het contact met je lichaam goed? Is er een haat-liefde verhouding? Erken je al de meerwaarde van een aanwezig zijn in een fysiek/tastbaar lichaam?

Ik ben er (ram)

Met deze volle ram maan valt de focus op jezelf. Hij is er nog maar, zich totaal onbewust van zichzelf en richt zich op een je bewust worden van jezelf. Je hebt lak aan wat anderen denken en willen want als een pril veulen probeer jij uit te vogelen hoe jij op die gekke, lange stelten (je benen) kan staan, evenwicht houden en ze optimaal te benutten. Dit is een pure prille energie,onbelast door voorafgaande invloeden (= geen verleden) en bijgevolg nieuwsgierig, kinderlijk spontaan, krachtig, creatief, fantasierijk, onbelemmerd. De wereld ligt letterlijk nog aan je voeten. Het is een soort van frisse start. Zelfredzaamheid dekt hier goed de lading. Omdat je zo gefocust bent op het contact maken met jezelf, is er weinig echte opening naar verbinding met anderen. Vandaar dat je gemakkelijk succes kan boeken omdat je enkel rekening houdt met jezelf. Hier zitten de zogenaamde activisten, voorvechters want als ze hun familie, werk, land als bezit (deeltje van zichzelf zien) dan zijn ze geduchte stormrammen.

Deze energie is zeer krachtig want het vergt heel wat om (weder)geboren te worden.

Heb jij al begrepen dat ontdekken en zichtbaar maken, wie of wat jij bent juist je bestaansreden is? Dat er geen ander doel is?

Maw niks moet, alles kan en mag, zolang jij maar invoelt en je eigen leven tot vervulling brengt. Er is noch goed, noch juist, noch perfectie. Er is enkel het uniek zijn en het van daaruit scheppen = naar buiten brengen wat in jou leeft.

Ram kleurt met zijn energie het 8ste huis.

Deze kinderlijke energie zal gekleurd zijn door een diepe scherpzinnigheid (de essentie van huis 8). Hier kan jij nu ook je persoonlijke macht ontdekken, de kracht van intimiteit (overgave). Het is een zeer hartstochtelijk, intens en gevoelig huis. Wordt je bewust van hoe intiem jij bent in dit leven, met jezelf en je potentieel. Open jezelf en je zal je beschermt en gesterkt voelen in dit contact met je essentie. Je essentie en levensenergie is ongelooflijk mind blowing. Het blaast je letterlijk van je sokken. Heerlijk gewoon die kracht, niks zo lekker als eens goed van de grond gaan. En hiermee verwijs ik niet alleen naar seks. Voel maar eens hoe zalig het het voelt als een idee – creatie gelukt is. Als je een voor jou fijne keuze maakt, als iets lukt en je een goed gevoel krijgt.

Bang van je grote kracht

Heel vaak ontdek ik tijdens de coachingen dat heel veel HSP”ers zo bang zijn om met hun mind blowing energie, de anderen te overweldigen en schade te berokkenen. Zelf heb ik daar ook heel lang mee geworsteld.

Het klopt dat zolang jij buiten jouw eigen lichaam en veld leeft, het voelt alsof jij je kracht niet in de hand kan houden. Dan voelt het idd alsof jij overweldigt. Maar geloof me, dat op het ogenblik jij leeft vanUIT jezelf, je kracht en energie perfect op maat is. En dit vertel ik je terwijl ik nu veel krachtiger ben, dan toen ik vroeger dacht dat ik te sterk en hard was. Juist door mezelf te accepteren en te integreren kan ik mijn kracht en energie nu gericht = specifiek inzetten.

Schitterend verborgen juweel

Deze volle maan draagt een juweel aan potentieel in zich, met haar vele aspecten (verbindingen & mogelijkheden) in zich. In eerste instantie door de 2 sextielen (pos verbinding ts 2 planeten).

Maan sextiel mars: levensenergie is je seksuele energie (die ik vb gebruik om mijn healingen op afstand te doen) die je doorheen je leven leren verhogen en gebruiken om mee te scheppen. Omdat de beleving in een jong teken is, ram, zal het zeer fysiek, seksueel willen uiten. Passie, drive, erin kunnen vliegen. Zorg voor een fysieke uitlaatklep. Mannen ontlaad die niet alleen op je vrouw, ga wat in de tuin werken,sporten en vrouwen laat je man op tijd op adem komen ;-).

Wil je er niet alleen een seksueel draai aan geven, beter gebruik je levensenergie nu om creatief te zijn, om dat wat in jou leeft spontaan en gemakkelijk in de wereld te zetten.

Maan sextiel met zwarte maan (lilith): zij is je rauwe ongebreidelde levenslust en passie. Dat waarin je charme ligt, je magie en overtuigingkracht. Ze daagt uit en prikkelt, ze behekst je om te ontdekken, het avontuur aan te gaan. Voel deze en laat ze je maar leiden.

Maan vierkant saturnus: hier ligt een uitdaging om je diep kwetsbaar stukje in jezelf te doorvoelen en een stem te geven. Voel wat je hartewens is ipv jezelf vast te zetten in illusionaire noden. Saturnus brengt je hier willens nillens naar je echte gevoel. Leer voelen wat gevoel is en wat emotie is. Je zal je hiermee bewust kunnen worden van welke emotionele banden je beknellen, zowel relationeel als familiaal;

Maan half-sextiel uranus is een belangrijk aspect, omdat het je nieuwsgierig zal maken en klaar om verandering te omhelzen. Je voelt de behoefte aan vernieuwing en verandering, er is opwinding, een vooruitziend blik, helderheid. Let wel je kan je bijzonder onrustig, actief voelen en je een beetje als een ongericht projectiel voelen. Fysieke ontlading is heel belangrijk.

Maan quintiel pluto : laat je zien hoe jij jezelf probeert sterk te maken of sterk te houden maw hoe jij jezelf beperkt. Of waarop jij heftig reageert of dwangmatig handelt.

Wie al mijn maanberichten volgt, zal het meer en meer duidelijk worden, wat de essentie is van het hele jaar 2018. Alles dit jaar is erop gericht om je steeds weer tot jezelf te brengen.

Geniet, geef je met een gerust hart over aan het leven en geef jezelf de toestemming de levensenergie in elke cel te voelen leven. En als je je onder de levensstroom voelt te komen staan …..Geef er dan uiting aan door iets in de materie te scheppen.

Veel plezier en tot de volgende fase, nieuwe maan 9 oktober.

18 REACTIES

 1. Beste Isabelle,

  Ik lees in hierboven iets over ‘Ram kleurt met zijn energie het 8ste huis.’
  Wat betekend dit ‘huis’ en waar kan ik meer info over dit onderwerp vinden?
  Via Google krijg ik niks gevonden :).

 2. Laat ik nu net de kaart Lilith getrokken te hebben! En zo passend bij deze artikel over seksualiteit en het vinden van mijn vrouwelijk kracht/macht.
  Heel erg bedankt voor je mooie woorden!
  Sam

 3. Er worden zoveel slaappillen gegeven aan mensen met slaapproblemen,
  Waarom wordt er niet meer geëxperimenteerd met deze muziek ?

 4. Hallo Isabelle,

  Normaalgesproken zijn jouw artikelen voor mij persoonlijk erg behulpzaam, ik herken dan veel wat je beschrijft. Alleen in dit artikel beschrijf je hoe je door “stevig contact met je lichaam te maken kunt leren wat jouw potentieel is.” Alleen hoe doe je dat precies, contact maken met je lichaam?

  Ik ben van jongs af aan opgevoed op een manier waar de ratio leidend was. En het gevoel juist uit te schakelen.

  Dat heeft mij gevormd tot een persoon die het nu heel moeilijk vind om het gevoel leidend te laten zijn. Ik wil dat graag omkeren en vanuit mijn gevoel gaan leven. Je beschrijft in dit artikel: “Voelt het contact met je lichaam goed?” Maar wanneer kun je er met jouw lichaam op vertrouwen dat het “goed” is, en niet slechts een vlucht of tijdelijke bevlieging?
  Sorry als ik onduidelijk ben, maar ik vind dit heel moeilijk, al wil ik heel graag leren hoe ik dan contact kan maken met mijn eigen lichaam, en dat ik daar vervolgens ook op durf te vertrouwen.
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Mvg, Robert

  • Hey Robert, de vraag is wel niet aan mij gericht maar kan misschien wel al wat puzzelstukjes geven. Dit zijn technieken die voor mij heel goed werken. 1. Aarden is heel goed, bvb door te gaan wandelen in de natuur. Of google eens methodes om te aarden. Wat wil zeggen uit je hoofd komen en landen in je lichaam. 2. Mediteren, leren loslaten van het ego en het toelaten van emoties. Niet altijd leuk en aangenaam maar wel effectief op korte en vooral lange termijn. Healing vraagt nu eenmaal zijn tijd gebeurt niet op een paar maanden. Dit kan zelf met de vele meditatie muziek die te vinden is op youtube. 3. Yoga, zo leer je je lichaam kennen. En zal je lichaam, geest & ziel terug in balans te brengen. En/of (hollistische) massages kunnen je ook terug in contact brengen met je lichaam. Deze dingen hebben mij al enorm geholpen. Ik ben zelf een vata type (ayurveda: dosha’s) en hang zelf vlug tegen de plafond en uit mijn lichaam. Maar gaandeweg gaat het stukken beter. Het vraagt tijd en inspanning maar is zeker de moeite waard. En je ziel is steeds aanwezig om je hints te geven in de goeie richting. Vertrouw maar op de weg die soms heel onlogisch lijkt. Want logica komt vaak van het denken. Veel succes op je pad naar jezelf. Namasté

  • hallo robert, als ik je een klap zou geven dan voel je iets, als ik je uitmaak voor ….. dan voel je iets, als jij iemand aanraakt dan voel jij iets. Je voelt constant want je lichaam is een voel instrument alleen luister je er niet naar.
   Wanneer iets of iemand goed voelt dan sluit het aan op je potentieel maw is je op het lijf geschreven = groen licht voor jou

   voelen is = geef het je vreugde en energie of niet……..;;;zo simpel dat mensen het moeilijk vinden

   in een coaching (skype of in kortrijk (belgie) kan ik je daar gemakkelijk mee helpen als bovenstaande onvoldoende is

   https://www.zichtbaar.be/wat-is-goed-voelen-en-wat-is-geluk/

    • Hi,
     Een extra tool waar ik je graag op wil attenderen is je eigen adem. In de yoga en meditatie technieken wordt daar al de nodige aandacht aan besteed. Maar je kunt er veel meer mee doen om in contact te komen met jouw unieke zelf, jezelf te leren kennen en zelf te bepalen hoe jij in het leven wilt staan, ongeacht wat er gaande is. Een reis naar jezelf want je bent t simpelweg waard.
     Hartelijke groet,
     Rachida

 5. Ho zalig. Was deze ochtend wat aan het schrijven en vanaf het stuk men hogere zelf overnam was eigenlijk ongeveer dezelfde boodschap als hierboven. Wel niet zo uitgebreid maar wel duidelijk overeenkomend. Top de bevestiging. Laat maar komen.
  Bedankt isabelle voor de fijne kosmische voorspellingen.
  Namasté ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in