26 aug volle maan in vissen
Leestijd: 6 minuten

Hèhè, alle verduisteringen zijn achter de rug. De energie was best indringend. Er werd enorm veel licht binnengebracht en daarmee extra informatie. Want zoals je al weet is licht een drager van informatie of met andere woorden een informatiebron. Vandaar dat de huidige energie drukkend kan aanvoelen, of alsof je geen zuurstof genoeg krijgt. Het is voor het fysieke lichaam een hele uitdaging om die extra informatie een plaats te geven. Heel wat lichamen zullen daarop reageren met wat extra kilo’s gewicht. Als tegengewicht en een soort van extra gronding, verankering. Diep inademen tot in je buik is nu heel belangrijk om te gronden en balans te hervinden.

Jij, elke mens, als straaltje van de bron, bent ook een drager van informatie. Dit is je unieke potentieel en talenten.

Wordt het nu rustiger? Nee, het hele jaar 2018 staat in het teken van jouw persoonlijk potentieel durven naar buiten te brengen. Mooi toch denk jij nu misschien? Inderdaad, ware het niet dat de mens er juist meesterlijk in is, om zijn/haar potentieel hardnekkig af te wijzen en zich te verschuilen in bedachte “heilig huisjes”. Voor wie nog twijfelt aan wat je heilige huisjes zijn, dat zijn je verwachtingen, oordelen, eisen en principes. Waarvoor men over “lijken” durft te gaan.

Dus een kolfje naar mijn hand om de boel open te trekken, jullie uit te dagen en te triggeren. Klaar om wat weerstand en koppige “heilige” huisjes zichtbaar te maken? Want de verduisteringen zijn misschien achter de rug maar deze volle maan gaat full house met haar 5 retrograde planeten, een retrograde cheiron & zwarte maan.

Het grote potentieel van retrograde planeten

De meerwaarde zit hem in het feit dat de essentie van een retrograde planeet zich puur kan ontwikkelen en uiten, omdat de invloeden van de buitenwereld en ego dan geblokkeerd zijn. Het helpt de focus beter te richten waardoor het zich ook tot een innerlijke kwaliteit kan ontwikkelen. De huidige constellatie helpt om oude, zeer diepe wonden inzake vertrouwen, openstaan voor het leven en overgave te healen. Idd de vrouwelijke energie dus, zodat de mens weer een vruchtbaar draagbekken kan worden voor het potentieel in zichzelf aanwezig.

Saturnus van 17/4 t/m 6/9 : helpt oude wonden (karma) inzake vervolgingen zoals holocaust en herksenverbrandingen nu los te laten. Zodat je weer overvloed en levensvreugde kan zien en ervaren.

Uranus van 7/8 tem 6/1 zal ervoor zorgen dat je je persoonlijke vrijheid wil opnemen en dat doet hij via de stierenergie. Dus door voor jezelf uit te maken wat jij waardevol vind.

Mars op 27 aug weer retrograde: de strijder die leert dat hij het beste stand kan houden door mee te stromen met het eigen potentieel ipv door tegen het leven in te gaan

Neptunus van 18/06 t/m 24/11 hier spelen angsten voor het misbruik van je energie, komende vanuit de problemen met Atlantis om grenzen te stellen en te laten vervagen. Het laten vervagen vanuit de begrenzing. Weer contact durven maken met je oneindigheid en de éénheid. Vanuit het gestalte geven aan jezelf, je unieke potentieel. Contradictorisch? Nee hoor, dualiteit is éénheid die zich splitst of opent om ervaringen op te doen. Als je contact hebt met jezelf, heb je contact met en ben je de bron. Leer dus ja zeggen tegen jezelf en nee tegen het ego en alles valt terug samen.

Uranus 7/8 tem 6/1 wil uniek, authentiek, origineel, intuïtief zijn en hier zullen je angsten voor afwijzing getriggerd worden. Want als kind heb je geleerd dat als je niet-conform handelt je kritiek en afwijzing krijgt.

Maan in vissen in 4 de huis

Deze volle maan gaat verder in het optrekken van je “registers”. Met name, thuiskomen in je gevoel, eindelijk je gevoel durven toe te laten. In vissen zie en weet je dingen omdat je contact kan maken met het groter geheel. In vissen kan je je bewust worden van die kleine finesse, het detail dat ervoor zorgt dat jij uniek en authentiek bent. E zijn duizenden coaches en healers, maar niemand zoals ik, net zoals er niemand is zoals jij. Zelfs een eeneiige tweeling is misschien voor 99% gelijk maar nooit 100%. Elke mens is echt UNIEK en heeft een uniek doel hier op aarde.  Je hoofd kan dit onmogelijk vatten, want voor je hoofd is 1+1=2. ALs je leeft vanuit je gevoel, zal je heel snel ontdekken dat 1+1=3 want jij draagt dat ene detail bij, dat wat alles van jou uniek maakt. Zo verrijk jij de bron en het leven.

Er komen mooie kansen voor zowel liefdesleven als voor je financieel leven. Met andere woorden, om je goed in je vel te voelen. De blokkades hierop zullen zichtbaar gemaakt worden zodat je zal kunnen ontdekken waar en hoe je je gevoelens nog teveel weg beredeneert, je nog teveel in drama en detail blijft verschuilt. De vissen helpt je om je er volledig aan over te geven ZONDER angst. Nog zoveel mensen zijn nog bang of hangen vast in het idee, dat als ze hun gevoel toelaten dat gelijk staat aan pijn en afwijzing.

Lieve mensen het is een fabeltje dat liefde doet lijden. Mocht elke mens zich laten leiden door eigenliefde zou alle lijden direct de wereld uit zijn. Echter collectief leven we vanuit ons hoofd. Met andere woorden, de onbewuste mens leeft vanuit zijn emoties (drama’s, oordelen, principes, noden, verhalen, plicht, angsten, medelijden) en denkt dat dit liefde is. De meeste liefdesliedjes zijn geschreven vanuit emotie en zetten je op een verkeerd been. Het is zo ontzettend BEVRIJDEND om uit die zuigende kracht van emoties en drama te leven. Leven wordt dan zo eenvoudig, spontaan en wonderbaarlijk.

De onbewust mens is echter heel boos als je durft vanuit liefde te leven en dan kan je al snel volgende volgende kritiek naar je hoofd geslingerd krijgen, als je niet meegaat in hun drama: koel, asociaal, hard,….

Als iemand je nog eens één van volgende dingen verwijt weet dan dat je goed bezig bent wan

koel: je brengt koelte, dus balans in hun verhitte energie. Verhitting is wrijving = gevecht.

asociaal: je beperkt de schade omdat je geen voeding geeft aan de onmacht en zelfafwijzing van de ander

hard: je laat de ander kennis maken met je hart, terwijl de ander nog iets hard probeert te maken

Vergeet nooit dat, wat de ander tegen jou zegt, de verwoording is van wat in de ander leeft. Je gebruikt elkaar constant als spiegel en klankbord, zolang je onbewust leeft en nog worstelt met blinde vlekken (pijn en lijden). Dat wat je kan benoemen is iets wat je vanuit jezelf in de ander herkent maar (nog) niet in jezelf wil erkennen.

Dus verwijt je iemand koel te zijn, leef jij zelf gevoelloos – asociaal omdat jij geen rekening houdt met jezelf – hard omdat jij hard(nekkig) jezelf blijft afwijzen.

Neem eens paar minuutjes de tijd om voor jezelf uit te maken :

 • – wat het verschil is tussen gevoel en emotie
 • – wat het verschil is tussen medelijden en mededogen
 • – wat is het verschil tussen een verhaal en potentieel
 • – wat is liefde

Om volledig tot bij je gevoel te kunnen komen dien je jezelf open te stellen, zodat je in het nu kan leven en daardoor volledig intunen/aansluiten op wat zich nu aandient. Het leven is in essentie een speels stromend proces, waar niks moet en alles mag. Met deze nieuwe maan in vissen zal je de mogelijkheid krijgen om bij jezelf te zien op welke emotie en levensthema jij je spontaniteit en speelsheid verloren bent. Beland je in een “moeilijke” situaties, ontdek dan waar je je persoonlijkheid te au serieus neemt en in welk idee, voorwaarde of verhaal je vastloopt.

De 5 ondersteunende aspecten

Een driehoeksverhouding kan positief zijn. Het kan voor verdriet zorgen of voor een gedragenheid. In de astrologie is het een positief gebeuren omdat een driehoek plaatsvind in eenzelfde element. Saturnus, zon en uranus werken samen vanuit het element aarde. Dus met samenwerking, 2 voetjes op de rond en een praktische ingesteldheid krijg je de mogelijkheid om zaken te concretiseren. Je akker een rijke oogst te laten dragen. Waak je voor een onvruchtbare akker want als je te gemakkelijk wordt door in je confortzone te blijven hangen, zal je akker onvruchtbaar worden. Valkuil is het te materialistisch zijn waardoor je teveel vasthoudt aan verworden dingen en daarmee in patroontjes vervalt.

Zon – saturnus geven je een langetermijn visie. Wat wil je bereiken, een doel of de belofte aan je ziel waar te maken?

Zon – uranus zal leiden tot zelf inzichten waardoor je vanzelf meer zelfvertrouwen zal krijgen. Vertrouwen zonder inzichten is onmogelijk, het is maar als je contact hebt met je innerlijke dat je kan vertrouwen.

Saturnus – uranus je staat voor een zeer belangrijke transformatie. De kans om een oud niveau af te sluiten en aan te sluiten op een niveau niveau om nieuwe delen van jezelf en de bron zichtbaar te maken.

Maan sextiel saturnus: gaat over je veilig voelen en hoe je je dit goedvoelen met anderen kan delen

Maan sextiel uranus: meer openstaan voor je eigen onbegrensdheid en authentieke zijn

Lilith retrograde

Lilith, waar zovelen bang voor zijn, de zwarte maan. Het zwarte deel in jezelf, dat je het liefst van alles wegduwt. Maar is het wel zo zwart en duister? Is het “duister” omdat het pure expressie is, het ongeremde , spontane en ongetemde in jou is? Hoe (h)eerlijk zou het zijn mocht elk van ons, terug ongeremd als een kind, zeggen wat in zich opkomt. Stevig op eigen benen in plaats van op de toppen van de tenen. Het achterste van je tong te laten zien in plaats van de vele verhaaltjes, leugentjes en manipulaties.

Wist je dat je tong verbonden is het met hart? Dus als jij het achterste van tong laat zien, leg jij je ziel bloot.

Hoe verwrongen is onze maatschappij aangezien we als kind stout zijn als we onze tong uitsteken. Lijkt me een toffe begroeting om je tong uit te steken in de plaats van hallo te zeggen of een handdruk te geven ;-). Probeer maar eens de tong naar jezelf uit te steken in de spiegel. Best wel ongemakkelijk voor veel mensen. Doe het maar het zal je helpen je hart meer open te stellen. Durf de levensenergie, je levenslust en passie te voelen.

We zijn collectief aan het leren om er weer voluit voor te gaan, vanuit die heerlijke duisterheid die zorgt voor een concentratie van energie die als de fontein des levens leven kan geven aan je vruchtbare potentieel.

Leef, stroom, geniet door van het leven te proeven.

15 REACTIES

 1. Wauw ik ben nog steeds emo, ik zing al 7 dgn onbewust sound garden – Ow black Sun wont you come to take away out pain… En lilith ken ik ook van Nordic mythes en paganis . Ik lijk wel bezeten door de WW2 laatste jaar vooral , met opmerkingen als : zo ga je toch niet met mensen om, is Hitler soms opgestaan? Lijkt hier wel een militair strafkamp , met hier vergeleken lijkt Auswitz wel een kuuroord..!!
  En als de inloop weer stopwatch achtig gesloten word vsnwege rust en slaapritme van anderen toen floepte er wel eens een : Jawohl Frau Führer!! Of Ritme macht Frei!!
  Pfff ik weet dat ik impulsief reageer en daarna nadenk en ook dat ik heel gevoelig ben voor energie volle maan. Slaap soms nachten en dagelang niet met flashbacks van ptss van …. Een moeder die heel heel extreem perfect wilde zijn met etiketten, en uiteraard zette ik haar steeds voor schut door mes in linkerhand te nrmen of als ik emoties uitte, dat was een teken van zwakte alleen woede mag daarmee toon je leider schap..
  Verwachtingen, plichten eisen principes(met mijn leven als kind hoef en zal ik dit nooit meer als volwassene van iemand accepteren, mijn leven is nu mijn regie dat beloof ik mezelf en daar vecht ik voor en ook tegen onrecht en autoritair gedrag . Ieder mens is gelijk, hiërarchieën in de maatschappij zijn door mensen gecreëerd niet door onze creator..Principe en ook een eis aan het universum nog wel.. daarna verwachting en daarna dit als plicht op mijn omgeving drukken….

  Maar verder ben ik best aardig hoor , wil de hele wereld redden maar mezelf lukt me nog niet… 😉
  Dank je wel voor dit prachtige stuk en dankje voor het ontsluieren van vele inzichten ..
  Liefs
  Barbara

 2. Wat een prachtig stuk. Vaak lees ik de stukjes of laat, als bijv de maan al voorbij is, maar nu lees ik het precies op het juiste moment. (En dat moet ook zo zijn :D) Mijn partner kan ik nu ook bijscholen, die is heel nuchter en praktisch maar groeit enorm.

  Niet alles snap ik, maar de intentie komt binnen!!

  • hallo myranda, idd alles gebeurt altijd op het juiste moment want niks moet, alles mag. Het vraagt blijkbaar veel tijd om dat tot ons te laten doordringen. Was al 44j toen ik het eindelijk begreep of maw toeliet.

 3. Lieve Isabelle,

  Zoals zo vaak een pakkend verhaal dat je inzicht en overzicht geeft.

  De zin in het begin van je verhaal, de uitdaging van het fysieke lichaam om die extra informatie een plek te geven, triggert mij. Dit wordt nog versterkt door de volgende zin waarin je extra kilo’s gewicht noemt. Ik heb geprobeerd dit proces te visualiseren maar daar kom ik niet uit.
  Wil je er misschien iets meer over vertellen?

  Dank je wel.

  Jack

  • Een pakkend verhaal, oooh jack mijn haren rijzen ten berge, en ik maar denken dat ik wijsheid deelde hih ;-).

   Het lichaam maakt ruimte, zorgt voor extra plaats om het licht te verankeren. Daarom dijt het uit. Heel wat lichtwerkers hebben simpelweg als taak om het licht vast te houden en te verankeren.
   Vraag je ziel je te tonen wat het lichaam doet met het licht. Sluit je ogen en zie welk verhaal of symbool je getoond wordt

 4. If you look to your horoscope for a preview of your day, look again: You’re probably following somebody else’s supposed fate.

  Thanks to Earth’s wobble, astrological signs are, well, bunk. (Or even more bunk than you might expect.) Astrological signs are determined by the position of the sun relative to certain constellations on a person’s day of birth. The problem is, the positions were determined more than 2,000 years ago. Nowadays, the stars have shifted in the night sky so much that horoscope signs are nearly a month off.

  Dus voor alle visjes hier : Je bent geen visje.

  • Hallo mark, ik weet dat sommige kanalen deze stelling huldigen echter zolang mijn analyses blijven kloppen, blijf ik het huidige systeem hanteren.
   Ik heb dus nog niks gemerkt van deze verandering. Ik ben een duidelijke zon vis, asc tweeling met schorpioen mars, saturnus in ram, maan in stier, mercurius in waterman. En als ik de horoscopen bekijk van mijn familie en andere dan herken ik zeer goed wat de astro tekenen aangeven.

 5. Mooi geschreven weer, Isabelle. Dank je wel.

  Moet ook lachen om je ‘koel, asociaal, hard’ stukje, zo herkenbaar.
  Dat sommige mensen zo kunnen reageren, terwijl je zelf alleen maar ‘echter’ bent geworden
  en je de ander juist heel eerlijk iets kunt terug geven waar hun ook wat aan hebben.. Snap dat soms nog steeds niet, openheid kan juist zo bevrijdend zijn…maar vele willen het liever niet horen.. Zoals je ook schrijft willen vasthouden aan de heilige huisjes..
  Ach ja alles op zijn tijd, en op ieder zijn eigen tijd.

  Ik ga nog steeds voor lange leven de openheid en jezelf uiten voor wat je voelt 🙂 Lekker dus die tong maar uit gaan steken zoals mijn kinderen zo vaak doen tegen vreemde in het verkeer en ik beschamend kijk naar de verbaasde mensen. Haha!

  Fijne Volle maan!

  • oooh we kunnen zoveel leren van onze kinderen stephanie. Mijn dochter noemt ook stéphanie en ik leerde haar overleven en zij leert me terug leven.

   Mooi dat je kids anderen uit hun verstarring aan het lachen proberen te brengen.

 6. Elke keer kijk ik weer uit naar je artikelen! Heel fijn om te lezen, raakt diep en verwoord precies hoe ik mij voel. Dankjewel

 7. wow Isabelle, dat is wat ik nodig had. De laatste tijd voel ik mij slecht, ik ben kilo’s aangekomen, voel mij als verlamd, heb geen energie en levenslust, niks kan mij ‘blij’ maken, ik voel mij niet mezelf, niet in mijn lichaam, het voelt alsof ik ‘geleid’ word maar dan niet in de goede richting. Wel heb ik veel informatie gekregen, over mezelf, mijn relatie met mijn zoon en de wereld.
  De laatste tijd heb ik wat tegenslag gehad en daardoor veel angst en weltschmerz. Angst omdat ik alleenstaande moeder ben en ptss heb. Het is allemaal ingewikkeld. Ik vreesde voor een burn-out of depressie maar nu ik jouw artikel lees, ben ik beetje opgelucht. Ik ben vissen ascendant kreeft. Zal het dit jaar nu ‘mijn beurt’ zijn? Uiteraard zal dit jaar voor iedereen wel belangrijk zijn…en ik hoop het voor iedereen en de wereld dat de goede stroom in gang wordt gezet. Bless you all.

  • hallo naamgenote, angst en het de wereld op je schouders willen dragen is het jezelf moeilijk maken.
   Of het dit jaar ook jouw beurt is bepaal jij zelf. Stuur je erop aan of kies je ervoor? Een wereld van verschil en diegene die het verschil uitmaakt, bepaalt wat gebeurt ben JIJ

   Tot aan mijn 44st heb ik in angst geleefd en in smart voor de wereld, nu leef ik vanuit eigenliefde en is mijn wereld op wonderbaarlijke wijze mooi geworden

   Die keus hebben we allemaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in