Leestijd: 5 minuten

Het is de eerste en enige supermaan dit jaar, dus haal jullie bretellekes maar uit de kast! Geen storm, maar wel een stevige STOP. Doe een paar stappen terug. Kijk eens of je visie wel goed klopt en of je er voor de volle 100% achter staat.

Deze periode is het neusje van de zalm in je bewustwordingsproces!

Ben je er klaar voor?

Daar gaan we dan!

Supermaan

Supermaan is een maan die superdicht bij de aarde staat. Het lijkt wel alsof de maan dichterbij wil komen opdat je haar ‘stem’, want licht is informatie, goed zou horen. Blijkbaar is deze boodschap heel belangrijk voor ons!

Wat mij opvalt, is de concentratie in het 7de huis. Dit huis houdt verband met onze sociale en intieme relaties. Een concentratie van energie betekent een sterke focus op de energie van dat huis en tekens. Zo sterk zelfs dat er voor de rest geen oog meer is. Verder ligt deze concentratie in het derde kwadrant van de horoscooptekening, waardoor dit alles zal geënt worden op de buitenwereld. Meer bepaald: je sociale interactie, het gewicht van de noden van anderen die je zwaarder voelt wegen dan je eigen noden. Je probeert door je ten dienste te stellen, deel te nemen aan het leven. Dat kan je het gevoel geven jezelf voorbij te hollen en geen ‘klaar’ meer te zien.

De heersende energie van de horoscoop

Tweelingen in het eerste huis (zelfbewustzijn), eerste decanaat (mede-heerser Mars) met een retrograde (achteruit lopende) Mercurius als heer. Jaja, hier komt een MOETJE aan.

Het eerste decanaat zal dingen effectief materieel en zichtbaar maken; ook mondiaal kunnen duistere zaakjes aan het licht gebracht worden. Inderdaad, of we nu willen of niet, met een Mercurius die retrograde gaat, komen we in een fase dat we ‘moeten’ terugspoelen.

We krijgen echt de kans om de informatie die we in de laatste twee jaar opgedaan hebben eens terug te spoelen en alles goed te herbekijken. En dit proces gaat door tot 23 december; dan gaat Mercurius weer ‘direct’ of vooruit.

Zo symbolisch: tegen kerstmis zijn we klaar voor een ‘wedergeboorte’.

Mercurius en Tweelingen staan voor elke vorm van communicatie, nieuwsgierigheid, voor nieuwe dingen willen proeven zonder er echt diep in te duiken, voor ervaringen opdoen, vernieuwen, voor uitwisseling van nieuwtjes en informatie onder welke vorm ook, voor beweging en verkeer.

Mercurius retrograde

Met een Mercurius retrograde sluit je aan op de hogere wereld, de bovenwereld. Je wordt uitgenodigd om je huidige visie nog eens goed te herbekijken. Alles wat met ratio en materieel denken te maken heeft zal tijdens een Mercurius retrograde fout kunnen aflopen, dus beter géén contracten aangaan of ondertekenen. Eerst je visie nog eens goed herbekijken.

Focussen op rationele handelingen zal frustratie kunnen oproepen, omdat er tijdens Mercurius retrograde misverstanden en verwarrende communicatie kan zijn. Wie nu aan de slag gaat met creatieve, niet aardse dingen zal zich gezegend weten. Daar Mercurius én retrograde én op de laatste graden loopt, gaat het hier echt over een herbekijken van je opgedane kennis en een schifting tussen wat je wel meeneemt en wat niet, wat voor jou waar is en wat niet. Bewust stilstaan bij hoe jij denkt en in het overdenken ervan: bijschaven waar nodig.

Voor helder dromen, visualisatie en visioenen of creativiteit en inspiratie is deze periode een goed moment. Doordat Uranus en Mars een positief aspect maken wordt het utopia, het hoger denken bereikbaar.

Het kosmisch overwicht via de boogschutterenergie

Ja, de klemtoon ligt wel heel sterk op de boogschutterenergie waar de Zon (je kracht en diepste wezen), Saturnus (je uitdagingen) en Mercurius (je denkpatronen) elkaar ontmoeten.

De Boogschutter hoort normaal bij het 9de huis, vandaar dat die energie gekleurd wordt door hogere opleiding, hoger bewustzijn, religie en visie. Het is bij uitstek de energie van de mens die door ervaring kennis tot wijsheid maakt en voor zichzelf leert onderscheid maken wat voor hem waar is of niet, los van wat de maatschappij voorschrijft.

Hier vorm je je eigen wijsheid en visie waarmee je de wereld wil verrijken. Hier prik je door de illusies heen en ontdek je dat wat je leerde van je ouders of zag in de buitenwereld niet de echte waarheid is. De Boogschutter wil zeer enthousiast zijn eigen ideeën (pijlen) in de wereld schieten (spuien). En hij komt eerlijk voor zijn mening uit. Een harde werker ook.

Saturnus heeft twee jaar lang doorgebracht in boogschutter

Saturnus, onder invloed van Boogschutter, probeert al twee jaar lang om zowel het individu als het collectief te leren de eigen visie te bevragen (of in ieder geval daar aan te laten wennen). Hij bracht ons in contact met vreemde culturen (mondiaal met de vreemdelingenproblematiek) waardoor hij hielp om het eigen denkkader te verruimen.

Saturnus is een ‘harde, onbuigzame en strenge’ leraar; “Al doende leer je!”, dat is zijn devies. Via beperkingen leert Saturnus je om te consolideren. Behalve met (be)grenzen, wordt Saturnus ook geassocieerd met ambitie, praktische ingesteldheid, structuur en autoriteit op maatschappelijk vlak. Hij helpt je hierdoor als het ware je talenten te pakken te krijgen en naar buiten te brengen. Hij is ook gelinkt aan de galblaas, blaas en beenderen. Dus als de laatste twee jaar:

 •  – je vaak moest plassen = blaas. In de natuur bakent het dier zijn domein af met urine.
 •  – jij het gevoel had met je kop tegen de muur te lopen en geen besluiten kon nemen = galblaas
 • – je problemen had om jezelf vorm te geven of zichtbaar te maken = skelet

dan begrijp je nu dat Saturnus aan het werk was.

Je eigen visie bijschaven

Om te zien op welke thema’s jij je eigen visie mag herbekijken, kan je kijken in welk huis, 11° tweelingen valt in jouw horoscoop en dan weet jij op welk thema jij de kans zal krijgen om je eigen visie bij te schaven.

PS: Ik heb zelf mijn Tweelingen op ascendant staan en val altijd in de prijzen als Mercurius retrograde gaat. Dat zijn dus contracten en alle vormen van communicatie.

Voorval 1 : Ik had een pakje besteld, resultaat: te laat verstuurd en ik heb ook niks ontvangen! Stuur ik een mailtje naar de verzendmaatschappij met de vraag: “Waar heb je het geleverd?” Krijg ik doodleuk het antwoord terug: “Het werd geleverd.” Euh, denk ik dan, spreek ik nu chinees of wat? Ik stel de zelfde vraag nog eens en krijg doodleuk weer terug dat het geleverd werd.  Hmm, “Rustig blijven, Isa!” is de boodschap; diep adem halen, zie de humor in van de situatie en wees creatief.

Voorval 2: ik bel naar een bedrijf voor een tijdelijke schorsing van een contract, “Alles is in orde!”, zegt de vriendelijke dame en op mijn vraag of ik een bevestigingsmail krijg, antwoordt ze “Ja!” “Prima,” denk ik, “…dat is mooi opgelost.”, maar als ik na een paar dagen geen bevestigingsmail krijg, voel ik de bui alweer hangen. Ik stuur via e-mail en Facebook bericht en je kan het zo gek niet bedenken: van “Geef me nog eens uw e-mailadres.” tot: “We gaan het hier eens bekijken.” en: “Ik geef het door aan mijn collega.” Ja ja, rustig blijven, Isa, geen punthoofd krijgen, meisje, geef je over aan de flow. Gelukkig ben ik nu wat wijzer. Was het een paar jaar terug, dan was ik serieus van leer getrokken en had ik die gasten hun oortjes wel gewassen.

Eureka, ik ben duidelijk gegroeid en wijzer geworden. Weerstand en vechten levert enkel een uitputtingsslag op. Ik ben nog steeds fris als een hoentje en die dingen komen wel in orde. Dank u Saturnus, om me te helpen om wijzer te maken.

Terugblik op je leven

Blik eventjes terug in je eigen leven en zie, word je bewust van je groei. Te vaak hoor ik van mijn klanten de paniekboodschap van: “Isa, ik zit echt helemaal vast”. Je zit veel minder vast dan je denkt, hoor. Tijd om dit eens voor je te bekijken en VAST TE STELLEN. Bewustwording, daar draait alles om!

Alvast proficiat, want ik ben er zeker van dat je al veel verder staat dan twee jaar terug, ook al zie je het zelf niet! 😉

17 REACTIES

 1. Hallo, ik checkte even mn horoscoop en kreeg ascendant vissen. Terwijl die Waterman is. Dus ergens gaat het niet goed. Ik ben geboren op Curacao.

 2. Hallo Isabelle, zoals je de laatste 2 jaar onder Saturnus beschrijft is het letterlijk op mijn leven geschreven…. het is een paar maanden deels wat beter gegaan, de laatste maand en een lange tijd daarvoor was/ ben ik voor geen meter vooruit te branden, zowel thuis als op mijn werk (dit deels en er zijn gelukkig geen klachten). Ook geen puf om te gaan mediteren.
  In 2015 en 2016 een behoorlijk zware levensles (transformatie) moeten leren en vanaf begin dit jaar in een nieuw team weer mogen opkrabbelen. Ook de stukjes over Mercurius en de Boogschutterenergie zegt mij veel. Ikzelf ben weegschaal/ asc. Leeuw en een Zonnekind (op zondag geboren en getal numerologie 7) Ik ben het allemaal een beetje kwijt, lusteloos (niet depressief) en heb het gevoel dat ik in een pittige overgang sta. 2 vragen: is de healing iets voor mij en hoelang duurt deze periode nog?
  warme groet Peter

 3. Ik voel me al dagen bijzonder, eerder ‘toevallig’ in contact gekomen met seleniet steen. Las gister het artikel over komende supermaan. M’n Asc. = Boogschutter. Genieten!

 4. Geweldig om te lezen. Ik, sterrenbeeld tweeling en 3 weken geleden geopereerd aan mijn galblaas. Bedankt voor dit mooie verhaal.

 5. Isabelle, dank je wel…wederom. Dankzij jouw berichten weet ik dat ik WEL op het goede pad loop. Mijn groei? Eerst werd ik bang over wat de planeten ons willen vertellen. Ik zag het als een volgende dreigende wolk die weer narigheid kwam brengen. Nu besef ik dat dit positieve berichten voor mijn eigen ik zijn en kijk ik iedere keer weer uit naar jouw maanberichten. Als kreeft zijnde probeer ik nu zelf een verbinding aan te gaan met de maan. Heel erg bedankt Isabelle! Ik hoop nog veel van je te kunnen lezen! Hartegroet Roos

  • Hallo roos, ajaja ja angst de grote boosdoener en illusie, mooi dat ik je mag helpen om daar doorheen te prikken. De kosmos reikt ons idd de helpende hand want zoals je al mocht ontdekken krijgen we GEEN handleiding mee hé als we geboren worden? Maar dat neemt niet weg dat we 24/24u wel leiding en sturing krijgen via de kosmos en onze ziel. Als je idd de thema’s van de maan opneemt in je leven leven heb je een stevige leidraad. Je kan je ook eens inschrijven voor de groepshealingen (op afstand) die ik geef bij elke volle en nieuwe maan. Kost 15€ incl verslag achteraf. Via dat verslag zie je dan hoe jij dit kan gestalte geven in je eigen leven https://www.zichtbaar.be/lichaam/soorten-isahealing/groepshealing-maan/

 6. Ben zelf nog niet super bekend met astrologie maar ben wel benieuwd. Ik ben zelf Tweeling, de supermaan is dus in mijn sign en mijn ruling planeet Mercurius is retrograde. Betekent dit dat deze volle maan voor mij heftig hard kan aankomen? Waar zou ik op moeten letten of welke maatregelen kan ik nemen om staande te blijven? Bedankt alvast!

  • hallo chanel, waarom alles direct vanuit een standpunt van angst bekijken? Jij bepaalt of deze energie je hard raakt of als een raket vooruit kan stuwen ;-).
   De rode draad is de juiste communicatie vormgeven dwz als je al in het leven staat vanuit je hart zal je communicatie juist zijn of mercurius nu retrograde is of niet. Het is een extra consolidatie kans.
   Met wat meer zelfvertrouwen kan jij moeiteloos hier doorheen gaan 😉

 7. Dag Isabelle
  Ik zou graag mijn thema kennen.
  Hoe kan ik erachter komen in welk huis 11 graden tweeling valt in ram?

 8. Jaaa…bingo inderdaad met tweeling zon, ascendant en Venus…wat ik ook bizar vond om te lezen was het galblaas verhaal, heb vorig jaar mijn galblaas moeten laten verwijderen…dank weer Isabelle!

   • Zelfs als de galblaas verwijderd is, is het energetische orgaan nog aanwezig, dus ben je niet van je achterliggende thema van af. De bewustwording, “het waarom” van de pathologie van de galblaas brengt je in heelheid, in harmonie. Goed nieuws hé? Kristien

   • Ja dat ben ik inmiddels, dank je wel Isabelle, alhoewel in het begin ik erg op moest passen met wat ik at..;-)
    …dank ook Kristien, ik ben er al mee bezig…;-) bewustwording is een mooi proces..!

 9. Dag Isabelle, dank je voor de duiding, er gaan verschillende belletjes rinkelen over de afgelopen tijd. Ik heb een vraag… je spreekt over ‘Om te zien op welke thema’s jij je eigen visie mag herbekijken, kan je kijken in welk huis, 11° tweelingen valt in jouw horoscoop en dan weet jij op welk thema jij de kans zal krijgen om je eigen visie bij te schaven.’ Waar kan ik dit vinden?

  Groetjes,
  Wendy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in