Leestijd: 3 minuten

De feiten: Slapeloosheid is een reële ervaring voor veel mensen in onze wereld. Maar voordat je overstapt op pillen of lavendel op je kussen sprayt, zijn hier nog drie ongewone tips die je kunnen helpen om ’s nachts beter te slapen.

Om over na te denken: Hoe snel kun jij ’s avonds in slaap vallen? En krijg je regelmatig genoeg slaap?

Waarschijnlijk hoef ik je niet te overtuigen van het feit dat slaap een ontzettend mooi iets is.Het is niet alleen comfortabel en knus, maar het is ook de belangrijkste activiteit om onszelf dagelijks op te laden en te resetten.

Sommigen onder ons hebben weinig tot geen moeite om ’s avonds in bed in slaap te vallen, en zelfs bijna overal waar we ‘veilig’ onze ogen kunnen sluiten. Toch zijn er ook een heleboel mensen die moeite hebben om de rust te krijgen die we nodig hebben.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En hoewel alle slapeloosheid natuurlijk lastig is om mee om te gaan, kan het bijzonder uitdagend zijn als je weet dat je de rust nodig hebt, maar op het moment dat je hoofd je kussen raakt, dan schakelt je geest naar de hoogste versnelling.

Het doet me denken aan een geanimeerde meme die ik een paar jaar geleden zag en nooit meer terug heb kunnen vinden. Aan de linkerkant van het plaatje zag je een persoon die rechtop stond, waarbij hun emoties (in de vorm van een vloeistof) de onderste helft van hun lichaam vulde. Aan de rechterkant zag je dezelfde persoon, die nu in bed lag. Maar nu, door de horizontale positie in deze houding, vullen al die emoties een gedeelte van het hele lichaam; een speelse weergave van hoe onze geest de neiging heeft om ’s nachts in te schakelen.

Als iemand die vaak ’s nachts wakker bleef door mijn denken, wil ik je hier over drie dingen vertellen die mij het beste hielpen om sneller in slaap te vallen en uiteindelijk een betere nachtrust te krijgen.

1: Leg je telefoon weg

De eerste beslissing die mij ongelooflijk goed hielp om sneller in slaap te vallen was om mijn avond niet af te ronden door op mijn telefoon te zitten. Ik weet dat we allemaal in verschillende gradaties verslaafd zijn, en dat smartphones steeds maar meer kunnen en dus steeds aantrekkelijker worden. Maar hun potentieel negatieve impact op onze nachtrust wordt met de dag duidelijker.

Mijn dagelijkse doel is om alle apparaten weg te leggen tenminste een uur voordat ik naar bed ga. Er zijn natuurlijk af en toe omstandigheden waardoor dit simpelweg onmogelijk is, en daarom raad ik je ook aan om een blauw licht blokkerende zonnebril aan te schaffen.blauw licht

Sinds ik een artikel schreef over die zonnebrillen, draag ik mijn blauw licht blokkerende zonnebrillen dagelijks! Zelfs tijdens het schrijven van dit artikel.

2: Mediteren

Geef deze tip een kans, voordat je zucht en steunt dat meditatie je alwéér wordt voorgesteld als oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Het grootste tegenargument dat ik hoor van mensen die niet mediteren, is dat, als ze het proberen, ze zich niet kunnen focussen en daarom in slaap vallen. Gezien het doel van dit artikel, kan ik dus net zo goed zeggen ‘dat is duidelijk’.

Ik begeleid mezelf vaak door mijn meditatie voor het slapengaan, maar je kunt ook een van de vele geweldige begeleide meditaties volgen die speciaal zijn ontwikkeld om je in slaap te laten vallen.

3: Schrijf het op

Als laatste hulpmiddel wil ik je aanraden om ’s avonds een dagboek bij te houden. Als dat niet meteen aantrekkelijk lijkt, zie het dan als een gedachtedump. Ik hou er zelf van om mijn geest te laten zeggen wat het wil, zonder structuur, zodat het zich gehoord voelt, maar ik heb ook wel eens geprobeerd om aan het einde van de dag op te schrijven wat voor geweldige dingen me die dag waren overkomen, en een aantal korte dingen die je beter had kunnen doen.

Bewaar voor later op Pinterest:

3 manieren om sneller in slaap te vallen & voor een betere nachtrust

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: 

Moeite met slapen? 5 Natuurlijke oplossingen om je nachten terug te winnen

Hoe schrijven je lichamelijke en geestelijke gezondheid kan verbeteren

Wat je eerste meditatie met je doet

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

2 REACTIES

  1. Op aanraden van Mieke Vulink, jullie welbekend, heb ik een Aardinglaken en -sloop gekocht, waarin zilverrag is verwerkt en wat helpt met aarden nu we in zo’n hoge fotonenenergie zitten en dat helpt mij uitstekend. Ik heb nu ook een Aardingsloop om een kussen gedaan op de bank, dus ook dan aard ik automatisch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in