energetische zelfbescherming

Jezelf energetisch beschermen betekent voor mij persoonlijk: de balans vinden tussen bij jezelf blijven en in contact blijven met anderen.

Als je die balans bereikt hebt, hoef je niet meer de gemoedstoestand, emoties en lichamelijke klachten van anderen over te nemen. Je hoeft dan dus niet meer leeg te lopen in grote groepen mensen en doodmoe thuis te komen als je in de stad bent geweest. Het is dan ook niet meer nodig om het gevoel te krijgen dat je zweeft, omdat je op een gegeven moment loskomt van je lichaam door alle gevoelsmatige prikkels.

Alleen, die balans vinden en jezelf energetisch beschermen is niet altijd even makkelijk. Dit heeft er voor een deel mee te maken dat er nogal wat ‘mythes’ rondgaan over jezelf energetisch beschermen. Ik wil 3 van deze mythes met je bespreken, zodat je kunt voelen hoe jij er in staat en wat je er zelf van vindt.

1. Jezelf energetisch beschermen is hetzelfde als jezelf afsluiten

Er is een dunne lijn tussen jezelf beschermen en jezelf helemaal afsluiten, maar deze twee dingen zijn in mijn ogen dus echt niet hetzelfde.

Jezelf beschermen betekent dat je de energie van een ander niet meer overneemt en bij jezelf blijft. Jezelf afsluiten betekent dat je volledig uit het contact stapt en jezelf terugtrekt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Soms is het inderdaad nodig om jezelf terug te trekken (in jezelf of letterlijk), maar zeker niet altijd. Je kunt gewoon rustig op een verjaardag met een groepje vrienden kletsen en er echt zijn en toch ook genoeg afstand behouden om niet op te gaan in de anderen.

Dat is ook precies wat het verschil tussen jezelf beschermen en afsluiten bepaalt: de afstand tussen jou en de ander.

2. De enige manier om jezelf energetisch te beschermen is door middel van visualisaties

De bepalende factor van een goede bescherming is hoe dicht je bij jezelf blijft. Als jij je bewuste en onbewuste focus bij jezelf houdt, heb je al veel bereikt. Een groot gedeelte van de energie van anderen heeft dan namelijk geen ingang meer om binnen te komen.

Hier helpen visualisaties zeker bij. Ze helpen je die bewuste afstand en focus te creëren en die werkt goed door in je onderbewustzijn, maar dan moet visualiseren je wel liggen.

Als visualisaties je niet liggen, zijn er dus ook echt wel genoeg andere manieren om bij jezelf te blijven. Een van die dingen is bewust regelmatig contact te maken met je gevoel en gefocust te blijven op je eigen mening in gesprekken.

Je zult jezelf altijd energetisch moeten beschermen

Nee, hier geloof ik niet in. Zoals ik al heb gezegd, geloof ik er in dat hoe meer jij bij jezelf blijft, hoe minder jij overneemt van anderen.

Het enige punt wat ik hierin niet benoemd heb, is dat eventuele onverwerkte emoties en blokkerende overtuigingen die bij jou nog aanwezig zijn, als een soort magneet werken. Zij trekken de energie van anderen die met jouw ‘innerlijke pijnpunten’ resoneren naar binnen toe.

Als je hier je eigen weg mee vindt, heel je jezelf en komt de natuurlijk balans in jezelf terug. Als je dit gevonden hebt, sta je, als een boom, goed geworteld in de grond en kan de energie van anderen je dus niet meer onderuit krijgen. Dat is eigenlijk een bescherming op zichzelf: een natuurlijke bescherming.

Dan hoef jij daar dus niet bewust ook nog eens aan te blijven werken.

Dat zijn de 3 mythes over jezelf energetisch beschermen die ik graag met je wilde bespreken. Voel wat jouw eigen visie hierop is, blijf bij je eigen mening en hou de focus op jezelf. Jij weet namelijk stiekem zelf al lang wat jij nodig hebt voor een goede energetische bescherming.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

 1. Hoi,

  Er kwam inspiratie bij mij op toen ik dit verschil ontdeke.
  het verschil in affirmaties in wat ik (on)bewust tegen mijzelf zij:
  Ik ben (hoog)gevoelig of
  Ik heb last van gevoeligheid / andermans energieen.

  In het tweede geval vond ik het makkelijker er wat aan te doen, dan in het eerste geval. het uitspreken van “ik ben …” schept een wereld apart.
  Bij mij zat dit verschil in overleven en leven.

  Groet,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in