Voor de meesten van ons, waarschijnlijk zelfs voor iedereen, is het leven zwaar genoeg. Toch scheppen velen van ons er kennelijk genoegen in het nog wat moeilijker te maken door hun eigen geluk te saboteren.

We hebben zoveel om dankbaar voor te zijn, maar met alles wat we door schade en schande geleerd hebben en alles wat we nog zullen leren, blijven we toch soms zo hangen bij wat er ooit fout ging of wat er nu niet lekker loopt.

Maak jij je hier ook wel eens aan schuldig? Als je niet helemaal zeker weet of je je leven moeilijker maakt dan het al is, denk dan eens na over de volgende drie duidelijke tekens dat je je eigen geluk in de weg staat, in een FILMPJE en in tekst:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

1. Niets of niemand is ooit goed genoeg voor je

Koester jij altijd hoge verwachtingen over zo’n beetje alles in je leven? Het is vaak goed om doelen te stellen, maar altijd gevaarlijk als je de lat te hoog legt.

Verwacht je veel te veel, dan kun je best 80% verwerkelijken van wat je wilde, maar dan zul je nog ontevreden zijn omdat je die 20% niet hebt gehaald. Wees maar blij met wat er wel gelukt is!

Dit mechanisme wordt prachtig uitgebeeld in de film (500) Days Of Summer en deze scene moet je echt even kijken, ook al heb je de film al wel, of nog niet, gezien.
Je hoeft je fantasie niet uit te zetten en je dromen niet weg te gooien, maar in plaats van te focussen op wat er mis ging, probeer óók al het goede te zien.

2. Eigenlijk ben je bang om te slagen

Juist, dit klinkt onzinnig, maar je moest ze de kost eens geven, zelfs de fanatieksten onder ons, die eigenlijk bang zijn om te slagen. We zijn dan natuurlijk niet beducht voor de roem en rijkdom, kansen en andere aangenaamheden die bij het succes horen, maar er zijn een aantal kanten aan succes die ons angst aanjagen.

Meer verantwoordelijkheid, de druk om het succes vast te houden, en een grotere werklast zijn zomaar drie gangbare redenen om niet al onze energie te richten op het behalen van bepaalde doelen.

Volgens mij is het zo dat als je iets niet echt helemaal wil, dat je dan ook niet de benodigde energetische impuls afgeeft om te slagen.

3. Je bent verslaafd aan klagen en aan wat het je oplevert

We hebben allemaal wel een paar notoire klagers in ons leven, maar mocht je er nu zelf één zijn, dan heb je best kans dat het geklaag je levensgeluk in de weg staat.

Het belangrijkste ingrediënt van een goede klacht is natuurlijk onvrede, en als je jezelf toestaat echt gelukkig te zijn met je leven, dan heb je natuurlijk niks meer te klagen.

Nu klinkt op zich geluk een stuk aantrekkelijker dan de gelegenheid om te klagen, maar toch kiezen velen van ons er niet voor, omdat we gewend zijn geraakt aan de aandacht die we van anderen krijgen als we iets te zeuren hebben.

Bedenk wel: ook al krijg je aandacht van anderen als je klaagt, is dat nou goede aandacht? Hoe vaak is het echt leuk om te luisteren naar iemand die aan het klagen is? Hoe waarachtig is je medeleven voor de klager als je antwoord geeft?

Klinkt dit je bekend in de oren? Laat dan een reactie achter!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in