Het is zo makkelijk om dingen te vergeten als we zoveel te doen hebben. Je hoeft jezelf dan ook helemaal niet gek te vinden als je het één en ander vergeet. Je kunt niet alles onthouden. Als je dat namelijk zou doen, zou je per direct overspannen raken.

Je vergeet soms ook voor jezelf te zorgen

Waar het bij hooggevoelige mensen echter vaak wel fout gaat, is dat ze dingen vergeten die belangrijk zijn voor hunzelf. Ze vergeten tijd voor zichzelf te nemen of slaan die gezonde maaltijd over omdat ze al genoeg te doen hebben. Het kan ook zijn dat ze vergeten die serie te kijken waar ze zo’n zin in hadden, omdat een vriendin belde die problemen had. Of ze vergeten een afspraak te maken bij de fysiotherapeut, want ze zijn afgeleid door de kinderen. Zo vergeten hsp vaak nog veel meer dingen die eigenlijk heel belangrijk voor ze zijn.

De 3 vergeten dingen waar je even op mag letten

Daarom wil ik een paar dingetjes benoemen die de meeste hsp’ers vergeten, maar die wel heel belangrijk zijn. Eigenlijk zijn deze dingetjes heel simpel en dat is juist de reden dat ze ons zo makkelijk ontschieten.

Zorgen voor die spieren in je nek

De spieren in je nek slaan zo gemakkelijk spanning op. Dit geldt zowel voor spanning die voortkomt uit emoties en gedachtes als de spanning vanuit fysieke arbeid.

Dit zorgt ervoor dat de spieren in je nek en in schouders vaak vast zitten. Als dit te erg wordt, gaat die spanning doorstralen naar andere lichaamsdelen. Je rug gaat bijvoorbeeld sneller pijn doen, maar ook je armen en handen kunnen minder hebben. Uiteindelijk trekt dit zelfs door naar je hoofd. Dit geeft een druk op je hoofd en uiteindelijk zelfs hoofdpijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Daarom is het zo belangrijk om goed voor deze spieren te zorgen en ze niet te vergeten.
Laat je bijvoorbeeld een keer per maand masseren of koop een lekkere kersenpittenzak voor in je nek en gebruik deze ook echt.

Je vitamines en mineralen

Zo kom ik ook nog genoeg hooggevoelige mensen tegen die niet genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgen. Ze gunnen zich geen tijd om gezond te eten en vergeten ook die supplementen te halen die ze graag gebruiken.

Het vervelende aan hooggevoelig zijn is echter dat ook je lichaam gevoeliger is. Je lichaam is dus ook gevoeliger voor tekorten. Als jij dus bijvoorbeeld een tekort hebt aan vitamine D3, dan ben je snel moe en onrustig in je hoofd.

Daarom is het juist zo belangrijk om je vitamines en mineralen niet te vergeten.

Je eigen gevoel

Als hsp kan je gevoel intens en heel heftig zijn, maar dat is het zeker niet altijd. Het is ook vaak genoeg mild en rustig. Dit zijn de momenten waarop we helemaal niet stil staan bij ons eigen gevoel en het dus zelfs vergeten.

We zijn dan vaak bezig met de buitenwereld. We zijn bezig met wat er om ons heen gebeurt en we zijn bezig met andere mensen. Op zulke momenten vergeet je jezelf en je eigen gevoel. Eigenlijk leef je zelfs buiten jezelf en niet in jezelf.

En precies dat is wat jou zo ontzettend moe kan maken.

Er zijn nog veel meer dingetjes die je vergeet

Ik weet het, er zijn nog veel meer dingen die belangrijk voor je  zijn die je vaak ontschieten, maar dit zijn voor mij persoonlijk altijd 3 hele belangrijke.

Aan welke dingen zou jij jezelf willen herinneren?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Scarlet les pair

    Ik weet niet wat een HSP er is, maar in het gene wat U schrijft herken ik mijzelf volkomen, maar ja ben nu 81, en al mijn tijd moet ik aan mijn vrouw besteden zie nog iets ouder is, en veel probleemtjes heeft, daarbij kom ik soms zo als nu even aan mijzelf toe, een paar menselijke contactjes zijn zo belangrijk, vooral zo als wij in een vreemd land wonen, met de meeste vrienden cq kennisen die vertrokken zijn naar ergens anders.
    Wat mij heel erg opvalt is dat, de jonge garde van vrouwen eigenlijk niet weet wat émancipatie betekent, en hoe er mee om te gaan, ik moet dan vaak aan mijn moeder denken, en veel van haar vriendinnen, bewonderens waardig, deze vrouwen, vaak moeders, met een gezin, en toch ook deelnemen aan het sociale leven, maar goed, een mooi stukje, waarvoor ik U bedank, en fijne feestdagen gewenst, een ouwe slome duikelaar !