Twee essentiële energie-tools voor als je hooggevoelig bent

Dat hooggevoelig zijn het leven niet altijd even makkelijk maakt heb jij zelf vast ook al gemerkt. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om snel door te hebben wat een ander voelt en het is zeker niet makkelijk als je ineens overrompelt wordt door je eigen gevoel. Al helemaal niet als je niet weet waar het gevoel vandaan komt.

Ik hoor daardoor met enige regelmaat dat mensen hun hooggevoeligheid zouden willen uitzetten. Het kost te veel energie en je voelt je met enige regelmaat helemaal niet lekker.
Als jij je op dit moment ook zo voelt, wil ik je juist graag uitnodigen om je focus te verleggen. Mag ik je meenemen langs een paar talenten die je hebt, juist omdat je hoogsensitief bent?

De talenten van hooggevoelige mensen

Jij hebt een talent om details te zien

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Waarschijnlijk valt het jou direct op als er iets op een andere plek in de woonkamer staat. Ook heb je het heel snel door als een vriendin naar de kapper is geweest.
Dit komt omdat je juist zo gevoelig bent voor prikkels. Je pikt het op, terwijl een ander het niet zo snel door zou hebben.

Hoe leuk is het om anderen te verrassen door te benoemen wat jij ziet?

Het wordt pas zwaar als je niet los kan laten wat je ziet en blijft piekeren en malen. Probeer daarmee te stoppen door er voor jezelf een spel van te maken.

Je hebt een talent om schoonheid te zien

We hebben het hier niet per se over de schoonheid van een model of van een auto. We hebben het hier over de schoonheid van uitstraling, van eigenschappen en van kunst.
Jij kunt verbanden zien en voelen waar de meeste mensen blind voor zijn.

Dit betekent ook dat je, met een oog voor detail, zelf ook schoonheid kunt creëren. Dat kun je doen op allerlei manieren:  van tekenen en schilderen tot schrijven.
Het is aan jou om jezelf daar weer de tijd voor te gunnen.

Je hebt een ijzersterke intuïtie

Je hebt mensen vaak haarfijn door, je voelt ze gewoon aan zonder dat er andere aanwijzingen zijn. Daarnaast kun je proeven wat de sfeer in een ruimte is of hoe een situatie zich ontwikkelt.
Hierdoor heb jij zo’n groot voordeel die anderen graag zouden willen hebben.

Het is aan jou om hier dan ook op te gaan vertrouwen en naar te luisteren, zodat je veel beter voor jezelf kunt gaan zorgen.

Het is maar hoe je het bekijkt

Deze talenten ervaar jij misschien in het dagelijks leven vaak als valkuilen, maar als je er net even anders naar kijkt, zijn het hele leuke talenten geworden.

De truc? Maak het jezelf niet te moeilijk, maar probeer juist iedere keer vanuit nieuwsgierigheid en verwondering te kijken naar de mensen en de wereld om je heen.

Wat is jouw favoriete talent die je hebt doordat je hooggevoelig bent?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Synchronisatie is iets wat ik steeds meer ervaar. Weten. De schoonheid zien van. Niet de verhalen maar daar door heen…. energie waarnemen maar ook energie kunnen veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in