3D ging over volgen. Voorbij 3D gaat over unieke onafhankelijkheid

Lievelingen,

Jullie bewegen je op hoge snelheid weg van het groepsdenken. Jullie durven dus te genieten van beweringen die ingaan tegen die van anderen. Tegelijkertijd voelen jullie de drang om te passen in de samenleving, door niet te ver van het midden af te dalen.

Jullie willen tegelijkertijd onafhankelijk en deel van een groep zijn. Dat zal ook gebeuren. Jullie radicale uitingen of gedachtes zullen worden geaccepteerd door anderen die hetzelfde over een onderwerp denken. Jullie zullen niet het buitenbeetje worden dat je waarschijnlijk eerder wel bent geweest, in dit leven of in een vorig leven.

Tegelijkertijd kun je niet blijven geloven dat je zoals anderen moet zijn om bepaalde relaties of vriendschappen in stand te houden. Je hoeft niet langer op je tenen te lopen over de grens van emotie/geloof voor je vriendschappen, liefde of familiebanden.

Velen van jullie reageren dat je dit moet doen voor je baan, of een relatie. Dat geloof is niet meer dan een 3D-behoefte om bij de juiste mensen te zijn, of de juiste levensstijl te hebben. Je hoeft niet meer mee te doen met het spel om anderen zoet te houden, alleen maar zodat je een bepaalde relatie of levensstijl in stand kun houden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je bent bang dat al je gedachtes uitspreken ertoe leidt dat je wordt verstoten. Eén van de zwaarste 3D-straffen. Want dat is je hoogstwaarschijnlijk al meer dan eens overkomen tijdens je 3D-geschiedenis op Aarde. De emoties die horen bij die verstoting komen snel weer boven, iemand hoeft maar raar naar je te kijken en iets te zeggen of doen.3D ging over volgen. Voorbij 3D gaat over unieke onafhankelijkheid

Het is waar dat het makkelijker lijkt om in de groep te passen in 3D, maar je nieuwe wereld gooit dat concept helemaal overhoop. Het zijn de rebellen, de unieke denkers en doeners die waardering zullen krijgen. Groepsdenken en groepshandelen bestaan niet meer.

En toch blijf je binnenin bepalen wat je bereid bent te riskeren met de woorden en het gedrag dat je naar buiten brengt. Je bent je innerlijke gedachtes. Niet de woorden die je gebruikt om niemands gevoelens te kwetsen, je bent wat je opmerkt en aanvoelt.

Sommigen van jullie zullen zeggen dat dit een tijd is van woordelijke correctheid. Dat bepaalde acties en woorden ongepast zijn in bepaalde groepen. Dat is waar. Maar als dat waar is, dan zit je in de verkeerde groep.

Als je gedachtes, interesses en handelingen veranderen, dan vlieg je vanzelf van groep naar groep. Het is tijd om te gaan vliegen. En de enige manier waarop je dat emotioneel veilig kan doen, is door naar je gedachten te kijken om je groep of groepen te vinden.

Bij de meeste groepen zal je waarschijnlijk niet lang blijven. Vliegen is het juiste woord voor je, nu en misschien voor altijd. Je bent jezelf aan het ontdekken. Om dat te doen, moet je veel gedachtes en acties uitproberen.

Je 3D-leven ging over het beperken van je acties. In een 3D-model wil iemand misschien landschappen schilderen. Maar zijn of haar familie dwong ze de zakenwereld in, want niemand denkt dat je als schilder geld kan verdienen. Zoiets overkwam ook auteur Henry David Thoreau in de 19e eeuw. Hij had de zeer winstgevende potloodfabriek van zijn familie over kunnen nemen. Maar hij koos ervoor om stukken te schrijven die de mensheid hebben veranderd. Die keuze heb jij nu ook.

Uniekheid wordt nu gewaardeerd, in plaats van genegeerd, zoals de rest van je 3D-bestaan is gebeurd. En die uniekheid wordt straks beloond, precies zoals je kunt accepteren en/of verwacht. Als je gelooft en weet dat je uniek en welvarend hoort te zijn, welk geldsysteem straks ook zal bestaan, dan zal je dat ook zijn. En als je een rustig leven op het platteland wilt leven, zonder noemenswaardige creaties, dan zal ook dat zo zijn. Het verschil tussen 3D en voorbij 3D is dat je niet alleen het leven kán creëren dat je wilt, je zult het ook echt doen.

In 3D waren er talloze zelfhulpboeken en materialen beschikbaar, over hoe je rijk, productief of beroemd werd. Allemaal op basis van hoe iemand anders geslaagd is op het gebied waarin jij wilde slagen. Je volgde hun dictaten en dacht dat als je dat maar deed, je je droom wel zou bereiken. Maar je had nooit in de gaten dat zij hadden bereikt wat ze wilden bereiken omdat ze geroepen waren om dat te doen. En jij was dat niet.

Floaten

3D ging over volgen. Voorbij 3D gaat over unieke onafhankelijkheid.

Je vliegt van groep naar groep of hebt interacties met één persoon terwijl je je ware passies ontdekt. Iets wat je nu nog moet ontdekken. Dat is waarom je, tijdens deze covid-pauze, je interesse verliest in activiteiten waar je je vrije tijd eerst mee vulde. En waarom je je rusteloos voelt, zelfs angstig.

Je bent een nieuw wezen, met nieuwe vaardigheden en interesses. Veel daarvan gaan niet samen met de interesses van je vorige of zelfs huidige vrienden en familie.

Je bent een nieuw wezen in een nieuwe wereld – en je ontdekt met de minuut wie je bent. Laat dat zo zijn. Gun jezelf vrijheid op dezelfde manier dat je baby’s vrij laat om te doen wat ze willen. Je ziet een baby ook vanzelf kruipen, lopen, rennen en uiteindelijk het huis uit gaan: een kind met andere vrienden, activiteiten en etensvoorkeuren bij iedere fysieke verandering.

Je bent een nieuw wezen in een nieuwe wereld, je ontdekt elke dag nieuwe gedachtes en acties. Laat jezelf verwonderen over je evolutie. Het zij zo. Amen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Ja inderdaad ik ben rusteloos en moe vanbinnen terwijl ik toch mijn eigen tempo kan leven in mijn eigen ruimte. Ik begreep het dus niet, maar nu kan ik er wel iets bij voorstellen. Dankjewel voor deze bemoedigende woorden! Ik bid en hoop iedere dag om nog veel meer mezelf te mogen zijn in deze moeilijke tijd. Vooral naar de buitenwereld toe ben ik niet zo moedig als ik zou willen en dat voor die lieve vrede. Ik zoek nog steeds een manier om toch te communiceren zonder te confronteren want ik kan niet tegen conflicten. Dit artikel geeft mij terug hoop.