Van een 3D naar een 5D lichaam

5D Hoe fijn is dat?

Stel je voor dat je veel meer licht in je draagt. Je hebt een veel groter zelfgenezend vermogen. Als je iets graag wilt, dan is dit zo synchroon met wie je bent dat het makkelijk te manifesteren is. Je lichaam is meer kristallijn dan gebaseerd op koolstof. Dit betekent dat je denken veel sneller gaat en je lichaam toe kan met veel lichtere voeding. De herinnering van vorige levens en jouw sterrenafkomst resoneert veel helderder in je. Er blijft geen donkere energie in je hangen en ook geen angst, daar ben je sowieso niet gevoelig voor. Lichter betekent meer plezier, meer creativiteit. Je hebt een sterkere relatie met de natuur en licht en liefde zijn voor jou uitwisselbare energieën.

Voor iedereen

De transitie naar een 5D lichaam is er voor iedereen die hier ja tegen zegt. Voor ieder mens heeft die keuze andere gevolgen. Ik wil hier graag het verhaal van Franz Kafka vertellen zoals ik dat onthouden heb. Het heeft zo’n werking op mij dat het mij altijd raakt als ik het vertel.

Er zit een man bij de poort en hij zit er iedere dag. Hij zit en hij wacht. Er is een poortwachter die de poort bewaakt. Op een dag is er een enorm lawaai van de poortdeuren. De wachter gaat de poort sluiten. De man staat op en vraagt de poortwachter waarom er al die tijd niemand door die poort heen is gegaan. De poortwachter roept dat die poort voor hem, voor de man alleen bestemd was en hij roept dat de poort nu gaat sluiten.

Wat mijn conclusie is uit dit verhaal: dat ieder mens zijn eigen stappen moet zetten om die nieuwe werkelijkheid binnen te kunnen gaan.

En nu jij!

Zoals in het verhaal van de Poortwachter, vraagt de transitie naar een 5D lichaam dat je o.a. je eigen emotionele trauma’s en oude bagage opruimt en loslaat. Op dit moment is dat van een hele lange periode, omdat de aarde een nieuwe ronde ingaat van 26.000 jaar. De aarde draait in 25.800 jaar om Alcyone, het centrum van de Pleiaden. Wij zitten nu dus in een hele grote afronding van een tijdperk van dualiteit naar een tijdperk van meer licht, vrede en eenheid. Je krijgt een heel nieuw lichaam dat zich gaat herinneren welke mooie levens je hebt gehad en wat je daarin hebt ontwikkeld. In tegenstelling tot het vorige tijdperk van dualiteit waar traumatische levens vaak de nadruk kregen. Ieder mens die voor deze grote opruiming kiest, kiest voor een 5D leven. Een ieder die vast blijft houden aan de werkelijkheid zoals die nu is, zal op een moment op een andere 3D planeet incarneren. Als vrije keus en consequentie van een keus.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoogsensitieve mensen

Mensen die hoogsensitief zijn, worden geboren met een aantal eigenschappen die meer passen in een 5D wereld. Zo houden zij van harmonie en raken uit balans als er geen harmonie is. Zij zijn vaak heel empathisch en hebben veel last van al het onrecht en leed in de wereld. Zij zijn over het algemeen gevoeliger voor straling, synthetische geuren, laagfrequent voedsel, lawaai en chaos, veel prikkels. Zij hebben natuur om zich heen nodig en kunnen meestal heel goed met dieren communiceren. Zij kunnen alleen 100% eerlijk zijn en hoe vreemd is dat in een maatschappij waarvan niemand meer zeker weet wat waar is en welke feiten de media doelbewust verdraaien.
Het verschil met een meer 3D georiënteerd mens is dat deze laatste pijnlijke gebeurtenissen sneller naast zich neer kan leggen omdat het niet zo in het lichaam gevoeld wordt. Dat kan een hoogsensitief iemand niet omdat alles in het lichaam gevoeld wordt en het lichaam zoveel opener is.

Hoogsensitieve mensen hebben als ziel de keus gemaakt om nu al te incarneren om bij te dragen aan het creëren van een 5D wereld en hebben het innerlijke weten dat de aarde gaat veranderen.
Hoogsensitieve mensen kunnen helaas niet zo goed functioneren in een 3D wereld omdat die wereld dingen van hen vraagt waar zij juist niet goed in zijn. Dat kan dan leiden tot depressie, afwijzing, terugtrekken, geen energie hebben enz.

Ik ken helaas een aantal jongeren die uit het leven gestapt zijn omdat de negatieve ervaringen groter waren dan dat zij ruimte ervaarden om zichzelf te zijn. Dus die transitie van 3D naar 5D vraagt soms een hoge prijs. Dat doet ongelofelijk zeer.
Dit is ook de reden waarom ik met mijn partner en een aantal jonge mensen Live-to-Be (www.live-to-be.com) heb gerealiseerd. De jongvolwassenen hebben een plek nodig waar zij kunnen landen in zichzelf en zij in een bedding van vrijheid kunnen voelen wat zij als ziel komen doen in dit leven.

Hoe kies je voor 5D?

‘Doen waar je blij van wordt.’ Dat is de belangrijkste graadmeter. Voor jonge mensen betekent dit dat zij niet het doel hebben van een carrière in het bedrijfsleven of het kopen van een huis. Zij doen dingen waar zij blij van worden: in contact met de natuur, in een sfeer van community, in internationaal verband en wat zij als zinvol ervaren naar hun innerlijke maatstaven.
Als je een vaste baan en andere vastigheden hebt en je voelt dat die nieuwe werkelijkheid jou roept, dan is er een kans dat je een aantal dingen moet loslaten. De energie van 5D vraagt dat je meer op je gevoel vaart, op wat echt belangrijk voor je is. Of je keuzes kunt maken vanuit je hart, alleen op basis van een innerlijk weten of gevoel dat je dit echt wilt doen, zonder dat je de uitkomst weet.
Darryl Anka in contact met zijn toekomstige zelf Bashar zegt het zo: ‘Act on your highest excitement without zero insistence on the outcome, trusting that your Higher Mind will manifest what you truly need’. Handel naar je hoogste opwinding zonder nadruk te leggen op het resultaat, in het vertrouwen dat je Hogere Geest zal manifesteren wat je echt nodig hebt. Ik kan het niet beter verwoorden.

Proloog

De 5D komt er. Misschien duurt het nog een generatie, misschien langer. Dat ligt aan de maatstaven waarmee jij rekent. Gaat het alleen om een andere instelling van mensen, namelijk een liefdesveld voor alles wat is, of ervaar je pas een 5D werkelijkheid als ook alle milieuvervuiling opgelost is?
Belangrijk is om te beseffen dat ieder mens die zijn frequentie verhoogt en meer leeft vanuit zijn hart en zijn liefde, bijdraagt aan de groei en realisatie van de nieuwe aarde. Dat zijn jij en jij en jij en ik.

[activecampaign form=3 css=1]

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Ik ben mij er al als jong meisje van bewust dat de wereld aan het veranderen is, en dat aardse rijkdom voor mij niet van belang is.
  Heel lang heb ik mij een eenling gevoeld en onbegrepen, ik hoorde nergens bij en had andere gedachtes dan mijn leeftijdsgenoten.
  Nu besef ik dat dat een doel heeft en vallen de puzzelstukjes op zijn plaats, eindelijk ! het voelt als thuis komen

 2. Citaat artikel:

  Je krijgt een heel nieuw lichaam dat zich gaat herinneren welke mooie levens je hebt gehad en wat je daarin hebt ontwikkeld. In tegenstelling tot het vorige tijdperk van dualiteit waar traumatische levens vaak de nadruk kregen. Ieder mens die voor deze grote opruiming kiest, kiest voor een 5D leven. Een ieder die vast blijft houden aan de werkelijkheid zoals die nu is, zal op een moment op een andere 3D planeet incarneren. Als vrije keus en consequentie van een keus.

  eigen reactie:
  De 3D dimensie waar sommigen in zullen blijven is nog steeds op deze aarde en niet op een ‘andere’ aarde. In die zin is die ‘andere aarde’ dus nog steeds dezelfde in de ogen van deze mensen. Wel zullen zij veel over zich heen krijgen omdat ze hun dualistische gevormde trauma’s niet meer kunnen ontlopen. Not a nice place to be in, maar het kan het loslaten van lijden wel versnellen.

  Ook als je wel voor opruiming kiest en voor 5D op onze aarde, is het geen feest. Opruimen blijft het. In die zin snap ik de moedeloosheid wel van piepels want meewerken of niet meewerken is toch “pulling the shit out of the barrel’.

  Zeker mee eens dat andere levens voorbij piepelen en opvallend bij mij weinig westerse levens. Vooral Egypte, Arabia en het Verre Oosten. Dan kan incarneren via een Indonesische moeder en Hollandse vader opeens er eentje zijn sinds lange tijd die westers is en ook dat kan dan voelen alsof je niet op je plaats bent.

  Maarre…ik wou eigenlijk alleen nog maar zeggen: Piepels wat hou ik van jullie. Al die dappere dodo’s. Het gekke is: we beinvloeden elkaar veel minder dan we denken. You can only perceive your own energy. En de Covid geeft ons de indruk dat we elkaar wel degelijk kunnen besmetten. Covid zat al in ons systeem net als K. Het komt in een bepaalde tijdsgeest er uit en laat ons de verstikking in het massa bewustzijn zien. We ademen nog teveel de groepsadem omdat we denken dat we dader/slachtoffer zijn. Doordat we dat geloven, bemoeien we ons telkens met de Wereld Ziel en voelen naar gelang belangrijkheid of falen.

  Jij bent mooi en ikke ook. En als ik met jou spreek of jij met mij en wij onze eigen adem gebruiken, wat een feest. Dan hoeven we het niet meer te hebben over het weer of het klimaat of de Sterren van het Witte doek. En de zielen die aan Covid stierven en zullen sterven gaan naar de Nieuwe Aarde. Velen zullen zich daar bezinnen en hier terugkeren. Waarom? Om ons te helpen met het ware Licht dat zij hebben opgedaan. Zij zijn gegaan vanuit een diepe, diepe ervaring nooit meer iets anders dan hun Lichtwaarheid te spreken. Wat een dappere dodo”s. pffffff

 3. Dank voor het heldere artikel! Wilde toch een opmerking plaatsen. De Nieuwe Aardes die gemaakt zijn zijn wel degelijk in 5D. Dit is nog de enige 3D aarde dwz qua schijn energie. Zielen die voorheen lang bleven hangen in de donkere wolk rond de aarde, gaan nu naar de Nieuwe Aarde. Hierdoor hebben zij beter overzicht wie of zij zijn en of zij terug willen keren naar de 3D dimensie. Vroeger werden zij beindvloed door slecht zicht en keerden terug zonder enige clou. Zij spraken dan wel met de Councils die zich ook in de ring om de aarde bevonden, maar raakten het spoor hier weer bijster. Ook een ervaring om uiteindelijk niet alles met anderen te bespreken maar echt eigen plan te trekken.

  De Nieuwe Aardes zijn helder van energie, daar waar onze aarde naar op weg is en eigenlijk ook al is maar door de mens in 3D gehouden werd. Onze aarde verandert nu ook van trilling en er zijn 12 kristal activaties geweest van het Vrouwelijke Principe. Nu is er de 13e kristalactivatie afgerond welke het Eerste Mannelijke Principe op aarde brengt en daarmee ook de Nieuwe Adam zal vormen.

  Kortom: Zielen zullen niet op een andere aarde enkel een 3D aarde aantreffen. Dat is enkel hier aan de gang (in illusie).

  hartelijke groet

 4. Deze woongemeenschap is exact waar ik het universum om gevraagd heb! Mijn droom komt uit! Ik ga binnenkort zeker contact met u opnemen, ik laat het nog even allemaal indalen.

 5. Zeer interessant
  Paar jaar geleden: mijn antwoord aan iemand op een overbevolking
  Dat iedereen , die niet klaar was in het doorstijgen naar de 5 de dimensie, weer terug komt in de derde dimensie
  En ik werd met ontzag onbeantwoord alleen gelaten
  Wat denk U ?
  Mijn dank