bezield

Is uw werk bezield? Voelt uw ziel zich opgetild wanneer u met uw gaven/talenten bezig bent? Weet u vanuit uw hart of u leeft volgens de “roeping van uw ziel?”

Sinds ik vanuit mijn zielsbeleving mijn werk doe, heb ik veel werknemers en ondernemers ontmoet die hooguit een fractie van hun ziel in hun werk leggen. Dat openbaart zich meestal in een milde onvrede met het werk, stagnerende financiën en zelfs klantenverlies. Men voelt zich veelal gedesillusioneerd en ontevreden over het werk zonder een idee te hebben waar dat door komt.

Het algemene thema luidt als volgt: Wanneer onze zielen niet kunnen beschikken over een creatieve uitlaatklep om de wereld onze gaven te tonen, dan loopt alles vast en weten we dat het tijd is om iets nieuws te gaan doen, iets dat in lijn ligt met wie we werkelijk zijn – het vervullen van het doel van onze ziel. Met minder neemt uw ziel gewoon geen genoegen.

Wat zou uw ziel willen dat u gaat doen?

Het antwoordt daarop vraagt in een bezielde bedrijfsvoering om een geheel andere manier van denken in vergelijking tot het reguliere bedrijfsleven, waar alles draait om:

 • Welk gat in de markt kan ik vullen?
 • Aan welke kwaliteiten en vaardigheden moet ik voldoen?
 • Wat levert het op?

Dat zijn natuurlijk belangrijke vragen, maar geven geen antwoord op de vraag: Wat zou uw ZIEL willen dat u gaat doen?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Uw ziel toont u uw allerbeste ik. Puur gouden energie die uw lichaam en geest verlicht. De bron van uw goddelijke gaven en kwaliteiten die – veel meer dan we kunnen bevatten – in de fysieke wereld van grote invloed kunnen zijn.

Terwijl u uw leven leeft, keuzes maakt, kansen pakt, lessen leert – sommige vanuit uw intuïtie, sommigen vanuit uw ego en angst – wacht uw ziel geduldig tot u klaar bent om er naar te luisteren, desnoods een heel leven lang.

Uw ziel weet wat voor u het beste is. Het weet wanneer het juiste moment zich voordoet, ongeacht of het u helpt te groeien en bloeien. Het weet welke activiteiten uw hart vervullen met vreugde. Het weet exact wat u specifiek te bieden hebt om de wereld te verbeteren.

Velen negeren echter wat onze zielen voor ons willen. We vergeten ernaar te luisteren We vergeten dat we nooit alleen zijn.

We vergeten dat het leven stukken leuker en vruchtbaarder zou zijn als we ons zouden herinneren wie we zijn en waarom we hier zijn.

Een bezielde bedrijfsvoering is een juweel.

Vanaf het moment dat een bezield bedrijf mijn pad kruist, geleid door een bezielde ondernemer, stop ik met het volgen van platgetreden paden. Ik voel een zeldzaam voorrecht in mijn botten, voor de verandering een voertuig zonder motor, een bloeiend voorbeeld voor anderen om te volgen. Een bezield bedrijf verandert in enkele seconden mijn manier van lezen, luisteren, kijken of ervaren wat het te bieden heeft. Het voelt alsof ik opeens rechtstreeks met de levensbron verbonden ben en waarvan je wenst dat het zo blijft.

Dat is de kracht van een bezield bedrijf. Het is als het vinden van een zeldzaam juweel in de drukke, lawaaierige hedendaagse on- en offline wereld. Er zijn talloze succesvolle bedrijven die het in financieel opzicht uitstekend doen, maar een bezield bedrijf is zowel succesvol als magisch. Het is alchemistisch. Het transformeert mensen die er binnenlopen, het ontwaakt hen tot wie ze werkelijk zijn door te worden gezien en waar wordt voldaan aan hun diepste verlangens. Dat gaat als volgt…

Wat maakt een bedrijf bezield? 

 1. Het is uniek, het is een merk.

Een bezield bedrijf is oorspronkelijk – het onderscheidt zich van de rest omdat het anders functioneert. Er is verschil tussen een bedrijf dat op unieke wijze de WHO dient en een bedrijf dat uniek is in wat het verkoopt. “Wat” is het product of dienst dat doordrenkt is van de schitterende passie van een enkel persoon of personen binnen een bedrijf. Een uniek product dat hun cliënten nergens anders kunnen verkrijgen en waarvoor ze altijd terugkomen.

 1. Het duurt langer voordat iets tot bloei komt.

In een bezield bedrijf komt de scheppende kracht niet alleen maar uit de geest, het komt van een hogere trilling, waardoor meer tijd nodig is om iets in de fysieke wereld te kunnen manifesteren. Veel grootse uitvindingen namen decennia in beslag om tot wasdom te komen; jarenlang uitproberen en testen waren nodig om een product voor praktisch gebruik op de markt te brengen. Vaak worden we door onze zielen jarenlang voorbereid op onze creaties, zelfs als we ons daar niet van bewust zijn.

 1. Het is gebaseerd op inspiratie, niet op angst.

Veel bedrijven zijn opgericht uit overlevingsangst. In zo’n bedrijf zijn mensen van buiten naar binnen op zoek naar zakelijke kansen, in plaats van omgekeerd. Een bedrijf dat van binnenuit creëert maakt gebruik van goddelijke inspiratie, een vonk of zaadje afkomstig van de ziel, dat ontkiemt en wortel schiet. Een bedrijf dat van buiten naar binnen werkt maakt gebruik van mentale inschatting over wat wel en niet zal werken, in plaats van vertrouwen te hebben in een inspirerend idee, het nemen van de eerste stappen, waardoor het een realiteit wordt. Goddelijke inspiratie komt niet bij toeval, het dient te worden gekoesterd tot een echte, tastbare en duurzame creatie die van toegevoegde waarde is voor de hedendaagse wereld.

 1. Inspiratie stuit vaak op weerstand.

Een bezield bedrijf wordt geboren uit strijd. Inspiratie komt voort uit hetgeen niet heeft gewerkt – beproevingen en uitdagingen in het menselijk leven – die vervolgens transformeert tot een oplossing. Dat lijkt contra-intuïtief, maar als mens verzetten we onszelf tegen datgene waar we van nature goed in zijn. Dat komt omdat onze natuurlijke gaven ons buiten onze comfortzone brengen – we worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen om onze talenten te verfijnen en te polijsten tot het hoogste niveau. Deze weerstand om onze talenten om te zetten in actie dient te worden overwonnen, het is een onderdeel van het proces dat ons gelukkiger en creatiever maakt. Het bevat tevens de sleutel naar meer overvloed.

 1. Het veroorzaakt geen schade.

Er bestaan veel succesvolle bedrijven die zeer innovatieve en nuttige producten leveren, maar waar tevens ernstige ‘bijwerkingen’ aan kleven, zoals overmatige vervuiling (fabricage van kunststof producten die niet gerecycled kunnen worden), schadelijke werkomstandigheden (slavenarbeid), aantasting van het milieu (producten vervaardigd van niet-duurzame materialen), ongezonde werkomstandigheden (fysiek niet-duurzaam), schadelijk voor de leefomgeving (lawaai, lucht- en milieuvervuiling). Het is zeer belangrijk te weten dat de ziel absoluut geen inspiratiebron is voor creaties die schadelijk zijn voor mens, dier en natuur. Het is onze interpretatie en toepassing van creatieve ideeën die mogelijk schadelijk kunnen zijn; met andere woorden: er zijn altijd oplossingen denkbaar om duurzame producten op een duurzame manier op de markt te brengen waar we vervolgens allemaal profijt van hebben.

Of u een eigen bedrijf hebt of niet, aan het eind van elke dag heeft u de keuze om te kunnen vaststellen of u te maken hebt met een bezield bedrijf ja of nee – als klant, als ondernemer, als medewerker. Vraag uzelf dus af:

Wie kiest u om zaken mee te doen, respectievelijk voor te werken?

Wat produceert u, wat heeft u te bieden?

Wat wil uw ziel dat u creëert, produceert?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. mooi om bevestigd te krijgen wat ik al wist en wat ik ook doe. Al 5 jaar met bezieling de mooiste bloemcreaties mogen maken en hoop dat er nog vele jaren mogen komen. Als bloemist zonder winkel is het hard werken om bekendheid op te bouwen, maar de groei gaat nog steeds door. Zowel op bloemen vlak als op persoonlijk vlak. Ik mag genieten van de luxe van niet meer moeten maar mogen. Dat gun je iedereen, maar is helaas niet voor iedereen haalbaar. Voel me dan ook gezegend :-))))

 2. Bezieling,datgene te gaan doen waar je hart naar uit gaat. Vallen en op staan in deze maatschappij. Begonnen met een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking, mijn kindje. Losgelaten door scheiding, zelfstandig in de kraamzorg, met mensen werken waar mijn passie ligt. Door teveel druk van de maatschappij half losgelaten en omgeschoold tot yogadocente, werk doen waar mijn ziel gelukkig van wordt. Ik heb het mijn leven lang gedaan en zal dat altijd blijven doen. Ik heb geleerd mijn angst los te laten, lef te hebben en het gewoon te doen wat ik graag wil. Ook visualiseer ik mijn werk voor me en kan het voelen hoe het is om dat werk te doen. Ik zie mezelf in die functie en zo heb ik iedere keer mijn werk gecreëerd en gekregen. Mijn ziel is gelukkig dat ik mijn hart volg.

 3. Wat een feest van herkenning is dit! Ik raak geëmotioneerd, maar ook heel blij! Mijn collega (zielsverwant) en ik zijn al 1,5 bezig om te verkennen of wij onze droom kunnen verwezenlijken. Het begon als een droom, een wens. Geboren vanuit bevlogenheid, passie en liefde. We 'zien' ons project al helemaal staan, energetisch gezien. Moeilijk vinden wij alle 'aardse' zaken: het financieren, het ondernemen, het onderhandelen. Daar zijn wij niet in thuis. Wij zijn overtuigd van synchroniciteit en beginnen steeds meer puzzelstukjes bij elkaar te zien tot een steeds tastbaarder iets. We zijn er nog lang niet: het zaadje is pas net geplant, maar wij voelen aan alles dat het er gaat komen! Dit artikel is één zo'n puzzelstukje, hartelijk dank!

 4. Dank je wel voor dit artikel waarin ik zoveel herken. Helemaal bezield is mijn bedrijf nog niet, met name op punt 1 heb ik nog veel werk te verzetten. De andere punten echter versterken mij in mijn overtuiging dat ik op de goede weg ben en met een gerust hart mijn intuïtie kan volgen.

 5. Ja, zeker herkenbaar op verschillende punten.
  Ik ben mijn hele leven al bezig met haken en breien. Met wisselend succes. Soms HEEL creatief, HEEL groots, HEEL….
  En nu weer in een pas-op-de-plaats. Dan vraag ik mezelf af of ik nog wel goed bezig ben, inderdaad of het nog bezield werken is, maar ik kan er niet omheen. Het is de rode draad 🙂

 6. Prachtig verwoord, ik kan dit helemaal onderschrijven! Ik zie het bij mijn cliënten en ook in mijn eigen werk: als je bezield bezig bent, wordt het werk / de kunst gedragen door iets groters, en kunnen er magische dingen gebeuren…

 7. Wat een fijn en bemoedigend artikel! Samen met mijn compagnon ben ik 3 jaar geleden een eigen bedrijf gestart om vanuit onze passie te werken en een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving. Van binnenuit dus!
  Echter na een jaar met voor beiden een zwangerschap en hectisch privéleven vind ik het wel erg lastig om de angst voor te weinig financieel onderhoud niet teveel door te laten dringen in onze bevlogenheid en die dingen te te doen waar we in geloven. Ik ben benieuwd naar andermans ervaringen in dit dilemma!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in