5 Manieren om meer plezier en geluk in je leven te voelen

Ik denk dat het grootste gedeelte van ons op deze wereld, bewust of onbewust gelukkig wil zijn, met alles wat het leven met zich meebrengt. Helaas is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan en vergeten we soms om gewoon gelukkig te zijn. Ze zeggen dat het doel achter elk doel gelukkig zijn is, Ik ga hier in mee. Wanneer we ervoor kiezen om gelukkig te zijn dan heeft het leven een flow en ons geluk heeft dan een positief effect op iedereen die we ontmoeten. Maar wanneer we ongelukkig zijn heeft dat ook effect op iedereen maar dan negatief.
Esther Hicks, geeft in haar boek: “Vraag en het wordt gegeven” hele mooie inzichten in gelukkig zijn.

Het grootste cadeau dat je een ander kan geven is je eigen geluk. Wanneer je in de staat van blijdschap, gelukkig zijn of van waardering zit, dan ben je volledig verbonden met de stroom van pure positieve energie, van wie je eigenlijk bent (je volmaakte eigen natuur) . Wanneer je in die staat van connectie zit, dan zal alles en iedereen die je je aandacht op focust, profijt hebben van jouw aandacht.

Hier volgen een aantal methodes die ik gevonden heb die kunnen helpen bij het bereiken van gelukkig zijn in je leven:

1. Stop met vergelijken

Veel van ons neigen zichzelf te vergelijken, met mensen om ons heen.. Onze levens, onze bezittingen, onze carrière, ons geld enz., enz. We kunnen ons ook vergelijken met wat er ons door de (sociale) media wordt voorgeschoteld als het perfecte leven. Als resultaat kunnen wij ons niet goed genoeg voelen over ons eigen leven. We kunnen zelfs ons leven vergelijken met hoe het op een ander tijdstip eruit zag.
Wanneer iemand een “beter” huis, auto of baan heeft, betekent het niet automatisch dat zij ook gelukkiger zijn of dat ze gelukkiger zijn voordat zij deze dingen hadden. Sommige van de meest gelukkige mensen die ik heb leren kennen hebben eigenlijk maar heel weinig. Geluk komt niet van materiële of externe dingen zoals we vaak gehersenspoeld zijn te geloven. Geluk komt vanuit het diepst binnenste van onszelf.
Wanneer we onszelf vergelijken met iets of iemand, dan houden we in essentie niet van onszelf of accepteren we onszelf eigenlijk niet. Wij kunnen nooit weten wat de reis van die andere persoon is. De eerste stap is om te beginnen om van jezelf te houden en jezelf te accepteren zoals je bent en waar je op dit moment staat in het leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2. Leef in het heden

Wanneer we onze levens lijden in het verleden of in de toekomst, dan is het praktisch bijna onmogelijk om in het hier en nu te zijn, waar al het geluk plaatsvindt. Wanneer we ervoor kiezen om in het heden te leven, geven we onszelf de mogelijkheid om gelukkig te zijn. We hebben allemaal van dingen spijt, dingen die we het liefst zouden veranderen aan ons verleden. Tegelijkertijd hebben we ook idealen over hoe onze toekomst zou moeten zijn, Maar het enige moment waar we echt invloed of hebben is het nu.

We kunnen ervoor kiezen om te leven vasthoudend aan het verleden of we kunnen kiezen om gelukkig te zijn en het verleden te laten voor wat het is. Het is belangrijk om je toekomst te plannen, maar blijf wel in het nu met wat je nu aangaat wetende dat het beweegt in de richting die je op wilt gaan;

De sleutel is om in het hier en nu te leven, mijn ervaring is om gewaar te worden of je in het hier en nu bent of ergens anders bent, Activiteiten doen die ik leuk vind heeft mij ook geholpen om meer in het heden te zijn.

3. Laat je verwachtingen gaan

Als we verwachtingen hebben dat mensen, banen, plekken, zo zijn dat ze ons gelukkig maken, dan laten we ons gelukkig zijn afhangen aan iets of iemand buiten onszelf. We zijn dan afhankelijk van iets voor ons eigen geluk.

Ik zie bijvoorbeeld in mijn eigen leven dat ik soms mijn geluk liet afhangen van hoe succesvol mijn baan was of hoe goed mijn relatie was met iemand van wie ik houd. Soms wanneer ik geen succes kende in die gebieden voelde ik mij niet gelukkig.
Wat ik vond helpen is: er voor gaan wat ik wil in het leven, daar mijn uiterste best voor doen en om mijn verwachtingen laten gaan hoe het resultaat er uitgaat zien. Een aantal jaar terug was ik in India en voordat ik ging besloot ik om mijn verwachting hoe India zou zijn te laten gaan. Deze benadering heeft mij geholpen om er een gelukkigere ervaring van te maken, niet alleen toen maar ook in andere situaties werkt dit.

4. Blijf bij jezelf

Een quote die ik een tijdje terug hoorde:

“Jezelf zijn in een wereld die dag en nacht bezig is om je net zo als iedereen te maken, is waarschijnlijk het grootste gevecht dat er is”.

Soms is het heel moeilijk om jezelf te zijn en hebben we groot moed en kracht nodig om bij onszelf te blijven.

Ik merk dat als ik niet dicht bij mezelf sta, dat ik me ongelukkig voel. Bv. In mijn laatste baan voelde ik, dat ik niet bij mijzelf bleef en dat het mijn geluk beïnvloedde, alleen maar om de veiligheid van het salaris dat ik elke maand kreeg.

Zoals ik net vertelde ben ik naar India geweest dit was al heel lang een grote droom van mij, om door India te reizen en hun cultuur te omarmen. Toen ik door India reisde voelde ik me echt dichtbij mijzelf staan.
Blijf bij jezelf en leef je leven gebaseerd op je eigen goedkeuring en acceptatie, Leer te luisteren en vertrouwen op je hart en ga voor wat je wil, Vraag jezelf: “wat maakt mijn hart aan het zingen en dansen?’

5. Wees dankbaar

Wanneer we alleen maar klagen en beschuldigen dan zijn we niet in staat van dankbaarheid. We focussen dan op het negatieve en creëren er eigenlijk nog meer negativiteit in ons leven.
Toen ik in India was, zag ik mensen die echte redenen hadden om te klagen. Veel mensen leefden en sliepen daar op straat, soms hele families. Andere keren zag ik mensen die ledematen misten of ernstige ziektes hadden. India heeft mij geleerd, dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn.

Dankbaar voor waar we nu zijn en staan in het leven is belangrijk onderdeel voor gelukkig zijn. We hebben zoveel in ons leven om dankbaar voor te zijn, onze gezondheid, onze baan, ons huis, onze familie/vrienden enz. Dankbaar zijn is niet het alleen maar zeggen maar het ook werkelijk voelen en geloven.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Dat zijn inderdaad ook mijn pijlers van geluk.
  Allemaal heel erg belangrijk.
  Ik zou ook nog willen toevoegen dat het belangrijk is om goed voor je lichaam
  te zorgen.
  Dan zul je ook beter in je vel zitten.

  • Dat zeg je goed galadriel , heel belangrijk.❤️
   De meeste van de vijf punten zijn het belangrijkste.
   Ik leef ook op deze manier, als vanzelfsprekend.
   Maar perfect , ooh nee , zoals ieder mens , min puntjes.
   Dat hoort erbij . ❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in