waarom moderne ‘medicijnen’ onze grootste fout zijn

Samengevat: Sinds de opkomst van de scheikunde, loopt de medische sector tegen allerlei problemen op. De sector lijdt onder corruptie, een gebrek aan begrip en nog veel meer.Hoe komt het dat steeds meer mensen door de illusies van mainstream medicatie heen prikken en kiezen voor natuurlijke alternatieven?

We leven al decennia met het idee dat je alleen beter kunt worden met het advies van een arts. Zij zijn uitgebreid opgeleid over het menselijk lichaam, ziektes en aandoeningen, dus zij weten vast alles over hoe je zieke mensen helpt, toch? Maar ook al hebben de meeste artsen echt de beste bedoelingen, veel van onze problemen zijn alleen helemaal te genezen met alternatieve, preventieve medicatie. Het soort dat de gewone gezondheidszorg nog steeds niet erkent.

Oké, voordat je met je ogen rolt – ja, natuurlijk hebben we artsen, chirurgen, experts nodig om weer beter te worden. Maar we hebben ook veel meer kennis, onderwijs en begrip nodig over wat gezondheid is en wat je nodig hebt om echt gezond te zijn.

Artsen zijn vooral getraind om medicijnen voor te schrijven tegen de symptomen van duizenden ziektes. Maar deze sector wordt niet voor niets ook een industrie genoemd. En aan gezonde mensen verdien je niets. Dat is precies waarom artsen niet veel leren over preventieve middelen die je helpen om überhaupt niet ziek te worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Alleen symptomen

Als je ziek bent, ga je naar de dokter. Die schrijft je dan wat antibiotica voor en daardoor verdwijnen wat van de symptomen. Maar hoe zit het met de oorzaak van het probleem, met wat je ziek heeft gemaakt? Hetzelfde geldt voor mensen die lijden aan kanker en tumoren – de snelle oplossing is om het weg te snijden of het te doden met chemotherapie en straling. En die methodes hebben enorm veel mensen weer gezond gemaakt, maar hebben ook ontzettend veel levens gekost. Door alleen de symptomen te behandelen, vergeet ons medische stelsel te kijken naar wat de ziekte veroorzaakt. Daarom snappen mensen niet wat ze fout doen en zien ze nooit in dat hun levensstijl bijgedraagt aan het krijgen van de ziekte.

Zou het niet fantastisch zijn als we de kans op een dodelijke ziekte zo klein mogelijk konden maken? Nou, dat kunnen we. Maar de moderne geneeskunde zal je dat niet leren. Het vermogen van ons lichaam om zichzelf te genezen is veel groter dan men je wil doen geloven.

Gebrek aan preventief begrip

moderne medicijnen artsenArtsen leren maar weinig over voeding. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind dat echt bizar. Een gezond dieet en een gezonde levensstijl zijn de twee belangrijkste manieren om te voorkomen dat je ziek wordt, én om sneller beter te worden. We hebben een dieper begrip nodig over waarom het belangrijk is om je lichaam gezond, schoon en levendig te houden. Alleen zo kunnen we voorkomen dat mensen überhaupt ziek worden. Misschien is dat aspect van het onderwijs aan ons, maar als we er nooit iets over leren op school of van onze ouders, over wat het écht betekent om gezond te zijn, hoe kan men dan verwachten dat we weten wat we moeten doen? Daarom vertrouwt bijna iedereen maar op artsen en nemen ze aan dat zij het ons vertellen als we iets moeten veranderen. En door het gebrek aan onderwijs over dit onderwerp, zien veel dokters het verband niet tussen voeding en het voorkomen van ziektes.

Chemotherapie

Chemotherapie en straling zijn de enige twee goedgekeurde behandelingen tegen kanker. Daarom worden ze ook voorgeschreven wanneer ze niet de beste keuze zijn. Mensen met een zwak immuunsysteem kunnen deze behandeling niet altijd aan. Uit meerdere onderzoeken blijkt hoe vaak kankerpatiënten overlijden aan de chemo, niet aan de kanker.

Ik heb zelfs verhalen gehoord over artsen die hun patiënten chemo voorschreven, terwijl die patiënten niet eens kanker hadden. Dat gebeurt duidelijk niet zo vaak, maar het laat wel zien hoe corrupt dit systeem kan zijn.

Winst boven mensen

Deze staat rechtstreeks in verband met nummer 1 op deze lijst, het behandelen van symptomen. Het maakt haast niet uit waar je last van hebt: je gaat naar de dokter, beschrijft wat er aan de hand is en hoogstwaarschijnlijk loop je naar buiten met een recept voor een of ander farmaceutisch geneesmiddel. Het probleem hiermee is dat de bijwerkingen van die medicijnen meestal genegeerd worden. En er wordt al helemaal niet gevraagd naar hoe de persoon überhaupt ziek is geworden.

Het is allang geen geheim meer dat veel artsen onder druk staan om bepaalde farmaceutische middelen voor te schrijven. Het is niet alleen een groot deel van hun opleiding en training: in Amerika bijvoorbeeld krijgen sommige artsen geld voor ieder medicijn dat ze voorschrijven! En even voor de duidelijkheid, niet alle farmaceutische medicijnen zijn slecht, sommige zijn echt hard nodig. Zeker als het gaat om pijnstillers. Maar veel van de voorgeschreven medicijnen zijn ook behoorlijk verslavend. Als je die aan de verkeerde patiënt geeft, kan dat leiden tot een ernstige verslaving en afhankelijkheid. In Amerika hebben ze nog steeds last van een enorme golf van opiumverslaafden, en alle gevolgen van dien.

Met deze medicijnen maskeren we de symptomen alleen maar. Het is belangrijk om in te zien dat deze medicijnen ons niet genezen en vaak ook niet het lichaam geeft wat het nodig heeft om zichzelf te genezen. Grote kans dus dat je binnenkort weer op spreekuur komt, voor je volgende recept. De farmaceutische industrie maakt geen geneesmiddelen, hij maakt klanten.

Het negeren van holistische alternatieven

Open je chakra’s met essentiële oliën Aandacht voor voeding in de medische industrie is er al bijna niet, maar holistische alternatieven worden bijna helemáál genegeerd en vaak zelfs uitgelachen. Als we chirurgie kunnen voorkomen door ons lichaam te geven wat het nodig heeft om zichzelf te genezen, waarom zouden we dat dan niet doen? Nou, omdat je geen geld kunt verdienen aan gezonde mensen. Dat is nogal een triest besef, maar tegelijkertijd geeft het ons ook macht. Er zijn honderden alternatieve geneesmethodes die mensen helpen zichzelf te genezen en de ziekte uit het lichaam te werken.

Als we zo volledig blijven vertrouwen op de mainstream geneeskunde, dan geven we onze eigen macht weg. Dan vergeten we ons fundamentele recht op gezondheid en leven.

Het lichtpuntje

Met bewustzijn en onderwijs komt verandering. Hoe meer we onze kracht terugpakken, goed naar ons lichaam luisteren en het geven wat het nodig heeft om echt te genezen, hoe meer ons leven zal bloeien. Steeds meer mensen geloven niet meer in de praktijken van de mainstream geneeskunde. Ze kiezen voor natuurlijke alternatieven, zoals een gezonder dieet, betere levensstijl, de toevoeging van genezende kruiden, het loslaten van emotionele blokkades en het confronteren van de kern van het probleem. We zijn in staat tot heling, als we maar genoeg in onszelf geloven en écht luisteren naar wat ons lichaam ons probeert te vertellen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Goed artikel hoor!
  Kijk maar eens naar de documentaire Heal op Netflix.
  Ik ben een fan van dr Bruce Lipton een Amerikaanse celbioloog.
  Hij heeft onderzoeken gedaan naar hoe je denken en de manier van hoe je in het leven staat je lichaamscellen duidelijk beïnvloeden.
  Daar zouden onze huidige opleidingen tot arts iets mee kunnen doen!

 2. Helder geschreven artikel dat precies verwoordt wat ik al jarenlang denk of vermoed van de medische wereld. De tekortkomingen en eenzijdigheden worden duidelijk uiteengezet, zonder nu meteen de hele reguliere geneeskunde aan de kant te zetten, in vele gevallen kunnen ze zeker helpen en zelfs levens redden. Maar minstens zo belangrijk zijn een gezonde levenswijze en een gezonde voeding waarmee al veel ziektes en aandoeningen voorkomen kunnen worden. En er zijn vele waardevolle alternatieve geneeswijzen die hun nut bewezen hebben, alsook kruidenpreparaten en homeopathische medicijnen. Ikzelf heb nu reeds een half jaar alle voorgeschreven allopathische geneesmiddelen aan de kant gezet omdat ik ze niet echt nodig heb en bijwerkingen hebben. Wel gebruik ik ayurvedische medicijnen voor bepaalde aandoeningen.

 3. Het woord “opiumverslaafden” is onjuist. De mensen zijn verslaafd geraakt aan opioïden ( opioids in het Engels), allerhande zware pijnstillers, die vrijwel dezelfde werking hebben als middelen die gebaseerd zijn op opium, b.v. morfine, maar die synthetisch zijn.
  Verder een uitstekend artikel! Dank.

 4. Ben fan van jullie events en artikelen, maar ik vind dit artikel best wel kwalijk. De medische wereld is zeker niet zuiver en er spelen veel andere belangen. Maar om chemotherapie in twijfel te trekken, is discutabel. Er worden namelijk ook veel levens door gered. Ik snap het punt dat je wilt maken: artsen/patiënten kunnen ook verder kijken dan dat (het is absoluut niet het summum en vernielt helaas ook goede cellen). Ook vraag ik me af over wat voor onderzoeken je het hebt? En ‘ik heb wel eens verhalen gehoord dat…’ getuigt niet bepaald van gedegen journalistiek. Hopelijk heb je hoor en wederhoor toegepast?

 5. Prachtig artikel! Als studerend gezondheidsconsulent, EFT-practitioner en verpleegkundige ben ik het volledig eens met jou. Zelf verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen lichaam, want ieder lichaam is en werkt anders. De oorzaken aanpakken is zo veel belangrijker dan de symptomen behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in