5 stappen om eenvoudig af te stemmen op je intuitie

Je intuïtie is een geweldig hulpmiddel als je keuzes wilt maken die voor jou goed zijn of als je graag een hoger perspectief wilt op bepaalde situaties in je leven. Deze 5 stappen helpen je om (beter) af te stemmen op je intuïtie:

1) Verbinden met jezelf: focus op je lichaam en je ademhaling

Je intuïtie is deel van wie jij bent dus om te kunnen horen, zien of voelen wat je intuïtie te vertellen heeft moet je verbinden met jezelf. Je intuïtie ligt in je, niet buiten je en om ermee te verbinden moet je vanuit je hoofd in je hart zakken.

Haal om te beginnen een paar keer diep adem en voel je lichaam. Observeer hoe je ademhaling je lichaam in beweging zet. Neem even de tijd om je lichaam te laten ontspannen en je ademhaling te verdiepen. Deze focus op je lichaam is je eerste stap om weer in verbinding te komen met jezelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2) Je gedachten observeren (in plaats van er middenin gaan zitten)

In het dagelijks leven maakt ons hoofd overuren. De stem van je intuïtie is subtiel en wordt makkelijk overstemd door alle andere gedachten in je hoofd. Je kunt de stem van je intuïtie beter horen als je eerst je eigen rust hebt gevonden. Dit kun je zoals gezegd doen door een paar keer diep adem te halen en je gehele lichaam te voelen (stap 1). Vervolgens stel je je gedachten voor als flarden van energie of als woorden die door je hoofd zweven. Ze komen er in, en (als je ze niet vasthoudt) zweven ze ook weer weg. Probeer je gedachten te observeren als waarnemer. Je hebt gedachten, je bent ze niet.

3) Loslaten wat niet van jou is

Om je intuïtie helder te kunnen waarnemen moet je loslaten wat niet van jou is. Anders zitten de meningen, emoties en energieën in de weg en kun je niet helder je intuïtie waarnemen. Stel je voor dat je onder een waterval van licht gaat staan die alles met zich meeneemt wat niet van jou is. Laat dat via je gronding (je verbinding met de aarde) wegstromen.

5 stappen om eenvoudig af te stemmen op je intuitie

4) Een heldere vraag stellen

Als je je rustig en in je eigen energie voelt kun je een vraag stellen aan je intuïtie. Maar let op: als je een vage vraag stelt, krijg je vaak een vaag antwoord. Stel je een heldere vraag, dan is de kans groot dat je ook een helder antwoord krijgt. Houd je vragen in het hier en nu en over wat jij zelf kunt doen (dus niet over wat een ander kan doen of wat er in de toekomst gaat of kan gebeuren). Zo geef je je kracht niet weg en geef je je intuïtie de kans je informatie te geven waar je echt iets mee kunt.

5) Openen om te ontvangen

Vervolgens hoef je ‘alleen nog maar’ te ontvangen. De antwoorden, inzichten en informatie kunnen op verschillende manieren naar je toe komen: je kunt ze voelen, horen, in gedachten zien of ineens gewoon weten. Ook kan het naar je toekomen via synchroniciteiten: mensen die op je pad komen en jouw precies dat puzzelstukje aanreiken dat je nodig had, een liedje op de radio met een tekst die aansluit bij jouw vraag, etc. Soms komt het direct, soms pas enkele dagen later. En soms is het (nog) niet aan jou om het antwoord op je vraag te weten omdat het niet-weten deel is van jouw groeiproces. En dat is ook oke!

Iedereen is anders en elke situatie is anders, maar deze 5 handvatten kun je gebruiken om te verbinden met je intuïtie. Oefening baart kunst!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in