5 tips voor ouders van een nieuwetijdskind

Nieuwetijdskinderen zijn zowel kind als volwassen. Ze zijn (hoog)gevoelig en komen hier op aarde om liefde te brengen in verschillende vormen. Hun ziel heeft een missie. Ze zijn gevoelig, meelevend, natuurliefhebbers, houden van de zon, sterren en de maan en zorgen graag voor anderen. Ze staan dicht bij de bron van zuivere, pure energie waardoor ze ook spiritueel open staan. Dit maakt ze echter ook kwetsbaar. Door deze openheid worden ze bloot gesteld aan allerlei energieën om hen heen, de positieve en de negatieve.

Gevolgen van deze blootstelling aan energieën.

Dit kan er voor zorgen dat hun energielichaam verstopt raakt. Lichamelijke en geestelijke klachten zijn vaak een gevolg hiervan. Denk aan onverklaarbare buikpijn, hoofdpijn en moeite met slapen. Maar ook druk in hun hoofd, waardoor er woede aanvallen ontstaan of juist extreem verlegen gedrag zich laat zien. Concentratieproblemen, plotselinge omslag in stemming en situaties niet meer kunnen overzien. Slaapproblemen komen veel voor en ook het niet begrepen worden. Ze voelen zich anders, buitengesloten van de ‘normale’ wereld. Voor deze jonge kinderen is dit verwarrend en erg uitputtend. Om de hele dag bezig te zijn met hoe een ander graag wil dat zij zich gedragen en om te gaan met de grote dagelijkse hoeveelheid prikkels aan emoties en gevoelens die zij binnen krijgen, is vermoeiend.

Jonge nieuwetijdskinderen staan open voor de energie van anderen.

Letterlijk iedere persoon om hem of haar heen kan gevoelens en emoties overdragen, zonder dat beide partijen dat in de gaten hebben. Jij als ouder/verzorger begrijpt niet waarom je kind zonder aanwijsbare reden zich in eens volledig anders gedraagt. Waar komt die woede aanval vandaan of waarom zit mijn kind altijd bij mij op schoot, terwijl de rest lekker met elkaar samen speelt. Komt een nieuwetijdskind in een ruimte waar zojuist een ruzie is geweest, dan zal dit kind zich terug trekken of juist gaan compenseren wat het in de ruimte mist.

Nieuwetijdskinderen zijn vaak bijzonder spiritueel wat wil zeggen dat ze ook de energieën van overleden personen kunnen aanvoelen. Dit is vaak een oorzaak van veel voorkomende slaapproblemen bij deze kinderen.

Hoe ga je daar nu als ouder/verzorger mee om?

Omdat je kind gevoeliger is hoef je het niet per definitie met fluwelen handschoenen aan te pakken. Maar enige verdieping in dit onderwerp is wel gewenst. Want als je meer over nieuwetijdskinderen (indigo-, kristal-, sterren-, regenboogkinderen en HSP) leest en hoe de gevoeligheid van deze kinderen een dagelijkse rol speelt in hun leven, dan merk je wellicht op dat deze kinderen niet standaard zijn. Ze denken anders, zien levensvragen anders, voelen dat ze anders zijn en hebben vaak moeite om mee te komen in de huidige maatschappij.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vijf tips, voor jou als ouder/verzorger, hoe je hier mee om kunt gaan:

  • Leer je kind dagelijks goed te aarden en zich af te schermen. Hierdoor kun je de hoeveelheid prikkels die bij je kind binnen komen aanzienlijk verminderen.
  • Doe samen ontspanningsoefeningen of mediteer.
  • Neem je kind altijd serieus wanneer het probeert uit te leggen hoe en wat het voelt. Iets wat voor jou niet realistisch is, is voor je kind op dat moment wel echt.
  • Leg je kind uit waarom het bepaalde dingen moet doen, zoals naar school gaan, een hand geven of met mes en vork eten. Nieuwetijdskinderen willen weten waarom!
  • Vertrouw op je eigen intuïtie. Jouw kind is niet voor niks jouw kind.

Vergeet niet te genieten.

Naast de dagelijkse uitdagingen die je tegen komt, mag je niet vergeten om te genieten van je prachtige kind. Nieuwetijdskinderen zijn mooie en unieke zielen die ons veel kunnen en gaan vertellen. Zij hebben de bijzondere kracht om te verbinden en vanuit liefde te handelen.

Jij bent niet voor niks de ouder/verzorger van juist jouw kind. Jouw kind heeft je uitgekozen omdat, hij of zij bij jou kan leren en lessen kan geven waar jij van kan leren. Geniet vooral van je kind en leer het kind om kind te zijn.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap