6 manieren om te leven vanuit je hart

Hoe fijn zou het zijn om jezelf vloeiend door het leven te bewegen, te leven vanuit je passie, je dromen te volgen, en te doen waar jij van houdt. Het lijkt soms wel iets onmogelijks om in deze staat van zijn te leven, maar ik geloof dat we hier op aarde zijn om te leren leven vanuit ons hart.

Stapje voor stapje. Want leven vanuit de liefde van je hart is niet iets wat je in één dag leert. Het is een manier van leven. Eén waarvan je je elke dag bewust van mag zijn. Bij elke keuze die maken bewegen we onszelf dichterbij of verder weg van ons hart. We kiezen tussen liefde en angst. Onszelf en de ander. Snel en langzaam. Rust en onrust. Het is niet altijd makkelijk om te kiezen voor je hart, maar deze tips zullen je zeker helpen om meer te gaan leven vanuit je hart.

1.     Volg je levensritme

Iedereen heeft eigen ritme, een snelheid van leven en bewegen die bij hem of haar past en waarbij hij/zij zich fijn voelt. We ervaren dit optimaal als we ‘in de flow zijn’, het moment dat we positieve emoties door ons heen stromen en het leven ons lijkt te dragen. We leven dan in het moment en ervaren innerlijk geluk. Om jouw ritme te volgen mag je langzamer bewegen, meer genieten en vooral doen wat goed voor jou voelt. Als je steeds meer dingen doet die resoneren met jouw hart zal je ervaren dat je steeds vaker in een flow raakt. Het universum zal jou hierin ook ondersteunen door middel van synchroniciteit, schijnbaar toevallige gebeurtenissen die jou het signaal geven dat jij op het goeie pad bent. Als jij resoneert met liefde en je hart volgt staat het hele universum achter jou.

2. Creëer meer rust in je binnenwereld

Als je je aandacht meer richt op je binnenwereld, de tijd neemt om rustig en bewust adem te halen en te voelen wat jij nodig in het moment. Hierdoor word je steeds beter in staat om meer rust en ruimte in jezelf te creëren. Vanuit deze ruimte kan je van alles: makkelijker bij jezelf blijven, je afstemmen op positieve gevoelens en je verbinden met positieve gevoelens.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Start vandaag  de weg  naar binnen  en neem de tijd om je af te stemmen op je binnenwereld. Je lichaam, emoties.

3. Neem de tijd om jezelf af te stemmen op liefdevolle gevoelens

Het is bewezen dat positieve gevoelens je slimmer, meer open en rustiger tegelijk maken. Dit komt omdat positieve gevoelens je hele lichaam vertellen dat je veilig bent, je gaat dan meer open en je bewustzijn verruimd. Neem de tijd om je af te stemmen op gevoelens van dankbaarheid, liefde en blijdschap. Hierbij kan je denken aan een dierbare of andere mooie beelden die een gelukkig gevoel bij je oproepen. Je kan ook denken aan dingen waar je van houd of waar je dankbaar voor bent. Hier zul jij je direct positiever door voelen!Love Wave

4.Vertraag

De snelheid waarmee je loopt, bewegingen maakt, je ademhaling. Vertraag jezelf. Hoe langzamer je dingen doet hoe meer je lichaam en geest ontspant. Neem eens rustig de tijd om je tas in te pakken, te lopen, rustiger te ademhalen en kijk wat voor fijns het met je lichaam doet.

5. Luisteren naar je eigen hartslag

Luisteren naar je eigen hartslag stemt je hoofd af op het ritme van je hart. Kijk daarbij eerst of je je af kan stemmen op positieve gevoelens in je binnenwereld. Hierbij kan je, net zoals bij de derde tip, denken aan een dierbare of andere mooie beelden die een gelukkig gevoel bij je oproepen. Daarna is het fijn om rustig in- en uit te ademen, op deze manier wordt je hartslag ook rustiger en vind je ontspanning in jezelf. Deze techniek zorgt voor directe stressreductie, de activatie van je immuunsysteem en de ontspanning van je lichaam. Luisteren naar je hartslag zorgt er ook voor dat je beter voor jezelf zorgt omdat je je meer bewust wordt van je lichaam, dat wat goed voelt en dat wat niet goed voelt.Je kan hart kan jou dus veel vertellen over wat je nodig hebt, je hoeft enkel de sensitiviteit te ontwikkelen om er naar te luisteren.

6. Verbind je vanuit rust en liefde met anderen

Maak vanuit de innerlijke ruimte en positiviteit die de vorige tips je hebben opgelevert contact met anderen. Oogcontact is hierbij van grote waarde. Als je iemand een tijdje in de ogen kijkt maak je echt verbinding. Bij positieve gesprekken merk je dan ook dat je meer en langer oogcontact hebt. Neem de tijd voor oogcontact, en te genieten van het contact. Dit kan je doen door oogcontact meer op te zoeken en minder weg te kijken. Verbind je met anderen als dit goed voelt, je zal hier meer energie van krijgen en je hart zal hier van opbloeien!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in