Niemand houdt van een negatieve sfeer. En hoewel velen van ons geloven dat het optrekken van een schild tegen negatieve vibraties ons beschermen zal tegen negatieve mensen, plaatsen en dingen, is de werkelijkheid  dat we naar binnen moeten kijken om ons ervan te verzekeren dat we vanuit vrede leven.

We moeten negativiteit niet honen en vrezen, want soms kunnen we er veel van leren, maar iedereen snakt naar een vredige staat van zijn. In het geval van dit artikel gaat geluk meer over een consistente staat van vrede en vreugde in het leven dan over een vluchtige emotie van verrukking.

In de woorden van Boeddha:

“Wat we denken, worden we.”

Dus als we negatief denken, verminderen we onze kansen aanzienlijk op een gelukkig leven. Het probleem voor velen is echter dat giftige gedachten aangeleerd zijn en giftig denken een gewoonte wordt, waardoor we niet alleen onbewust zijn van hun negatieve effect op ons welbevinden, maar ook van het feit dat we ze hebben.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar het is tijd om door deze façade van normaliteit heen te breken. Hier zijn 7 giftige gedachten die je moet laten varen als je een gelukkiger leven wilt leiden.

1. Denken Dat Je Een Slachtoffer Bent

Het is gemakkelijker om te denken dat de wereld tegen je is, dan te moeten toegeven dat het aan jou is om te veranderen. Je moet stoppen anderen de schuld te geven voor het feit dat jij het gevoel hebt ongelukkig te zijn met wie je bent of waar je staat in het leven. Als je er vanuit gaat dat uiterlijke omstandigheden moeten veranderen voordat jij kunt slagen, dan kom je nergens. Jij, en alleen jij, bent verantwoordelijk voor je lot.

2. Geloven Dat Anderen Beter Zijn Dan Jij

Wanneer je aanneemt dat je nooit zo gelukkig, succesvol, vervuld etc gaat zijn als iemand anders (omdat zij meer geld hebben, een betere stijl, een beter uiterlijk of een gezondere en liefdevollere jeugd hebben gehad), plaats je onnodige obstakels in de weg van je beste zelf. Wanneer je waardeert wat je hebt dan verdwijnt de illusie dat anderen het beter hebben heel snel, en je zult bevrijd zijn van afgunst en al het andere dat het zijn wie je wilt zijn en doen wat je wilt doen, in de weg staat.

3. Hoge Verwachtingen Koesteren

Ik heb een vriendin die altijd zo teleurgesteld was vanwege een geliefde, vriend of familielid die niet aan haar verwachtingen voldeed. Ze deed haar uiterste best om mensen het gevoel te geven speciaal en geliefd te zijn, en ze verwachtte van anderen dat die ook zoveel moeite deden, met verrassingsfeestjes, extravagante cadeaus en dagelijkse telefoontjes om bij te praten. Door te focussen op deze specifieke verwachtingen, miste ze alle unieke manieren waarop deze mensen in haar leven hun uiterste best deden.

Hoe minder je verwacht, hoe minder waarschijnlijk het is dat je teleurgesteld wordt, en hoe meer je in staat bent om te zien hoe gezegend je werkelijk bent.

4. De Behoefte Om Altijd Gelijk Te Hebben

Het is verspilde energie om iemand anders te willen overtuigen dat je altijd gelijk hebt. Want op die manier kun je nooit eerlijk tegenover jezelf zijn dat vergissingen nu eenmaal gebeuren en anders kun je nooit leren van je fouten. Als je je geest niet openstelt voor verschillende standpunten, of niet kunnen toegeven als je echt ongelijk hebt, voorkomt dat je leert en verhindert dat je diepere connecties creëert met vele verschillende typen mensen.

5. Angst Voor De Toekomst

Heb je wel eens een geweldige dag, week of maand gehad en dat je je plotseling ging afvragen wanneer al dat geluk weer eindigt? Je zoekt naar dingen die verkeerd kunnen gaan en je fantasie slaat op hol: degene die jou zo’n goed gevoel geeft kan je wel bedriegen; je kunt ontslag krijgen van de baan die je zo fijn vindt en waarin je uitblinkt, of van alles dat vreselijk verkeerd kan gaan. Deze giftige gedachten weerhouden je om in het moment te leven en te genieten van het geluk dat je op dat moment ervaart.liefde

6. In Het Verleden Leven

Dus je hebt spijt van dingen die je in het verleden hebt gedaan, maar raad eens? Het verleden zegt niets over wie jij nu bent. Het heeft je hooguit gevormd in die zin dat je ervan hebt geleerd en een beter persoon bent geworden daardoor, maar het bepaalt niet je lot. Als je beslist dat je verleden je weerhoudt om nu succes, liefde, een vervuld leven te hebben, dan zal dat je toekomst zijn omdat je dit denkbeeld manifesteert.

7. Je Druk Maken Om Wat Anderen Van Je Denken

Het is een algemeen bekend punt van zorgen onder de massa: je individualiteit tonen, nieuwe dingen uitproberen, fouten hiermee maken, moedige beslissingen nemen enzovoort, dat maakt je kwetsbaar en als je dan faalt of jezelf belachelijk maakt, zal iedereen lachen of je misschien afwijzen.

Als we de zorgen om het oordeel van anderen toestaan om van ons te winnen, dan ontnemen we onszelf de mogelijkheid om te groeien. We hebben allemaal leren lopen met de nodige blunders voordat we het helemaal onder de knie hadden. Vonden we dat erg?
Nee, want we waren baby’s en die onwetendheid bleek onze grootste zegen want we gingen gewoon lekker door met wat natuurlijk, juist en instinctief goed voelde.

Het leven is te kort om je bezig te houden met je zorgen te maken over hoe anderen zullen reageren op een beslissing of actie van jou, waarvan jij gelooft dat hij bijdraagt aan jouw geluk, dus doe gewoon ‘jij’, en negeer de haters.

Bewaar voor later op Pinterest:

7 giftige gedachten die je ervan weerhouden gelukkig te zijn

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Weer zo’n fantastisch geschreven verhaal vol levenswijsheid die iedereen wel kent maar waar zelden iemand zich aan houdt.

    De uitspraak “je bent wat je denkt” is zó waar. Ruim 20 jaar geleden was ik bezig met mijn motorrijbewijs en de belangrijkste les die ik daar leerde was, dat je moet kijken waar je heen wilt. Waar je je focus op legt, stuur je namelijk onbewust heen. Dit werd mij duidelijkgemaakt door ongevaarlijke obstakels die expres in de weg waren gelegd. De eerste paar keer dat ik het parcours reed, keek ik naar de obstakels en reed er onvermijdelijk tegenaan. Nadat ik leerde te focussen op de route die ik moest rijden, reed ik er moeiteloos tussendoor.

    Dat zette mij aan het denken en ik merkte keer op keer dat dit voor alles in het leven gold. Ben je ergens bang voor in het leven of denk je dat je iets niet kunt, dan “stuur” je daar onbewust naartoe en is het bijna onvermijdelijk deze onbewuste, beperkende gedachten, werkelijkheid te laten worden. Focus je je op je doel, dan stuur je daar min of meer moeiteloos naartoe.

    Nogmaals een mooi geschreven verhaal wat van mij nog wel een paar alinea’s langer had mogen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in