Leestijd: 5 minuten

Een spirituele liefdesrelatie; dat klinkt romantisch toch?! Het eerste waar je aan denkt zijn tweelingzielen, zielenvlammen en ultravlammen. Daar zijn prachtige verhalen over te vinden op internet.  Vergis je niet.  Een spirituele liefdesrelatie kan ook een zeer heftige, manipulatieve relatie zijn, waarin karma en oude pijn uitgewerkt wordt en/of eindelijk afgesloten.

Het einde van een relatie kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Je hebt tijdelijk het gevoel dat heel je leven is ontheemd, op zijn kop staat en dat het nooit meer goed komt met je..

heart-chakraWanneer je maar moeilijk los kan komen van een relatie, ondanks dat je fysiek al wel gescheiden bent, zou het kunnen zijn dat je energetisch nog verbonden bent met elkaar. Het zou zomaar kunnen zijn dat jullie elkaars emoties en gemoedstoestand nog dagelijks voelen, al woon je 1000km ver van elkaar. Zolang je op dezelfde frequentie zit, blijf je op elkaar afgestemd. Zo simpel is dat! Dat is vervelend, want daarmee blijf je in een stukje onopgelost verdriet hangen, waar je veel energie aan verliest en karma weer wordt opgebouwd. Vervolgens kan het zelfs zo zijn, dat wanneer je te lang, teveel energie verliest, er problemen kunnen ontstaan in je huidige leven.

Een intensieve en bijzondere liefdesrelatie overkomt je niet zomaar. Vaak leer je veel van elkaar en heb je elkaar werkelijk iets te bieden. Dat leren kan zowel een positieve les zijn als een negatieve, verdrietige les. Uiteindelijk is het altijd zo dat je er beter van wordt. Het is altijd een basis voor de rest van je leven.Nieuwetijdskind.com-hsp-sacraal-chakra

Iedereen is een spiegel voor je, dat wat diep begraven en onontgonnen in je onderbewustzijn ligt, kan de ander zomaar naar boven halen bij je d.m.v. spiegelen. Jouw aandeel en keuze in het geheel is op welke manier jij daarop reageert en of je er wel of niet bewust door gemaakt wordt. Iemand kan je diepste angsten naar boven halen of je grootste talent….

In ieder geval is het zo dat wanneer je relatie een grote impact op je heeft gehad,  je stevige energetische banden met elkaar hebt gecreëerd. En die banden laten niet zomaar vanzelf los zodra de relatie wordt beëindigd. De energetische banden alsnog verbreken kan je helpen een enorme sprong vooruit te maken in persoonlijke groei van je eigen leven.

Hoe ontstaan energetische banden eigenlijk?

Je bent door de liefde en openheid naar elkaar een intensieve verbinding met elkaar aangegaan. De verbinding is voor het oog niet zichtbaar maar zit wel in je lichaam vastgeketend vanuit bijvoorbeeld je chakra’s en bepaalde organen.chakra-therapie

Klinkt misschien gek, dat je via chakra’s en organen verbonden bent met elkaar. Ik zal het je uitleggen; in organen zitten emoties opgeslagen. Bijvoorbeeld in de lever boosheid, in de longen verdriet en in je hart liefde natuurlijk!  Chakra’s besturen bepaalde levensenergie aan in je leven. Zoals de wortelchakra je basisveiligheid en je kruinchakra je spirituele ontwikkeling.  Die zelfde frequentie van energie waarop je samen bent afgestemd, ontstaat wanneer je in het begin van je relatie verliefd bent op elkaar. Door de verliefdheid sta je voor elkaar open. Je hartchakra krijgt een enorme energie boost waardoor al je chakra’s ook meer energiedoorstroming krijgen.

In de loop van de relatie vanuit jullie liefde doe je beloftes aan elkaar, zoals; ik houd van je, of jij bent alles voor mij. Trouwen, trouw beloven, zakelijke overeenkomsten, voor elkaar zorgen…Seks en intieme gesprekken waarbij je over jezelf en afgelopen leven privé dingen aan elkaar verteld schept ook dat de energetische banden dichter en sterker worden. Wanneer je bijvoorbeeld veiligheid bij elkaar hebt gezocht, is de verbinding vanuit je wortelchakra sterk, en wanneer je spiritualiteit bij elkaar zocht is waarschijnlijk je kruinchakra sterk verbonden met een stevig energetisch koord.

Na beëindiging van zo’n relatie doe je er verstandig aan om zowel lichamelijk, spiritueel én emotioneel alle banden te verbreken. Anders blijft het aan je trekken, en blijft hij/zij op één of andere manier in je leven terugkomen. De energetische koorden, die er na beëindiging van je relatie nog zijn, zullen het tegenovergestelde effect creëren van waaruit deze zijn ontstaan. Wat in het begin van de relatie een bron van energie uitwisseling was, transformeert na beëindiging van een relatie in een bron van energielekkage.

Besef dat je de koorden alleen in liefde los kan maken. Vanuit haat, schuld ergernis of andere vervelende emoties houd je zelf de energetische koorden in stand en blijft de energie weglekken. Leer jezelf dat iedereen die je ontmoet  en impact op je leven heeft een gids voor je is. Iedereen is een Soul-Mate. Met iedereen die je ontmoet heb afspraken voor groei en ontwikkeling gemaakt. Sommige lessen zijn nu eenmaal vreselijk verdrietig en andere lessen zijn milder. Leer jezelf om vanuit de energie te denken; wij hebben elkaar iets geleerd. En vanuit liefde laat ik je ook weer los. Om zonder elkaar een mooi leven verder te kunnen opbouwen.

Hoe verbreek je de koorden?

Twee personen met aura en ondelinge inwerking van Chakra's
Twee personen met hun aura en ondelinge inwerking van Chakra’s

1) Zorg ervoor dat je alleen bent en even niet gestoord kan worden. Zet als je dat wilt een rustig muziekje op en maak de ruimte veilig en comfortabel voor jezelf. Misschien wil je liggen? Wellicht wil je bepaalde stenen bij je in de buurt? Wierook? Kijk wat jij wilt.

2) Kom tot rust en haal een aantal keer heel diep adem. Zowel diep in als alles heel goed uit ademen zijn heel belangrijk. Doe dat net zolang totdat je je rustig voelt.

3) Zodra je lekker ontspannen bent scan je in gedachten je lichaam af. Waar zie of voel jij de verbindingen of kleuren van de energetische koorden? Maak jezelf bewust van de verschillende aanknooppunten. Neem daarvoor de tijd!

4) Zodra je bewust bent van deze koorden visualiseer je je ex voor je. Of degene met wie jij de energetische banden wilt verbreken. Je zegt; Het is beter voor ons beiden dat wij onze energetische banden verbreken. Zo kunnen wij beiden verder met ons eigen leven. Om ons eigen hart te kunnen volgen.

5) Zodra je dat hebt gezegd visualiseer je een zwaard, een mes een gouden schaar, wat dan ook, waarmee jij de koorden wil doorzagen/knippen/snijden.

6) Je maakt één voor één de koorden los. En bij alle koorden denk je erbij dat je vanuit liefde elkaar vrij laat zodat jullie beiden verder kunnen met je leven.

7) Zodra alle koorden los zijn bedank je je ex voor zijn/haar aanwezigheid in je visualisatie en zeg je ; wij zijn nu los van elkaar, wij zijn beiden vrij om in liefde ons eigen leven verder te leven.

Zoals je leest is het geen moeilijke opgave om deze oefening te doen. Het zal je uiteindelijk veel energie opleveren, de energie van jezelf die werkelijk bij jou hoort.

Ik wens je veel succes en een vrij leven.

32 REACTIES

 1. Waarom zou je je ten eerste al iets laten opleggen? De spirituele wereld zit vol met leugenaars en profiteurs, ben je zeker dat deze vrouw met jou het beste voor heeft? Ik geloof dat een tweelingziel relatie niet doorbroken kàn worden. ook niet dat iemand dit kan overnemen. Dat wil niet zeggen dat de ander niet kan beslissen dat het te heavy wordt en iets anders kiezen… als jullie echt tweelingzielen zijn zullen jullie weer op elkaars pad gebracht worden. dat is wat geloof 🙂 succes

 2. Mijn ex vriend van 28 jr geleden is terug op mijn pad verschenen. En sinds korte tijd voel ik me duidelijk beter. Wat als ik die banden niet wil breken? Eerlijk gezegd voelt het goed hem weer in mijn leven te hebben. En hij denkt er net zo over. We geven mekaar steun en hulp.
  Kan het niet zijn dat dit zo heeft moeten zijn?

 3. Vraag weet iemand hoe je de energetische koorden weer kunt herstellen ? Of kan dat niet meer? Ik heb de koorden liefdevol verbroken omdat iemand zei dat.ik op de energie van mijn soulmate zat. Maar ik heb er nu vreselijk veel spijt van dat ik het heb gedaan. Ik vond die energetische band juist heel bijzonder. Iemand een tip. Ik weet nu hoe ik in mijn eigen energie kan blijven staan .

  • je zou een nieuwe koord kunnen maken met nieuwe inzichten op een nieuw niveau 😉
   Of je daar persoonlijk beter van word blijft een vraag want na een tijdje zal ook dit koord weer verouderen. het mooie van het leven is groei.
   oude wapens inruilen voor nieuwe en betere 😉

  • Als je een koord verwijderd hebt waarbij je genoot van die verbinding, ben ik wel benieuwd hoe het voor die ander was. Vond die het ook fijn, of teerde je op de energie van de ander?

   Om in je eigen energie te staan, is het aan te raden alle andere slurpende koorden ook liefdevol te verbreken. Denk aan negatieve relaties, aan elkaar blijven hangen, avontuurtjes voor 1 nacht. Het is heel bevrijdend voor iemand als zo'n verbinding verbroken wordt! De meeste koorden verbreken vanzelf als je geen contact meer hebt gehad na 3-6 maanden. Daarnaast helpt aarden (je bezig houden met het leven hier en nu) en een helder doel hebben voor je eigen leven.

   N.B. Je kunt een zielsverbinding niet verwijderen, dat is een heel ander niveau dan een energetisch koord – waardoor je elkaar altijd weer kan terugvinden.

 4. Iemand zei tegen mij dat als je een energetisch koord voeld met iemand vanaf je hoofd, nooit een goed teken is.

  Ik ben vergeten haar te vragen waarom dat is. Wat betekent dat dan? kan iemand mij hier antwoord op geven?

  • Peg, wat ik vermoed is dat diegene het had over de negatieve/beladen koorden. Die zijn makkelijk waar te nemen. Als zo'n koord actief blijft betekend dit dat er (onbewust) energie weglekt, of jouw energie leeggezogen wordt door de ander. Zo'n koord verwijderen geeft een enorme opluchting.

 5. heel toevallig heb ik ongeveer vijf weken geleden mijn energiekoorden zoals julllie het noemen zonder het bewust te doen doorgeknipt. Ik was het verdriet en het intense vele huilen om oude pijn diep uit mijn verleden (en wellicht uit vorige levens) plotseling zat tijdens het hebben van een intense huilbui waarin ik bleef rouwen om alle verlies in mijn leven(s) en de allesverzengende pijn die dat met zich meebracht. Ik zat er midden in, leek niet mer te kunnen toppen en dacht ineens: Nou is het klaar. Ik roep mezelf tot de orde en stop met huilen, ik ben het zat na al die tijd verdriet om oude onbruikbare last. Ik kreeg mijzelf zover dat ik stopte met huilen en dwong mijn gedachten om te buigen en uit te dagen niet steeds terug te vallen in de 'veilige' loop van zere gedachten. Kindgedachten vanuit kindpijn, gedachten aan mijn zielsliefde waar ik geen contact meer mee had, enz…

  Wonderbaarlijk werkte mijn aanpak dit keer vrijwel direct waar ik eerder blijkbaar nog niet klaar voor was. Om mijn rigoureuze aanpak om met het verdiet en alle verlatingspijn te stoppen, daadkracht te geven knipte ik symbolisch mijn hele verleden van mijn rug af. Want het hing als een zware last op mijn rug. Ik zei tegen mezelf in gedachten dat ik een nieuwe mens was zonder herinneringen, behalve de hele byzondere en mooie. Maar die bewaarde ik toch al op een speciale plek ergens in mijn systeem. Dus ik gaf mezelf een geschiedenis van één dag. Ik bestond uit gisteren en vandaag. Uiteraard ook symbolisch, echter uiterst doeltreffend om mijn verleden te parkeren en mij er niet meer mee te identificeren. Vanaf toen kon ik dus herinneringen uit mijn jeugd/verleden zien als een los onderdeel uit mijn bestaan en nodig geweest voor mijn zieldoel waar ik nu bewust nar toe aan het werken ben, gestaag.

  Het doorknippen gaf me vrijwel direct een enorm bevrijdend, licht gevoel, ondanks dat het niet bewust of gepland gebeurde. Tussen mijn zielsliefde en mij zijn er zeker nog energetische koorden, maar wel van liefde en soms verlangen. ik vraag me af of ik deze ook moet 'knippen'

 6. Werken vanuit 'onvoorwaardelijke liefde' lost alles vanzelf op. 'Onvoorwaardelijk' = in niemand zijn nadeel en komt dus 'iedereen' ten goede. Het is heel simpel allemaal.
  Het gaat om 'liefde'. Dat zuiver en puur deel dat in iedereen van ons zit.
  We laten ons heel gemakkelijk afleiden. We komen heel veel 'interessante' zaken tegen op ons pad. De boodschap is om alles te doorzien (misschien wel, te ontzien) om zo dicht mogelijk bij je bron te blijven.
  'Onvoorwaardelijke liefde' is het sterkste woord wat er is. Het meest helende ook. Denk er maar eens over na.

 7. Zo kan je toch ook karma ruimen/verwerken van iemand in je family cirkel, zelfs generaties terug, zover dat kan. Zo heb ik het gevoel dat ik die van mijn naasten bij mij mee heb gedragen. En dan vooral de vrouwelijke. Vanaf mijn geboorte heb ik mee gevoeld met iedereen. Hierdoor kon ik niet mijzelf als persoon ontwikkelen, omdat ik alleen maar met andere bezich was. Dankzij mijn dochter haar pubertijd kwamen bij mij al mijn trauma's boven tafel, ik ben mijn dochter eeuwig dankbaar. Nu jaren later en na heel veel lezen en verwerken, en de juiste lieve mensen die er op mijn pad kwamen en nog steeds komen, kan ik zeggen hoera ik ben wie ik ben en sta steeds meer en meer in verbinding met mijn bron/innerlijke ik.

 8. Als het niet lukt om koorden door te snijden,dan kan je altijd nog Aartsengel Michael vragen om te helpen om een of meerdere koorden door te snijden. De Engelen kunnen je altijd helpen met dit soort problemen en nog veel meer andere dingen.

 9. Je kunt er nog een stap aan toevoegen: laat voordat je de koorden door knipt eerst ieder zijn eigen energie terug krijgen. Dus energie van de ander die bij jou zit laten terug stromen en energie van jou die bij de ander zit naar jou terug laten komen. Dan is het een stuk makkelijker om daarna de koorden door te knippen. 🙂

 10. Esther, je hebt de pretentie om advies te geven, te simpel. Wie ben je om advies te geven over het verbreken van koorden, relaties of wat san ook. Laat het over aan het universum en de eigen wil. Het universum bepaalt, niet jouw advies. Wees daarvan bewusr.

 11. Dag, ik ga vanavond deze meditatie doen. Ik vind het heel erg verdrietig, ook omdat de ander mij nog niet herkende en de eenzaamheid intens is geweest voor mij in het loslaten. In het verdriet raak ik de Liefde kwijt en zoals Anna het zo mooi omschrijft, loslaten geeft Liefde maar is ook Liefde en herstelt de verbinding wens ik weer met mijzelf.

  Ik denk dat de nuance ligt in het doorknippen van de energetische koorden, die in de ontmoeting van dit leven zijn ontstaan en die je wel los moet maken om zelf niet te verdrinken in mijn eigen verdriet. De zielenverbinding verbreek ik hiermee niet en in een volgend leven zal je elkaar weer tegenkomen en opnieuw de aardse verbinding proberen aan te gaan.

  Zo voelt het in ieder geval voor mij en ik wens iedereen warmte en sterkte en nu ook mijzelf, Yadiel

  • Het was een heel bijzondere ervaring het losmaken van de energetische banden. Er was even verdriet, toen heel veel Liefde en Licht de nabijheid van de liefdevolle Bron voelde ik intens als warme steun. Ik voel me krachtig en liefdevol en nieuwsgierig naar de komende periode. Namasté, Yadiel

 12. Voor mijn gevoel heb ik mijn zielenvlam gevonden maar onze relatie is echt super heftig. Onze band is echt super sterk maar dat heeft zo zijn voor en nadelen. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben er natuurlijk dankbaar voor want veel mensen vinden hun echte liefde (soulmate niveau) niet (heb ik zo het idee) maar wanneer wij ruzie hebben met elkaar dan barst de bom ook echt. Misschien toch maar loslaten dan?

 13. Hallo, ik vraag mij af of je wel alle koorden mag doorknippen? Kan je hierin niets verkeerd doen?
  Kan het zijn dat de ene moeilijk los komt van de relatie maar dat de ander daar geen probleem mee heeft? In mijn geval, kan het zijn dat ik hier echt heel verdrietig om ben, omdat een relatie niet mogelijk is, en dat de ander; mijn tweelingziel, gelukkig en wel, met zijn leventje kan doorgaan zonder hiervan problemen te ondervinden?

 14. Een punaise wil ook wel eens helpen.

  Of een veer.

  Maar humor werkt altijd.

  Mogelijk moet je eerst een goede band met jezelf hebben om iets anders te kunnen loslaten.

  • @Aart,

   Oke…nou volgens mij is het ondanks in twijfelde of het gelukt was toch echt gelukt. Voel de magnetische band niet meer… Voelde me ineens ook zoveel blijer en liefdevoller, loslaten geeft LIEFDE.. Ja Aart inderdaad de band met mezelf is nog niet helemaal 100% maar wordt nog druk aan gewerkt!!

 15. Nou vind het nog niet zo gemakkelijk eerlijk gezegd, maar komt ook omdat je een beeld moet vormen(daar ben ik nogal slecht in net zoals met afschermen..is me tot nu toe nog nooit gelukt). Maar moet je het echt woordelijk opnoemen of kan dat ook in je visualisatie? Ik vind woordelijk iets zeggen vooral hardop zo moeilijk. Heb nu 1 poging gedaan. Hoop dat het gewerkt heeft, anders blijven herhalen toch? Duim duim!

 16. Met soul mates kan je het best koorden doorbreken, maar nooit met uw tweelingziel. Ik heb dat geprobeerd en geloof mij dat lukt waarom niet om dat je een dezelfde ziel bent. Als je die koorden doorknipt dan zeg je nee tegen uw ziel.

  • @nonya, koorden van liefde zijn ook niet door te knippen. Andere energetische koorden prima. Wat mij betreft ben je niet dezelfde ziel als tweelingziel; je bent ooit gesplitst , maar ik begrijp wat je bedoeld.

   • Koorden van liefde kan je wel tijdelijk doorknippen, als dat nodig is vanwege rust oid Gordon… 😉 maar mbt een tweelingziel verbinding waar ik bijvoorbeeld al 3 jaar in sta ….komt het toch altijd weer terug ……. <3 ach ja; een tweelingziel …..er is al veel over geschreven en ik laat al die zienswijzen maar lekker los , ik ben mn eigen meester en ik vele meesters staan me bij als het nodig is in intense liefde <3 …. mn dankbaarheid voor alles (hoe intens soms ook) kent geen grenzen ….. Namaste broeder 🙂 en groet Bert .

 17. Ik heb meerdere malen geprobeerd de band te verbreken, door te knippen, hakken, kettingzaag enz…. De band is onbreekbaar tussen mij en mijn ex….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in