spirituele liefdesrelatie los laten.

Een spirituele liefdesrelatie; dat klinkt romantisch toch?! Het eerste waar je aan denkt zijn tweelingzielen, zielenvlammen en ultravlammen. Daar zijn prachtige verhalen over te vinden op internet.  Vergis je niet.  Een spirituele liefdesrelatie kan ook een zeer heftige, manipulatieve relatie zijn, waarin karma en oude pijn uitgewerkt wordt en/of eindelijk afgesloten.

Het einde van een relatie kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Je hebt tijdelijk het gevoel dat heel je leven is ontheemd, op zijn kop staat en dat het nooit meer goed komt met je..

Wanneer je maar moeilijk los kan komen van een relatie, ondanks dat je fysiek al wel gescheiden bent, zou het kunnen zijn dat je energetisch nog verbonden bent met elkaar. Het zou zomaar kunnen zijn dat jullie elkaars emoties en gemoedstoestand nog dagelijks voelen, al woon je 1000km ver van elkaar. Zolang je op dezelfde frequentie zit, blijf je op elkaar afgestemd. Zo simpel is dat! Dat is vervelend, want daarmee blijf je in een stukje onopgelost verdriet hangen, waar je veel energie aan verliest en karma weer wordt opgebouwd. Vervolgens kan het zelfs zo zijn, dat wanneer je te lang, teveel energie verliest, er problemen kunnen ontstaan in je huidige leven.

Een intensieve en bijzondere liefdesrelatie overkomt je niet zomaar. Vaak leer je veel van elkaar en heb je elkaar werkelijk iets te bieden. Dat leren kan zowel een positieve les zijn als een negatieve, verdrietige les. Uiteindelijk is het altijd zo dat je er beter van wordt. Het is altijd een basis voor de rest van je leven.

Iedereen is een spiegel voor je, dat wat diep begraven en onontgonnen in je onderbewustzijn ligt, kan de ander zomaar naar boven halen bij je d.m.v. spiegelen. Jouw aandeel en keuze in het geheel is op welke manier jij daarop reageert en of je er wel of niet bewust door gemaakt wordt. Iemand kan je diepste angsten naar boven halen of je grootste talent….

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In ieder geval is het zo dat wanneer je relatie een grote impact op je heeft gehad,  je stevige energetische banden met elkaar hebt gecreëerd. En die banden laten niet zomaar vanzelf los zodra de relatie wordt beëindigd. De energetische banden alsnog verbreken kan je helpen een enorme sprong vooruit te maken in persoonlijke groei van je eigen leven.

Hoe ontstaan energetische banden eigenlijk?

Je bent door de liefde en openheid naar elkaar een intensieve verbinding met elkaar aangegaan. De verbinding is voor het oog niet zichtbaar maar zit wel in je lichaam vastgeketend vanuit bijvoorbeeld je chakra’s en bepaalde organen.chakra-therapie

Klinkt misschien gek, dat je via chakra’s en organen verbonden bent met elkaar. Ik zal het je uitleggen; in organen zitten emoties opgeslagen. Bijvoorbeeld in de lever boosheid, in de longen verdriet en in je hart liefde natuurlijk!  Chakra’s besturen bepaalde levensenergie aan in je leven. Zoals de wortelchakra je basisveiligheid en je kruinchakra je spirituele ontwikkeling.  Die zelfde frequentie van energie waarop je samen bent afgestemd, ontstaat wanneer je in het begin van je relatie verliefd bent op elkaar. Door de verliefdheid sta je voor elkaar open. Je hartchakra krijgt een enorme energie boost waardoor al je chakra’s ook meer energiedoorstroming krijgen.

In de loop van de relatie vanuit jullie liefde doe je beloftes aan elkaar, zoals; ik houd van je, of jij bent alles voor mij. Trouwen, trouw beloven, zakelijke overeenkomsten, voor elkaar zorgen…Seks en intieme gesprekken waarbij je over jezelf en afgelopen leven privé dingen aan elkaar verteld schept ook dat de energetische banden dichter en sterker worden. Wanneer je bijvoorbeeld veiligheid bij elkaar hebt gezocht, is de verbinding vanuit je wortelchakra sterk, en wanneer je spiritualiteit bij elkaar zocht is waarschijnlijk je kruinchakra sterk verbonden met een stevig energetisch koord.

Na beëindiging van zo’n relatie doe je er verstandig aan om zowel lichamelijk, spiritueel én emotioneel alle banden te verbreken. Anders blijft het aan je trekken, en blijft hij/zij op één of andere manier in je leven terugkomen. De energetische koorden, die er na beëindiging van je relatie nog zijn, zullen het tegenovergestelde effect creëren van waaruit deze zijn ontstaan. Wat in het begin van de relatie een bron van energie uitwisseling was, transformeert na beëindiging van een relatie in een bron van energielekkage.

Besef dat je de koorden alleen in liefde los kan maken. Vanuit haat, schuld ergernis of andere vervelende emoties houd je zelf de energetische koorden in stand en blijft de energie weglekken. Leer jezelf dat iedereen die je ontmoet  en impact op je leven heeft een gids voor je is. Iedereen is een Soul-Mate. Met iedereen die je ontmoet heb afspraken voor groei en ontwikkeling gemaakt. Sommige lessen zijn nu eenmaal vreselijk verdrietig en andere lessen zijn milder. Leer jezelf om vanuit de energie te denken; wij hebben elkaar iets geleerd. En vanuit liefde laat ik je ook weer los. Om zonder elkaar een mooi leven verder te kunnen opbouwen.

Hoe verbreek je de koorden? in 7 stappen

Twee personen met aura en ondelinge inwerking van Chakra's
Twee personen met hun aura en ondelinge inwerking van Chakra’s

1) Zorg ervoor dat je alleen bent en even niet gestoord kan worden. Zet als je dat wilt een rustig muziekje op en maak de ruimte veilig en comfortabel voor jezelf. Misschien wil je liggen? Wellicht wil je bepaalde stenen bij je in de buurt? Wierook? Kijk wat jij wilt.

2) Kom tot rust en haal een aantal keer heel diep adem. Zowel diep in als alles heel goed uit ademen zijn heel belangrijk. Doe dat net zolang totdat je je rustig voelt.

3) Zodra je lekker ontspannen bent scan je in gedachten je lichaam af. Waar zie of voel jij de verbindingen of kleuren van de energetische koorden? Maak jezelf bewust van de verschillende aanknooppunten. Neem daarvoor de tijd!

4) Zodra je bewust bent van deze koorden visualiseer je je ex voor je. Of degene met wie jij de energetische banden wilt verbreken. Je zegt; Het is beter voor ons beiden dat wij onze energetische banden verbreken. Zo kunnen wij beiden verder met ons eigen leven. Om ons eigen hart te kunnen volgen.

5) Zodra je dat hebt gezegd visualiseer je een zwaard, een mes een gouden schaar, wat dan ook, waarmee jij de koorden wil doorzagen/knippen/snijden.

6) Je maakt één voor één de koorden los. En bij alle koorden denk je erbij dat je vanuit liefde elkaar vrij laat zodat jullie beiden verder kunnen met je leven.

7) Zodra alle koorden los zijn bedank je je ex voor zijn/haar aanwezigheid in je visualisatie en zeg je ; wij zijn nu los van elkaar, wij zijn beiden vrij om in liefde ons eigen leven verder te leven.

Zoals je leest is het geen moeilijke opgave om deze oefening te doen. Het zal je uiteindelijk veel energie opleveren, de energie van jezelf die werkelijk bij jou hoort.

Ik wens je veel succes en een vrij leven.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Als je samen een (jong) kind hebt dan is het niet mogelijk om contact te verbreken, je zal daarom de koorden niet kunnen doorsnijden .. toch?

  • Helemaal juist. En de koorden door snijden is überhaupt niet effectief. Het is een verzonnen trucje om niet met de pijn te hoeven dealen.

   • Koorden doorknippen helpt mi als je bewust eea wilt loslaten. En het geeft meer rust . Dat je door je onderliggende behoefte vaak nieuwe koorden aanlegt is een tweede inderdaad, of dat je ze van een ander weer toestaat. 🙂

   • Ik zie dat anders, vanuit een ander perspectief Rob! Ik zie het als ‘verantwoordelijkheid nemen voor je eigen energie’ En daarmee juist de pijn voelen die je te helen hebt. Zo lang je verstrengeld blijft met de ander blijf je bij jezelf weglopen…

   • Na mijn scheiding ben ik nog 7 jaar verbonden geweest met mijn ex. Eerst was er alleen verdriet, pijn en boosheid. Echter naarmate ik meer en meer begon te begrijpen waarom hij in mijn leven is gekomen en welke lessen ik te leren had werden de banden steeds losser om uiteindelijk gewoon op te lossen waardoor ik nu vrij ben van hem. Of misschien beter gezegd, vrij van oude patronen die door hem getriggerd werden en dus bij mij bewust werden gemaakt waardoor ik ze kon verwerken en er nu vrij van ben. Ik voel me nu veel lichter en vrijer dan vóór ik hem leerde kennen. En het ging niet vanzelf hoor, het was hard werken, durven voelen, door pijn, verdriet en diepe wanhoop heen leren ademen en huilen maar dan heb je ook wat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in