Jaag jij liefde en spirituele ervaringen na

Hoezeer we er ook van overtuigd zijn dat we ons leven aardig op orde hebben, het leven heeft nog wat harde waarheden voor ons. Wegrennen is helaas geen optie, we moeten deze waarheden ter harte nemen om echt verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven.

Van sommige van deze waarheden ben je je wellicht al bewust; wat betreft de andere wil ik best de botterik zijn die ze jou vertelt. Haat me maar vandaag, dank me dan morgen.

Oh trouwens, dit wordt geen superchagrijnig stuk over hoe vreselijk het leven is. Het is bedoeld om je aan te sporen met deze kennis aan de slag te gaan.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hier zijn 8 akelig eerlijke waarheden die je toch even zult moeten horen, in een filmpje en opgeschreven.

1. Je Zult Spijt Krijgen Van Alle Tijd Die Je Op Social Media Doorbrengt

Social media, superleuk, ik ben net zo verslaafd als jij. Maar door al die social media zijn we een stuk minder met elkaar verbonden dan ooit tevoren, terwijl het juist lijkt of we meer verbonden zijn. Ja, we kunnen in contact treden met duizenden mensen, makkelijk zat, maar of dat nou zo’n diepgang heeft?

De social media beroven ons van echte verbintenis en van ervaringen in het echte leven. In plaats van om ons heen te kijken, de wereld in, terwijl we ergens lopen of in het openbaar vervoer, laten we ons inpalmen door wat de digitale wereld ons biedt. Als we zo verslaafd blijven als nu, kan het echt eng aflopen, even los nog van hoe schadelijk al die technologie misschien wel is.

2. Jouw Reacties Zijn Het Probleem

Ja, vervelende dingen gebeuren. En vaak is het moeilijk daarmee om te gaan. Hoe zwaar een uitdaging ook is, het is onze reactie die uitmaakt hoeveel impact het op ons leven heeft.

Het is aan jou om te bepalen hoe chagrijnig je ervan wordt als je afgesneden wordt op de snelweg. Als iemand slecht over jou denkt, is het jouw keus om onzeker in je schulp te kruipen. Laat je spontane reactie er even zijn, zodat je er daarna bewust voor kunt kiezen hoe lang je wilt dat jouw reactie de rest van je leven beïnvloedt.

3. Het Gevaarlijkste Wat Je Kunt Doen Is Gevaar Mijden

Of je jezelf nu ziet als iemand die het gevaar opzoekt of juist niet, niks is gevaarlijker dan zelfgenoegzaam bij de pakken neer te blijven zitten. Niet dat jouw leven zo stom is dat je absoluut nu moet opstaan om er iets aan te doen, maar in het algemeen is risicomijdend gedrag wel echt supergevaarlijk.

Als je grote doelen hebt, ga er dan ook voor, mik niet op iets kleins. Neem geen genoegen met ‘best wel oké’, als je van binnen weet dat je het heerlijk zou vinden om zo veel méér te doen, te creëren, te hebben. Als je daar het risico niet voor neemt, kost je dat je levensgeluk.

4. Zorg Dat Je Altijd Genoeg Geld Hebt Voor Wat Jij Belangrijk Vindt

“Oh, ik zou graag naar die lezing of cursus gaan die mijn leven zou kunnen veranderen, maar ja, ik zit best wel krap!” Ja, dat zal best, maar dan moet je zorgen dat je meer dan genoeg hebt om juist ook die belangrijke dingen te kunnen doen.

Vaak zit het hem erin dat we namelijk wél geld uitgeven aan onbelangrijke dingen. Als we 5 euro uitgeven aan een luxe koffie, verzinnen we daar niet bij dat dat geld nooit meer terugkomt, terwijl we wel moeilijk doen over die paar honderd euro waar we écht het grote geluk mee zouden kunnen vinden. Je hoeft niet je allerlaatste centen aan een seminar uit te geven, en je mag jezelf heus wel eens verwennen, maar sta er eens bij stil waar je geld naartoe gaat.

5. Mensen Zullen Toch Wel Een Hekel Aan Je Hebben

Je kunt je best doen het iedereen naar de zin te maken, maar je zult zien: er zijn altijd mensen die jou niet leuk vinden. Dus in plaats van je waardevolle tijd eraan te besteden te doen wat je denkt dat andere mensen zouden willen, ga je gewoon jezelf ten volle accepteren. Dat is veel leuker.

6. Verwijten Verzwakt Jou

Op het moment zelf lijkt het vaak aantrekkelijk om de schuld te geven aan de omgeving, of aan iemand anders, maar op de lange termijn wordt het een kwalijke gewoonte. Hoe minder verantwoordelijkheid je neemt voor wat jij doet en voor welke beslissingen je neemt, hoe zwakker je geestelijk wordt.

In eerste instantie kun je, als je verantwoordelijkheid neemt voor je daden, wel op wat hobbels stuiten, maar als je het volhoudt, leef je straks op basis van eerlijkheid. Zo versterk je je vermogen om uitdagingen aan te gaan.

7. Mensen Denken Niet Zo Vaak Aan Jou Als Jij Denkt

Zoals wij het zien, draait de wereld om onszelf, maar er zijn zeven miljard mensen die er óók zo over denken. We zijn heus niet allemaal vreselijke egoïsten, maar over het algemeen zijn we drukker bezig met hoe anderen ons zien dan met hoe wij anderen zien.

Ook hier geldt: omarm je ware zelf, vind vrede in het besef dat mensen veel te druk met zichzelf zijn om zo veel aandacht aan jou te geven als je zou denken.

8. Zelfs De Perfecte Relatie Maakt Jou Niet Compleet

In mijn leven heb ik een paar vrienden wiens lange relaties ik bewonder, ik hoop er zelf ook ooit zo één te hebben. Maar zelfs deze mensen, die toch de Ware Liefde lijken te hebben gevonden, zijn zich er van bewust dat echt geluk vanuit jezelf komt, niet vanuit de ander.

Relaties zijn een verlengstuk van ons geluk, niet de basis ervan, dus richt je op het verstevigen van je Ware Zelf en dan komt de rest vanzelf.

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Helemaal mee eens !!!!!!

  Geniet van het leven, het duurt maar zo even…….
  Neem het in je armen, het zal je verwarmen…….
  Het geheim mag jij bewaren en dat is…
  .ERVAREN !l
  Liefs,
  Syta

 2. Prachtig stuk, in mijn ogen allemaal waarheden en hoe ik graag zou willen leven. Terwijl ik dit stuk lees op de website word ik geconfronteerd met allerlei reclames, waar ik geen behoefte aan heb maar er wel is. Ik blijf dit een mooi voorbeeld vinden van alle verleidingen waar we dagelijks mee te maken hebben. Of het nu internet is, verpakkingen voor voedsel, geld etc. Zelfs op deze website met goede artikelen blijkbaar geen ontkomen aan.

 3. Mooi stuk, goed geschreven, mooie wijsheid! Geen akelige waarheden voor ons maar mooi en bekend! Dank voor het delen!

 4. Zorgelijk als dit niet algemeen bekend is.
  De meeste mensen leven liever in een sprookje dan in de werkelijkheid.
  En zeker is de werkelijkheid soms een nare bedoening, maar er is zeker een plekje van geluk in te vinden.
  Niet bang zijn om op tenen te trappen of mensen te kwetsen geeft je juist respect.
  Respect voor jezelf en respect van andere omdat je niet bang bent om de waarheid te zien en uit te spreken.
  Belangrijk is alleen wel dat je het doet vanuit een neutraal strandpunt, wat is dat is en dat mag gezegt worden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in