8 tips om uit de put te komen met de Wet van Aantrekking

‘Iedere keer dat je iets prijst, waardeert, of je goed voelt over iets, zeg je tegen het Universum: “Meer hiervan, alsjeblieft. Meer hiervan.” En als je zou toestaan dat het leven makkelijk gaat, zou al het goede zo naar je toestromen.’ – Vrij naar Abraham-Hicks –

Je kent het waarschijnlijk wel: je komt uit bed, stoot je teen of gooit je koffie om, vergeet je sleutels, mist je trein, en terwijl een klein donderwolkje boven je hoofd gestaag groeit, kom je steeds meer bewijzen tegen van het feit dat de wereld een rotplek is en dit een baaldag gaat worden. Je medereizigers gedragen zich onbeschoft of kijken net zo chagrijnig als jij, en alles zit tegen.

Kortom, je zit energetisch op een lage frequentie en de wereld blijft bewijzen opstapelen van je negatieve visie. Immers, de Wet van Aantrekking werkt altijd, ook als je een rotbui hebt en zal er altijd voor zorgen dat de wereld terug spiegelt wat je gelooft.

Hoe kun je het roer omgooien als je op een lage frequentie zit?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hieronder lees je 8 tips hoe je met behulp van de Wet van Aantrekking uit de put kunt komen!

1. Neem het niet persoonlijk.

Geloof het of niet, de wereld en het universum willen je niet pesten. Integendeel. Via de Wet van Aantrekking spiegelen ze alleen maar terug hoe je zelf in je energie zit, wat je gelooft en waar je je aandacht aan schenkt. Wanneer je het persoonlijk opvat en boos wordt, als je gaat lopen rechtvaardigen wat er mis is of je gaat verzetten tegen wat je niet wilt, ga je alleen maar meer van hetzelfde creëren!

2. STOP met wat je aan het doen bent en reflecteer.

Wanneer ben je in deze negatieve spiraal beland? Heeft iets je getriggerd? Zie de trigger als een aanwijzing voor iets wat je nog kunt helen in jezelf. Laat je gehechtheid aan je negatieve gevoel (boosheid, angst) over datgene wat je getriggerd heeft los en schenk je aandacht aan wat je wel wilt zien, voelen of ervaren.

3. Probeer de humor van je situatie in te zien.

Denk aan Wile E. Coyote, de tekenfilmfiguur die zichzelf altijd weer op briljante wijze in de nesten werkt, of aan Basil Fawlty, het klassieke en hilarische voorbeeld van negatieve aantrekking. Wanneer je om jezelf kunt lachen,ben je alweer bijna 180 graden gedraaid en kun je weer makkelijk gaan creëren en terug krijgen wat je wel wilt.

4. Gebruik positieve affirmaties.

Je hebt een keuze. Gebruik positieve affirmaties om je gedachtestroom te richten op wat je wel wilt ervaren. Positieve affirmaties zijn statements over wat je wilt, in positieve vorm (dus zonder het woordje niet erin!) en in de tegenwoordige tijd (anders komt het nog steeds niet in het nu naar je toe).In mijn ervaring werken statements waarin je aangeeft waar je blij van wordt, waar je van houdt e.d. erg goed.8 tips om uit de put te komen met de Wet van Aantrekking

Een paar voorbeelden: ‘Ik hou ervan liefdevolle mensen tegen te komen.’ ‘Ik ben vreugdevol.’ ‘Ik ben een unieke uiting van mijn goddelijke wezen.’ ‘Ik wil graag een parkeerplekje vlakbij de deur.’

5. Voel hoe je je wilt voelen

VOEL het. Laat een positieve affirmatie je helpen je te voelen hoe je je wilt voelen. De woorden zijn alleen een hulpmiddel. Het gaat om de energie, de lading, het gevoel. Om aan te trekken wat je wilt, moet je de essentie ervan zijn, oftewel die energie voelen en belichamen.

6. Vind iets om dankbaar voor te zijn.

Als je al langere tijd in een negatieve spiraal zit, of het leven is op dit moment erg zwaar, lijkt het misschien moeilijk om 180 graden te draaien en je frequentie te verhogen. Toch is er altijd een beter voelende gedachte te vinden die je omhoog kan trekken. Dankbaarheid zit op de lijn van waardering: waardeer wat je al hebt. Er valt altijd wel iets te waarderen, hoe wanhopig je situatie ook mag lijken. Waardeer het feit dat de zon schijnt, dat je in een tijd leeft waarin je vrij kunt beschikken over informatie via internet, dat je een dak boven je hoofd hebt, dat je vrij bent te denken en zeggen wat je wilt. Kijk naar wat je mooi vind, waar je blij van wordt. Toen ik ooit in een kille studentenkamer op het noorden zat, was ik dankbaar voor die tijd van de dag dat er toch een gouden zonnestraaltje door het raam naar binnen viel en genoot er intens van.

7. Vraag je af wat je van je situatie kunt leren.

Wanneer je de mogelijke zin van je moeilijke situatie gaat onderzoeken, ga je alweer een flinke trede omhoog op de frequentieladder. Je stapt uit de slachtofferhouding en in ‘empowerment’. Je pakt de leiding over je eigen leven terug. Een voorbeeld: toen ik ooit stage liep als beginnend psychologe bij de GGZ en Pfeiffer opgelopen had, waardoor ik met mijn stage moest stoppen, was ik nogal wanhopig. Ik stond ‘toevallig’ bij een kruispunt te wachten tot het stoplicht op groen zou springen, en dacht: ‘Wat kan ik van deze situatie leren?’ Ik deed enig zelfonderzoek en kwam erachter dat ik eigenlijk helemaal niet bij de GGZ wilde werken! Ik wilde een eigen praktijk beginnen. De energie ging weer stromen, ik kreeg mijn kracht terug en vond uiteindelijk een stageplek die me voorbereidde op het vestigen van mijn eigen praktijk. De Pfeiffer infectie was een geschenk in vermomming.

8. Begin je dag goed!

Voorkomen is makkelijker dan genezen: begin je dag goed! Besluit van tevoren wat je wilt ervaren. Vraag de parkeerengeltjes van tevoren om een goede parkeerplek (echt, het werkt!). Begin met een positieve affirmatie die voor jou werkt en goed voelt, die je energie geeft en blij maakt. Gebruik die als je startpunt. Speel ermee. Heb er plezier in!

Je kunt er altijd voor kiezen om je aandacht te richten op iets dat je beter doet voelen. Vandaar uit kun je nog meer goede gedachten, dingen, mensen en gevoelens aantrekken. Net als de Goddelijke Bron waar je deel van uitmaakt, ben je een schepper en je kunt zelf kiezen hoe je je leven wilt ervaren!

Zoals in de quote die aan Boeddha toegeschreven wordt:

Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg.

Bewaar voor later op Pinterest:

8 tips om uit de put te komen met de Wet van Aantrekking

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

16 REACTIES

 1. Twee weken geleden the secret gelezen. Vraag, geloof, ontvang! Kleine vragen, ik kreeg en krijg het. Grote vragen; vandaag stond mijn wensauto voor mij op de oprit. Dankbaar voor het lezen!

 2. Door jaren positief te blijven terwijl ik in een moeilijke situatie zat met een heel ziek kind en burn out raakte heeft mindfulness mij geleerd realistisch te kijken naar de dingen en zonder oordeel. Alleen maar positief is het dus ook niet ben ik nu achter

 3. Mooi artikel om nog eens door te nemen . mijn oude reactie is duidelijk ik ben van het kaliber . Let the sun shine . mijn partner is vrij depressief geweest en er waaiden een lelijke wind door ons huis . alles leek negatief . toch liet ik mij niet mee sleuren en bleef mijzelf . Ik weiger om te beïnvloeden door een ander . het brengt je nergens . met tegenslag leer je omgaan. Iedereen maakt dat soort dingen mee.

 4. Er gaat een wereld voor me open op deze site. Ik lees veel dingen die ik eerder ergens anders aan toekende. Deze worden nu toegekend aan energieën. Grappig hoe ik al 10 jaar vraag om een parkeerplekje….en die vervolgens ook krijg. Wordt er wel eens mee geplaagd door mijn omgeving. Grappig dat dit voorbeeld zo genoemd wordt. Ik geniet van deze site….

 5. Mooi, en absoluut nodig in deze wereld om dingen op een andere manier te zien dan gebruikelijk is.
  Ik heb, net als in de film ‘Epic’, mijn ‘Epic’ bril opgezet waardoor ik de magie zie van het leven! Soms valt de bril af of ben ik ‘m kwijt haha.. maar ik vind ‘m altijd weer terug.
  Inspirerend artikel, vooral punt 1 heb ik veel aan 😉

 6. Het leven brengt mijns inziens vele ervaringen en situaties die als plezierig of vervelend ervaren kunnen worden. Als goed en fout betiteld kunnen worden Door ons oordeel. toch heb ik niet het idee dat we met “positief” denken en affirmatie de dingen die gebeuren kunnen beïnvloeden alhoewel het een leuke en hoopvolle gedachte is. wel denk ik dat het mogelijk is je brein te manipuleren m.b.t. waar je focus op ligt. zodat je je meer richt op de “positieve” dingen dan op de “negatieve” dingen. Volgens recente bevindingen schakelen onze hersenen met zo’n 600 keer per seconde (pulsen over dendrieten) en dat is natuurlijk een niet te verwerken stroom aan informatie. we hebben daarom gelukkig een “filter” die de informatie sorteert en slechts een klein deel aan de informatie bewust laat worden. Er zullen dus net zo veel “slechte en goede” dingen in je leven gebeuren maar je kunt jezelf “herprogrammeren” m.b.t. waar je focus op ligt. je sluit als het ware je ogen meer voor “negatieve” dingen en ziet meer de “positieve”. waardoor het leven meer draaglijk en leuker kan lijken. toch voelt het bij mij ergens als manipulatie van het bewustzijn en dus niet manipulatie van de reële wereld om ons heen. Net zoals je in het leven pijnlijke dingen positief kunt proberen te benaderen en uitleggen en positieve vice versa. natuurlijk kan dit erg helpen je eigen gemoedstoestand te beïnvloeden maar er zit denk ik ook het risico in dat we problemen minder zien en dus ook minder aanpakken en alles maar ” positief” proberen te benaderen Hoe “slecht” het ook gaat. voor verandering/verbetering is doorgaans aktie nodig denk ik en berusten in alles Door neurologische manipulatie brengt die veranderingen niet teweeg. is dit nu fatalistisch denken van mij? wat vinden jullie er van?

  • @alomefaga, 🙂 Jouw redenatie is heel herkenbaar voor me. Alleen, ik vind die verlegging van focus niet erg meer. Ja, het is zoals jij zegt een soort ‘manipulatie van het bewustzijn’… So what? Is dat erg als je daarmee jezelf een handje helpt? Kies je ervoor om ‘manipulatie van het bewustzijn’ wederom als iets slecht te zien of als iets licht? Er is ook niemand die zegt dat je NIET tot actie moet overgaan als je meer naar de positieve kant gaat kijken. In tegendeel, meer naar de positieve kant kijken, kan je juist helpen om tot actie over te kunnen gaan.

   Natuurlijk is het ook een kwestie van balans: als je te veel overslaat naar ‘manipulatie van het bewustzijn’ kan het op brainwashing en ‘je ogen sluiten voor schaduwkanten’ gaan lijken. Maar gezien jouw kritische aard zou ik daar niet bang voor zijn, jij gaat dat snel genoeg herkennen, vermoed ik 🙂

   • @stien, Dank voor de reactie. Ik probeer de dingen in mijn leven niet meer te betitelen als zijnde positief of negatief maar gewoon voor wat het is. Niet meer dan oorzaak en gevolg. Constructief dingen benaderen en kijken wat werkt en wat niet. (of liever…wat wenselijk is en wat niet) Ik geloof wel degelijk in een oppermachtige energetische kracht die alom aanwezig is maar ik personificeer die kracht niet (meer) Geen god of allah of jaweh met een baard op een wolk, geen engeltjes, geen geesten of zielen van overledenen, geen demonen en verrezen meesters.. In die zin ben ik dus een soort afvallige geworden. Na meer dan 20 jaar me verdiept te hebben in het spirituele , mediteren en cursussen en ongelofelijk veel bezoeken aan paragnosten e.d. Ik zit in een fase van realiteit en denk dat het tijd is om volwassen te worden en verantwoording te nemen voor onze (mijn)daden. Alles wat er hier gebeurd is mensenwerk en niet gedaan door verzonnen entiteiten of goden denk ik. Natuurlijk kan positiviteit veel kracht geven en ons motiveren dus daar ben ik wel voor. De macht der suggestie is erg groot en sterk en kan vaak (tijdelijk) troost brengen en ik denk dat daarom veel mensen (waaronder ik eerst ook) hierin gaan geloven en worden meegetrokken. Ik ben hier wel eens een beetje boos over omdat veel mensen daarom hun kracht bij een ander leggen en hiervan afhankelijk worden of heel veel geld spenderen. Ik begrijp dat mijn woorden voor sommigen kwetsend kunnen zijn en zeg er dus even stellig bij dat dit slechts mijn mening is en een ieder is vrij zijn eigen mening en geloof te hebben. Ik ben alleen een beetje ongeduldig aan het worden. We zouden al lang alle ellende de wereld uit geholpen kunnen hebben en hier een “hemel” geschapen kunnen hebben op aarde voor ons allen als we maar de feiten recht in de ogen kijken en totale verantwoording nemen voor al onze daden. Soms veranderd mijn ongeduld in frustratie…dus misschien toch maar weer eens even mediteren….grinnik

    • @alomefaga,
     misschien dat ongeduld en die frustratie er ook maar gewoon laten zijn dan, voor wat het is, niet negatief of positief. En werkt dat dan inderdaad voor jou? Mediteren zal je niet van dat gevoel afhelpen of misschien wel, voor even.
     “We zouden al lang alle ellende uit de wereld geholpen kunnen hebben…” Tsja, misschien die ellende dan ook maar laten voor wat het is: niet negatief of positief. Heb jij jouw eigen hemel dan al geschapen? Waarom zou de hele aarde dat dan al hebben moeten doen 🙂
     Ik deel je zorg over ‘je kracht bij anderen leggen en zo nog veel geld verliezen ook’… langs de andere kant, kunnen we soms wel wat hulp en steun gebruiken om zo aan kracht te winnen… het is een wankel evenwicht, een slappe koord. De raad is dan om je harte-intuïtie te volgen, maar daar zit ik zelf met een probleem 🙂
     PS, dat woord afvallige is ook wel weer een negatieve benadering hé tenzij je het bekijkt als iets waar je trots op kan zijn, maar dan zou ik het niet ‘afvallige’ noemen, eerder ‘individualist’ of ‘free spirit’.

  • @alomefaga, gisteren is mijn linkerbeen er plots afgevallen.

   Ik zit nog steeds te wachten of het leven het nu als een positieve of negatieve ervaring bedoeld heeft.

   Zelf voelde ik het enkel gebeuren.

   Bloeden gestelpt, been in de vriezer en de vloer geschrobt.

   En kwam niet verder dan; nou dat scheelt weer 50% kans om met het verkeerde been uit bed te stappen.

   Ja Alomefaga, dat is fatalistisch denken van u.

   Gezien het bewustzijnsnivo der mensheid gaat het hier op aarde hartstikke goed.

   We verwachten van een kruipend luierdragend wezentje toch ook niet dat in zijn auto stapt en naar zijn werk gaat.

   M.a.w. ieder situatie of gebeurtenis is echt geheel neutraal.

   Pas als de mens gaat denken krijgt die situatie, gebeurtenis de betekenis die het denken er aan geeft.

   Als ik mijn hoofd niet meer stoten wil dan zal ik moet leren opletten.

   De mens is hier op aarde enkel voor zichzelf en kan enkel zelf de hemel op aarde scheppen.

   Als de mens nog met anderen bezig is dan houdt dat enkel in dat in hem of haar of het nog dingen aanwezig zijn die niet doorzien/doorleefd zijn.

   De mens kan geheel compleet in zichzelf zijn.

   Dat wil niet zeggen dat je anderen niet helpen kunt maar als er geen eigen onbewustheden meer zijn zal dat geheel geschieden zonder enige frustratie of wat dan ook.

   Het leven draait enkel om jezelf.

   “Net als de Goddelijke Bron waar je deel van uitmaakt, ben je een schepper en je kunt zelf kiezen hoe je je leven wilt ervaren!”

   Ik heb nog even geen keuze kunnen maken.

   Help, zou dat nou ook een keuze zijn.

   Neen, dat zijn de omstandigheden.

   • @Aart,

    “En kwam niet verder dan; nou dat scheelt weer 50% kans om met het verkeerde been uit bed te stappen.”

    Haha! Kon ik wel even gebruiken, dank je 🙂

 7. heel mooi , maar op bepaald moment overstijgt mn ook de wet van aantrekking en dan is er niets mis mee om iets negatiefs te ontmoeten op je weg , dan geldt de regel niet mijn wil maar uw wil .geen negatief en geen positief , alles is ok. anders blijf je in de pesoonlijkheid hangen

 8. Mooi die tips om uit de put te komen.
  Het zal iedereen weleens gebeuren denk.
  Zelf ben ik type optimist en zie meestal
  Niet veel beren op mijn weg.
  Maar om mij heen valt mij op hoe mensen
  Ontevreden zijn met eigelijk alles.
  Twee keer op vakantie is niet genoeg.
  Ook ik heb tegenslag gehad. Heel veel zelfs
  Ik moest alleen ons gezin op vangen.
  Ik kreeg een bijzondere kracht over mij.
  Ik weigerden om mijn kop te laten hangen.
  Ik zie toch hoe bijzonder blij ik met alles
  Moet zijn.
  De mooie plekjes in de natuur die je steeds doen
  Verwonderen.
  Weg is het donderwolkje waar ik vanmorgen mee opstond.
  Want natuurlijk ben ik ook maar een gewoon mens met
  Zijn nukken en kuren.
  Maar ik ben gelukkig in staat om de zon te zien schijnen
  Ook al is die er niet altijd.
  Humor is mijn beste vriend.
  En maak er wat van is mijn motto.

  • Helemaal mee eens. Veel mensen zijn materialistisch en ondankbaar. Meer meer meer……egoïstisch en nooit tevreden. Jammer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in