9 september 2018 nieuwe maan in de zuinige maagd
Leestijd: 6 minuten

Na de hectische zomermaanden met verduisteringen en retrograde planeten, is het tijd om orde op zaken te stellen zodat je kan “oogsten”. Met oogsten wordt hier bedoelt klaarheid scheppen in je leven, door te bepalen wat belangrijk is voor jou en wat niet. Wat belangrijk is voor jou bepaal je aan de hand van welk gevoel het je geeft. Geeft het je energie en levensvreugde dan is het een blijvertje, rooft het energie van je en bedrukt het op je; dan is het tijd om dit NU los te laten.

Toch wel 2 extra belangrijke insteken zijn de datum 9-9 en het uur waarop het exact nieuwe maan is 20.02u.

Het cijfer 9 – 9

Aangezien het 2x voorkomt verwijst het naar evenwicht binnen jouw dualiteit (= leven). Meer bepaald naar een evenwicht vinden door jouw absolute waarheid te leven, vanuit een onzelfzuchtige kijk gestoeld op mededogen. Dankzij begrip en inzicht in je leven kan jij nu een belangrijke cyclus afronden en een start maken met een nieuwe cyclus. Ontknopingen worden gedragen door de energie van de 9 en een begrip van de volmaaktheid. Met de 9 stap je uit je emoties en leef je vanuit authenticiteit en verspreid je deze in de vorm van liefde.

Deze boodschap werd me al in mijn eigen leven gesymboliseerd door een crash op mijn externe backup schijf waarbij al mijn foto”s verdwenen zijn. Exit mijn verleden, ik mag nu starten met een totaal nieuwe lei. Mooie verwijzing naar de fase waar ik inzit. In oktober verlaat ik def belgie en vertrek ik naar spanje. Ik heb echt het gevoel dat ik een grote fase afsluit.

Het cijfer 20 02

Hier zie je een spiegeling van het cijfer, een verwijzing naar de innerlijke en de uiterlijke wereld die altijd in balans zijn. Want wat jij ook ziet in de buitenwereld, het is altijd gekleurd door jouw eigen kijk of visie op de dingen. Wat je herkent in de buitenwereld is altijd iets dat in jou leeft maar dat jij niet meer wil erkennen. Via de reflectie in de buitenwereld kan je zo weer naar binnen keren.

Met de 2 wordt verwezen naar uitwisseling en samenwerking, mannelijke en vrouwelijke energie die vanuit de nul (het oneindige potentieel) proberen het mysterie of potentieel in zich besloten (de nul) te doordringen door er zich mee te verbinden (2).

Met de maan in maagd

Onder de maagd energie ben je eerder zuinig met levensvreugde want je nood aan veiligheid zorgt ervoor dat je je intieme omgeving goed in de hand probeert te houden. Geen grootste dingen, zolang je je maar veilig en daarmee goed georganiseerd voelt. Veel beter is om uit dat denkend voelen te blijven en om meer contact te maken met je wetend voelen. Het leven is een concept van overvloed voor wie het zien wil. De beste garantie om het pad te ontdekken dat je op het lijf geschreven is, is VOELEN. En toch hoor ik van zoveel klanten zeggen: “Ik denk dat ik voel …”.

Hallo, wakker worden, voelen is verschillend van denken. Voelen is het gebruik maken van je hele lichaam en denken is enkel dat gekmakend koppeke gebruiken. In maagd wil je de dingen simpel en overzichtelijk houden. Wel geloof me, mijn leven is nog nooit zo simpel en eenvoudig geweest sedert ik leef vanuit mijn gevoel. Simpel : of het voelt goed voor mij of het voelt niet goed. Een duidelijk zwart of wit, geen twijfel mogelijk en daarmee leg ik mijn vervelende logica of ja maar”s of wat als, het zwijgen op.

Neptunus oppositie maan, legt je op de rooster

Wie nog leeft vanuit emotie ipv uit gevoel, kan zich totaal gedesoriënteerd voelen, daar neptunus de meester van de illusies, je gevoel probeert te verblinden. Deze invloed kan je bewust maken van het feit dat je te weinig assertief bent . Om dit te bereiken kan je overweldigd voelen door assertieve mensen die nu op je pad kunnen komen teneinde je wat assertiever te laten worden. De losse eindjes, die je nu remmen in de afronding van deze fase, in de vorm van angst en onzekerheid worden uitvergroot, zodat je deze ook onder ogen kan zien en daarmee hun macht kan breken.

Er is maar 1 manier om je angsten en onzekerheden los te laten.

Angst en onzekerheid kunnen je enkel geselen of in hun ban houden, zolang jij leeft vanuit keuzes waarbij jij je niet goed voelt. Dan leef jij in een hersenspinsel of een zelfbeperkende verhaallijn.

Analyseer je situatie, kijk naar waarom jij jezelf vastzet in deze situatie en keer terug naar de essentie waarbij jij je wel goed voelt. Vb ik moet eten maken (=voel me slaaf van het gezin). Transformeer dat naar een gegeven waarbij jij je goed voelt. Dat doe je door alle moeten te vervangen door mogen, dat wordt dan ; ik mag eten maken voor mijn gezin. Op dat moment kan jij bij jezelf invoelen wat de meerwaarde is van deze situatie en zo wordt jij je bewust van bv het feit dat je houdt van je gezin en ervan houdt om hen te voeden en te koesteren. Op die manier leer jij bewust in jouw leven te staan.

Deze maand nog 5 thema’s die retrograde zijn, dus innerlijk uitgewerkt worden

 • pluto retrograde in steenbok: wie ben jij echt, ja zeggen tegen je innerlijk potentieel
 • uranus retrograde in stier: laat je eigen visie doorbreken ivm met geld, wat je waardevol vind en durf je oude kennis overboord te gooien door het licht van je innerlijk weten te accepteren = vorm je eigen visie, het kan je plots overvallen.
 • Neptunus retrograde in vis: voel diep in bij jezelf, ga helemaal op in het wie je bent en je potentieel
 • Cheiron retrograde in ram: durf te kijken naar je innerlijke pijnen en angsten waardoor jij niet wil of durft jezelf te zijn
 • Lillithe of zwarte maan retrograde in waterman: laat je passie en levensvreugde al je muren en weerstand slechten. Breek je vrij, kies voor een je goed voelen ipv jezelf vast te zetten en te isoleren in een plicht of andere vorm van moeten en overleven. LEEF

Krachtige invloed van jupiter en pluto sextiel

De werking van de thema’s van de huidige maan worden gedragen door een zeer sterk en positieve energie. Met een sextiel verlopen de dingen gemakkelijk en jupiter en pluto zijn het succesverhaal dat je geluk en succes versterkt. Deze kracht zal op 12 september het sterkst te ervaren zijn.

Venus op de cusp van huis 8

Olé, venus komt juist huis 8 binnen in schorpioen. Geen doekjes voor het bloeden meer maar de real stuf. De kracht van schorpioen is optimaal in het 8ste huis. Hier zetelen die dingen die je verdringt, de uitdagingen waarmee je worstelt. Hier sterf je je symbolische, duizend doden. Pas als je deze doorlopen hebt kan je de liefde vinden en in geluk herijzen. Scorpio in 8 is de kracht van pure passie, sensualiteit, verleiding en vrouwelijk energie op zijn top.

De grootste uitdaging of les nu, zal je ontmoeten op het thema uranus die retrograde staat en oppositie de liefde (venus). Deze kan zorgen voor de symbolische bevrijdende schreeuw. De climax die je bereikt als je door je bittere en enge overtuigingen breekt en je overgeeft aan jezelf en eigenliefde. Ja je kan de liefde bedrijven met jezelf door ja te zeggen tegen jezelf en zo een extatisch leven te genieten en je kan vanzelfsprekend ook de lichamelijke liefde bedrijven vanuit een je eraan durven over te geven. Deze heerlijke alles of niks energie waar mensen o zo bang voor zijn. Scorpio gaat tot op het bot, tot op de essentie, geen excuses meer. Persoonlijk hou ik ontzettend van deze kracht, dankzij mijn mars in scorpio. Scorpio is pit. Laat de liefde maar pittig zijn en je vervullen met haar kracht.

Mars maakt hier een vierkant dus weer een uitdaging om daadkrachtig te zijn, om gericht te handelen en hiermee de MOED te hebben om te handelen vanuit eigenliefde.

* eigenliefde is leven vanuit een goed voelen waardoor je gevoed bent door je innerlijke bron. Egoisme is leven vanuit een gebrek / noodzaak en daarmee dingen eisen vanuit de buitenwereld.

Saturnus ondersteunt via een sextiel met venus waardoor dit proces gemakkelijker zal worden. Je zal hierdoor spontaan verantwoordelijk voor jezelf kunnen nemen, en dat is nodig als je wil leven vanuit eigenliefde en zelfrespect. Ontdek, dat als jij je innerlijk bron dient, jij vanzelf dienstbaar bent voor je omgeving. Exit egoïsme, oordelen, eisen en verwachtingen.

Lang leek het alsof wij, mensen, maar onze gang konden gaan. Maar door de verhoging van de energie en frequenties op aarde, is ook de tijd versnelt. De processen verlopen hierdoor veel sneller wat het grote voordeel heeft dat we ook sneller kunnen bijsturen. In één leven kunnen we nu veel meer zielethema”s uitwerken en afronden.

We zitten volop in de barensweeën van het ons ware zelf geboren laten worden. Een schitterende tijd lieve mensen waarin we leren om de beloftes van onze ziel te vervullen ipv ons te laten invullen door de buitenwereld.

Ik wens jullie de extatische schreeuw toe en hoop dat je er dik van zal genieten 😉

Tot de volgende maanfase van volle maan 25 september

13 REACTIES

 1. Wat een afsluiting, heerlijk!

  Lees je verhalen altijd met veel plezier
  Geniet lekker in Spanje!
  Gr Almanda

 2. Wow Isabelle, dank je wel. Ik herken je eigen groei hierin, je bent veel directer en puur! Mooi hoor. Ben zelf ook steeds bewuster en voel, voel, voel… Volgende week start mijn opleiding aan de lightworker academy en heb daar zo’n zin in. Ik weet dat het me nog meer bewustzijn en inzichten brengt om zo vanuit liefde en licht verder te leven en actief mee te doen in de transformatie op aarde.

  liefs Bastiaan

  • hallo bastiaan ja ik merk zelf hoe hard ik gegroeid ben de laatste 5 jaar …….heel veel plezier met je opleiding …….je licht opsteken in de buitenwereld is ok zolang het je innerlijke licht niet verstikt……;maw neem NIKS klakkeloos over maar maak het je EIGEN door het uit te testen en er je unieke draai aan te geven

 3. Dank voor deze fijne update weer. Ik ben onlangs ook naar het land van de fijne (winter)zon, de zee en de mooie bergen verhuisd. Een heel goede zet! Succes met de voorbereiding!

  • oooh super tanja, tja die voorbereiding is een ander paar mouwen daar het tussen het “werk” door gebeurt
   vrees dat ik workaholic ben, tja wat wil je als je werk je hobby en passie is
   maar ik kijk al uit naar dit nieuwe avontuur en probeer alles zoveel mogelijk vanuit het moment zelf aan te pakken
   heel veel plezier in je zonnige land

 4. Helemaal geweldig
  Dank je helder inzicht en vermogen
  Het mij in je woorden te (h)erkennen
  Midden in de roos
  Proficiat
  Een heerlijk leven in Spanje
  Francesca( Francisca)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in