Aantrekkingskracht

Het is een belangrijk deel in ieders leven, er zijn zich maar weinig mensen van bewust; ‘Aantrekkingskracht’. Net zoiets als de zwaartekracht. Zwaartekracht kennen we allemaal heel goed, iedereen laat wel eens iets vallen en gelukkig zweeft het dan niet de lucht in!

Frequentie

Aantrekkingskracht is energie. Het is een bepaalde frequentie. Vandaar dat je bij bepaalde situaties of mensen je gemakkelijk voelt en bij andere situaties of mensen voel je je juist ongemakkelijk. Veel hiervan heeft te maken met je comfortzone. Bewust of onbewust herken je de energie en je voelt je er prettig, of juist onprettig bij. Zodra je je ergens onprettig in voelt, weet je dat je ‘weg moet wezen’. Dan heb je blijkbaar je lesje geleerd of kies je duidelijk voor jezelf / een andere richting.

Aanpassen

Veel mensen hebben in hun leven helaas aangeleerd zich te veel aan te passen aan de energie (de wensen) van anderen. Wanneer je dat te veel blijft doen, leef je het leven waarvan jij denkt, wat anderen van je verwachten. Het is heel gek, want op deze manier blijven we voor elkaar denken, terwijl erg veel mensen hun leven heel graag juist ‘anders’ willen. De energie/situaties/aantrekkingskracht welke we eigenlijk niet meer willen, houden we dus zelf in stand.

Cirkels

Om het op een andere manier te zeggen; we denken en leven in cirkeltjes. Er lopen verschillende cirkels door elkaar heen, dat zijn processen. Op sommige stukken kruisen de cirkels elkaar. En de ‘overkoepelende’ energie die alle cirkels bij elkaar houdt, is je comfortzone; de aantrekkingskracht! We kunnen heel ons leven in één cirkel blijven hangen, doordat we denken dat we onmachtig, onbewust, of te weinig kennis hebben eruit te stappen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Nieuw jasje

We denken wel dat we regelmatig uit cirkels stappen, maar helaas blijkt er dan toch weer een situatie te ontstaan met andere mensen, andere gebeurtenissen en ander werk, waar weer hetzelfde gebeurd. Een zelfde, oude situatie in een nieuw jasje noem ik dat. Vaak raken we daar zo onzeker van! ‘Waarom gebeurd mij dat nu steeds’, hoor ik vaak zeggen.

Andere frequentie

communicatie-coachingHelaas ben je, wanneer er steeds situaties gebeuren welke je niet wilt, op een bepaalde frequentie afgestemd welke je brengt wat je niet wilt. Daarom is het zo belangrijk om altijd voor ogen te houden wat je wél wilt. Want dat is namelijk altijd een hogere frequentie dan van wat je niet wilt. Wees je er daarnaast ook van bewust dat er onwijs veel paradigma’s (beperkende overtuigingen) in je leven zijn ingeslopen. Want alleen maar afstemmen op wat je wel wilt is niet voldoende.

Beperkende overtuigingen

Het gaat erom, je beperkende overtuigingen onder ogen te zien, er aan te werken, ze ongedaan te maken, en van daaruit plannen maken voor je leven. Wanneer je dus ‘werkt’ aan jezelf, werk je automatisch aan een energie-verandering. En dat is een keuze! Dat is aan jezelf!

Aantrekkingskracht is Mooi! Gelijkgestemden waarmee je prachtige projecten maakt, Verliefdheid, Bepaalde muziek welke je in beroering brengt, noem maar op! Aantrekkingskracht is dus ook: Genieten!!

Besef dat aantrekkingskracht energie is. Dat het een bepaalde frequentie is. En dat jij zélf dagelijks kan kiezen op welke frequentie jij je afstemt. Blijf je richten op het positieve! En bij de dingen die je niet lukken: zoek hulp! Want waarschijnlijk zit je in een cirkeltje en heb je het even nodig dat iemand je helpt eruit te stappen….

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

51 REACTIES

 1. Hallo Robert,
  Mooi zoals jij dat beleeft.
  Hoe ziet die geestelijke wereld er voor jou uit?
  Zou je daar iets meer over willen vertellen?
  Dag, Lia

  • Hoi Lia,

   Ik vind het lastig om er de woorden voor te vinden.

   De geestelijke wereld is waar ik vandaan kom. Ik ben onlosmakelijk met die wereld verbonden. Ik ben een verlengstuk voor hun, en zij zijn een verlengstuk voor mij. Mijn fysieke lichaam en mijn ‘persoonlijkheid’ hier op aarde, en mijn energielichamen verbonden met de dimensies in de geestelijke wereld.
   Ik voel me gesteund door hun aanwezigheid. Ik word gesteund en geholpen door hun liefdevolle handelingen met het mogen loslaten van elk stukje levensles, opdat ik mag groeien en helen teneinde zelf volmaakte liefde te mogen uitdragen.
   Ik kan het niet zien, ik kan het voelen. Voelen is mijn kwaliteit/kracht.

   Groetjes Robert

   • @Robert, ik zal maar niet verwoorden wat ik voel.

    Gevalletje navelstreng niet doorgebeten.

    Wat een ellende.

    Ik krijg spontane hoofdpijn.

    Heelheid is weer ver te zoeken.

    Wat trek ik vandaag eens aan.

    Ik ga voor de luier.

    Dan val ik hier het minste op.

    • @Aart, het gaat hier niet om ene Aart of Robert, het is een mogelijkheid om te zien wat jij aan het doen bent.

     Ga jij uit van je eigen kracht, je eigen heelheid die er nu al volledig is of ga jij uit van je oude software draaiende in dat hoofd.

     Die oude behoeftige software oude ervaringen kunnen je van alles laten voelen maar of dat op de realiteit van NU van toepassing zou je kunnen onderzoeken.

     Ik ga zo mijn rollator op Marktplaats zetten, ik laat me vanaf nu steunen door de geesteswereld, ik voel me toch zo met ze verbonden, ik betwijfel of dat wederzijds is.

     Ik vermoed dat ze over een half uurtje niet bij Appie staan om mijn boodschappies te dragen.

     Hoe verbazingwekkend is toch dat hoofd met al zijn/haar gevoelens en gedachtes en dat het nog als echt ervaren wordt is helemaal een kunst op zich.

     Realiteitszin zit er bij de mens niet meer in.

     Ik ga beukenootjes zoeken voor de winter.

     • Hallo Aart,

      Als het niet om die ene Aart gaat, waarom heeft Aart dan de behoefte om zijn oordeel over mijn schrijfsel te geven? Wat gebeurt er dan met Aart?
      Die vragen mag je als retorisch beschouwen.

      Groeten Robert

     • Het gaat niet om Aart? Enkel om de mogelijkheid om te zien wat wij aan het doen zijn? Sinds wanneer speel jij voor blindegeleidestok?

      Er is trouwens alleen een heden-Zijn. Oude software en ervaringen – wanneer je denkt aan verleden of toekomst – dit alles doet zich in het Heden voor.

      PS wat betreft Appie. Ik wist niet dat de hamsterweken al begonnen waren. Laat je wat nootjes voor mij over, of ga je alles zelf opvreten? (Denk het laatste, gemene egoïst)

  • He Lia,

   Die vraagt triggert me ergens, want het maakt me wél wat uit. En dat heeft te maken wat ik hier graag op aarde zou willen bereiken, mijn intenties. Alleen zitten daar nog wat onzuivere stukken aan vast. Maar dat komt goed 🙂

   Groetjes van Robert

   • Ha Robert,
    Ik sla maar een slag in de ruimte, wat betreft dat “bereiken” van je. Wat wil je dan bereiken? Misschien iets dat je in de toekomst DENKT te realiseren? Terwijl het Hier en Nu aanwezig Is, toch?
    En met triggeren heb ik in ieder geval niets, hoor. Iemand kan hooguit iets in je wakker maken, een zaadje in de grond stoppen, en verder (ver)werkt iedereen op eigen manier en in eigen tempo.
    Fijne zondag, Lia

    • @hi Lia,

     Punt is dat niet alles me onverschillig laat, zeker niet wat betreft mijn missie en intenties. Die komen niet uit het hoofd, maar vanuit je hogere zelf.

     Jij bent niet verantwoordelijk voor de ‘trigger’, t gaf bij mij nog eens goed duidelijk aan wat betreft bovenstaande.

     Groetjes robert

     • @Robert, dat jij een roos bent die geurt is helemaal okay.

      Maar ‘missie, intenties, etc’ komt toch echt uit het hoofd.

      Pas als alles je onverschillig laat dan is je hoger zelf aan het geuren.

      Het gaat om je energie, je geur daar hoef je niets voor te doen, die is er als dat hoofd zijn hoofd (kop) houdt.

      Maar ja, een mens wil toch lekker bezig zijn en controle houden, het moet gaan zoals dat hoofd het ingeeft en door het hoofd hoger zelf te noemen houdt het hoofd de controle.

      Het is zo simpel maar dat schijnt de mens niet te willen.

      Neen, de mens heeft een missie, nou dit maanbengeltje niet hoor.

      Ja maar Aart waarom schrijf je dit dan, dat is toch niet voor niets.

      Wat mij betreft is het voor niets, ik word er niet warm of koud van, ik geur gewoon en de 1 walgt van de geur en de ander herkent mogelijk de simpelheid des mensenlevens en beiden maakt mij niets uit.

      • Dag Aart,

       Ik weet dat jij er anders over denkt, en met jou heel wat mensen meer. Ik zie soms onbegrip, soms onwetendheid, soms angst. Terwijl de wereld zo veel mooier en ruimer kan worden als je de geestelijke wereld, buiten de aardse wereld, zou kunnen/durven toestaan. Beiden zijn vast onderdeel van mijn leven geworden. Dat is wie ik ben. Als jij enkel op aarde wilt zijn en daar jouw ‘antwoorden’ des levens zoekt, dan is dat jouw goed recht. Ik wens jou daar dan succes mee!

       Liefdevolle groet van Robert 🙂

 2. Hi Lia,

  Als dit voor jou op deze manier goed werkt, dan is lijkt me dat dikke prima 🙂

  Ik denk dat onze insteek op dit gebied wat verschilt…

  Groetjes Robert

 3. @Robert,

  Hoi Robert,

  Ik schrijf maar even hieronder, want achter jouw stukje past het niet meer. 🙂

  Jij schreef: “Ennuh, wat gebeurt er met jou als je je antwoord (nog) niet hebt?
  Er ontstond immers rust op het moment dat je het frequentie-vraagstuk van jezelf mocht loslaten :).”

  🙂 Jaahaa, daar zeg je wat! Scherp opgemerkt! Haha, grappig. 🙂 Precies ja, wat gebeurt er dan! Is dus zo’n onderwerp. Zo’n dingetje. Van mij. Dat het oke is wanneer je iets niet weet. Dat het ook oke kan zijn wanneer je iets (nog) niet weet. En hoe dat wezenlijk te gaan voelen, en daar in of daar mee Zijn. Is een onderwerp van me. 🙂 Haha, dus dat heb je scherp ‘opgepikt’, Robert! Lekker typisch wel weer. Maar blij dat je me daar even aan herinnert, zeg maar, ook al doe jij dat natuurlijk niet bewust om mij even te prikkelen, ofzo, maar dat is inderdaad goed om daar af en toe even op ‘gewezen’ te worden, of herinnerd aan te worden, zo kan je het ook noemen.

  Gewoon dingen laten. En dat oke vinden. God straft niet. 🙂 Gewoon zijn. Genoeg zijn. Voldoende zijn. Is zo’n dingetje dus. En dat ongeduld, haastig, naar de finisch, opdat.. Is ook zo’n dingetje. Eén van mijn levenslessen. Levensoefeningen, noem ik het maar tegenwoordig. Mij aan het beoefenen in den ruste, en dat dat gewoon prima is. Dat geeft al zo onwijs veel lucht! 🙂 Dus ja, dank je Robert, voor, wat ik vind, scherp opgemerkte hoe je dat ook noemt. 🙂 FF zo’n herinnering. 🙂 Thanx!

  Liefs, Susanne

  • He Susanne,

   Graag gedaan, mooi dat je er wat aan hebt!

   Je zegt dat het ok is als je het (nog) niet weet, maar ik zou bijna zeggen dat je jezelf enigszins onder druk zet (na loslaten onstaat rust), waardoor ik het gevoel krijg dat je er van binnen ergens niet helemaal ok mee bent. Of ervaar je dit anders?

   Als je er van binnen ergens niet helemaal ok mee bent, dan kun je 2 dingen doen : of je ‘maakt’ het keer op keer ok (“niks aan hand, gewoon doorgaan”), of je gaat er een keertje echt naar kijken, waarom je jezelf onder druk zet.

   Slechts wat gedachtes.

   Groetjes Robert

  • Hallo Robert,

   (–Met het neerzetten van liefde bedoel ik overigens nog steeds een ik die dat doet. Mijn idee althans. Iedereen hier op aarde heeft een ik waarmee hij zijn leven en zijn lessen aangaat.–)

   Ik ga er even vanuit dat het ik (de ik-beleving of het ik-gevoel) zal moeten verdwijnen, want het ik is een bedacht iets, dat tussen je oren zit te kwaken. De werkelijke identiteit van de mens is het bewust-Zijn Zelf (ofwel gewaar-Zijn, datgene dat waarneemt).
   Zolang er dus een ik aanwezig is die liefde neerzet, bereik je niet dit zuiver bewust-Zijn.
   En zolang er een ik aanwezig is die lessen aangaat, terwijl datzelfde ik moet verdwijnen, wordt het wel erg moeilijk (lijkt mij). Het hele punt is dat het ik dan tegen zichzelf moet strijden en tegen zijn eigen lessen. Bovendien zal datzelfde ik lessen creëren die zijn eigen ondergang omzeilen (heel slim). Volgens mij is het nu juist dit tegen zichzelf strijden, dat bij mensen zoveel schuring en lijden veroorzaakt. Immers, het ik wil nog liever lijden en slachtoffer zijn dan verdwijnen.
   De enige oplossing is in mijn ogen het ego niet meer willen, hele ik-gedoe loslaten, desnoods van je afschudden en transcenderen in een Zijn.
   Doeg, Lia

   • He Lia,

    Mij gaat het om de praktijk, dwz wat is werkbaar en haalbaar voor mij hier op aarde. Ik ben al een tijdje onderweg en ik heb nog steeds een ik-beleving, en als ik bij mijn bron ben zal ik nog steeds een ik-beleving hebben. Maar dat interesseert me niet, omdat die ik-beleving geen afbreuk meer doet op mijzelf. Er is geen vernauwing meer op dat punt in liefde en bewustzijn. En zijn geen “ego” aspecten die afbreuk aan mijzelf doen. Zuiverder als dat kan het voor mij niet worden.

    Ik begrijp eigenlijk niet waarom je het ik wil laten verdwijnen, dat is niet de oorzaak van de ‘problemen’. Ik snap al die weerstand tegen dat ik niet.
    Ik zou ook niet weten waarom ik geen zuivere liefde kan neerzetten met een ik.
    En het gaat niet om het strijden tegen je levenslessen, integendeel, het gaat er om dat je ze aangaat, om juist die zuiverheid in liefde tot stand te brengen.
    Je lessen zijn op zo’n beetje het hoogste nivo van liefde gecreeerd door je Hogere Zelf. Niet in je hoofd (op aarde). Op het nivo van levenslessen is het onmogelijk dat hier zogenaamde slimme zaken worden bedacht om eigen ondergang te omzeilen. Dat heeft niks met liefde te maken, terwijl levenslessen vanuit liefde zijn gecreeerd.

    Het gaat er mijns inziens om, om niet tegen je ik te strijden, niet tegen je levenslessen, nergens tegen. Zodra iemand het gevoel heeft dat er gestreden moet worden, dan heb je al een stukje levensles te pakken (waarom strijden).
    Het is niet je ik die strijd, het zijn je levenslessen die voor zoiets als ontkenning van delen van jezelf zorgen, waardoor jij wilt strijden. En als ik hardop denk is strijden een gevolg van of angst of vluchten. Zo kun je verder doorgaan op de oorzaak, die wellicht in zelfafwijzing zit.

    Maar ik vermoed, uit jouw woorden op te maken, dat jij een aantal aannames doet, omdat je denk ik niet weet wat het einde van de rit (wat je noemt als bewust-Zijn) nu werkelijk voor jou kan betekenen hier op aarde. Klopt dat? (no offense, ik wil het graag even duidelijk krijgen)

    Groetjes van Robert

    • Ha Robert,
     Ik pak er even een paar opmerkingen uit.
     1.
     Je hebt het over een ik en een hoger Zelf. Als er een hoger Zelf is, is er toch geen ik nodig. Dat ik moet dan toch verdwijnen?
     2.
     Dat ik roept weerstand op (bij mij)omdat het symbool staat voor egoïsme, egocentriciteit en omdat het ik-beeld een bedacht iets is, dus niet werkelijk is. En ik heb er geen zin in om mij te laten misleiden door een bedacht ikje. Is voor mij hetzelfde als jezelf beduvelen door reclame wasmiddelen op de TV.
     3.
     Wat bewust-Zijn voor mij betekent en zoals ik het ook ten diepste ervaar, is dat het mijn werkelijke identiteit is. In zoverre spreek ik van identiteit omdat ik ervaar dit bewust-Zijn zelf te zijn. Het is mijn oorsprong en basis waar alles uit voortkomt.
     Het bewust-Zijn was er altijd, is Hier en Nu en zal er altijd zijn. Die kern is dus eeuwig. Wat dit laatste voor mij betekent hier op aarde is met name het weten dat ik nooit dood ga. Dat ik feite alles aankan wat op mijn pad komt.
     Dag, Lia

     • Ha Lia,

      Zolang jij hier op aarde bent, is het enige wat je kunt jezelf met je Hogere Zelf verbinden op het ‘hoogste’ nivo. Daarvoor hoeft die ik niet weg, dat kan m.i. ook niet, tenzij je incarnatie overlijdt. Maar ja, daar heb je ook niet zo veel aan 🙂

      Al die zaken die jij op dat ik plakt als het ware, zijn negatieve aspecte die je er af kunt halen. Het zijn altijd zaken die de (zelf)liefde in de weg staan.
      Of het ik bedacht is, ik zou er over na moeten denken, wat ik bij mijn vorige reactie ook al hierover deed. Dat geeft voor mij aan dat het te veel hoofdzaken zijn, en die helpen me niet verder.

      Jij hebt overigens toch vast ook nog een ik?

      Groetjes en fijne dag, Robert

      • Hi Robert,
       Ja hoor ik ben niet vrij van ik. Ik herken het gevoel of de beleving ervan heel goed. Zodra het verschijnt kan ik het ook weer makkelijk loslaten. ‘t Is een kwestie van onderscheid opmerken tussen ik en Zijn, Zelf-Zijn.
       In mijn beleving voelt ik niet goed aan. Het blokkeert mijn openheid en alles wat daarmee samenhangt.
       Groetjes, Lia

 4. (–Laat liefde je innerlijke kompas zijn–)

  Bijvoorbeeld. Onder andere. Of helemaal niet?
  Robert, ik zou dan wel van jou willen weten wat jij onder liefde verstaat, zodat deze als kompas kan dienen. Bijv. maakt liefde onderscheid tussen goed en kwaad? Volgens mij niet.
  En uit naam van diezelfde liefde heeft menigeen een moord gepleegd.
  Groetjes, Lia

  • He Lia,

   Goeie vraag, het was ook makkelijker gezegd dan het gedaan is 🙂

   Jouw liefde (mate waarin je liefde kunt ervaren en neerzetten) is bepalend voor jouw zuiverheid in waarnemen en handelen (alsmede je bewustzijn). Je gevoel zorgt voor je innerlijke vertaalslag. Daaruit volgt een keuze, een handeling of andere uitting.

   Liefde is de mate waarin jij je levenslessen hebt ontstegen, aldus de mate waarin jij je versluieringen van (zelf)liefde hebt losgelaten.

   Als iemand aangeeft dat ie uit naam van liefde een moord hebt gepleegd, dan denk ik dat ie niet helemaal begrijpt wat liefde is.
   Liefde en moord gaan wat mij betreft alleen samen als er een les achter steekt voor dader en/of slachtoffer. Lessen zijn altijd vanuit (hogere vormen van) liefde gecreeerd.

   Groetjes Robert

   • Hoi Robert,

    (–Jouw liefde (mate waarin je liefde kunt ervaren en neerzetten) is bepalend voor jouw zuiverheid in waarnemen en handelen (alsmede je bewustzijn).–)

    Is de mate van liefde (dus zeg maar wanneer ik flink hoteldebotel ben en op wolkjes loop) wel bepalend voor de zuiverheid van mijn waarneming?
    Lijkt mij eerder dat zuivere liefde bepalend is voor zuivere waarneming. Vraag ik weer wat is dan zuivere liefde? Volgens mij gaat het dan om liefde zijn. Dan ben ik toch gewoon liefde, en is er toch geen ik die liefde gaat “neerzetten”. Dat liefde (als energie) zich zal uiten (en uitstralen) begrijp ik. Maar er is dan geen ik die denkt dat liefde er op een bepaalde manier uit moet zien. Bijv. door met collectebus langs de deuren lopen. Met alle respect trouwens voor dit soort activiteiten, hoor.
    Fijne avond, Lia
    PS. Ik kan nog steeds niet onder woorden brengen wat Liefde is. Het is niet dit; het is niet dat.

    • @Lia,

     Hoi Lia,

     Jij schrijft: “Is de mate van liefde (dus zeg maar wanneer ik flink hoteldebotel ben en op wolkjes loop) wel bepalend voor de zuiverheid van mijn waarneming?”

     Ja, dat vind ik zo’n goeie zin, want inderdaad, is die mate van liefde bepalend voor de zuiverheid van onze intentie. ! Precies waar ik over na zat te denken vandaag. Ik denk dat onze waarneming sowieso als mens niet zuiver zijn, en daardoor kun je de ander dus ook nooit zuiver zien, en beïnvloedt dat natuurlijk weer je perceptie van die ander en dus ook je eigen idee/gevoel dat je hebt voor of over die ander. En omdat we dus ‘gekleurd kijken’ ervaren we die ander dus ook gekleurd, en in hoeverre beïnvloedt dat eigenlijk een Aantrekking tot iemand?

     Jij schrijft ook: “Maar er is dan geen ik die denkt dat liefde er op een bepaalde manier uit moet zien.”

     Dat vind ik ook een mooie zin, ook wel 1 om over na te denken, want inderdaad, überhaupt, hoe denk ik dat liefde er uit ‘moet’ zien. Ik heb daar eigenlijk nog nooit echt over nagedacht 🙂 (!), terwijl ik het zo’n heldere zin vind, haha!
     Het intellectuele antwoord is natuurlijk dat liefde elke vorm aanneemt, kan aannemen. Maar op het persoonlijk vlak kan je op onbewust niveau misschien inderdaad een bepaalde kleuring, idee, etcetera hebben, en zit ik me te bedenken; in hoeverre beïnvloedt dat mijn waarneming, perceptie, en ook mijn contact met een ander?

     Hmmm.. wil ik over nadenken. Dank je Lia, voor je mooie en wijze reactie :).

     Liefs, Susanne

    • <a href="#comment-17419"Ha Lia,

     (de mate van) Liefde is het gevolg van het afdoen van je versluiering, van je levenslessen die je afwijzen, die je kwaliteiten ontkennen, die je liefde en bewustzijn vernauwen. De meer je ontdoet van die versluieringen (levenslessen), de ruimer en zuiverder je liefde en bewustzijn zal worden, en de zuiverder je waarneming zal zijn.

     Zo heb je aardse liefde (hoteldebotel zijn etc), en je hebt hogere vormen van liefde (onvoorwaardelijke liefde, volmaakte liefde, …). Die zijn het gevolg van hetgeen ik boven beschrijf. Het is eigenlijk hetzelfde als de zuiverheid van je liefde.

     Je ervaring van liefde als onderdeel van je levenslessen.
     Het neerzetten van liefde als onderdeel van je missie.
     Levenslessen en missie gaan altijd hand in hand, het vormt samen je plan.

     Groetjes Robert

    • He Lia, Susanne,

     Zie ook hieronder mijn vorige reactie over zuiverheid van waarneming. Het mooie is dat je waarneming wel steeds zuiverder kan worden door die versluieringen/levenslessen achter je te laten. Dat verhoogt je staat van liefde en bewustzijn.
     Elke keer ga je een stapje verder en kun je aanschouwen wat je achter je hebt gelaten bij jezelf en anderen. Je kunt enkel nog niet aanschouwen wat je voor je hebt liggen. Hoe dichter je bij je ‘thuis’/bron/beginpunt komt, de meer je hebt achter gelaten, de zuiverder je liefde is, de meer je kunt overzien, de hoger je bewustzijn is. Ooit tijdens je afdaling van je thuis/bron creeerde je je levenslessen en vernauwde je in liefde en bewustzijn, en terug naar huis doe je precies het omgekeerde.

     Een zuivere waarneming (bewustzijn) prikt door die percepties en verkleuringen heen en ziet het voor wat ze zijn. Als jij gekleurd waarneemt, dan is de oorzaak van die kleuring in jouzelf te vinden, het is aanwijsbaar stukkie levensles. Door die aan te pakken hoef je zelf uiteindelijk niet gekleurd waar te nemen en kun je andermans gekleurde waarheid bij die ander laten (immers het is van de ander).

     Met het neerzetten van liefde bedoel ik overigens nog steeds een ik die dat doet. Mijn idee althans. Iedereen hier op aarde heeft een ik waarmee hij zijn leven en zijn lessen aangaat. In welke mate neerzetten hangt af van je eigen staat van liefde. Hoe je dat van plan was om te doen omvat je levensmissie.

     Groetjes Robert

 5. Bedankt Esther, daar kan ik mee aan de slag , ook Lia wil ik bedanken voor de goede uitleg , je kan nou toch een beetje begrijpen waarom bepaalde dingen Gebeuren , en uit die cirkel stappen . , ik ga dus aan mijzelf werken om mijn energie te veranderen , het is nooit te laat , ik wil zelf kiezen welke frequentie ik afstem , en mij afstemmen op het positieve . Liefs Jannie

 6. Hallo Esther.Wat een mooi iets wat je hier hebt geschreven,het is allemaal zo herkenbaar,ik ga er zeker wat mee doen.Dank je wel.Groetjes Ida Francke.

 7. @Aart,

  Ha ha die Aart.
  Appeltaart en schone onderbroek is ook belangrijk Aart.
  Dus volgens mij doe jij het weer voor jezelf en op je eigenwijze….toch goed!!!!

 8. hihi ik tot lea, ze geeft me altijd de gepaste reacties;)
  uit die cirkel stappen is niet nodig, want het brengt me bij mezelf en gratis hulp:)
  x

 9. Hoi Esther! Dank je wel voor je artikel! Superleuk en interessant onderwerp, zeg! Aantrekkingskracht, ‘t is maar een gekkig fenomeen :).

  Esther, je schrijft: “Helaas ben je, wanneer er steeds situaties gebeuren welke je niet wilt, op een bepaalde frequentie afgestemd welke je brengt wat je niet wilt. Daarom is het zo belangrijk om altijd voor ogen te houden wat je wél wilt. Want dat is namelijk altijd een hogere frequentie dan van wat je niet wilt. Wees je er daarnaast ook van bewust dat er onwijs veel paradigma’s (beperkende overtuigingen) in je leven zijn ingeslopen. Want alleen maar afstemmen op wat je wel wilt is niet voldoende.”

  Supergoeie tekst. Ik ben nog wel even aan het pielen zeg maar met dat hele frequentie verhaal, in die zin, je kan er veel over lezen, over nadenken, etcetera, maar het wezenlijk in de praktijk uitvoeren.. Hoe je dus handen en voeten geeft aan het veranderen/verhogen van je frequentie, want inderdaad, denken en willen is niet voldoende. Op onbewust niveau kan je inderdaad jezelf juist een soort van saborteren, moet je daar weer eerst bewust van worden, en zo kan je van de ene op de andere bewustwording komen, als het ware, wat ergens super te gek is, maar tegelijkertijd jezelf nog steeds in dezelfde situatie zien zitten. Dus ja, ‘even’ je frequentie verhogen, kan een heel populair zinnetje zijn onderhand, “ooh even je frequentie verhogen”, maar hoe wéét je…? Hóe Weet je dat je je frequentie verhoogd hebt? Is dat wanneer je daar ‘bewijs’ van ziet? En wat is dat bewijs’ dan? Is dat dan wanneer je iets vindt, ontmoet, ervaart, wat je dus simpelweg ‘gewenst’ hebt? Hoe Weet je? Je kan lezen over het gegeven Frequentie, je kan er over praten, over nadenken, en het ergens zelfs begrijpen, van die aha-momenten, maar hoe – Weet – je? Ik heb altijd het gevoel dat ik nog iets mis, qua weten of zoiets dergelijks, over dit Frequentie-onderwerp. Een kwartje misschien, die misschien nog even moet vallen. 🙂
  Zwemmen leer je alleen door te gaan zwemmen. Kan je naast het zwembad staan, erover na denken, erover kletsen, goh zus, goh zo, er allerlei idealen bij bedenken, want nu je d’r toch staat, maar ja, sta je nog steeds naast dat zwembad! Dus ja, je leert te zwemmen, door te gaan zwemmen. Dus je leert je frequentie te verhogen, door je frequentie te verhogen. Maar Hoe Weet je dat je je frequentie verhoogd hebt? Ik weet dat ik aan het zwemmen ben, wanneer ik in dat zwembad, aan het zwemmen bent. Is vrij helder. Is een helder beeld. Ik zwem, want ik zie mijzelf, in dat zwembad, zwemmen. 🙂 Maar met de Frequenties? Jezelf je frequentie Zien veranderen? Ooh, haha, ik ben daar nog even mee aan het pielen, blijkbaar :). Als iemand een tip heeft over dus het verhogen van frequenties, hoor ik het graag! 🙂

  Oh, en trouwens, Had eigenlijk ook gehoopt dat er iets stond over sexsuele aantrekkingskracht, want dat vind ik wel zo bizar. Hoe kan je dat nou hebben met iemand? Zit ik te denken, dat heeft dan dus ook met frequenties te maken? Hmm… vaag. Want Aantrekkingskracht is Energie. Ja. Ga ik op me in laten werken.

  Veel liefs, een geïntrigeerde Susie

  • Susanne,
   Afstemming op een hogere frequentie heeft voor mij (en dat is heel persoonlijk, een ander mag er anders over denken) te maken met inwijding. Hierbij wordt je bewust van een hogere frequentie, of deze wordt voelbaar. Je verdient de nieuwe situatie, omdat je met succes aan jezelf hebt gewerkt. In feite wijdt ieder mens zichzelf dus in.
   Gedachten en gevoelens zijn in feite energie in verschillende vibraties (vergelijk het kleurenspectrum). Die vibraties zijn voelbaar/merkbaar of worden opgevangen op de energielichamen.
   Een lage frequentie (bijv. depressie) voelt zwaar en traag aan.
   Door een hoge frequentie (geluk, vreugde, verliefdheid) word je lichter.
   E.e.a. wordt dus ondersteund door bijbehorende gedachten en emoties/gevoelens.
   Door somberheid, de gedachte dat niets lukt, dat je altijd het mikpunt bent, stem je af op lage frequenties waardoor je zwaar en donker wordt.
   Opgewektheid, een zonnige kijk maakt je lichter.
   Bij de aantrekking van persoon tot persoon spelen de chakras een grote rol.
   Zo kan er hart-tot-hart contact zijn, waarbij de aantrekking /vibraties op het niveau van het hart ervaren worden (vreugde, liefde, compassie).
   Lagere emoties zoals boosheid, angst, jaloersheid komen in het navelchakra binnen, maar kunnen omhoog kruipen tot in het hart en de keel.
   Sexuele aantrekking is waarneembaar (hoe kan het anders) in de onderste chakra’s (vlinders in de buik, onderbuikgevoelens).
   Doeg, Lia

   • @Lia,

    Hoi Lia,

    Goeie uitleg, zeg. Heel helder. 🙂 Verhoging van frequentie moet je dus Voelen. BLIJVEN voelen eigenlijk. Ook als je als het ware ‘terugvalt’, zeg maar, in negatievere gedachten en/of gevoelens. Dus ook héél opmerkzaam zijn. Want je hebt natuurlijk ook te maken met allerlei energieën om je heen, van allerlei vibraties, zoals je al zegt. En je dat dus niet eigen gaan maken. Want dat denk ik ook weleens; dat je van alles voelt, en je er dus automatisch, onbewust, er vanuit gaat dat het van jezelf is, maar dat hoeft dus helemaal niet! Dat je andermans zwaardere energie oppikt en je dat dus als van jezelf aanneemt, of zoiets. Daar kan ook veel gedoe van komen. Of dat je dingen oppikt vanuit andere tijdslijnen. Dus ja, positieve gedachten creëeren, die gaan Voelen, en heel opmerkzaam blijven dat wanneer zich iets ‘aandient’, je even uitkijkt, zeg maar, of je het niet zomaar als vanzelf gaat persoonlijken, of hoe je dat ook schrijft. Is een pittig werkje, zeg maar :). Zeker als je in een omgeving bent/woont waar veel zwaardere, negatieve vibraties zijn. En dus ook leren hoe dat dus niet persoonlijk te gaan maken. Ohh, als je dat toch eens voor elkaar hebt/voelt, hoe relaxed zou je leven toch zijn dan! :0

    En wat je schrijft over aantrekking van persoon tot persoon, ik dacht al dat het ook met chakra’s te maken had, althans, zo kan dat inderdaad zo voelen. Dat is dan wel weer, vind ik zelf, een goed waarneembaar/voelbaar iets. Maar het waarom? Blijf ik apart vinden. Dat je je bijvoorbeeld aangetrokken voelt tot iemand die eigenlijk helemaal niet aardig is. Gaat nergens over. Ik vind hem niet aardig. Maar werkelijk waar mijn chakra 🙂 heeft daar blijkbaar een andere mening over, althans, ‘daarin’ schijnt blijkbaar een andere waarheid te leven. Vind ik op z’n minst opmerkelijk, en ook een raar verhaal eigenlijk. Zou daar wel de frequentie van willen veranderen, doen laten verdwijnen, zeg maar. Kan dat ook?, zit ik me nu even hardop te bedenken..? Haha, dat je een bepaalde frequentie gewoon laat verdwijnen. In ieder geval uit jouw eigen ervaringssgebied/chakra. Interesting..

    Dank je voor je reactie, Lia! 🙂

    Liefs, Susanne

    • Ha Susanne,

     Maak het jezelf niet te moeilijk. Mijns inziens is het geen doel op zich om je frequentie te verhogen, het is een gevolg van je staat van liefde, geen oorzaak. Je kunt je frequentie als een op zichzelf staand iets niet sturen.

     Hoe ‘dieper’ je liefde je kunt ervaren en neerzetten, de hoger je frequentie. De mate van diepte is de mate waarin je jezelf hebt ontdaan van datgene waarmee je jezelf/je liefde hebt versluierd (levenslessen). Dat is je onderdeel van je plan om je vlinder te laten vlinderen 😉

     Je hoeveelheid energie is bepalend met hoeveel kracht je die liefde neer kunt zetten. En ook met hoeveel energie je jezelf kunt belemmeren (de kracht waarmee je levenslessen zich manifesteren).

     Je afdaling vanaf je bron is een afdaling in vernauwing geweest, keer op keer, dimensie na dimensie, een verdichting van energie, dus een verlaging in frequentie. Door weer de afdaling terug te gaan, door je lessen te onstijgen, stijg je in liefde, en in frequentie.

     Als je op je pad blijft om je vlinder te laten vlinderen, ga je goed 🙂

     Groetjes, Robert

     • @Robert,

      Hoi Robert,

      Goeie uitleg, zeg! Jeetje, dat je zegt dat je frequentie verhogen een Gevolg is, geen Oorzaak. Hmmm.. ‘t Is inderdaad een Gevolg! Oke, die komt even binnen. … 🙂

      En dat je zegt dat je je frequentie als een op zichzelf staand iets niet kan besturen.. Okay, want daar was ik dus even mee aan het pielen, zeg maar (..hoe kan je die besturen..??) Maar dat kan dus niet, zeg je. Dat geeft ergens al ontspanning. Ik schiet natuurlijk gelijk weer in standje: “Veranderen-op zoek-en nu? Haha :), nu zeg jij dat je je frequentie niet kan sturen. Dat vind ik ergens al een relaxed idee. Het is een gevolg. Verdiep je je gevoel, verhoog je je frequentie. Dus hoef je je niet zozeer te focussen op die frequentie. Eigenlijk misschien gewoon lekker laten gaan. Ja, daar kan ik verder mee :).

      Jij schrijft: “De mate van diepte is de mate waarin je jezelf hebt ontdaan van datgene waarmee je jezelf/je liefde hebt versluierd (levenslessen).”

      Vind ik zo’n mooie zin. D’r zit zoveel waarheid in deze zin. 🙂

      Een ontzettend helder verhaal, Robert, eigenlijk alles in deze reactie van je. Dank je wel daarvoor!

      En je zin: “Als je op je pad blijft om je vlinder te laten vlinderen, ga je goed :).” (LOL) is natuurlijk een mooie afsluiting van je reactie, haha, geweldig.

      Liefs, Susanne

      • @Susanne, @robert,
       ben hier helemaal mee akkoord, je kan niet je frequentie verhogen, ja jekan dat wel met je verstand maar dan is dat zo tijdelijk en de terugval is dan des te groter,
       hetkomt echt vanzelf via de ervaringen. dan komt het het hart binnen. niets gaat van het vertand naar het hart , wel omgekeerd.

      • He Susanne,

       Graag gedaan, fijn dat je er wat mee kunt! 🙂

       Ennuh, wat gebeurt er met jou als je je antwoord (nog) niet hebt?
       Er ontstond immers rust op het moment dat je het frequentie-vraagstuk van jezelf mocht loslaten. 🙂

       Groetjes van Robert

  • heey Susanne,

   Als iemand een tip heeft over dus het verhogen van frequenties, hoor ik het graag! 🙂

   Wees gewoon!

   Als ik jou reacties lees voel ik blijheid en al ken ik je niet je lijkt me een leuke vrolijke meid, die veel lacht.
   Lekker blijven lachen dan verhoog je je frequentie 🙂
   Dus met andere woorden blijf wie je bent, hoef je niets voor te doen.

   liefs sabine

  • @Susanne, “Als iemand een tip heeft over dus het verhogen van frequenties, hoor ik het graag!

   Oh, en trouwens, Had eigenlijk ook gehoopt dat er iets stond over sexsuele aantrekkingskracht, want dat vind ik wel zo bizar.”

   ik heb me nooit bezig gehouden met frequenties verhogen, voor mij voelt dat als ‘bedacht’, waar ik me wel mee bezighield was te kijken waarom de frequentie bij mij ‘laag’ was m.a.w. niet de gewenste frequentie was en uiteindelijk kom je dan altijd bij, schrik niet; ANGST, verkeerd zelfbeeld.

   Als je uitleg wilt m.b.t. frequenties dan lijkt mij Bashar (Darryl Anka) op You Tube, degene die m.i. de boel perfect uitlegt zoals het in werkelijkheid/in de praktijk is, tis effe zoeken naar het juiste filmpje maar dan krijg je ook wat.

   Wordt wel cursus liplezen of voor 10 euro speakersetje aanschaffen.

   Wie weet houdt enkel je mind je in bedwang door je te laten denken dat je iets mist.

   Okay, dat speakersetje is iets wat je mist als je geluid wilt beluisteren maar wil je dat niet dan mis je niets.

   Wat ‘sexsuele aantrekkingskracht’ betreft is gewoon het simpele DOEN, het enige juiste in het leven.

   Als ik in de supermarkt loop en de appeltaart zit naar me te lonken dan duurt het niet langer dan een kwartier dat tie tussen mijn kiezen zit.

   Trouwens het leven is de pefecte graadmeter die je toont hoe het met je frequentie zit.

   Gaat alles zo zijn gangetje en maak je je nergens druk om dan zit het wel goed met je frequentie.

   Maar heeft het hoofd je nog bij de lurven dan ……..

   zou ik een speakersetje aanschaffen.

   • @Aart,

    Hoi Aart,

    Leuke reactie van je, haha. 🙂 Ja, speakersetje zou inderdaad handig zijn. Ik zit qua gagdets nog in de vorige eeuw. Letterlijk. Hahaha, en om nou geld uit te gaan geven aan een cursus liplezen, dan kan ik beter een speakersetje kopen :). Ik heb al een speakersetje bedacht, heel vaak eigenlijk, ik zie hem alleen nog niet voor me staan. Manifestatie schijnt dus blijkbaar nog onderweg te zijn. Maar dat heb ik met meer dingen. Verschijnt-ie voor me, one way or another, ga ik zeker eens luisteren naar datgene wat jij adviseert, ben benieuwd! So thanx voor de tip.

    Jij schrijft: “Trouwens het leven is de perfecte graadmeter die je toont hoe het met je frequentie zit.”

    Vind ik een erg heldere zin! Dank je.

    Vervolgens schrijf jij: “Wat ‘sexsuele aantrekkingskracht’betreft is gewoon het simpele DOEN, het enige juiste in het leven.”

    Ik weet alleen niet zo heel goed wat je hier nu precies mee bedoelt, want seksuele aantrekkingskracht is seksuele aantrekkingskracht, is niet iets wat je Doet. Lijkt mij. Maar goed, hahaha, kan aan mij liggen, ik weet natuurlijk niet Hoe jij seksuele aantrekkingskracht aan het Doen bent. Sterker nog, ik weet eigenlijk ook niet wat je daar nu precies mee bedoelt. Mij ging het erom dat ik wat gehoopt had dat daar ook wat in het artikel over stond. Ik kan de ervaring op zichzelf nogal een aparte vinden, zeker wanneer dat met iemand betreft die ik eigenlijk helemaal niet aardig vind. Dat istie ook niet. Dan vind ik dat dat nergens over gaat. En dus was ik benieuwd of er misschien iets over te vinden was in dit bovenstaande artikel. Vervolgens borduur jij verder op jouw appeltaart en hahaha, alhoewel ik nog niet helemaal de connectie heb weten te maken tussen jouw seksuele aantrekkingskracht jegens een appeltaart (LOL) en hahaha, en ik ook nog niet helemaal helder zie hierin wat nu precies de overeenkomst tússen jouw seksuele aantrekkingskracht met de in de supermarkt voor je neus lonkende appeltaart en mijn seksuele aantrekkingskracht naar mijn echt niet zo aardige buurman met z’n stuc in z’n haar is, maar goed, misschien dat we langs elkaar heen ‘kletsen’. (LOL)

    🙂

    Veel liefs, Susanne

    • @Susanne, ik bedoelde waarschijnlijk dat het leven enkel bedoelt is om te ervaren.

     M.a.w. als jij wilt weten hoe of wat m.b.t. sexuele aantrekkingskracht dan geef je je gewoon over aan die kracht en dan zie je wel wat er gebeurd.

     Zo leer je mogelijk het verschil zien/beleven tussen ‘sexuele aantrekkingskracht’/’geilheid’/’geborgenheid’/etc, etc.

     Waarom zou je bv geen sex kunnen hebben met iemand die je totaal niet aardig vindt als er wel die sexuele aantrekkingskracht is.

     Dat hoofd wil controle en zekerheid en maakt er wat van vanuit verschillende mechanismes en behoeften en dat terwijl het leven heel simpel is en door dingen te ondergaan worden dingen vanzelf heel duidelijk.

     Dat bedoelde ik met die appeltaart, als die me opvalt in de supermarkt dan koop ik hem en vreet hem op.

     Een koptelefoontje zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

     Geen geluid is ook een mogelijkheid dat ondervind je nju en niets aan het handje toch.

     • Aart, Susanne,

      (–…dan geef je je gewoon over aan die kracht en dan zie je wel wat er gebeurd.–)

      Ik heb niets tegen overgave en “gewoon doen” als spontane actie. Het kan echter niet zo zijn dat we willoos worden overgelaten aan allerlei krachten. De mens moet juist afleren kuddedier te zijn, en leren te onderscheiden. Zo niet dan zijn wij overgeleverd aan van alles en nog wat.
      Balans tussen spontaniteit en nadenken lijkt mij wel van nut.
      Trouwens, overgave en gewoon doen is lang niet altijd noodzakelijk om te weten hoe of wat. Om te weten dat vuur pijn doet hoef je je vinger niet in de vlam te steken. ‘t Is voldoende als iemand je wijst op het gevaar.
      Dag!

  • @lia/Susanne, hallo, die seksuele aantrekkingskracht boeit mij ook wel 🙂 Eigenlijk zijn het dan je onderste chakra’s die blijkbaar resoneren met de onderste chakra’s van een ander… Wat maakt dat die klikken? Zitten die dan als het ware op eenzelfde golflengte of juist niet (en is het bedoeld om iets van te leren)? En zou er een bedoeling zijn met resonerende chakra’s? Het creëert alleszins wel een soort energie. Het kan toch niet de bedoeling zijn om seks te hebben met iedereen tot wie je onderste chakra’s zich aangetrokken voelen of wel? Als bv je hartchakra resoneert met een ander, dan ontstaat er wel automatisch een soort leuke energie, waar je ook niet persé iets mee hoeft te doen… allez soit, wat is dat nu eigenlijk die seksuele aantrekkingskracht en wat moet je ermee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in