lucht-sterrenbeelden

Bij astrologische sterrenbeelden kan het enorm helpen als je het element weet dat met ieder teken gepaard is. Lucht-sterrenbeelden, bijvoorbeeld, zijn wispelturig en sporadisch. Waar sterrenbeelden van aarde en water in zekere zin veel meer met de Aarde verbonden zijn, zitten lucht-sterrenbeelden veel meer, tja, in de lucht en in hun eigen hoofd.

In een interview vertelt Gabriela Herstik, auteur van Inner Witch en Bewitching the Elements, wat voor rituelen je als lucht-sterrenbeeld kunt uitvoeren om even uit je hoofd te ontsnappen. Herstik is zelf een Waterman, dus ze is erg bekend met de behoefte aan wat aarding.

Zo werken lucht-sterrenbeelden

“Lucht vertegenwoordigt ons vermogen om informatie te verwerken en te communiceren,” zegt Herstik. “Dus het lijkt me logisch dat er voor lucht-sterrenbeelden vaak een onbalans optreedt, waardoor ze vaak erg in hun hoofd zitten.”

Dankzij deze zweverige aard zijn Tweelingen, Weegschalen en Watermannen creatief, origineel en snel van begrip. Ze zijn logisch en zijn dol op nadenken over concepten en ideeën. Maar raken ze uit balans, dan is die redenerende kwaliteit van lucht-sterrenbeelden juist de reden dat ze contact verliezen met hun emoties en lichaam.

lucht-sterrenbeelden massage
Massage is ook een goede manier om in je lijf te komen

De kracht van de adem

Al dat intellect en conceptualisering geeft lucht-sterrenbeelden vaak een wat visionaire eigenschap, maar te veel analyseren kan ontzettend inspannend zijn. Daarom raadt Herstik een ademhalingsoefening aan, om te oefenen met naar je lichaam luisteren en geaard te blijven in het hier en nu.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

“Als lucht-sterrenbeelden balans willen vinden, kunnen ze werken met de ademhaling, pranayama. Door regelmatig met de adem te werken, verbind je de geest met het lichaam, en raken die geïntegreerd. Voor mij zelf is het transformerend geweest,” vertelt ze. “Dat, en door zeer aanwezig te zijn in het moment, door jezelf niet te verliezen in zorgen over de toekomst. Constant nadenken over de toekomst is een duidelijk teken van een lucht-onbalans.”

“Het hoeft trouwens geen ingewikkelde ademhalingsoefening te zijn,” zegt Herstik nog. “Een paar minuten lang drie of vier tellen je adem inhouden, misschien 10 of 20 keer, is al genoeg om je geest weer een beetje terug te leiden naar je lichaam.”

Gedachtes naar buiten brengen

En als je gedachten in sneltreinvaart voorbijrazen, dan heeft Herstik nog een oefening voor al jullie te veel nadenkende lucht-sterrenbeelden: breng je gedachtes naar buiten door ze op te schrijven.

“Je kunt een brief schrijven, of een gedicht,” zegt ze. “Of je kunt gewoon uit de losse pols schrijven en alles op papier zetten wat er in je hoofd op komt.”

lucht-sterrenbeelden

Het idee achter deze manier van schrijven, legt Herstik uit, is dat door al je gedachtes uit je hoofd te krijgen en de fysieke wereld in te brengen, ze een nieuwe tastbaarheid krijgen die ze veel minder opdringend maakt. En zodra je ze hebt opgeschreven? “Verscheur het en steek het in de fik,” zegt Herstik. “Dan werk je met vuur, een complementair element voor lucht. Ook laat je zo al die gedachtes vrij – vooral als je merkte dat je nogal gefixeerd raakte met een bepaalde gedachte.”

Het is belangrijk om elke dag wat tijd te nemen om onszelf te vereren. Voor lucht-sterrenbeelden is dat door de kans te nemen om je geest te ontspannen, om even na te gaan hoe het gaat met je lichaam en je adem, en om je gedachtes op papier te zetten. Daarmee zul je je een stuk meer op je gemak voelen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Lucht Kasteel

  Terwijl ik met jou spreek,
  voel ik de adem in een strijd.
  Want je laat geen ruimte voor mijn Ziel,
  en onderdrukt het met elk feit.

  Want wat ik zeg, dat pak jij vast,
  maakt er iets anders van.
  Bouwt daarmee aan jouw Luchtkasteel,
  de zelfverheven man.

  In jouw Camera Obscura,
  ben jij Womb-Man zonder vrouw.
  Als zij in jouw domeintje stapt,
  zeg jij: “Ik ben van jou.”

  Maar het is echter omgekeerd,
  jij zoekt een Evenbeeld.
  Hoog in de lucht, door lust verteerd,
  aardse wonden ongeheeld.

  Als ik jouw film binnenstap,
  dan blijf ik ongezien.
  Alsof ik niet werkelijk besta,
  overbodig bovendien.

  Dus bewijs ik met mijn woorden,
  dat ik briljant ben en zo knap.
  Dat ik wel niet verheven ben,
  misschien onder aan een trap.

  Maar dat ik weet wat leven is,
  iets wat ik jou zo gun.
  Waar steeds iets te vergeven is,
  en niet enkel lol of fun.

  Zolang heb ik immers zelf gewoond,
  in de Womb-Man vaderschoot.
  Het Vaderhuis dat zichzelf kroont,
  en angst heeft voor de dood.

  Waar jij als Valse Godheid,
  en jouw universiteit.
  Met onvervalste botheid,
  mijn gevoel in stukken splijt.

  Waar jij steeds onveranderd blijft,
  mensen jou zo moeten nemen.
  Die de mensen om jou heen verstijft,
  en de oorzaak van problemen.

  Ik ben die ik ben, als ego mind
  en niet die van de Ziel.
  En ieder loopt op jou ‘behind’,
  in jouw eeuwenoude Wiel.

  Vandaag zag ik de sticker,
  waarmee ik zat vastgeplakt.
  Een valse schijn geflikker,
  waar ik steeds op werd gepakt.

  Waar een deel van mij haar echtheid,
  al lang opgegeven had.
  Beschuldigd van een slechtheid,
  en een sterrengraf als gat.

  Ik hoef niet meer te shinen,
  als een vals verlichte praal.
  Als een valse maan met lijnen,
  teruggetrokken met een haal.

  Ik hoef niet te bewijzen,
  dat ik leef en ik besta.
  Want de Weg van Ware Wijzen,
  is de Weg die ik nu ga!

  Eleonora ‘koppie right’.

  • Hallo Jany!

   Ik voel dat jouw ‘naar beneden gaan’ iets met Regenboog Kind te maken heeft. Alsof je in een grauwe toren moest wonen van het denken.
   Je hebt lang jouw kleuren verstopt achter de donkere wolken van een werkplek. Daar heb je meer Licht gebracht dan je denkt. Soms komen we op plekken terecht waarvan we denken: “Heb ik dit gekozen?”. Dan lijkt het alsof we dit aangingen omdat we ‘nog niet zo ver waren dat we het anders konden doen’. En dat geeft dan weer twijfel aan onszelf. Maar vaak is dat niet zo. Want als een soort ‘medium’ van ons Licht kwamen we vaak ook om op bepaalde plekken iets te brengen en uiteindelijk aan onszelf. Dat is het rare geschenk van die moeilijke werkplek mogelijk geweest.

   Veell Oude Karmische stukken (niet schuld of belofte maar afspraken van stukje Licht brengen) worden steeds meer ontbonden. Men wordt er op positieve wijze van ‘ontslagen’ en dat kan ook letterlijk zo gebeuren in een werksituatie of in een relatie. Omdat het voor veel Licht Brengers GENOEG is geweest. De mensheid krijgt steeds meer zijn eigen verantwoording en jij mag gaan genieten van jezelf! Je komt er wel Jany, dat voel ik gewoon!! Liefs, eleonora

 2. @leonora Herkend jou situatie dat anderen jou lucht niet gunnen! (dat zijn laffe mensen!) Maar ik houd van jou Leonora!

 3. Ah! Nu gaat er een lampje branden! Er was een tijd dat ik die cursussen deed en dacht: “Mag ik naar mijn tuin”
  Ik ben dus een Stier!
  Dank voor dit artikel om te relativeren!

  Groet, Jany

  • Hoi Jany!

   Wat mooi Stier. In mijn horoscoop staat Jupiter in Stier. En mijn Noordelijke maansknoop is Gemini (luchtteken). De Stier heeft als belangrijkste chakra de stuit en de keel. Hoewel de keel voor communicatie lijkt te staan, gaat het bij Stier vooral wat hij/zij tot zich neemt via de keel. Er komt veel van anderen binnen. Daardoor is er weinig ruimte voor expressie. Bij mij helpt Gemini (tweelingen) dan weer een beetje om mij zelf te uiten wat ook weer via het keeltje gaat. Bij Stier gaat het om ‘innemen’ van de eigen ruimte en de gesprekken van anderen filteren of afkappen als het niet goed voelt. Dat is weer die mooie Stier als aardeteken die grenzen mag aangeven. En Tweelingen of andere Luchttekens gaan over communicatie naar buiten toe.

   Wat bijzonder dat jij schreef: “Mag ik naar mijn tuin”. Voor mij staat de Tuin voor de Geest, Spirit, de Adem. Lucht op aarde brengen en luchtigheid in de Stier die vanwege een andere trillingsfrequentie soms zo het leven van anderen oppakt. Als belichaming van een soort Vader Moeder God op Aarde. Maar de Stier mag ontdekken weer zelf Kind te zijn op aarde.

   Ik heb op mijn website wat gedichten van mijzelf geplaatst. Eentje heet: Tuin der Beelden. Speciaal voor jou deze link: Luv you too Sister!
   https://noraaaltengedichten472442708.wordpress.com/tuin-der-beelden/

 4. Eindelijk eens een ademhalingsoefening waarbij je de adem een paar tellen kunt inhouden. Zo goed getroffen! Want al dat diepe ademen, kan juist soms een lucht deel doen opblazen. Soms is er gewoon teveel lucht in de body. Bovendien geldt het niet enkel voor luchttekens. Ook mensen met Luchttekens in hun Noordelijke Maansknoop zouden dit kunnen herkennen. Waar aarde tekens of noordelijke Maansknoop in aarde tekens baat kunnen hebben met diep ademen, hebben lucht tekens vaak inderdaad baat bij een ‘tandje’ minder.

  Ik ontdekte met mijn Noordelijke Maansknoop in Gemini (lucht teken) dat ik als ik met mensen communiceerde die erg in hun hoofd zaten (lucht) dat ik de hik kreeg. De lucht in het diafragma kwam in de verdrukking. Omdat het kan helpen om dan juist ff de adem in te houden, merkte ik onlangs dat dit hielp. Naast het met de handen zwaaien om de andere babbelbox even te dimmen en mijn ruimte in te nemen om ff te stoppen met kletsen. Vaak merkte ik ook een soort ‘machtsstrijd’ om lucht. Als je na een paar woorden telkens in de rede wordt gevallen bijvoorbeeld en de ander er met jouw verhaal van door gaat (luchtkasteel) en er een voor jou ‘onfeitelijke situatie’ van maakt.
  Dit, door er dingen in aan te brengen met een hoogdravendheid die totaal niets met jouw verhaal of input te maken heeft. Het zijn dan ook vaak mensen die zelf nooit creatief op ideetjes komen maar met een input van een ander, opeens hele deuren in zichzelf zien opengaan. Dat is erg lastig communiceren.

  Dan is het erg van belang om ‘naar beneden’ te gaan. Om de neiging van jouw eigen communicatie adem (lucht) af te remmen dat er natuurlijk overheen wil gaan. Zo krijg je een ademstrijd.

  Heel goed dat dit nu eens belicht wordt! Dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in