Zwaard van Aartsengel Michael

Aartsengel Michael, door Lorna Byrne

Enkele maanden geleden reed ik mee in een wagen, en we stopten aan een rood licht aan het Gerechtshof in Dublin. Ik zag een vrouw van rond de vijftig de trappen oplopen naar de hoofdingang van het gebouw. Er waren drie engelen die naast haar wandelden, samen met haar beschermengel, die ik zag als een licht drie stappen achter haar. De engelen waren enorm, en torenden boven haar uit. Ze waren in het wit gekleed, waardoorheen ik nog reflecties zag van andere kleuren. Hun armen en handen reikten voortdurend uit om haar te ondersteunen. Het was alsof ik het in slow-motion zag, haar stappen leken zo traag en zwaar. Ik kon zien dat engelen van gebed opstegen vanuit haar, als een ongelofelijke waterval van engelen die voorwaarts stroomde, recht naar de hemel. Een van de engelen bij haar keerde zich naar mij, en vertelde me zonder woorden dat ze zich veel zorgen maakte. Ze bad terwijl ze stapte, en de engelen van gebed versterkten haar beden, zoals ze dat doen bij al onze gebeden.

Toen ze de deur van het gebouw bereikte, verscheen Aartsengel Michael naast haar; Hij zag eruit als een knappe man van middelbare leeftijd, gekleed in een fijn donker gekleurd pak dat daar paste, maar ik kon de gloed zien die van hem uit straalde. Er werd me gevraagd hoe ik hem herkende. Ik herkende hem zoals je een familielid zou herkennen in een massa. Hij keerde zich om en lachte naar me, toen hij door de deur het gebouw in ging, met de vrouw.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik wist dat de vrouw Aartsengel Michael om hulp had gevraagd.

michaelAartsengel Michael is bij een persoon, wanneer hij wordt aangeroepen, hij kan er alleen voor enkele momenten zijn. Hij is terzelfdertijd ook bij andere mensen, en tegelijkertijd zal hij de troon van God nooit verlaten hebben. Ik heb geen verklaring voor hoe hij en andere aartsengelen terzelfdertijd op verschillende plaatsen kunnen zijn.

We hebben allemaal beschermengelen en ze laten ons nooit een moment in de steek. Ik ontmoet soms mensen die me zeggen dat Aartsengel Michael hun beschermengel is. Dat kan niet. Hij is niemands beschermengel. Engel Michael is extreem krachtig, en hij is hier om ons allen te beschermen en ons de juiste weg te helpen gaan.

Aartsengel Michael is ook bij mensen die hem gevraagd hebben, zoals de vrouw die dag op de trappen van het gerechtshof.

Op een dag, enkele jaren geleden, was ik aan het wandelen met Engel Michael. Ik vroeg me af of hij er was voor mensen die oneerlijk waren geweest, of slechte dingen hadden gedaan. Zoals altijd moest ik Engel Michael niet vertellen wat ik dacht, hij kende mijn gedachten. Hij stopte, en nam mijn handen, en antwoordde; ik hou ervan wanneer hij mijn hand vast neemt. Dit is wat hij me vertelde:

God wil dat ik er ben voor iedereen die beroep doet op mij, zelfs voor hen die oneerlijk zijn of foute dingen doen. God heeft gezegd dat ik er voor iedereen moet zijn, en dat ik iedereen moet proberen te beschermen. Mensen die dingen verkeerd doen, bescherm ik op een andere manier. Ik probeer hen de moed te geven om eerlijk te zijn, om toe te geven dat ze verkeerde dingen deden, en om dingen in orde te brengen voor zichzelf en anderen.

Ik onderbrak hem: ‘Werkt dat altijd?’

Nee Lorna, zei hij. Hij zei het nogal droevig. Veel mannen en vrouwen willen niet luisteren. Ze hebben vrije wil, en die kan ik niet negeren.

Ik zei hem dat ik wou dat mensen wat meer zouden luisteren. Engel Michael lachte naar me, en we begonnen opnieuw te wandelen. Na een minuut of 2 keerde Engel Michael zich naar me toe, en zei hij dat hij er altijd was om me te beschermen. Toen verdween hij.

Ik heb mijn beschermengel en mijn andere engelen rond mij, dus voel ik geen behoefte om Engel Michael te vragen me in mijn leven te helpen. Ik voel altijd dat de dingen die ik meemaak onbeduidend zijn, en dat hij veel belangrijker werk heeft.

Ik bid nooit tot engelen of aartsengelen, ik bid alleen tot God, maar ik vraag engelen wel om me te helpen. Ik vraag op dit moment Aartsengel Michael om de problemen te helpen oplossen in plaatsen zoals Syrië, waar er zoveel geweld en onrechtvaardigheid is, zoveel pijn.

Ik weet niet waarom Engel Michael zo vaak in mijn leven is toegelaten. Hij verschijnt vaak wanneer ik naar informatie zoek om te delen, over iets spiritueels, en dan verschijnt hij, en zegt dat God mijn oproep hoorde. Ik heb daarover nagedacht, en ben tot de conclusie gekomen dat Engel Michael niet persoonlijk voor mij hier is, maar als Gods boodschapper, om me informatie te geven om met de wereld te delen.

Ik blijf werken om deze boodschappen te delen met de wereld, en apprecieer zo diep dat jullie allen deze nieuwsbrief lezen, dat jullie luisterden. Ik apprecieer dat zoveel onder jullie deze boodschappen van hoop delen met anderen.

Lorna Byrne
www.lornabyrne.com

Vert. Fran Tielemans

Over Lorna Byrne:

Lorna_Byrne
Lorna Byrne woont op het Ierse platteland en is weduwe en moeder van 4 kinderen. Toen Lorna jong was dacht iedereen dat zij ‘achterlijk’ was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna zelf herinnert zich dat ze behalve mensen en dingen allerlei engelen en geesten zag. Jarenlang ging ze ervan uit dat dat heel gewoon was.  Lorna werd bekend met haar bestseller “Engelen in mijn haar“, over haar jeugd en leven in Ierland

 

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. @Lia, Lia je heb ergens gelijk , waarom alleen hulp voor jezelf halen , terwijl er mensen onder vreselijke omstandigheden leven , zou toch niet goed zijn hè , wij zitten veilig, hebben genoeg eten , ja geestelijke nood , dat heb ik ook wel , dan vraag ik hulp aan voor syrië en een beetje bescheiden voor mijzelf , moet kunnen .

 2. Geweldig om te lezen…je hoeft maar te vragen… “-” xxx

  Zo is het ook, antwoord en hulp is er al voor jezelf “uitgepraat” of gevraagd hebt beter gezegd… Schitterend!

  Blij dat hij er is en alle anderen… bedankt 🙂

  liefs, Henriëtte 😉 xxx

 3. Ik wil zeggen dat woorden als “het Ware”
  me erg tegenstaan. Ligt aan mij hoor, maar ik vindt ze vreselijk…mijn hart maakt zelf wel uit wat waar is voor mij…

 4. (–Ik bid nooit tot engelen of aartsengelen, ik bid alleen tot God, maar ik vraag engelen wel om me te helpen. Ik vraag op dit moment Aartsengel Michael om de problemen te helpen oplossen in plaatsen zoals Syrië, waar er zoveel geweld en onrechtvaardigheid is, zoveel pijn.–)

  M.a.w. het ware gebed vraagt niets uit zelfzucht, vraagt niets voor zichzelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in