DELEN
dimensie

Boodschap van aartsengel Michaël, gechanneld door Katerina Karanika (www.thechildrenoflove.org)

Valkuilen op weg naar de Eenheid

 

Lieve vrienden, children of love, ik ben Michael. Deze informatie richt zich tot degenen die de intentie hebben om naar de nieuwe aarde mee te gaan en deze te helpen verankeren. Het is bedoeld voor degenen die nu het pad van de vierde dimensie bewandelen. Dat is de dimensie van de overgang van de duisternis en de dualiteit, van de derde dimensie naar het Licht en de Eenheid van de vijfde. In de vierde dimensie, lijkt het – zoals wij jullie zien vanuit ons perspectief – alsof jullie met het ene been in de derde staan en het andere in de vijfde. Soms zijn er momenten dat jullie volledig in de vijfde staan en soms momenten waarop jullie met beide benen in de derde staan.dimensie

Lieve broeders en zusters, jullie hoeven je daar geen zorgen over te maken. Helaas nemen wij waar dat jullie je daar wel zorgen over maken. Naarmate jullie langer op het pad van de vierde dimensie lopen, hebben jullie nieuwe overtuigingen gecreëerd, die de oude vervangen. Zo zien wij dat het oordelende vermogen naar jezelf toe enorm toeneemt. Liep je vroeger lekker op de automatische piloot en maakte je je nergens zorgen over, nu lijkt het alsof je veel aan jezelf denkt, veel over jezelf oordeelt, nieuwe overtuigingen en waardeoordelen aan het creëren bent en vooral heel streng voor jezelf bent. Dat is een van de belangrijkste valkuilen, lieve vrienden. Daarmee creëren jullie veel spanning in je fysieke, emotionele en geestelijke lichaam.

Deze spanning vertraagt juist de overgang, in plaats van dat het versnelt, waar jullie op hoopten. De valkuil is voornamelijk dat je waardeoordelen hebt over je emoties. In de dualistische wereld bestaan er goede emoties en slechte emoties, emoties die je blij maken en die je verdrietig maken, emoties die moreel verantwoord zijn en die dat niet zijn. Helaas dragen jullie deze waardeoordelen nog steeds met je mee. Vroeger lieten jullie de zogenaamde slechte emoties zoals woede, angst of verdriet de vrije loop, waardoor het lichaam zich kon ontlasten en het systeem de spanning kon afvoeren. Nu houden jullie veel meer emoties vast vanuit de overtuiging dat ze niet meer bij jullie horen. Vele onder jullie die zich lichtwerker, verlicht of op weg naar verlichting noemen, voelen zich verheven boven de eigen menssoort.

Dat is een grote misvatting, lieve broeders en zusters. Jullie zijn nog steeds dezelfde mens als voorheen, voordat je “verlicht” werd. Jullie hebben nog steeds het hele spectrum van emoties in jezelf van de laagtrillende haat en wrok tot de hoogtrillende onvoorwaardelijke liefde. Als jullie straks in de Eenheid stappen, hoeft dat niet te betekenen dat jullie die emoties ook kwijt zijn. Emoties horen bij het mens zijn en dat is wat jullie zo uniek maakt in de kosmos. Dat is waar wij weleens een beetje jaloers op zijn (knipoog……): We benijden jullie dat jullie het hele spectrum kunnen voelen.

god's-lightTerecht zullen jullie je afvragen: Waar gaat de verandering dan over? Als we nog steeds angstig, boos of haatdragend zijn dan hebben we toch geen recht om ons verlicht te noemen en in de vijfde dimensie binnen te treden? We moeten toch liefdevol zijn, onze frequenties verhogen tot onvoorwaardelijke liefde? Die frequenties behoren we toch altijd te behouden? Ons antwoord daarop is: Jazeker. Dat zullen jullie ook ooit doen. Namelijk als de vijfde dimensie zich volledig op de planeet heeft verankerd. Maar tot die tijd zullen jullie het hele spectrum van emoties blijven voelen. Het verschil met de derde dimensie zit ‘m in het feit dat jullie je niet meer met je emoties hoeven te identificeren.

Jullie zijn in staat om bewust te kiezen met welke emoties je je wel en met welke je je niet wenst te identificeren. Dat is het verschil tussen de derde en de vierde/vijfde dimensie. Zeker in de beginfase zal het vaak voorkomen dat je ongeduld, bezorgdheid of angst voelt. Maar je zult die emoties niet bij je houden. Die neem je waar, je voelt ze even om ze vervolgens meteen weer los te laten. Je identificeert je er niet meer mee. Je bent die emotie niet meer. Maar je hebt ‘m nog wel. Het grote verschil zit ’m in het ‘zijn’ van een emotie of het ‘hebben’ van een emotie.

Hetzelfde geldt voor je gedachtes. We zien dat velen van jullie, die al ver op het pad zijn nog steeds gedachten hebben die uit de duisternis komen. We zien ook dat velen van jullie dergelijke gedachten wegdrukken en zich ervoor schamen en dan aan zichzelf gaan twijfelen. Wat zeggen jullie dan? “Ik ben teruggevallen.” Wij zien het toch anders, lieverds. Er is niets mis met het hebben van een laag trillende gedachte. Wat er wel mis mee is, is als je je met deze gedachte gaat identificeren en je ervoor gaat schamen en jezelf ‘teruggevallen’ noemt.

Dus lieverds, maak je niet druk over goede en slechte gevoelens en gedachten. Zoals we zo vaak tegen jullie zeggen: Er bestaat geen goed of slecht. Beiden horen bij de dualiteit. Stap niet in de valkuil om opnieuw (waarde)oordelen in het leven te roepen over hoe je behoort te zijn als leerling in de vierde dimensie. Wees juist blij en dankbaar als er veel nare gevoelens of gedachten tot je bewustzijn doordringen. Dat is juist een goed teken. Het betekent dat wat er in je systeem zit naar buiten durft te komen om gezien te worden zonder enig oordeel om vervolgens losgelaten te kunnen worden en getransmuteerd.

Wees dankbaar voor iedere angstaanval, voor ieder gevoel van boosheid of frustratie, heet deze emoties welkom, bedank ze voor het vertrouwen dat ze in je hebben om tevoorschijn te komen. Dat is een teken van groei. De komende tijd, broeders en zusters die in de vierde dimensie lopen, zullen jullie juist belaagd worden door veel negatieve emoties en gedachten. Die komen niet alleen vanuit jullie persoonlijke onbewuste. Ieder van jullie is een katalysator voor het collectief onbewuste. Wat er in een ander deel van de wereld gebeurt, daar waar angst haat en geweld heerst, zal ook via jullie aan de oppervlakte komen, zodat het getransmuteerd kan worden.

De broeders en zusters die in erbarmelijke omstandigheden leven, staan nog met beide benen in de derde dimensie. Ze zijn niet in staat om afstand van hun emoties te houden, deze te accepteren en los te laten. Ze identificeren zich ermee, ze voeden zichzelf ermee en daarmee voeden zij het collectief onbewuste. Het is jullie taak, lieve broeders en zusters om deze duisternis aan het licht te brengen en dat zal via jullie eigen lichaam en via jullie bewustzijn plaatsvinden. Als jullie jezelf belasten met allerlei waardeoordelen, allerlei nieuwe normen en waarden over hoe jullie in de vierde dimensie zouden moeten zijn en over wat jullie horen te doen, dan stappen jullie in dezelfde valkuil als de broeders en zusters die zich met hun emoties en gedachten identificeren.

Maar dat is niet het enige. Het ergste is nog dat jullie fysieke lichaam onder die oordelen zal lijden. Onderdrukte emoties verwoesten namelijk het fysieke lichaam. Dat is de rede waarom mensen die op het pad van verlichting liepen van oudsher met veel lichamelijke klachten kampten. Weet dat de belangrijkste reden hiervoor was dat ze zichzelf verheven voelden boven de anderen, de niet uitverkorenen, waardoor ze alle negativiteit onderdrukten.

De tijd van anders zijn, van bijzonder zijn, de tijd om je verheven boven anderen te voelen, de tijd van de uitverkorenen en de niet- uitverkorenen is voorbij. Jullie staan voor de overgang naar de eenheid. In de eenheid bestaan er geen verschillen meer. In de nieuwe wereld zullen degenen met de hoge frequenties, de lagere transmuteren op een vanzelfsprekende wijze zonder toeters en bellen. Op dezelfde wijze waarop je je eigen harmonie herstelt, zullen jullie ook de harmonie in de gemeenschap en in de wereld herstellen. Jullie zullen niet meer denken in termen van ik en de ander. Het woordje ik zal verdwijnen en vervangen worden door wij.

light-of-the-worldHet denken in ‘ik ben, ik wil, ik heb gedaan, ik zal doen’ zal stoppen en in Wij vervangen worden. Wat goed voor de gemeenschap is, is ook goed voor het individu en wat goed voor jezelf voelt, is ook goed voor het grotere geheel. Leef je leven, lieve broeders en zusters. Keer terug in de onbezorgdheid, die in de duisternis heerste maar nu vanuit een weten, vanuit het vertrouwen dat je een goddelijk wezen bent met een kracht om alles wat er op je af komt te transformeren. Jullie hebben geen normen en waarden meer nodig. Jullie hoeven jezelf niets meer op te leggen.

Aanvaard jezelf zoals je ieder moment bent, het ene moment ben je verdrietig, het andere ben je alwetend, het ene moment zul je vreugdevol zijn en het volgende moment weer angstig. Soms zal het gevoel dat je de controle kwijt bent je onverwachts overvallen. Aanvaard al je emoties en gevoelens. En besef dat ze maar een gevoel of een gedachte zijn die je hebt en dat je kan kiezen om die bij je te houden of los te laten. Soms helpt het om wat je ook voelt eerst te uiten. Wees ten alle tijden jezelf. Als je verdrietig bent mag je dat voelen. En als je in de valkuil stapt om met dat verdriet mee te gaan, accepteer jezelf dan zonder schuldgevoel.

Weet dat het maar kort duurt voor je weer in staat bent om er afstand van te nemen en het los te laten. Durf jezelf te zijn, vergeet alles wat je jezelf hebt opgelegd aan normen en waarden. Stop met etiketten plakken zoals ‘ik ben een lichtwerker’, ‘ik of hij/zij is verlicht’ of ‘een beginneling’. Dat zijn dualistische gedachten in een verheven vorm, een mooier jasje. Je bent wie je bent en je bent goed zoals je bent en niet alleen jij, maar ook  je buurman, je broeders en zusters die in het midden- oosten vechten, die honger lijden, die geweld plegen, die moorden. Alles hoort bij het mens zijn.

Nu is de tijd dat alle duisternis aan het licht komt. Bedank je broeders en zusters die voor jou moorden, voor jou honger lijden, in plaats van je schuldig te voelen, toon je dankbaarheid en help voor zover dat binnen je mogelijkheden ligt. Er bestaat geen betere hulp dan je liefde en dankbaarheid te sturen. Als iedereen dat iedere dag een beetje doet dan wordt het collectieve onbewuste getransformeerd naar een hogere trilling. Als deze trilling hoog genoeg is dan worden alle lage trillingen mee omhoog getild. Dat proces zal in 2013 voltooid zijn.

Voltooid zijn betekent niet dat het effect ook zichtbaar zal zijn. Hoe dat zichtbaar wordt? Vanaf volgend jaar zal dat jullie taak zijn. Jullie zullen de nieuwe aarde dromen. Begin eerst je eigen toekomst te dromen. Begin jezelf te zien op de nieuwe Aarde. Hoe zou je zijn?  Hoe zou je wonen? Met wie? Waar? Hoe zou je dagelijks leven eruit zien? Hoe zou je dorp of straat eruit zien? Hoe zouden de winkels, het landschap, je vrienden eruit zien? Wat zou je in de nabije toekomst willen doen? Wat is je passie? Op deze manier kun je je nieuwe zelf dromen. Omdat er geen tijd bestaat is het belangrijk om te weten dat het nieuwe zelf er al is. Je hoeft het alleen te activeren, je er bewust van te worden en ieder detail vanuit het nu te dromen. Tot besluit willen wij vanaf de andere kant van de sluiers jullie op het hart drukken: Durf te leven, broeders en zusters, zonder enig oordeel. Laat je met de stroom mee stromen, vertrouw op je innerlijk zelf, die kan zichzelf beschermen en voor alle gevaren behoeden en weet dat we altijd voor jullie klaar staan, want we houden onvoorwaardelijk van jullie zoals jullie ieder moment van de dag zijn!

Ik ben

Michael

 

Gechanneld door: Katerina Karanika, www.thechildrenoflove.org

NB: Via deze website kunnen ook vragen aan Michael worden gesteld!

 

Bewerking: Petra Maartense (www.happyview.info)

4 REACTIES

  1. Echt een prachtig artikel om te lezen. Net als het boek de brieven van Michaël. Ik heb er zoveel van geleerd en in herkent. Ook heeft het me troost en houvast gegeven voor moeilijke momenten. Ben blij dat ik dit artikel en het boek heb mogen lezen.

  2. Michaël en/via Katerina, dank.
    Dit was precies wat ik op dit moment nodig had, waar ik mee worstelde.
    Liefs, veel, Yvonne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in