over ADD ,Asperger, hoogbegaafdheid en de wereld wakker maken

Beste Gordon

Wat mij op valt is dat de kenmerken en gedragingen van de verschillende typen nieuwetijdskinderen heel veel overeenkomsten hebben met bijvoorbeeld ADD, ADHD, ASS / syndroom van asperger, hoogbegaafdheid, hoogsensitief persoon, chronisch depressief, enz… Kunt u hiervoor een verklaring geven??

Ik herken mijzelf in hoge mate in de kenmerken van een nieuwetijdskind. Echter, psychologen en psychiaters zijn nu van mening dat ik ADD heb en een chronisch tekort aan serotonine wat leidt tot depressiviteit. Eerder heeft een andere psycholoog geconstateerd dat ik beschik over een hoogbegaafd intelligentieniveau. En nog eerder zijn een angststoornis en een narcistische persoonlijkheidsstoornis aan de orde geweest. Kortom, ze snappen absoluut niet waar mijn problemen vandaan komen en willen een aantal medicijnen gaan inzetten (antidepressiva en ritalin).

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kunnen nieuwetijdskinderen wel normaal functioneren in een samenleving als deze??

Ik voel al van jongs af aan al dat er iets fundamenteel mis is met de wereld. Al dat individualisme, materialisme, de eindeloze focus op geld en economische groei ten koste van alles dat er eigenlijk toe doet. De aard en de uitwerking van alle systemen die de mensheid heeft geïntroduceerd en waaruit onze maatschappij is opgebouwd leiden tot onrechtvaardigheid, ongelijkheid en het verlies van vrijheid… Al deze waarden worden onder hun neus steeds meer afgenomen, en de meeste mensen zien het niet eens. Men zit gevangen in de kortzichtige modus van verstandelijk bewustzijn gericht op zichzelf en ten koste van eenheid, men zit gevangen in een gevangenis voor de geest. Volgens bronnen zijn de indigokinderen hier om de bestaande structuren af te breken, en de weg vrij te maken voor een heropbouw door kristalkinderen. Maar hoe dan?? De wereld is gevuld met slapende mensen!!! . Hoe kan je mensen laten voelen dat de aarde waarop zij leven het uitschreeuwt van de pijn??

Met vriendelijke groet, X

kleuren

Beste X

ADD/ADHD/Asperger/HSP, hoogbegaafdheid, PDD-NOS (en nog wat labels) zijn m.i. allemaal uitdrukkingen van manieren van communiceren binnen gradaties van gevoeligheid. Veel van deze labels komen volgens mij voort uit een onbegrip voor de boodschap die deze mensen eigenlijk overbrengen: dat het tijd is om ons mensen op een andere manier te bekijken. Als spirituele wezens. Helaas zien de meeste mensen dat nog niet in, vandaar dat we met zijn allen maar namen zijn gaan geven aan deze kinderen. Wist je dat in Amerika de laatste 20 jaar “Adhd” met 800% is toegenomen?


‘Problemen worden niet opgelost op het niveau waarop ze zijn ontstaan”

-Albert Einstein-

Mooie tekst die misschien wel illustreert wat ik wil zeggen. “We” zien de eigenschappen van bijvoorbeeld een persoon in het autistisch spectrum”of een adhd’r als een probleem terwijl er op spiritueel niveau eigenlijk iets heel moois gebeurd, namelijk dat diegene ons laat zien op een ander niveau te communiceren dan het gangbare.  Op een andere manier (niet lineair, maar in beelden) denkt en niet 1 voor 1, maar alles tegelijk voelt. Al gaat de adhd’r weer anders om om met denken en gevoel dan “de persoon in het autistisch spectrum”.

Veel van deze mensen/kinderen zijn hooggevoelig/nieuwetijdskinderen (wat uiteindelijk ook maar weer een naam, een label is, maar die discussie sla ik even over hier)

Een psychiater kan meestal niet anders dan in zijn eigen hokjes denken, een nieuwetijdskind staat niet als zodanig in zijn DSM-V (standaardwerk van diagnostische criteria), dus gaat een psychiater kijken binnen zijn eigen referentiekader. En oplossingen zoeken  (medicatie, cognitieve therapie) op datzelfde niveau.

Weet je dat veel volwassen hooggevoeligen niet weten dat ze dat zijn, en soms in de psychiatrie terechtkomen, waar ze  vaak anti-depressiva voorgeschreven krijgen, of andere medicatie? Die de communicatie met hun hoger zelf bemoeilijkt. Die hun gevoeligheid alleen maar verder verdooft? Terwijl die gevoeligheid ook hun grootste kracht is , ondanks dat het voor velen ook eerst heel moeilijk kan zijn om er mee om te leren gaan. Ik ben ooit zelf in therapie gegaan, pas een paar jaar later zag ik in dat de helft van mijn toenmalige therapie groepje hooggevoelig was zonder dat zelf door te hebben. We hadden geluk dat we “terecht kwamen” bij artsen en therapeuten die werkten met Mindfullness. Die klassieke psychotherapie combineerden met Boeddhistische inzichten. Daarin voelden “we” ons wel redelijk thuis.

Begrijp me goed, ik ben geen arts en ik geef je dus geen advies op dat niveau. Sommige hooggevoeligen hebben(volgens eigen zeggen) baat bij Ritalin of anti-depressiva, maar de meesten m.i. niet omdat hun “problemen” op een ander niveau liggen. Je angsten zouden heel goed kunnen voortkomen uit een gevoeligheid die zo groot is dat nog niet bekend is binnen de reguliere zorg hoe daar mee om te gaan. Of uit een vorig leven, daar kun je veel angst uit mee hebben genomen, om maar één ” alternatieve”  dwarsstraat in te gaan.

“Kunnen nieuwetijdskinderen wel normaal functioneren in een samenleving als deze?”

Wat is normaal? Ik weet het niet, ik denk het wel, mits ze “normaal” niet te serieus nemen en hun eigen maatstaven gaan hanteren. Ik heb bijvoorbeeld alleen maar hooggevoelige en heldervoelende vrienden, waarvan sommige volwassen nieuwetijdskinderen zijn. Dus binnen die kring mag ik helemaal mezelf zijn en “normaal functioneren”.
Ik kan me erg vinden in je omschrijving:

Al dat individualisme, materialisme, de eindeloze focus op geld en economische groei ten koste van alles dat er eigenlijk toe doet. De aard en de uitwerking van alle systemen die de mensheid heeft geïntroduceerd en waaruit onze maatschappij is opgebouwd leiden tot onrechtvaardigheid, ongelijkheid en het verlies van vrijheid… Al deze waarden worden onder hun neus steeds meer afgenomen, en de meeste mensen zien het niet eens. Men zit gevangen in de kortzichtige modus van verstandelijk bewustzijn gericht op zichzelf en ten koste van eenheid, men zit gevangen in een gevangenis voor de geest.

talent-ave-2Grappig (of erg) genoeg zitten veel volwassen nieuwetijdskinderen ook nog gevangen in een gevangenis van hun geest omdat ze zoals ik een ontzettende behoefte hebben aan vrijheid, maar de grootste moeite hebben deze aan zichzelf te geven. Ergens nog de grootste moeite doen om “normaal” te zijn of geaccepteerd te worden voor wie we zijn (voor wie ik ben) , vaak gaat het om zelf-acceptatie, wat een pijnlijk proces kan zijn als je dat niet hebt geleerd in je jeugd (bijvoorbeeld omdat je ouders hebt gehad die echt niks wisten van hooggevoeligheid of nieuwetijdskinderen, en omdat je opgroeide in een maatschappij die echt niet ingericht was/is op de gevoelige wezens die de nieuwetijdskinderen zijn. Kijken naar wie je echt bent kan pijnlijk zijn als je niet zonder angst bent en je schaduwkanten onder ogen moet komen.

De wereld is gevuld met slapende mensen!!!

Klopt, maar er worden steeds meer wakker. Soms alleen al doordat ze aan hun eigen kinderen zien dat er meer is. En sowieso worden er veel wakker. Er is nog veel angst en onrust op de wereld. Klopt. Maar door die angst worden veel mensen gedwongen om op een andere manier te kijken, waardoor ze langzaam wakker worden. Kijk maar naar de politiek, naar de kredietcrisis, de aardbevingen e.d. , allemaal manieren waardoor mensen meer vanuit hun hart gaan praten, zich meer met elkaar gaan verbinden.

Hoe kan je mensen laten voelen dat de aarde waarop zij leven het uitschreeuwt van de pijn??

Gewoon door jezelf te zijn. Meer kun je niet doen. We (de Nieuwetijdskinderen) werken op groepsniveau samen om een nieuw soort energie te brengen en te aarden. Jij zult, als je dat nog niet weet, merken dat de dingen die je echt plezier geven en je hart raken in de lijn liggen van wat je persoonlijk gaat doen.

Groetjes,

Gordon

(voor het plaatsen van deze mailwisseling is natuurlijk toestemming verkregen)

Bewaar voor later op Pinterest:

Vraag en antwoord, over ADD ,Asperger, hoogbegaafdheid en de wereld wakker maken

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

96 REACTIES

 1. Ik ben zo verschrikkelijk blij dat ik niet meer de enige ben die dit ziet! "autisme" zit bij mij in de familie. In meerdere vormen. En sinds ik weet dat ik zeer gevoelig ben lees ik daar veel over en zie ik steeds meer en meer overeenkomsten met de leden die iets hebben uit het spectrum…Dat mijn oudste broer nergens aan wil is niet zo gek. Hij is altijd als "moeilijk opvoedbaar"weg gezet…….Ik zie zo veel overeenkomsten tussen de autisten bij ons het adhd kind wat ik nooit heb laten testen omdat ze het best goed doet zolang ze haar energie kwijt kan. Hopelijk gaan er steeds meer ogen open

 2. BEGRIJP HET PRECIES WAT JE VOELT EN HIERBOVEN HEBT BESCHREVEN EN BEN DRUK BEZIG MIJN BEST TE DOEN HET GEHEEL TE VERANDEREN

 3. ik heb onlangs een stuk gelezen bij de fb site over vaccineren dat ASS ook ontstaat door enten,hoe zit dat dan?klopt dat dan ook niet?
  toen ik dat stuk gelezen had,had ik ook zoiets van: ja het zou indd kunnen dat het door die gif komt die ingespoten word en de genen in de hersenen aantast….nu weet ik ook niet meer wat ik moet geloven….bestaat het nu wél of niet?
  ik snap wat nieuwetijdskinderen/kristalkinderen zijn,heb er nu wel genoeg over gelezen om dat te begrijpen,maar HOE komen ze dan aan de theorie autisme(en dat in diverse vormen)of ADD/ADHD? kun je dat uitleggen?ik zit nu min of meer in een discussie waarin ik ook aangegeven heb dat inentingen het veroorzaken en dat het in amerika bewezen was,maar word niet geloofd en als ik nu kom met het verhaal dat autisme enz. niet bestaat,maar dat het gewoon kristalkinderen/nieuwetijdskinderen zijn, verklaren ze me nog meer voor gek….ben zelf hsp en mijn dochter ook en ik ben ook er achter gekomen dat ze een sterrenkind is,maar hoe overtuig je mensen daar dan van?

  • @Sylvia, Beste Sylvia, ik heb zelf op mn 23e een aspergerdiagnose gehad (voor wat dat waard is) en heb me ook heel lang het hoofd gebroken over de link tussen autisme en NTK, want ik wist zelf diep van binnen dat ik erg gevoelig was. Ik hoop je een beetje te kunnen helpen.
   Wat vaccinaties betreft: het verband tussen vaccinaties en autisme heet wetenschappelijk ontkracht te zijn. Toch blijven ouders ermee in de weer omdat kinderen vaak afglijden naar autisme na de start van het vaccinatieprogramma. Mijn homeopaat zegt dat hij veel ‘vaccinatieschade’ moet ontstoren. Al dan niet in combinatie met autisme. Ik denk dat de wetenschap materieel niets vindt (men huldigt de best practice dat als binnen twee weken na de vaccinatie er niets gebeurt, de vaccinatie niet schadelijk is geweest. kan zijn dat dit nu anders is.). maar een vaccinatie beinvloedt je gestel jarenlang, zo niet levenslang. Dus ik geloof dat eigenlijk niet. Al kan ik niet zeggen hoe het dan wel zit.
   Autisme bestaat niet: ja en nee. Het gedrag valt binnen de DSM-V criteria, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar men heeft dat gedrag nooit begrepen. Omdat mensen met autisme (ik gebruik bewust het woord ‘autist’ niet, het klinkt als debiel of mongool)zich sociaal afzijdig houden en sociaal inadequaat reageren, vat ‘men’ dit op als een menselijkheidsdefect. Maar ze zijn zo hypergevoelig dat ze zich ontkoppelen van alles en iedereen om zichzelf te beschermen. Die mogelijkheid moet ze ook gegund worden anders trekken ze het echt niet. Wat dat inadequaat reageren betreft: daar kan ik lang over doorgaan. Ten eerste: mensen met autisme hebben weinig ego. En ego is een uiting van 3D, materie, Vissentijdperk, you name it. Veel van onze sociale codes zijn gebaseerd op ego-constructies (mensen hun gevoelens/ego sparen, blunders maken (het is pas een blunder als jij die gedachte toelaat in je hoofd) etc etc. Is het dan zo vreemd dat ze dat niet snappen?
   verder vermoed ik dat mensen met autisme uit een ander
   morfisch veld putten dan ‘normale’ mensen. Vandaar dat ze sociale dingen ook niet vanzelfsprekend aanleren. het blijft altijd vreemd en moeilijk. Ze zitten echt op een andere golflengte. Ik heb wel eens horen zeggen dat mensen met autisme incarnaties zijn van zielen die eigenlijk op andere sterren leven (de link met sterren kind?)
   Ik ben er ook al tegenaan gelopen dat mensen niet wíllen geloven dat mensen met autisme NTK kunnen zijn. Aan autisme kleeft een groot stigma. men wil er niet aan dat ‘sociaal gehandicapten’ grote, vergevorderde zielen zijn. Soms accepteren mensen niet eens dat mensen met autisme emoties en gevoelens hebben, of dat ze begrijpen wat liefde is (brrr…) Dapper dat je daar toch in volhoudt. Als mensen je ‘afkomst’ niet willen geloven…dan doen ze het toch niet? Er zijn heel veel mensen die het van mij ook niet weten hoor. Boeiuh, daar kiezen ze zelf voor. Maar het kan lastig zijn als je een uitgebreide ‘gebruiksaanwijzing’ hebt en daar is geen ruimte voor…
   Hier ga ik het bij laten. Ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen. Vriendelijke groet, Mijntje

   • hallo Mijntje, mijn dochter heeft autisme, je schrijft dat autisten weinig ego hebben, mijn dochter leeft alleen maar vanuit haar eigen ik,,(ego) ,voor haar draait de wereld alleen om haar ,en dat is dus alleen maar ego… het spijt me maar wat je daar schrijft klopt niet.. gr.ingrid.

    • Vanuit je ego leven kan ook betekend aangeleerde gedragingen hoe jij wil dat de buitenwereld je ziet. Met het ego wordt ook bedoeld de IK die zich (te)(veel) indentiviseerd met zijn status, werk, kleding etc…iemand met autisme leeft volgens mij juist heel erg vanuit zijn ik persoon en veel minder ego gericht. Een goede vriend van mij heeft autisme en hij is volgens mij niet eens zo goed in staat zich anders voor te doen.

 4. De waarheid/werkelijkheid kan niet gevonden worden.

  Het kan wel gebeuren dat als JIJ stopt met zoeken dat de waarheid/werkelijkheid jou vindt.

  Maar dan ben JIJ er niet meer.

  • Juist!
   Werkelijkheid Is (al) aanwezig. Dus hoef je er niet naar te zoeken. Punt 2 is dat jij (nml. het ik-gevoel) die werkelijkheid te Zijn versluierd en dus moet worden opgeruimd.
   Mooi geschreven, Aart!

 5. Ha Bert,
  Bedankt voor de link.
  Het zien van de olifant zelf noem ik geen waarheid maar werkelijkheid. Je overziet de realiteit, namelijk zoals de olifant in zijn totaliteit Is.
  Blij dat we elkaar nu beter begrijpen.
  Je voorbeeld toont aan hoe mensen iets van verschillende kanten kunnen bekijken. E.e.a. is afhankelijk van point of view, je eigen achtergronden, ervaringen, etc. Een hond kan je vriend zijn, maar wie er door gebeten is zal er met een boog omheen lopen. In onze wereld zie je ook enkel in het platte vlak. Het heeft er allemaal mee te maken dat ik deze stukjes waarheid opvat als subjectief en relatief. In die zin dat je standpunt kan veranderen.
  De Werkelijkheid is absoluut. D.w.z. onveranderlijk, altijd dezelfde.
  Warme groet van Lia

 6. Ha Bert,

  Kort door de bocht zou ik dit toch niet noemen.
  Hij stelt vele zaken in de wetenschap, geneeskunde, godsdienst,enz die wij als ‘normaal’ beschouwen in vraag

  Nou in vraag? Hij beweert van alles en dat is niets anders dan de enige echte waarheid.
  Dat begint al op de homepage, waar ik lees: “Ben jij er klaar voor om de waarheid, de hele waarheid, en niets dan de waarheid, te leren kennen?”
  Dag, Lia

   • Of ik klaar ben voor de waarheid?
    Bert, wat is waarheid.
    Ieder mens heeft zijn eigen waarheid.
    Wat heb ik dan aan de waarheid van iemand anders?
    Ik kan met waarheid niet zoveel.
    Is enkel een vreemd gekozen woordje.
    Werkelijkheid daar gaat het om.
    Dat is waarheid als een koe.
    Dag, Lia

    • @Lia, zo is dat Lia. Wat is waarheid? Iedereen heeft zijn eigen interpretatie van dit niets zeggende woord “waarheid”. Het gaat om eigen beleving.

      • @Gordon,

       @Gordon
       Inderdaad, woorden zijn maar woorden.

       Ik bedoel eigenlijk dit : uit een oud Soefi-verhaal …

       http://www.allaboutphilosophy.org/dutch/de-blinde-mannen-en-de-olifant.htm

       “Het is inderdaad zo dat elke blinde man een beperkt perspectief heeft op deze objectieve waarheid, maar dat wil niet zeggen dat die objectieve waarheid niet bestaat. Sterker nog: de waarheid is helemaal niet relatief… de volledige waarheid staat voor hun neus en hoeft alleen maar ontdekt te worden.”

       Voor mij heeft het woord waarheid wel een grote betekenis. Dat is namelijk hetgene waar ik altijd naar opzoek ben.

       groeten

 7. Bert,
  Aquarius (waterman( is voor mij de drager van water, die zijn kruik waaruit het water stroomt met zich meedraagt. Ik associeer water met Leven en ook met het astrale. M.a.w. in de Nieuwe Tijd zal men het werkelijke leven en de astrale wereld ontdekken. Dit leven bevindt zich in de kruik (het lichaam) en zal naar buiten uitstromen.
  De waterman doet denken aan Joh.07:38. Wie in Mij gelooft, stromen van levend water zullen uit zijn hart vloeien.
  Dag, Lia

 8. Zojuist met aandacht gelezen…. 🙂 kan alleen maar zeggen dat ik het er helemaal mee eens ben, ook ik ben geen arts…

  maar ik weet wel, doordat ik gekozen heb om in de leer te gaan
  bij de familie van het licht, de Engelachtigen zoals ze zich noemen, de blauwe engelen enz. door te channelen…. via de pc

  kreeg ik van alles te lezen en dit doe ik al ruim 10 jaar Bewust…. hooggevoeligheid is volgens mij de basis voor alle andere “etiketten” om maar herkenning te krijgen en erover te kunnen praten met elkaar…het voordeel daarvan is
  dat je het een plekje kunt geven….maar ik zou er niet mee gaan leven…met die etiketten… want dan krijg je dat : gevangen gevoel… zie het als een handvat en leef je eigen leven…door te doen waar je Happy van wordt…zoals Gordon al zei…. dat is echt de béste manier om je leven te leven

  Want niemand kan jouw vertellen waar jij gelukkig van wordt en hoe jij je leven kan en mag leven….we leven in een vrije wil zone… geestelijk….dus van daaruit ben je vrij om te doen wat jouw gelukkig maakt…zolang als het maar niet ten koste gaat van een ander….. dat voel je wel aan

  Dus dit gezegd hebbende; gebruik je gevoeligheid ten bate voor jezelf en dan zul je zien…dat jij vrij bent….
  wil je tekenen? doe het…wat voor creatief iets je ook doet

  want alles waar je plezier in hebt en je doet het met je gevoel… is creatief…is goddelijk en je bent happy 🙂
  dat is wat ik heb mogen leren…en ik ben happy 🙂 😉 xxx

  Dat maakt je dan vervolgens een gelukkig mens met een vrije geest…spirit….en dat betekent…energie duwtjes krijgen

  in die richting…waar je aandacht naar uit gaat—) volg je hart <3 zij weet de weg 😉
  Dat heb ik gedaan…en nog… en dat is zó leuk!
  En ja, ik ben door mijn angsten heen gegaan… en ja…veel gehuild…tranen reinigen de ziel…en daardoor zie je beter
  voel je beter…is dit boven staande jouw beloning voor het harde werken… vrij zijn…liefde…vrede hebben met…harmonie…in evenwicht zijn… blijf in jezelf geloven… en doe wat je hart <3 je ingeeft… 😉 xxx

  Zó genoeg gekletst…heel veel plezier…met alles.. 😉

  liefs, Henriëtte

 9. Als er geen medicatie was geweest , was ik er ook niet meer geweest. It’s that simple.
  De communicatie met mijn Hoger Zelf is juist dáárdoor herstelt.
  So please wéét wat je zegt en pas op met wat je zegt.

  Ik blijf het herhalen… veroordeel nog medicatie nog de mensen die het gebruiken.

  Walk a mile in my shoes

  • Hey Lieve Maria,

   Dat is zeker niet de bedoeling hoor. Medicatie is soms nodig. Maar eerlijk is eerlijk nog te vaak worden mensen over dezelfde kam gescheerd. Mijn psychiater heeft me ook heel eerlijk gezegd dat als het nodig was geweest ik er ook had gekregen. Maar hij heeft er voor gekozen me eerste de kans te geven te herstellen op eigen kracht en in mijn eigen omgeving. In overleg met mijn familie en ik moest zelf verslag uitbrengen. Had hij mij op dat ogenblik geïnterneerd, dan was ik helemaal in angst geslagen en was ik er slechter uitgekomen. Medicatie heeft zeker zijn nut en sommigen zijn er ook echt mee geholpen! Ik heb drie kindjes en ze reageren allemaal anders. De ene is beste af met klassieke ( vreemd genoeg de meest gevoelige van de drie) en de met kruiden… We moeten in het algemeen opletten met veralgemenen. Wat voor de ene heel goed is kan voor de andere heel slecht zijn, voor mij is dat afhankelijk naar welke kant de balans in die persoon overhelt.

   Blij te horen dat je je beter voelt 🙂

 10. Ik hou wel van Els haar reactie van het insluiten van je ego in je hart. Ik heb zelf kort ervaren waar je komt zonder ego en eerlijk is eerlijk. Ik was precies high. Had geen behoefte meer om ook maar iets te manifesteren, niets profileringsdrang meer, alles was goed. Of ik nu bleef leven of dood ging of nog iets anders. Dingen leken me ook niet meer te raken. Ik had perfect de rest van mijn leven onder een boom kunnen blijven zitten. Het ego wanneer vanuit liefde ingezet en in de eerste plaats op het ontwikkelen van je eigen laat ik het talenten noemen is geen probleem. Het zorgt er voor dat we iets bereiken, niet lui zijn maar vooruit werken. Of zoiets. Misschien verwoord ik het niet helemaal juist, maar ik zie vaak mensen die met intenties alleen werken aan een betere wereld op zich geen enkel probleem, intenties zijn ook belangrijk en hebben volgens mij zeker hun impact, maar volgens mij gaat het zo nog heel lang duren vooraleer er daadwerkelijk iets veranderd wordt. Ondanks alle berichten geloof ik niet dat de heersende klasse en dus het gedachtengoed dat er bij hoort zo maar zal verdwijnen onze kinderen leren hoe ze op een positieve manier zelf kunnen bijdragen bij een nieuwe wereld is nu naar mijn gevoel heel belangrijk. Ze worden te vaak geconfronteerd met depressieve, wanhopige weinig optimistische volwassenen, die hun sprankel hun optimisme en de hoop die zij in zich dragen vervangen door angst. En het zijn net zij die zo belangrijk zijn voor onze toekomst.

  • Dromerige volwassenen ben ik nog vergeten in het rijtje. 🙂 die maken kinderen niet angstig maar maar resulteren mogelijk kinderen met de voeten wat minder stevig op de grond. Ze leren dat ze actief een rol op zich kunnen nemen in het transformeren bande wereld zoals die nu is, vanuit die wereld en niet vanuit wat je er van verwacht helpt hen volgens mij.

  • Ha Nele,

   Ik heb zelf kort ervaren waar je komt zonder ego en eerlijk is eerlijk. Ik was precies high. Had geen behoefte meer om ook maar iets te manifesteren, niets profileringsdrang meer, alles was goed.

   Ja, zo beleef ik het ook. Ik ervaar dat “high” zijn als een soort gelukzaligheid. Heb er geen drugs voor nodig. Alles wat je in de buitenwereld zoekt, zit in je zelf.
   Liefs van lia

   • Ja is ook zo. Had alleen het probleem dat ik me ook niets meer aantrok van mijn omgeving en met drie kleine kindjes kon ik dat ook niet maken. Kwam eeeecht niet goed. Ben nu al een hele tijd op zoek naar balans tussen beide. 🙂

    • Hi Nele,
     Ik herken het heel goed, hoor. Als de ervaringen nog vers zijn, word je er min of meer door overweldigd. Pas na enige tijd wordt het wat rustiger en ontstaat die balans.
     Dag, Lia

     • Dank je Lia,

      Je reactie stelt me wel wat gerust. Ik merk ook dat mijn omgeving op energetisch vlak mee verschuift. Ik verdraag ook niet meer dat mensen lijntjes uitgooien naar mezelf of naar anderen en wordt me bewust van de mijne. Balans in mezelf vinden zonder afleiding uit de omgeving lukt al wel. En samen met het gezin begint het nu ook te lukken. Zoals je zegt het wordt rustiger. Maar ik ben er nog niet hoor. Heb ook tijd. 🙂

      Prettige dag voor jou ook,
      Nele

      • @Nele, klinkt heel goed Nele. En met kindjes duurt het wat langer om die balans te vinden. Ik heb er ook eentje van 5. Nu ze wat zelfstandiger wordt, hou ik ook meer energie over! Laat staan met 3. Fijne dag! Je komt er wel.

 11. Dit is mijn versie van het EGO, wat te lezen is op mijn FB pagina.

  Omdat het EGO een afgeleid zelfgevoel is, moet het zich identificeren met uiterlijke dingen.

  Het moet voortdurend zowel verdedigd als gevoed worden.

  De meest voorkomende identificaties van het ego;

  zijn die met bezit, het werk dat je doet, sociale status, erkenning, kennis, opleiding, lichamelijke verschijning, speciale vermogens, relaties, geschiedenis van jezelf en je familie, geloof en vaak ook politieke, nationalistische, raciale, religieuze en andere collectieve identificaties.

  Maar jij bent niets van dat alles
  Je denkt alleen van wel

  ©Inner Wijsheid

 12. Hi Gordon,

  Wat heerlijk te lezen dat ik niet alleen ben. Ik lees vaak de artikelen die je plaatst. Het is vaak één “feest” der herkenning. Niet dat alle problemen nu opgelost zijn, maar dat ik mag zijn wie ik ben. Nu nog een passende baan waarbij ik ook mezelf kan zijn.

  Dank je wel!
  Mo

 13. Ik wil niet de gedachte op wekken dat hulpverleners in het reguliere circuit slecht zijn. Ik heb in 20 jaar veel aardige, lieve hulpverleners ontmoet. De hulp die ik kreeg was veelal onvoldoende. Daar kwam ik achter nadat ik alle mogelijke hulp had gehad. Natuurlijk heb ik veel geleerd maar de echte verandering vond voor mij buiten de ggz plaats. Meditatie, innerlijk kind werk, chakra’s, mindfulness, intuïtieve ontwikkeling, healing, veel inspiratie op doen in de boeken van eckhart tolle, gary zukav, deepak chopra, neale donald walsch etc. Mezelf compleet binnenste buiten keren …

  Beseffen dat je niet al die etiketjes bent.

  • Hey Esther dank je voor je aanvulling! Je eerste reactie wordt er voor mij duidelijker mee. Misschien dat mijn psychologe me net zo helpt omdat ze zich vaak op de door jou aangehaalde werken baseert en ze me op basis hiervan ondersteund in dat binnenste buiten keer proces! Kus

 14. Mensen die nu met allerlei etiketjes rond lopen, zoek geen hulp binnen de reguliere zorg. De hulp die hier aangeboden wordt is ontoereikend, werkt niet diep genoeg door. Wat mij heeft geholpen; een therapeut die vanuit zijn hart werkt, voelt en door voelt. Iemand die een innerlijke reis met je aan gaat. Motivatie en willen open stellen is een voorwaarde. Je hebt spiegels nodig, inzicht, bewustwording. Desgewenst kan ik iemand aanbevelen. Stuur dan even een PB.

  • @Esther, alhoewel ik je reactie helemaal snap, lopen er ook in de reguliere zorg toch echt ook “engelen” rond die een hoop mensen in alle liefde helpen. Sluit niks uit… gebruik je verstand, voel en volg je intuitie,

   • Ik sluit me aan bij Gordon. Heb me jaren tegen het reguliere circuit verzet. Uit ervaring e uit wat ik had gezien. En toch door omstandigheden er in terecht gekomen en heel goed mee gevaren. In tegenstelling tot wat je vaak hoort werd er geluisterd naar mijn angsten, werd er met mij overleg gepleegd, mijn gevoeligheid was wel mijn leidraad ik voelde wanneer ik moest ‘stoppen’ als je wil en er werd me geen ‘medicatie voorgeschreven. Ik ben nu wat verder en kan oprecht zeggen dat ik veel leer uit de therapieën en er veel aan heb. Niet alleen ik maar mijn hele gezin heeft hier baat bij. Maar er zijn ook reguliere therapeuten als alternatieve therapeuten, waar ik na 1 gesprek nooit meer naar toe ben gegaan.

 15. nieuwetijdskinderen hebben gewoon een veel hogere trillingsfrequentie waardoor dat verward word met hyperactief.
  Wat mij ook veel opvalt is dat veel nieuwetijdsmensen regelmatig een blowtje roken om wat rustiger te worden, kan helemaal geen kwaad, gewoon een goede natuurlijke oplossing die uiteraard ook wordt bestempeld als slecht en drugs…anti depressiva dat is pas drugs

  • Don,
   Inderdaad, ja. Een hogere vibratie, met name door de overgang van Vissentijdperk naar Aquariustijdperk.
   Ben wel van mening dat je de nieuwe vibraties zelf moet kunnen regelen, d.w.z. zonder hulpmiddelen zoals roken, drank, blowen, drugs en medicatie, etc. Deze “hulpmiddelen” onderdrukken enkel de verschijnselen. Cruciaal is volgens mij om je energiepatroon zo zuiver mogelijk te houden. Het zijn juist ego en verkeerde gedachten waardoor een verhoogde vibratie doorkomt als hyperactief.
   Groet van Lia
   Groet van Lia

    • Ha Bert,
     Super!! Dank je wel
     Ik heb meteen alles onder favorieten gezet.
     Ik ben erg geïnteresseerd in Egypte en de geheimen van Gizeh. Ben daar een paar jaar geleden ook geweest, er rondom gelopen. Indrukwekkend!
     Nogmaals bedankt, Lia

     • @Lia,
      Vooral letten op de tijdsindeling.
      De overgang van vissen naar aquarius.
      NTK’s passen hier perfect in. We komen net uit de ijzertijd, hoog tijd dat we ons ijzertijd-ego los laten. Maar niet ineens hé, langzaam aan 😉
      Sluit ook perfect aan op de Maya’s hun “einde-2012”.
      Johan O. maakt in de video een foutje.
      Hij deelt de cirkel in vier gelijke tijds-kwadranten, dit klopt echter niet. Dit wordt rechtgezet in die pdf-link. Je moet de cirkel indelen met verticale lijnen. Dit is oer-oude (verloren?) kennis. Sommige mensen zijn dat nu terug aan het uitzoeken. Ik heb deze zaken hier nog niet aan bod zien komen? Anderzijds vind ik bij deze mensen niets over NTK’s. Missing link?

      • Hallo Bert,
       Lijkt mij missing link. In de video sprak met name die uitleg over het vissenteken mij aan. Ik denk dat veel NTK’ers en HSP-ers onder dit gesternte geboren zijn, of dat het vissenteken op andere wijze prominent aanwezig is in hun horoscoop. Zij zullen dan ook een bijzondere relatie hebben met het Vissentijdperk en overgang naar Aquarius.

       Ik heb inmiddels “solving the Gizeh puzzle” uitgeprint.

       Wil voor andere belangstellenden nog even aangeven, dat die Johan in de video spreekt over zijn boek “Wakkere wetenschap” en dit boek bij Bol.com is te bestellen. Ik kon er namelijk geen info over vinden.
       Groeten van lia

      • @Bert H,
       Vissen-tijdperk is voor de “gelovigen”.
       Aquarius is voor de “weters”.
       Aquarius, de waterdrager giet zijn waterkruik uit over de mensheid en spoelt daarmee de bestaande structuren weg.
       This is the Age of Aquarius. (engels ondertitelt)
       http://www.youtube.com/watch?v=dz-uVz5F15A

       Hier zijn sommige boeken (gratis) te downloaden :
       http://www.pateo.nl/platform.htm video’s : http://www.pateo.nl/platform.htm teksten : http://www.pateo.nl/artikelen.htm

       Staan heel interessante stukken tussen. Zeker de moeite. Persoonlijk vind ik zijn algemeen benadering een beetje langdradig. Soms leunt hij ook aan tegen conspiracy-theories. Ik dacht dat hij psycholoog van opleiding is.

       Ik zie dat mijn eerste link verandert is? Hier opnieuw : http://www.youtube.com/watch?v=HNIx0VcwUds

    • Hallo Bert en Lia,

     Kunnen jullie hier misschien iets mee?:

     Reactie van Dennis augustus 12th, 2010 at 13:02

     Zelf krijg ik steeds beelden binnen van WTC antenne..
     Piramides (wereldwijd) mogelijk ook transmitters/recievers?

     groetjes, Diny

      • @Bert H,
       Kort door de bocht zou ik dit toch niet noemen.
       Hij stelt vele zaken in de wetenschap, geneeskunde, godsdienst,enz die wij als ‘normaal’ beschouwen in vraag. Als hij iets schrijft heeft hij daar wel een reden voor. Er zijn veel wetenschappelijke theorien die om een of andere reden in de doofpot gestopt worden. Maar zoals ik reeds zei, soms zit hij kort tegen de conspiracy-theorien, of gewoon helemaal ernaast. Ben zeker niet altijd met hem akkoord. Maar je mag niet veralgemenen. Niemand heeft altijd gelijk maar ook niet altijd ongelijk. Je moet de zaken eruit halen waar je iets aan hebt. Ik volg trouwens nog een heleboel andere mensen.
       Maar ik vind zijn Aquarius verhaal heel goed. Ik ben al vele jaren met NTK bezig en dit past daar goed bij. We komen uit die 5000 jaar ijzertijd en gaan nu die bronstijd in. Na 5000 jaar linkerhersenhelft wordt nu de rechterhersenhelft wakker. Deze cyclus herhaalt zich om de 25000 jaar. Dat Grootjaar komt uit de astro(theo)logie. Dit was vroeger een universele wetenschap die verloren is gegaan. De Egyptenaren kenden dit allemaal nog wel. De Maya’s ook, vandaar hun 12.2012. Dit was niet het einde van de wereld(?),
       maar van deze ijzertijd, en daarmee van onze bestaande structuren waaronder oa ook onze wetenschap. Dit is wat J.O. probeert aan te tonen op zijn ‘soms nogal radicale’ manier, dit kan voor buitenstaanders nogal ‘bruusk’ overkomen. Hij was een tijdje geleden wel meer ‘gematigd’.(geduld aan het verliezen?)

      • @Bert H,

       Hoi Bert,

       je zegt:
       “dit is ook in Johan Oldenkamp zijn verhaal terug te vinden.”
       Echter veel van dhr.Oldenkamp zijn werk behalve dan de klok van Gizeh (o.a Plato’s grootjaar en Aquarius) is een nederlandse vertaling van het oorspronkelijke werk van Santos Bonacci. Oldenkamp vermeld dit ook nog op zijn website.
       Op youtube kun je Bonacci’s werk terugvinden:
       The Ancient Theology Astrology part 1/3
       As above so below

       Ik kwam dit een paar jaar geleden al tegen.

       Groetjes, Diny

      • @Bert H,

       Even nog wat duidelijker: veel van dhr.Oldenkamp zijn/dat verhaal (behalve dan de klok van Gizeh)o.a. Plato’s Grootjaar en Aquarius is een nederlandse vertaling van het oorspronkelijke werk van Bonacci.

      • @Bert H,

       @Diny

       Inderdaad, zijn blijkbaar 2 goede vrienden van elkaar.
       Santo’s zijn video’s zijn nogal lang, maar de klok van Gizeh toont hier bondig ook het Aquarius -verhaal aan en is ook in het nederlands.
       De boodschap van J.O. is hetzelfde maar wordt alleen op een andere manier aan de man gebracht.
       Ik vind dat NTK goed in dit Aquarius-verhaal past. Ik ben dat op deze site nog niet tegengekomen(?), vandaar mijn link.

       Wist u al dat Santo’s ondertussen een nieuwe film aan het maken is?

       http://www.youtube.com/watch?v=w4P_Nd8vQHA

       mvg

      • Bert en Lia,

       ik zet het er maar gewoon neer, misschien dat jullie er iets mee kunnen..

       free spirit insight (website las ik ruimtesonde rosetta.
       steen van Rosetta
       Alexandrië
       pharos van Alexandrië (eerste vuurtoren, lichtbaken)
       bibliotheek Alexandrië
       boekrol (bibliothekai) boven deze nis hing de volgende tekst: De plaats voor genezing van de ziel
       british museum (steen van Rosetta)
       magna carta
       paus innocentius

       groetjes, Diny

     • Klok van Gizeh (een “kapotte” klok geeft in elk geval 2 x per dag de juiste tijd aan)

      The Bosnian valley of the pyramids: the pyramid speaks (youtube pauze op 25:08)

      Koninginneschacht 777

      777 (Heilige Geometrie van de 777 code) hoger octaaf van de drie-eenheid.
      Hebreeuwse vertaling: gevuld met Licht

      • Hoi Bert & Lia,

       Het is misschien ook interessant om the “Bosnian valley of the pyramids: the pyramid speaks” ook even te bekijken op youtube, en met name wat er wordt gezegd vanaf 11:33

       Groetjes, Diny

      • Ha Diny,
       Ja, vréééselijk spannend en interessant allemaal. Had er wel al iets over gelezen, maar nog geen tijd gehad om alles eens goed door te spitten.
       Dank je wel en liefs van Lia

 16. “Kunnen nieuwetijdskinderen wel normaal functioneren in een samenleving als deze??”

  “Men zit gevangen in de kortzichtige modus van verstandelijk bewustzijn gericht op zichzelf en ten koste van eenheid, men zit gevangen in een gevangenis voor de geest. Volgens bronnen zijn de indigokinderen hier om de bestaande structuren af te breken, en de weg vrij te maken voor een heropbouw door kristalkinderen. Maar hoe dan?? De wereld is gevuld met slapende mensen!!! . Hoe kan je mensen laten voelen dat de aarde waarop zij leven het uitschreeuwt van de pijn??”

  Mijn vraag zou zijn; waarom zouden nieuwetijdskinderen niet normaal kunnen functioneren in een samenleving als deze.

  Wat wordt er verstaan onder ‘eenheid’?

  Is misschien eerst niet ‘eenheid’ in de mens zelf een voorwaarde om die natuurlijke eenheid/evenwicht als vanzelf te doen ontstaan.

  Wie weet zijn de bronnen niet juist of hebben ze het over de komende honderden jaren.

  Het gros der mensheid slaapt en zij die wakker zijn of denken wakker te zijn hebben enige zelfreflectie maar dat wil niet zeggen dat ze geheel wakker zijn om te ervaren dat de aarde een paradijs is en dat je enkel neemt wat voor je lichamelijk jasje noodzakelijk is.

  Wakker zijn houdt voor het gros in dat ze wakker zijn om hun ego te gaan herkennen en onderzoeken en zo mogelijk zien verdwijnen.

  Dan zal er vanzelf een verandering gaan plaatsvinden.

  De aarde heeft volgens bronnen de mensheid al 4 keer zien uitsterven en een 5de keer zal het ook wel overleven.

  Neen, als de mens echt zelf wakker is dan ziet hij/zij de dingen zoals ze zijn; een mensheid die nog in de luiers staat.

  Daar is geheel niets mis mee.

  Het wordt enkel een probleem als je zelf nog luiers draagt.

  Baby`s dragen ook luiers, ik heb daar geen enkele moeite mee.

  Het is juist heel gemakkelijk om door de samenleving heen te wandelen, zo voorspelbaar en simpel als wat.

  De samenleving biedt de mens de kans om in zijn/haar eigen heelheid te gaan staan en die heelheid zal het ego doen oplossen.

  Dan is er niet een wij zijn 1 maar je ziet enkel 1.

  Jij bent opgegaan in het geheel.

  • Ha Aart,
   Ik ben het er helemaal mee eens.

   Mijn vraag zou zijn; waarom zouden nieuwetijdskinderen niet normaal kunnen functioneren in een samenleving als deze.

   Tuurlijk kunnen nieuwetijdskinderen normaal functioneren zoals ieder ander, maar dat hangt toch grotendeels van hun zelf af, van hun eigen kijk op zichzelf en op de wereld. Juist de wetenschap/ervaring dat je het allemaal zelf in de hand hebt, geeft mij dat gevoel van intense vreugde en vrijheid.
   Dag, lia

  • Mooi gezegd Aart. Hoewel ik vind dat het ook geen probleem is als je nog luiers draagt. Iedereen zijn recht. Probleem is dat we van elkaar verwachten die luiers te vervangen of denken zonder die luier te kunnen voor we zindelijk zijn. Of zoiets als je begrijpt wat ik bedoel. Ook even terug een luier aantrekken als je het nodig hebt lijkt me geen probleem.

   Kus

 17. Ik heb me altijd anders gevoeld, dit verhaal is dan ook erg herkenbaar, helaas ook de vele etiketten en medicijnen.

  Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik van medicijnen en etiketten af ben.

  Lia, jij zegt iets heel moois. Het probleem zit ook in het ego. Wanneer je dit in jouw zelf gaat onderzoeken, meer gaat leven vanuit je hart, jezelf gaat neer zetten in je kracht dan gebeuren er wonderlijke ervaringen.

  Ik ben inmiddels zover dat dit kan, los van het ego, voelen, door voelen en je hoog sensitiviteit gebruiken als prachtige kracht.

   • @Lia, Het ego hoeft niet weg, het is ook onderdeel van ons, sluit het in je hart, dat werkt naar mijn idee beter. Ego hebben we ook nodig, is niet per definitie slecht of fout.

    • Els, het is maar wat je onder ego verstaat. Egocentriciteit, egoïsme, angst en schaamte om jezelf te kunnen zijn, kwetsbaarheid, niet opgewassen zijn tegen kritiek, niet kunnen incasseren…ik vat het allemaal onder het kopje ego, en lijken mij niet bevorderlijk om je vrij te kunnen ontplooien.
     Je kunt het in eerste instantie wel allemaal omarmen (accepteren) zodat je er beter en onbevangen naar kunt kijken, maar uiteindelijk moet e.e.a. toch worden weggewerkt/getransformeerd.
     Dag, Lia

     • Het Lia,

      Ik merk dat je kwetsbaarheid in het rijtje zet. Als je bedoeld snel gekwetst zijn dan volg ik je redenering. Maar kwetsbaarheid op zich vind in een kracht en associeer ik zeker niet met het ego.

      Kus

     • @Lia,
      Naargelang wij ouder worden gaan we allemaal ons ego langzaam aan verliezen. Bij sommige mensen kan zoveel informatie binnenkomen dat die hun ego overstijgt, zowel zintuiglijk als via het onbewuste. Daardoor kunnen sommigen hun ego plots kwijt raken. Dit is voor velen een vreemde ervaring met de nodige problemen als gevolg. Ik vergelijk dit altijd met de Heilige Geest die niet aan de deur aanklopt maar met de ganse voorgevel in huis valt. Het ego is noodzakelijk maar als men zich vastklampt aan het ego (zoals zovele mensen) kan men ook niet groeien. Lees zeker deze tekst ook eens, hier zit een grote waarheid in :https://www.nieuwetijdskind.com/manisch-depressief-hooggevoelig-of-paranormaal/

      • Ha Bert,
       Er zitten altijd meerdere kanten aan een zaak. Ego heeft ook zijn nut. Dat is zeker ook waar. Zo drijft pijn je uiteindelijk naar de plek waar je moet zijn.
       Groet van Lia

      • @Bert H, Zelf heb ik de ervaring dat ik ineens het grote geheel zie en voor een groot deel voorbij het EGO ben. Waar ik me vroeger identificeerde met het ego, door zie ik de hele show. Dit is een geweldige ervaring. De eenzaamheid valt daar mee weg omdat ik me zo bewust ben geworden van het grote geheel. Ik heb ook niet meer de drang om me dagelijks onder te dompelen in boeken vol wijsheid. Wel dat is een pak van mijn hart! Ik ben in mijn kracht gekomen, bezig mijn coachingspraktijk neer te zetten en mijn laatste studie af te ronden tot personal coaching. Het is mooi geweest op mijn 42ste. Tijd om creatief te zijn, te voelen, te ervaren en vooral ZIJN.

 18. Waar komen problemen als ADHD, Asperger, depressiviteit, etc. vandaan? Volgens mij bestaan er twee mogelijkheden.
  1.
  De wetenschap (psychiaters, psychologen) zoekt de oorzaak van dit soort stoornissen op fysiek gebied, met name in de hersenen. Bijv. een te kort aan serotonine leidt tot depressie.
  2.
  NT-mensen zoeken de oorzaak op dieper niveau, namelijk op het gebied van bewustzijn, energie, en chakras. Zij menen dat de verstoring van die energie ertoe leidt dat er een te kort is aan stofjes zoals serotonine. Bovendien zien NT-mensen de hersenen als doorgeefluik/vertaler van het bewustzijn.

  Alle hierboven genoemde stoornissen zijn volgens mij het gevolg van een afwijkend energiepatroon in bepaalde chakras, waardoor er onevenwichtigheid ontstaan. Er ontstaat ergens een te veel of een te weinig van een bepaald soort energie. Een volledig open staan van chakras of juist een totaal afgesloten zijn. De chakra’s staan in verbinding met het endocriene klierstelsel, wat verklaart hoe en waarom problemen zich op lichamelijk gebied manifesteren.

  Verder denk ik dat personen die zich HSP noemen een onderscheid zouden moeten maken tussen overgevoeligheid en hoog sensitief zijn (wat vaak samengaat en wellicht moeilijk uit elkaar is te houden). Die overgevoeligheid is en blijft volgens mij een kwestie van ego en leidt tot kwetsbaarheid en hulpbehoevendheid. Het ego zou moeten verdwijnen, want talenten als hoogsensitief en hoogbegaafd kunnen niet goed (d.i. zuiver) naar buiten komen als iemand last heeft van zijn ego en overgevoelig is.

  Ik zou zeggen als je voelt dat er fundamenteel iets mis is in de wereld, geef jezelf dan 200% om daar iets aan te doen. Laat je door niets weerhouden. Ontwikkel een plan om je doel/missie te bereiken, verkondig je mening, en begin simpelweg in je eigen omgeving. Ja, dat is veelal bij jezelf. Maak gebruik van je bijzondere talenten en capaciteiten. Kortom, sta jezelf toe je eigen ding te doen en wees jezelf. Doe het in eerste instantie ook voor je jezelf, omdat jij vindt dat dit is wat bij jou past. Verwacht geen resultaten, want inderdaad er zijn veel mensen die slapen, en die schud je niet zomaar wakker. Meestal kunnen we niet anders dan hun gedrag accepteren. Dat is altijd zo geweest. Daar wees Jezus al op.
  Maar daarom ook, bepalen slapende mensen niet wat normaal is en abnormaal.

  Sinds mensen heugenis staat aarde bekend als tranendal, een gevangenis van denkfouten, kleingeestige indeling in hokjes en vakjes en het opplakken van etiketten. Eén grote wereld van illusie en misleiding. Maar juist daarom ook een leerschool. Vrijheid, realiteit en verlichting ontstaan pas als wij onszelf leren zien als spirituele wezens. En of wij dan hoog of laag begaafd zijn, In wezen Zijn wij en daarin zijn wij gelijk.
  Warme groet van Lia

  • Ik vergeet nog te vermelden, dat op de overgang van Vissentijdperk naar Aquariustijdperk trillingen geleidelijk aan worden opgevoerd. Hierdoor wordt de mensheid geconfronteerd met hogere en snellere vibraties. Met name Nieuwetijdskinderen en HSP-ers zullen dit merken en velen zullen moeite hebben om zich aan te passen aan de nieuwe vibraties.
   Groet van Lia

 19. Ik word niet goed van al die labels. Zelf ben ik tweemaal zwakbegaafd verklaard ( op 8-jarige leeftijd en 23-jarige leeftijd). Eenmaal hoogbegaafd verklaard. En de laatste keer matig gemiddeld intelligent met sterke verbale kwaliteiten waardoor ik mogelijk overvraagd kon worden. Manisch-depressief verklaard. Drie persoonlijkheids stoornissen opgespeld gekregen. borderline, antisociaal en theatrale stoornis, ADHD, DES NOS, complex PTSS. Verleden maand “ontsnapt” uit een psychiatrisch kliniek daar bijna 30 maanden vastgezeten gedeeltelijk met een rechterlijke machtiging.Slecht er aan toe geweest door de vele medicatie die ze mij gaven. Zelf gestopt met alle medicatie dan vonden de psychiaters niet goed wilden mij op dwangmedicatie zetten middels een depot. Niet gelukt omdat ik een hoorzitting liet beleggen en heb gewonnen. Nu weer thuis zonder medicatie. Zelf geregeld. In een opname terecht gekomen omdat in in 2011 een psychose had. De psychiatrie is voor mij heel slecht en niet alleen voor mij. Nu moet ik zien hoe ik in balans kom. Ik heb veel moeite met bijna alles om mij heen.

  • @jennigjen hol,

   Hai jennigjen,

   Wat heftig wat je allemaal naar je hoofd hebt gekregen! Het lijkt me ook helemaal geen pretje om opgenomen te worden..heb dit vaker meegemaakt aangezien ik in de psychiatrie heb gewerkt.. de diagnoses vliegen om je oren..is een antroposofische instelling een keuze voor je? Mocht er toch een noodzaak zijn voor opname?

   Waar loop je vooral tegenaan als ik vragen mag?

   Groetjes

  • @jennigjen hol, herkenbaar helaas…. ik ben 2 jaar geleden gestopt met medicatie toen ik uit opname kwam en ik ben nu stabiel en heel gelukkig. Zorg goed voor jezelf, het kán wel, maar zoek daar wel hulp bij is mijn advies.

 20. Dank dat dit artikel juist vandaag hier staat!! Het speelt wederom op in ons leven. Waarom moeten we in deze maatschappij altijd Guus Gemiddeld zijn? Waarschijnlijk omdat het hanteerbaar is voor de gemiddelden onder ons.Zelf heb ik me vroeger ook anders gevoeld, maar heb het inmiddels omgezet naar een voordeel in het dagelijks leven. Nu bij mijn kinderen herken ik het weer. Gelukkig: ik kan ze (h)erkennen!Maar het geeft steeds weer problemen bij schoolkeuzes , opleidingen en banen……..Ik heb me al vaak afgevraagd: zijn deze kinderen en jongeren anders bedraad omdat ze de tijd vooruit zijn? Natuurlijk wordt je dan doodmoe,stil, agressief of depressief als je steeds moet vertragen voor de kudde “normalen”.Ik hoop oprecht dat iedereen een gelijkgestemde tegenkomt die hem of haar (h)erkent en steunt zodat ze deze samen kunnen groeien en bloeien. Want dan komt ieders kwaliteit, talent en passie tot zijn recht.Het gaat om wie je bent en niet alleen om wat je kent!In plaats van in hokjes denken zijn we toe aan verbinden!
  Dank Gordon dus voor al jouw werk!!
  Hartegroet,
  Emmy

  • @emmy,

   Hoi Emmy,

   Mooi zin (!):

   “Het gaat om wie je bent en niet alleen om wat je kent!In plaats van in hokjes denken zijn we toe aan verbinden!/”

   🙂

   Liefs, Susanne

 21. Als kind kreeg ik de diagnose ADHDér. Dus ja dan kom je gelijk in dat hokje en worden vele kansen ontnomen want dat kan je toch niet wordt er dan gezegd. Gelukkig nooit ritalin oid gehad.

  Inderdaad een bekend verhaal van de briefschrijver. Ik zou het zelf zo geschreven kunnen hebben. Ik heb exact hetzelfde gevoel. Het doet mij al pijn te zien als er weer iemand achteloos iets op straat smijt. En ook ik loop nog steeds tegen muren aan van onbegrip. Mijn vrouw begrijpt nog steeds niet precies wat voor iemand ik ben denk ik wel eens, maar dat neem ik haar niet kwalijk. Ik ben er wel van overtuigd dat zij een duidelijk doel heeft in mijn leven en andersom.

  Uiteindelijk heb ik toch gekozen om maar gewoon mezelf te zijn zoals ik ben…gelukkig wordt ik ook door mijn vrienden als zodanig geaccepteerd. Dus ik heb wel een rustig leven nu op dat punt.

  Groet Joris.

 22. Herkenbaar weer, onze zoon kreeg ook diagnose Asperger en ADD, nooit in andere hoek gezocht, maar direct onder Autisme. Waarom? Omdat hij toch wel ‘anders’ was, gevoeliger, dromerig,’vreemde interesses’, geen contact zocht met bepaalde mensen enz. Advies was al snel medicatie, nooit gedaan, gelukkig en door hem te laten zijn wie hij is heeft hij zich kunnen ontwikkelen zoals hij is.

  • @els, Beste els mijn petje af hoor voor jou , dat is het oermoeder Gévoel , wat jou de weg heeft gewezen , jou zoon is een geluksvogel dat hij jou als moeder heeft , sterkte els en veel geluk en liefde voor jou zoon op zijn levenspad . Liefs Jannie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in