DELEN
loesje

 NCRV Dokument :rust reinheid en ritalin

loesjeIn 2005 slikten 70.000 Nederlanders medicijnen tegen ADHD, afgelopen jaar waren dat er al 220.000. Dat is een verdriedubbeling.

Er zijn steeds meer ouders die hun kind laten behandelen voor ADHD. Is het een noodzakelijke diagnose of een modegril?

Yoram is 8 en wordt ook aangemeld voor de ADHD-poli. Zijn ouders vinden hem druk en onsamenhangend. Yoram wordt gediagnosticeerd met ADHD, maar hoeft geen medicijnen. De moeder van Yoram wil liever ook geen medicijnen slikken. De ouders van Yoram krijgen begeleiding en tips om meer structuur te brengen in het leven thuis.

Deel 1 van de uitzending ADHD is uitgezonden en kan hieronder worden bekeken.

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Deel2:
Tiffany is 12 en kan zich moeilijk concentreren. Haar schoolprestaties gaan achteruit en haar ouders zijn bang dat ze een slechte Cito-toets zal maken. Tiffany wordt aangemeld bij de ADHD-poli, krijgt de diagnose ADHD en moet Ritalin slikken. De medicijnen helpen niet en de ouders vragen om een hogere dosis. Tiffany is thuis versuft en boos. Na een ruzie neemt ze een handvol pillen en belandt ze in het ziekenhuis.

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Bron: Ncrv.nl

10 REACTIES

 1. Ik heb deze documentaire niet gezien. Ook niet hier bekeken. Ik vind het al jarenlang een vreselijk gegeven dat ontelbare kinderen en volwassenen het stempel “ADHD” krijgen, nog steeds. Ik roep ook al jaren dat ADHD niet bestaat. Net zo min als ADD, PDD NOS, Asperger ..om maar enkele voorbeelden te noemen. “Het zijn VERZONNEN ‘ziektes’, goed voor de farmaceutische industrie!,” zei ik – als het ooit ter sprake kwam. En -uiteraard- was er niemand die mij wilde geloven.

  De link hieronder echter, is het ‘bewijs’. Natuurlijk wordt dit bericht aan alle kanten bekritiseerd. Door dezelfde farmaceutische industrie. Ze moeten tenslotte redden wat er te redden valt, nietwaar?

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/09/psychiater-geeft-op-stefbed-toe-dat-adhd-een-verzonnen-ziekte-is-2/

 2. In het geval van Tiffany, ik zou ook ADHD krijgen van zulke ouders. Helemaal niet betrokken, je kan haar ook begeleiden en op een andere manier benaderen. Hier wordt iedereen geprikkeld door, als men zo met je omgaat!
  Misschien is het ook eens goed te kijken naar wat opvoeding te maken heeft met deze prikkels!

 3. Ik ken toevallig iemand die actief is voor CCHR.org
  Het lijkt een commercieel website.
  Maar de waarheid is dat iedereen vrijwillig is.
  Zij spreek regelmatig met mensen in Brussel van het Europa parlement. Ze krijg er niks voor vergoed.
  Als je dan eens hun onderzoeken lees en filmpjes bekijkt dan sla je gewoon achterover wat deze drugs met je lichaam kan doen. Wat te denken dat deze drugs met je hersen zal gaan doen.

 4. tegen wording krijgt iedereen wel een stempel op en dan stop je er piltjes in ze verdien er miljoen er mee maar ook een ding en kind wat beetje druk is (hallo is maar een kind) en er legt ook tegen wording veel meer druk op kids de cito toets wordt te veel druk op gelegd ouders kenen tegen wording minder hebben van hun kind en zoeken makkelijke oplossing op er is tegen wording zo veel is kinder moeten te snel van alles kunnen en kunnen zo geen kind meer zijn maar ook ouders hebben veel meer druk je moet werken je kind opvoeden en je mag als ouder geen fouten maken dan komen ze je kind weg hallen dat gebeurt ook steeds vaker tegen wording en dan de voeding er zit nu zoveel rotzooi in steeds meer zie je zoetstof er in zitten ook bij dingen van kinderen maar ook de rest van de zooi wat doet dat met iemand en dan de vitamines we krijgen er veelte weinig van binnen veel dingen heb ik al uit gezocht en schok er zelf wel van google ook maar dingen na die in je voeding zit

 5. Ik erger me mateloos aan deze reportage. Zolang ze de kinderen volstoppen met Ritalin kunnen ze zelf mooi provisie op hun salaris incasseren, kijk eens naar het hart van het kind! In plaats van het vol te stoppen met drugs (speed)Het kind heeft geen moeite met het onderwijs, maar wél WAT ze moeten leren.
  Ik ben blij met deze site Gordon! 😉

 6. Ik heb met stommen verbazing gekeken na de twee uitzendingen. Het probleem is geen ADHD.
  Het probleem is het grote gif wat ze na binnen werken dat heet suiker.
  Ik verbaas mijn er ook over dat de behandelaars alles weten van medicatie en medicijnen hebben gestudeerd.
  Maar totaal niks afweten van voeding en wat te korten in voeding voor uitwerkingen kunnen hebben op gedrag.

  Dat Tiffany in eens alle pillen in een keer heeft gepakt. Is gewoon een alarm wat moet afgaan en meteen stoppen met die drugs.
  Wat de bijwerkingen van de pillen zijn veel erger dan op de bijsluiter staat geschreven.

  Eigenlijke is de DSM alleen maar geschreven om zo veel mogelijke pillen voor te kunnen schrijven zo dat de fabrikanten zo veel mogelijke geld kunnen verdienen.

  • @Paul, dag lieve Paul, in de zgn Medicijnen studie wordt maar zes maanden, collegemaanden besteed aan medicijnen. Iedere arts wordt in de praktijk, als hij die zelfstandig uitvoert, bezocht door een artsenbezoeker. Hoe meer medicijnen, drugs en pillen hij verkoopt/voorschrijft hoe meer bonussen dat oplevert. Kennis van het medicijn op zich is meest niet aanwezig. Uitzonderingen daargelaten echter over het algemeen is een arts geen arts meer maar een sales manager. Misschien ken je de site nieuwe dokters.nl zal je verbazend verwonderen. Google ook eens naar de bron van ritalin….voor nog meer verbazing ach, het is ontstaan in een droomland waar de werkelijkheid nog steeds verborgen blijft voor het merendeel van de bevolking en waar gelukkig ook steeds meer mensen het licht wel zien, groot en klein!
   Heb het goed lieve Paul, het is je geboorterecht
   Mooi, dat de ncrv deze docu heeft uitgezonden. De NCRV denkt dus nog steeds met je mee!

   • @Margie,
    Dag lieve Margie,
    Ik ben zelf heelzoektocht achtere de rug over voeding en gedrag en wat met je lichaam en geeste doet.
    Zo heb ik veel boeken gelezen en mijn studie sportvoeding dieetkok gedaan. Maar daar in staat de door de medicijn industrie minmaal voorwaarden voor gebruik van vitaminen en andere stoffen die we nodig hebben.
    Door zelf opzoek te gaan na de waarheid kwam ik uit bij andere boeken op internet.
    Die totaal andere informatie geven. Over de gebrek ziekte.
    Mensen moeten zelf op onderzoek uitgaan en de reclame zien als totaal verkeerde informatie die ze voor geschoteld krijgen.

    • @Paul, Ja Paul zelf onderzoek, zelfstudie zelfeducatie het brengt je veel veder dan klakkeloos aannemen wat er gezegd worden. Reclame=winst…maar niet voor de geen die het artikel koopt

 7. Waar zijn we nou mee bezig….. Dat je je kind een zwaarder dosis laat geven omdat ze denken dat ze ADHD heeft…
  Zou het ook niet eens kunnen dat je meer met je kind gaat oefenen en bijles gaat vragen.
  Het is toch te gek voor woorden dat je je kind vol laat stoppen met troep.
  Waarom willen wij toch altijd een label plakken op onze kinderen.
  Laat een kind nou eens een kind zijn!!! En de ene is sneller met leren dan de ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in