Daar ga je weer, onzekerheid bekruipt je. Je weet niet zo goed waar je heen moet, wat je moet doen, of hoe je uit die negatieve spiraal moet komen. Vertwijfeld pak je een boek van een groot spiritueel leraar, of ga je naar een medium, je therapeut, je arts. Hoewel hun advies eigenlijk niet precies klopt bij wat je voelt, neem je het toch aan. Zij zullen het toch vast beter weten?

Keer op keer geven we op deze manier onze kracht uit handen, we wenden ons tot iemand anders voor advies, voor leiding, terwijl het soms gewoon ook niet goed voelt. Ik wil je laten weten dat de wijsheid die je zo hard zoekt, al in jou zelf zit!

Natuurlijk is het prima om inspirerende teksten te lezen, of om iemand om advies te vragen, maar toets dat altijd aan jouw eigen gevoel. Als het voor jouw gevoel ergens niet klopt, dan is het niet jouw waarheid, maar die van de persoon van wie je het advies aannam. Jouw eigen waarheid, jouw eigen wijsheid, zit al diep in jou verankerd en dat kun je voelen.

Ken je dat, je leest een boek, of een artikel, of je bent met iemand in gesprek en ineens voel je dat er iets in je kern “Ja” zegt. Ik heb dat vaak gehad als ik een mooi boek las, of een fijn gesprek had met iemand. Soms zegt iemand iets en denk je ineens: “Dat is het!” een dieper weten komt boven. Zo zei iemand een keer tegen mij, toen ik voor mijn gevoel worstelde met in het NU zijn: “Wie heeft gezegd dat het nu altijd alleen maar mooi is dan?” En toen wist ik het, wat hij zei klopte voor mij. En toen kon ik accepteren wat er in het NU gebeurde en was het oké.advies

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar vaak genoeg krijg je een advies, soms ook nog eens ongevraagd, en zegt iets in je heel duidelijk “Nee, dit voelt niet goed voor me.” Is het advies dan van iemand die wij (zouden moeten) vertrouwen, dan kun je in verwarring raken en dan een pad kiezen dat helemaal niet voor jou was.

Persoonlijk heb ik dit meerdere keren meegemaakt met artsen. Ze zeiden dat iets goed was voor mij of mijn kinderen en ik voelde gewoon dat het niet zo was. Een aantal keer heb ik het advies eerst opgevolgd, tot iets in mij te duidelijk begon te protesteren. Ik heb daardoor geleerd vooral op mijn eigen kracht en mijn eigen intuïtie te vertrouwen. Niet altijd makkelijk en ik wankel ook nog vaak genoeg, maar uiteindelijk luister ik dan toch weer naar mijn eigen wijsheid en vind ik wat mijn pad is.

Op deze zelfde manier kun je ook anderen bekrachtigen. Als iemand je om advies vraagt, kun je het natuurlijk gewoon geven, maar moedig mensen aan om zelf te voelen wat bij hun resoneert. Niet alles wat voor jou werkt, werkt voor een ander.

Zelfs kinderen kun je vaak veel meer zelf voorleggen dan je denkt. Mijn eigen zoontjes, kunnen vaak heel goed aangeven wat ze nodig hebben, of wat ze denken dat goed voor ze is. Natuurlijk kan dit nog niet in alles (anders zouden we 7 dagen per week patat eten), maar voor een groot deel, hebben ze echt wel een mening en zou het goed zijn als we vaker op hen vertrouwen.

Advies inwinnen is prima, maar vertrouw ook op je eigen innerlijk weten. Uiteindelijk weet jij het beste wat goed voor je is. Je bent wijzer en krachtiger dan je denkt!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Bij alles is het belangrijk om altijd zelf te blijven nadenken en niets zomaar aan te nemen.
  Of het nu een geloof is of iets medisch, probeer het van alle kanten te bekijken voordat je iets beslist. Dan pas kun je een beslissing maken die goed voelt voor jezelf.
  Soms doe ik dingen nog teveel op een manier die anderen mij vertellen, omdat ik zelf
  bang ben een verkeerde keuze te maken.
  Daarin moet ik nog verder groeien.
  Maar dat zal altijd wel een groeiproces voor mij blijven.

 2. Helemaal gelijk nadia .
  Ik heb het moeten leren , om vooral vertrouwen in mijzelf te hebben .
  Als je jong bent , kan je soms door bepaalde types wijsneusen , in de war raken.
  Maar al doenden leerd men . ik heb veel geleerd van observeren van gedrag van andere .
  Ook dat bepaald gedrag . uit hun jeugd voortkwam . en dat was een spiegel voor mij..
  Ik weet nu gelukkig wat goed voor mij is .
  En dat ik sommige dingen gewoon niet hoef te doen , als ik het niet wil.
  Een eigen willetje gecreëerd . en dat werd hoog tijd.
  Het is belangrijk om naar je innerlijke stem te luisteren. dat is het beste wat ik ooit gedaan heb.
  Ik voel mij veel vrijer . ik zeg wat ik denk . zonder een ander te kwetsen..
  Ik heb er veel aan dat contact met mezelf . helpt ook beter met contacten met anderen.
  Ik voel meestal wat ik moet doen . Vooral met personen waar ik een naar gevoel bij krijg .
  Als het niet goed voeld , ga ik die persoon acuut uit de weg .

  Dank je wel nadia voor je artikel .

  ❤️Jannie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in