aura

Heb jij snel last van overprikkeling? Heb je last van de energie van anderen? Ben je snel uit balans? Ben je uitgeput na een feestje of vergadering? Word je doodmoe van je kinderen? Krijg je de kriebels van het gedrag van anderen? Kun je slecht tegen lawaai? Blijkbaar ben je hooggevoelig.

Als je zoveel last hebt van prikkels (kritiek, lawaai, enz) dan kun je je daarvoor leren af te sluiten.

Zie het eens op energieniveau. Je hebt een energieveld om je heen van ongeveer een meter naar alle kanten. Mensen houden altijd een beetje afstand; je blijft uit het energieveld van de ander. Als iemand te dichtbij komt voelt dat niet prettig of zelfs onveilig. De buitenste rand is je grens, en daarmee scherm je je af van de buitenwereld.

Bij hooggevoeligen is het energieveld groter.

Mensen die je iets komen vertellen staan dan dus in jouw aura. Met al hun drukte en emoties. Is je energieveld veel te groot, dan is die grens zwak en dan laat hij ook prikkels door zoals lawaai, drukte en emoties van anderen. Je eigen energie en de buitenwereld gaan dan door elkaar lopen. Je wordt dan onrustig van alle vreemde energieën die er door je energieveld komen waaien. Alles is energie, ook boosheid of spanning van anderen. Als je daar aanleg voor hebt blijven die energieën nog in je energieveld plakken ook. Zoals die opmerking van je collega die je maar niet los kunt laten…

Let op: beschermende cirkels om je heen zetten is alleen zinvol als je héle aura daar binnen valt!

Het internet staat vol tips die niet werken als je energieveld groot is. Als jouw energieveld buiten je beschermende cirkel uit steekt, kunnen anderen er nog steeds in staan en heb je er nog steeds last van.

Dus: Eerst je aura kleiner maken, dan pas een bescherming er omheen zetten.

Je kunt je aura kleiner maken en afsluiten door dat te visualiseren. Dat is een onderdeel van wat ik hooggevoeligen leer in mijn praktijk.
Veel hooggevoeligen kunnen met deze simpele visualisatie prima met de dagelijkse stress omgaan. Ook kinderen. Voor kinderen zijn dit soort visualisaties geweldig. Er zijn erg veel kinderen die op school moeite hebben zich te concentreren, omdat ze worden afgeleid door elk geluidje, elke beweging, alles wat er gebeurt in de klas. Ik zou graag zien dat alle kinderen leren zichzelf te gronden en af te sluiten.

Voor tips om te gronden: https://www.nieuwetijdskind.com/5-manieren-om-te-aarden/

Tips om je energieveld af te sluiten:

 • Stel je voor dat je de grens van je energieveld kunt zien. Voel maar waar de grens zit. Gewoon aftasten. Kijk hier even hoe het energieveld er uitziet en wat het allemaal betekent.
 • Om je af te schermen breng je het energieveld terug naar de normale grootte: ongeveer een meter om je heen. Gewoon door het je voor te stellen. Het energieveld volgt direct je gedachten.
 • Dan stel je je voor dat de buitenste rand een glazen wand is. Alles daarbuiten ze je wel en hoor je wel, maar nu hoef je het niet meer te voelen.
 • Kritiek, flauwe opmerkingen, drukte en emoties van anderen kaatsen op je glazen wand af.  Zie dat maar gebeuren.

Lastig?

Misschien is er dan iets anders aan de hand. Als er een reden is waardoor je zo open staat, dan blijf je met je voelsprieten buiten je aura alles aftasten en blijven alle prikkels dus binnen komen. Daar werkt geen enkele visualisatie tegen.

Je hooggevoeligheid heeft een oorzaak. Dat heeft meestal met angst of veiligheid te maken.

Als je je onveilig voelt kun je je aura wel afsluiten maar blijf je toch heel alert je omgeving in de gaten houden. Omdat je jezelf hebt ingeprent dat dat belangrijk is. Dan zul je dus eerst iets aan die angst moeten doen. Als het onveilige gevoel is opgelost kun je dus ook je hooggevoeligheid oplossen.

8 REACTIES

 1. Wat ik ervaar is dat als ik in contact blijf met mijn eigen energie en in mijn kracht sta, anderen hun energie er kan laten zijn. Ik kan dan ook gemakkelijker mijn eigen grenzen voelen en gepaste actie ondernemen als er nood aan is.
  Met de deelnemers van de training die ik laatst gaf, oefenden we dit. Iedereen ondervond er baat bij.

 2. Mooie tip.
  Kende vele verschillende vormen van beschermen.
  Ook het visualiseren , maar met veel stressprikkels is dat moeilijk en gebruik stenen en salie.
  Het fenomeen antennes of grotere aura kende ik ook , ook dat dit door angst en verleden kan komen om aware van alles in je omgeving te willen zijn.

  Maar deze tip is nieuw voor mij!!
  Ga er zeker mee aan de slag!!

  Indigo Empaath

 3. Hooggevoeligheid en lageveilgheid! Mijn grens was heel lang niet duidelijk en ik reikte veel te ver uit. Heel vermoeiend. Als we een eigen ruimte hebben zijn er veel meer raakvlakken. Contact dus.

 4. Ik vraag me dan af waarom hebben hooggevoeligen een grotere aura. Hoe komt dat en wat is de functie ervan?

  En waarom blijft bijvoorbeeld een opmerking van iemand zo lang hangen? Heeft dit echt te maken met hooggevoeligheid of heeft bijna iedereen hier wel last van. Waarom raakt iets je? Dat is ten eerste omdat je waarde hecht aan de mening van de ander. Als je zelfvertrouwen groot genoeg is zal de opmerking van je afgeleiden.

  Bestaat hoogevoeligheid wel echt of is het een geïntroduceerd idee voor mensen die gewoon meer rust en eenvoud willen. Ik denk dat niemand tegen schreeuwde of luid verkeer kan in meer of mindere mate.

  Ik vraag me oprecht af of we onszelf niet te laten aan praten. Wat je gelooft wordt waarheid. Ik denk dat er onderschat wordt wat een mens aan kan. Als je jezelf constant verteld ik kan die drukte oid niet aan dan gaat het ook zeker niet lukken, selffulfilling prophecy

  • Rob, ik ben met je eens… er is niets mis met een prikkel. Er is niets mis met gewaar zijn. In mijn ogen triggeren deze gebeurtenissen veel te veel programma’s, autopiloot handelingen oid. Daarna maken wij ons wijs, exact wat je zegt “ik kan niet tegen lawaii” enz. Als je je eigen programma’s, autopiloot handelingen kan vernietigen dan heb je rust in je hoofd. Het is wat het is, een prikkel, een gewaar (awareness). Klaar! Zo ga je niet in een neerwaartse spiraal of self fulfilling prophecy.

  • Hallo Rob, mag ik en reactie geven op jouw goede vragen. Ik ben zelf ook hooggevoelig en ben me er me meer in gaan verdiepen. Misschien heb je er al eens van gehoord dat we met alles in verbinding staan! Wat het bereik daarvan is, is volgens mij per dag verschillend. De ene dag voelen we meer als op een andere dag. De functie van aanvoelen is de relatie die wij met onszelf hebben en met al het andere. Deze worden voornamelijk door de zintuigen waargenomen. Hoe we met onszelf of het leven omgaan ligt weggelegd in onze ziel. Vanuit een eigen lichaam als mens nemen we alles vanuit dit standpunt al het andere waar. Vanuit de eigen belangen en behoeftes acteren en reageren wij op onze omgeving. Hooggevoeligheid zou kunnen zien als geen eelt op je handen, zonder eelt op de ziel is deze erg gevoelig en prikkelbaar. Ook nier is het een schala van verschil in bij ieder mens, je kunt er geen conclusie over maken. De informatie die we oppikken verloopt langs de kritische mind deze is als een soort jury die de betekenis hangt aan de informatie die wordt ontvangen door de zintuigen. Dit wordt de interpretatie genoemd, wat een persoonlijke betekenis aan het leven geeft. De vraag waarom blijft er iets langer hangen heeft hiermee te maken. We zijn als hooggevoelige dichter bij de pure essentie van de betekenis van het leven, en dat wat afgeleid is of op een liefde loze manier wordt geuit voelen we direct, de eigen interpretatie vertaald dit en kan op onszelf worden betrokken. Als we het op onszelf betrekken dan hebben we nog weerstand tegen deze vertoning en volgt het als een veroordeling door de kritichemind en projecteren we dit op ons netvlies. Via het zenuwstelsel worden deze signalen afgeven aan het lichaam waarop deze zal reageren, zodat we dit ook zullen voelen. De vraag of andere harde geluiden enz. ook vervellend vinden? ook nier kan de een beter mee omgaan als de andere. Ook hier hebben we mee te maken hoe we het ons aantrekken. Jezelf wat aanpraten klopt helemaal dit is ook als het programmeren van onszelf net als dat je iemand ziek kunt praten, als je het gelooft dan creeer je uiteindelijk dat als de waarheid. En dan bestaat het ook zoals het dan wordt waargenomen en ervaren, dan is het antwoord bestaat het wel echt???ja zolang je zo geprogrammeerd bent en blijft wel. We kunnen dit veranderen, ik heb het programma van mijn ziel begrepen en volledig geacepteerd en verwerkt, nu door actueel allert te blijven heb ik geen last meer van mijn hooggevoeligheid en is het een zegen voor me geworden. Ik voel nog steeds alles haarfijn aan maar ik kan er nu mee omgaan. ( lees meer over leven aspecten op TimeLifeCoaching. Lieve groeten Carlo

 5. Ja goede info! Afsluiten wordt geleerd maar heeft geen zin als je niet eerst leert je aura kleiner te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in