Heb jij snel last van overprikkeling? Heb je last van de energie van anderen? Ben je snel uit balans? Ben je uitgeput na een feestje of vergadering? Word je doodmoe van je kinderen? Krijg je de kriebels van het gedrag van anderen? Kun je slecht tegen lawaai? Blijkbaar ben je hooggevoelig.

Als je zoveel last hebt van prikkels (kritiek, lawaai, enz) dan kun je je daarvoor leren af te sluiten.

Zie het eens op energieniveau. Je hebt een energieveld om je heen van ongeveer een meter naar alle kanten. Mensen houden altijd een beetje afstand; je blijft uit het energieveld van de ander. Als iemand te dichtbij komt voelt dat niet prettig of zelfs onveilig. De buitenste rand is je grens, en daarmee scherm je je af van de buitenwereld.

Bij hooggevoeligen is het energieveld groter.

Mensen die je iets komen vertellen staan dan dus in jouw aura. Met al hun drukte en emoties. Is je energieveld veel te groot, dan is die grens zwak en dan laat hij ook prikkels door zoals lawaai, drukte en emoties van anderen. Je eigen energie en de buitenwereld gaan dan door elkaar lopen. Je wordt dan onrustig van alle vreemde energieën die er door je energieveld komen waaien. Alles is energie, ook boosheid of spanning van anderen. Als je daar aanleg voor hebt blijven die energieën nog in je energieveld plakken ook. Zoals die opmerking van je collega die je maar niet los kunt laten…

Let op: beschermende cirkels om je heen zetten is alleen zinvol als je héle aura daar binnen valt!

Het internet staat vol tips die niet werken als je energieveld groot is. Als jouw energieveld buiten je beschermende cirkel uit steekt, kunnen anderen er nog steeds in staan en heb je er nog steeds last van.

Dus: eerst je aura kleiner maken, dan pas een bescherming er omheen zetten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je kunt je aura kleiner maken en afsluiten door dat te visualiseren. Dat is een onderdeel van wat ik hooggevoeligen leer in mijn praktijk.
Veel hooggevoeligen kunnen met deze simpele visualisatie prima met de dagelijkse stress omgaan. Ook kinderen. Voor kinderen zijn dit soort visualisaties geweldig. Er zijn erg veel kinderen die op school moeite hebben zich te concentreren, omdat ze worden afgeleid door elk geluidje, elke beweging, alles wat er gebeurt in de klas. Ik zou graag zien dat alle kinderen leren zichzelf te gronden en af te sluiten.

>>{artikel} 5 Manieren om te aarden

Tips om je energieveld af te sluiten:

 • Stel je voor dat je de grens van je energieveld kunt zien. Voel maar waar de grens zit. Gewoon aftasten. Kijk hier even hoe het energieveld er uitziet en wat het allemaal betekent.
 • Om je af te schermen breng je het energieveld terug naar de normale grootte: ongeveer een meter om je heen. Gewoon door het je voor te stellen. Het energieveld volgt direct je gedachten.
 • Dan stel je je voor dat de buitenste rand een glazen wand is. Alles daarbuiten ze je wel en hoor je wel, maar nu hoef je het niet meer te voelen.
 • Kritiek, flauwe opmerkingen, drukte en emoties van anderen kaatsen op je glazen wand af.  Zie dat maar gebeuren.

Lastig?

Misschien is er dan iets anders aan de hand. Als er een reden is waardoor je zo open staat, dan blijf je met je voelsprieten buiten je aura alles aftasten en blijven alle prikkels dus binnen komen. Daar werkt geen enkele visualisatie tegen.

Je hooggevoeligheid heeft een oorzaak. Dat heeft meestal met angst of veiligheid te maken.

Als je je onveilig voelt kun je je aura wel afsluiten maar blijf je toch heel alert je omgeving in de gaten houden. Omdat je jezelf hebt ingeprent dat dat belangrijk is. Dan zul je dus eerst iets aan die angst moeten doen. Als het onveilige gevoel is opgelost kun je dus ook je hooggevoeligheid oplossen.

Bewaar voor later op Pinterest:

Afschermen van de aura is lastig als je hooggevoelig bent.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. Mijn ervaring is juist om vooral gegrond te zijn, in je eigen energie te blijven en je aura niet krampachtig klein maken, maar juist groot maken, zodat je heerlijk in je eigen energie kan bewegen. Als je echt bij jezelf blijft, dan is het juist niet nodig om je aura te verkleinen en daardoor jezelf ‘klein’ te maken. Je merkt dan ook snel genoeg als er iets/ iemand in je aura zit. Weet dat het niet van jou is en laat het los

 2. HSP is toch echt een persoonlijkheidskenmerk en geen stoornis of iets dat ‘weg’ moet. Ongeveer een 5e deel van de mensen heeft het in meer of mindere mate. Evolutionair gezien is een voordeel, zolang je je in een natuurlijke omgeving bevind (laat dat tegenwoordig nou vaak niet het geval zijn). Als therapeut en met een woonomgeving met 3 naaste buren met ernstige psychische problemen, jarenlange dagelijks en nachtelijke geluidsoverlast heb ik geleerd dat het enige dat helpt is om je eigen plek in te nemen. Daar waar jóuw energie zit, kan die van een ander niet komen!

 3. Ik heb veel overprikkeling en ‘leeglopen’ gekend. Diverse paden belopen om mezelf te helpen. Het enige wat me werkelijk helpt nu, is het beoefenen van zelf-cultivatie, genaamd Falun Dafa, ook genaamd Falun Gong. Verfijnen van lichaam en geest volgens een Ware Weg. Li Hongzhi onderwijst deze orthodoxe leer, en is geworteld in het universum. Falun Dafa is een discipline waarin assimilatie tot de drie hoogste kwaliteiten van het universum, Zhen (waarheid), Shan (compassie), Ren (verdraagzaamheid) de basis en daarmee de hoofdweg vormen voor terugkeren naar ieders Oorspronkelijke Ware Zelf. Dit in mijn woorden gezegd. Sinds ik Falun Dafa beoefen, zijn de wortels van mijn angsten en pijnen losgemaakt en kan ik ‘zijn’ in de huidige maatschappij met behoud van mijn authentieke kracht.

  Falun Dafa is voor alle leeftijden, ongeacht achtergrond, geloof, ras, religie of geen religie. Falun Dafa is kosteloos te leren, en wordt wereldwijd beoefend door meer dan 100 miljoen mensen in meer dan 100 landen. Falun Dafa is goed.
  Meer informatie :
  http://www.falundafa.orghttp://www.en.minghui.orghttp://www.faluninfo.eu

 4. Ik denk ook niet dat jezelf afschermen de oplossing is. Bij mij helpt het niet. Ik ben ervan overtuigd dat andere energie voelen het begin van intuïtieve communicatie is. Als je andermans verdriet voelt zegt de ander onbewust tegen je er zit wat onverwerkte verdriet bij jou. Het spiegeld dus jou onverwerkte emotie zodat je het kunt oplossen. Is deze emotie opgelost zul je geen last meer hebben van andermans verdriet, alleen waarnemen misschien. Ooit sprak ik iemand die naar een kringloopwinkel was gegaan om zichzelf overal mee te verbinden. Met alle oude meuk waar veel energie aan vast zat. Ze nam daar uitgebreid de tijd voor en heeft nu nergens meer last van en veel meer energie. Mijn energie terug halen tot een meter om me heen doe ik idd wel vaak als ik me wat zweverig of niet lekker voel.

 5. Ik voel weerstand bij het stukje afsluiten van de aura. Die weerstand voel ik doordat ik zoveel verhalen heb meegekregen over visualiseren van cirkels etc. Ik kwam erachter dat wanneer je je gaat afsluiten je eigenlijk iets niet wil zien. Ook daar zit een grens. Als hsper is het verstandig bewust te zijn energie zodat je niet volledig overloopt. Maar letterlijk afsluiten etc wordt een definitief iets voor jezelf. We mogen toch voelen.. ik kan een hoop leren van iemand die erg boos is.. namelijk dat het niks zegt over mij. Wanneer je dat in je systeem zet door hier op te oefenen wordt je minder vatbaar voor bv boze mensen.
  Dit is puur mijn ervaring. Gr. Thijs

 6. Beste,
  Ik heb juist last van het tegenovergestelde. Mijn aura zit te dicht op mn huid waardoor ik een heel onrustig persoon was en dat 53 jaar. Toch pil ik ook heel veel op uit de omgeving. Zn onrust. Nu maak ik mijn aura ook van een meter om mij heen. Wat een ruimte en ontspanning. Oorzaak was ben opgegroeid in een gezin van 10 kinderen in best wel klein huis en ook ik vang veel prikkels op. Is mij aura groter wat een rust en ruimte, maar natuurlijk niet te groot weer.

  Vriendelijke groet ,

  Rhea

 7. Ik kan de reactie van MArc alleen maar beamen. Jaren woonde ik aan een drukke weg. Ik vond nooit rust in mezelf, naar de winkel of de stad gaan was een hel. Toen gingen we op het platteland wonen. In het begin toen ik van de drukke weg de landweg in draaide voelde ik telkens hoe mijn energieveld zich opende. Het rijden door de velden, het groen en de rust hielpen natuurlijk. Maar juist het openen van mijn energieveld zorgde ervoor dat ik meer bestand was tegen drukte. De stad is nog steeds niet mijn favoriete omgeving maar de rust en ruimte in mezelf zorgt voor rust en ruimte in de stad.
  En zoals hiervoor gezegd waarom zou je aan je eigen ruimte moeten inboeten. Haal idd. de lading er af.
  Volgens de Kleurenpunctuur is HSP een onbalans. Hoe meer je in balans komt, hoe minder je er last van hebt.

 8. Klopt op zich wel.. Maar als high sensertive bent is dat echt een ander verhaal ik zeg dat dit een ziekte is maar wel een manier van leven. Je trekt het lot van andere aan op zowel profesioneel gebied maar ook in de prive sfeer mensen die dit weten kunnen zich er wel voor afsluiten maar deze mensen zijn op het einde van een dag echt op !!! Door allerlei prikkels om hun heen. En mensen die dat van zichzelf weten leven heel veel op spiritualiteit.. En dat heeft vooral te maken met RESPECT en innerlijke rust

 9. Waarom je aura kleiner maken om geen last te hebben van andere energieën? Je hoeft je niet aan te passen als je hooggevoelig bent. De meeste tips zijn altijd, aanpassen van je aura, afsluiten, leren blokkeren. Als je leert begrijpen dat alles energie is kun je deze energie leren afvoeren. Energie heeft geen lading. Je geeft namelijk zelf lading aan de energie door deze te benoemen. As je leert stoppen met de energie benoemen zul je merken dat je minder last hebt van de energie van anderen. Dan kun je eindelijk als jezelf door het leven zonder al de aanpassingen die jou klein houden. Ik weet het kost moeite, maar met veel oefenen zul je merken dat het het wel waard is.

  • Klopt op zich wel.. Maar als high sensertive bent is dat echt een ander verhaal ik zeg dat dit een ziekte is maar wel een manier van leven. Je trekt het lot van andere aan op zowel profesioneel gebied maar ook in de prive sfeer mensen die dit weten kunnen zich er wel voor afsluiten maar deze mensen zijn op het einde van een dag echt op !!! Door allerlei prikkels om hun heen. En mensen die dat van zichzelf weten leven heel veel op spiritualiteit.. En dat heeft vooral te maken met RESPECT en innerlijke rust

  • Klopt op zich wel.. Maar als high sensertive bent is dat echt een ander verhaal ik zeg dat dit geen ziekte is maar wel een manier van leven. Je trekt het lot van andere aan op zowel profesioneel gebied maar ook in de prive sfeer mensen die dit weten kunnen zich er wel voor afsluiten maar deze mensen zijn op het einde van een dag echt op !!! Door allerlei prikkels om hun heen. En mensen die dat van zichzelf weten leven heel veel op spiritualiteit.. En dat heeft vooral te maken met RESPECT en innerlijke rust en meditatie ik praat uit ervaring.. Dat wil niet zeggen dat iedereen dat moet doen maar voor mij helpt deze manier van leven goed en fijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in