relationship

relationshipLieve Jennifer: Enkele jaren geleden had ik een sessie met je, en je gaf me de raad mijn hart te volgen in verband met enkele moeilijke beslissingen die ik moest nemen, ofwel verhuizen, ofwel dicht bij mijn familie blijven. Ik verhuisde onlangs naar India, en ik ben hier zo gelukkig. Bedankt voor je aanmoediging. Nu ik het meeste van wat ik wilde heb gemanifesteerd, is er nog een ding dat ik niet lijk te kunnen manifesteren, een relatie. Ik heb een relatie met iemand, maar die heeft al een relatie met iemand anders, dus zijn we gewoon vrienden.

Ik heb veel healingwerk gedaan en ik weet niet meer wat ik nog moet healen. Ik heb alles gemanifesteerd behalve mijn liefdespartner. Ik ben dankbaar voor alles, maar ik wil nog altijd wel een vriendje! Ik weet dat je zei dat alles tegelijk komt, en zo is het ook gegaan, behalve dit ene ding dan. Wat is mijn les hierin? Waarom is het dat ik eindelijk iemand gemanifesteerd heb, maar we nog geen volledige relatie hebben? Gaat het over ‘aanvaarding’ om hem te laten waar hij wil zijn, zoals je onlangs bedoelde in je show? Of zou je de raad geven dat ik hiermee stop en iemand anders zoek?

Jennifer’s antwoord: Eerst en vooral gefeliciteerd met het volgen van je hart. Ik weet dat het geen makkelijke keuze was voor je, maar je koos ervoor deze belangrijke stap te nemen om weg van je familie te zijn. Ook al was het moeilijk, toch was dit niet je moeilijkste keuze, dat is je relatie. En dat is waarom je iemand hebt gekozen die niet beschikbaar is, om jezelf het gevoel te geven dat er iemand in je leven is, zonder echte banden. Wat is de les voor je (en dat is een belangrijke vraag)? Waarom ben je niet bereid kwetsbaar te zijn en een band aan te gaan? Hier zitten enkele belangrijke antwoorden in voor jou, en ze hebben te maken met wat volgens jou je verantwoordelijkheden zijn in relaties.3224

Eens we beginnen met ons healingproces, gaan we door een lang proces van duidelijk maken wat niet werkt voor ons, en van onszelf af te lijnen op een nieuw levenspad. Dat kan wat tijd vragen, zelfs een hele lange tijd. Dan, op een dag, is de healing compleet, en begint de volgende moeilijke stap: onszelf voldoende vertrouwen om dat te doen dat we het meest vrezen, actie ondernemen om ons leven anders beginnen te leven. Healingcycli moeten ooit een einde krijgen, en eens ze compleet zijn, moeten we leven vanuit ons gehealde, hele zelf. Omdat we niet weten hoe dat moet, is het soms makkelijker in onze healingcyclus te blijven. Dat is waarom je iemand gekozen hebt die niet beschikbaar is als partner, je bent niet in staat te zien dat je healing compleet is, en een ‘echte’ relatie te krijgen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Om deze vriendschap om te zetten in een relatie, moet je kijken naar wat relatie voor jou betekent, in verband met verplichtingen en engagement, jouw verantwoordelijkheden naar die andere persoon, en de beperkingen die dit alles in je leven brengt. Je kent dat level van engagement van je relatie met je familie, wet denk je dan dat je opgeeft wanneer je je hart deelt met iemand of je leven openstelt voor hem? Wat kost het je aan vrijheid, het jezelf kunnen zijn en je eigen keuzes te kunnen maken? Wanneer je het antwoord op die vragen kent, kan je grenzen creëren die bepalen hoeveel je geeft in een relatie, vanuit je gevoel van verplichting, en zo meer balans te brengen, zodat je geeft én ontvangt, zonder het gevoel dat het een last is voor je.

Wat de persoon betreft in wie je momenteel geïnteresseerd bent, daar gaat het over aanvaarding – moest hij meer interesse hebben in een geëngageerde langetermijnsrelatie met jou, dan zouden jullie nu zo een relatie al hebben. Aanvaard dus dat hij dat op dit moment om zijn eigen redenen niet kan. En stel je hart open om iemand te vinden die wél een geëngageerde langetermijnsrelatie wil met jou, waarin je je grenzen zodanig respecteert dat je een gebalanceerde en vervullende relatie creëert, die beantwoordt aan al je behoeften, met iemand die je gevoelens kan delen en bereid is en in staat is om zich naar jou toe op dezelfde manier te engageren.

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Wat fijn dat de briefschrijfster haar geluk heeft gevonden in India. Het lijkt haar nu dat ze een liefdesrelatie niet weet te manifesteren. Opvallend is deze zin: ik ben dankbaar voor alles, maar… Met de maar… wordt de eerste zin ontkracht. We doen het zo vaak: Jaaaa, maar… en zo wordt het stiekempjes toch weer een nee zonder dat we het zelf of ander door hebben. Ontkenning.

  En kun je iemand manifesteren? Mijn inziens kun je situaties creëren en gemanifesteerd zien worden, door personen weerspiegeld. Je kunt niet iemand manifesteren omdat je het wilt, die macht bezit je niet. Je kunt wel een ervaring, met iemand of door de situatie met een ander, waarheid zien worden.

  Is er iets niet helemaal kloppend in de creatie, dan is ook de manifestatie daarnaar. Als erg geen volledigheid wordt ervaren in de zelfervaring dan zal de uitwerking ook daarnaar zijn; gelijk aan je wens naar zelfervaring en op een indrukwekkende manier waardoor je de waarheid van jouw Zelf beseft. In het daaropvolgend advies wordt de nadruk gelegd op de uiterlijke relatie, niet op heling van de relatie met haar Zelf. Wanneer er geen relatie met het Zelf is en de vervulling van die behoefte (en heling) nog steeds buiten onszelf wordt gezocht, zal de situatie niet veranderen en zich alsnog zodanig gaan aandienen dat een inzicht volgt, al kan de impact vele malen heftiger zijn.

  Dus… staat er… we zijn gewoon vrienden. Vriendschap is m.i. de basis voor elk bevredigende relatie, het herkend zich in respect, openheid en onvoorwaardelijke liefde. Veelal houdt het stand omdat er geen onderliggende verwachtingen zijn; de ander mag zijn zoals hij/zij is. Dus… wat biedt deze vriendschap voor haar en voor hem? Zo te lezen staan beiden er anders in, zij heeft een onderliggende verwachtingen/behoefte naar meer dan vriendschap en hij niet. Weet hij dit? Dit is mij niet duidelijk.

  In eerste instantie heb je een relatie met het Goddelijke en je Zelf, en alle andere relaties komen daaruit voort. Onvoorwaardelijke liefde is een ervaring in je Zelf. Een ander doet dit niet bij jou, de ander kan het gevoel weerspiegelen/oproepen wanneer hij/zij in de volledigheid is; echt en authentiek. De connectie op die hoge frequentie geeft een prachtig allesomvattend en bruisend gevoel van liefde in je Zelf. Je herkent je Zelf en ervaart onvoorwaardelijke liefde in je Zelf door die ander; de waarheid van liefde; ware liefde.
  Als jij voor jezelf weet hoe belangrijk het is om je Zelf te Zijn, dan kan de ander ook zichzelf Zijn. Beiden nodigen elkaar dan uit tot meer zelfervaring, om de liefdeservaring met elkaar te delen. Het: we want more… gevoel, the flow.

  Gaat het in deze casus werkelijk om aanvaarding of om inzicht in verplichtingen en verantwoordelijkheden? Aanvaarding heeft geen verbintenis met onvoorwaardelijke liefde, aanvaarding is verbonden met acceptatie van het verlies. Wat in mijn beleving nog steeds verbonden is met de energie van verlies. Onvoorwaardelijke liefde is vreugde voelen omdat de ander zichzelf manifesteert en dit door jouw Zijn kan doen, door de waarden die jij zelf geeft aan liefde.

  Nog een persoonlijk iets…
  Elke vorm van schrijven zoals in brieven, artikelen en blogs kunnen worden gelezen op drie niveaus van energie ofwel bewustzijn. Gesproken woorden en zinnen kunnen worden gehoord in drie niveaus van energie en bewustzijn. De Wet van Aantrekkingskracht bepaald ook de reactie. Met het proces van bewustwording komt het inzicht dat woorden en teksten energie bevatten. Die energie in woorden vormen beelden en gedachten in het hoofd, door de schrijver of spreker gecreëerd. Taal is een wezenlijk onderdeel van elke creatie die wij doen. In deze Tijd is elke verruiming van de objectieve gewaarwording belangrijk, ook op dit vlak. Luister naar jouw Zelf want die Waarheid is Go(e)d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in